Ezi -> RE: Vneto uho-antibiotik? (4.2.2007 21:19:34)
|
Anckabancka, tebi bi svetovala, da gres k pediatru, ja vsaj jaz bi šla. Vam pa povem našo zgodbico o vnetih ušesih. Ta starejši je imel pri starosti približno 20-22 mesecih non stop vneta ušesa, seveda non stop na antibiotikih. Kar hitro sem ga peljala k otologu, ki je ugotovil, da ima mali povečano žrelnico, kar pa pri malih otrocih niti ni kaj posebnega, saj še rastejo, se razvijajo. Predpisal mu je Claritin. Ja, to je antialergik, ampak preberi si, kaj Claritin sploh naredi(...odpravlja kihanje, izcedek iz nosu, srbenje in pekoči občutek v očeh...). In seveda na litre fiziološke raztopine, da bi bil nos vedno prehoden (tudi če otrok ne smrka, mu fiziol razt.ne bo škodovala), zvečer tudi kapljico operila, če teče iz nosa. Če otroka boli uho, mu prizanesi in mu daj žlico Calpola. Ampak takrat je že prepozno. Ko se astahijeva cev zamaši, zaradi neprehodnega nosa, trpijo ušesa. Calpol le oblaži bolečino. Sem pa tudi jaz raziskovala tale natresk in ugotovila, da ti lahko pomaga le v stadiju, ko ušesa še niso vneta. Enkrat, ko se mi je zdelo,da se otrok začenja malo čohati po ušesih, smo mu kapnili 3 kapljice v vsak ušes. Dobro se je končalo oz. ni prišlo do vnetja. Ne morem pa trditi, da je za to zaslužen natresk, ker je sinko kar celo zimo jemal claritin, kadar je bil prehlajen in porabili smo velike količine fiziološke raztopine. No, tako je bilo pri nas. In seveda se prej posvetujte z zdravnikom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jaz to nisem.
|
|
|
|