upica
|
Po tem, kar si napisala, je dejansko res narobe z njim. Meni je vsakokrat groza, ko vidim, kakšne posledice lahko pušča nepravilna vzgoja in kakšne travme se na ta način lahko razvijejo. Vsekakor bi ti prvo svetovala, da karkoli ti napiše, karkoli ti reče, si zapiši, sporočila shrani. Pokliči na policijo in povej, da ti grozi. Pri svojih pogovorih z njim ali srečanjih z njim nikoli ne bodi sama. Pogovore si daj snemati. Vse to boš še kako potrebovala kot dokazno gradivo proti njemu, ker jaz ga ne poznam in ne vem, koliko je močan na tem področju. V glavnem bodi previdna. Čimprej pojdi do osebnega zdravnika in mu vse povej, kakšne probleme imaš in če ti lahko kaj svetuje (verjetno te bo napotila k socialni delavki ali psihiatru, kar boš ponovno lahko uporabila kot dokaz, da je s teboj vse v redu, ker verjetno bo poskusil tudi to). Tudi hitreje boš prišla v stike z ljudmi, ki jih boš kasneje potrebovala. Če boš tega človeka kar pustila, se bo vedno lahko vrnil, takšen kot je (nespremenjen) v tvoje življenje in to ne bo dobro ne zate in ne za tvojega . Po moje on potrebuje institucionalno zdravljenje (moral bi iti na pranje možganov) ali vsaj psihiatra, ki bi ga spravil na pravi tir. Z zbranimi dokazi boš mu mogoče celo lahko pomagala. Verjetno res ne bi imela več problemov z njim (ni pa nujno), če bi splavila, ampak, moraš pa vedeti, če boš ti lahko to prenesla, da si ne boš očitala. Tako kot pri vsaki stvari, žal tudi pri splavih obstaja možnost zapletov, ki posledično lahko povzročijo neplodnost, ampak je redko, dogaja pa se. Tudi jaz ti najprej svetujem pogovor s tvojimi starši, vsaj kar se tiče tega, če bi ti pomagali na začetku pri otroku, morda, da bi živela pri njih v času porodniške, vmes pa si boš tako ali tako iskala službo (potem boš vsaj imela čisto vest, da si vse poskusila). Ne bodi šibka, ostani močna in postani še močnejša in odločna. Ko boš imela zbrane vse informacije, zberi vse svoje moči, se odloči (tako kot se tebi zdi prav) in potem izvedi. Nikdar ne obžaluj svoje odločitve in ne razmišljaj o njej v negativnem smislu. Ker se boš zagotovo prav odločila, neglede na to, kaj bodo rekli drugi.
|