|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
23.8.2007 22:34:38   
Margit
Ma ne spomnim se točno kaj sprašuje pri 6 mesecih.

Ampak predno greš k zdravnici ali pa ko prideš od nje,
ti sestre sprašujejo npr. ali že sedi, prime igrače v roke, preloži kocko iz ene roke v drugo roko,
se obrne iz trebuha na hrbet, ... Nekaj stvari te vprašajo, nekaj stvari probajo na tamalemu.
Kaj res ni tega naredila? Sicer to sprašujejo samo pri sistematskih pregledih.

Ne spomnim se točno, kako je blo pri Maši. Ti bom jutri sporočila.

Sem pa našla test sam ga mam na drugem računalniku, pa ravno VD dela na njem. Tako da bom jutri povedala kja naj bi pri 6 mesecih znali. Ampak to je NAJ BI, ker otroci so si ful različni. Eni naredijo nekaj prej, nekaj kasneje. Tako da tukaj ni nekega pravila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
23.8.2007 22:37:25   
Margit
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

Avtosedež bomo mi zamnejal predvidoma oktobra prej ziher ne ker še ne sedi sam.Verjetno bomo kupil Romerja, oči sicer še neki navija za Recarota, al pa MC, bomo vidl, probal bomo vse 3 , tisti v katerem bo tamau najbolj zadovolen tizga bomo uzel ne glede na ceno. Aja sam ne vem a nej uzamem unga za 9 do 18 kil al 9 do 36, jst bi rajš unga od 9 do 18, oči pa 9-36

Sam tko mal pripomnim če dovoliš. Baje so bolj varni tisti od 9 do 18 kg, oziroma nasploh so bolj varni sedeži za eno obdobje kot tisti, ki so od rojstva pa do konca. To ti sam tko prišepnem.

Neposredna povezava do sporočila: 2102
23.8.2007 22:43:39   
Anonimen
Margit hvala, sam jaz res nič ne vidim. user posted image  Če boš pa našla, se pa priporočam.

Kolumbo, te teste delajo med. sestre ali dr. že pri treh mesecih, to je tisto, ko preverijo, če otrok prime igračko, če ji sledi z očmi ipd. Mene pa zanima kaj je pri 6ih mesecih.

Še na hitro glede avtosedeža. Mi smo bili 100% za MC Tobija, dokler mi ni ena rekla, da se sploh ne poleže in da je otrok, ko zaspi, zelo pokonci. Da je pa Priori veliko boljši. Potem sva pa šla z mojim to pogledat in res, sam je pa Priori dosti slabši kot Tobi, razen seveda isofix. No, nazadnje sva vzela Römerja King plus, je bil ravno znižan in sva dala za sedež, za letno prevleko (definitivno priporočam user posted image ) in dodaten vzgalvnik za vrat okrog 220€.
Pa definitivno vzemita sedež od 9 do 18 kg, tisti do 36 niso tako varni, ker so preveliki, je prevelik razpon v kg.
TUKAJ najdeš teste AMZS

TUKAJ pa najdeš ADAC teste 2007, klikni na  Alle Testergebnisse im Überblick: Tabelle

Neposredna povezava do sporočila: 2103
23.8.2007 22:46:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Margit
Sem pa našla test sam ga mam na drugem računalniku, pa ravno VD dela na njem. Tako da bom jutri povedala kja naj bi pri 6 mesecih znali. Ampak to je NAJ BI, ker otroci so si ful različni. Eni naredijo nekaj prej, nekaj kasneje. Tako da tukaj ni nekega pravila.

To vem ja. Sam tko me malo zanima, sistematskega pa še nismo imeli pri 6. mesecih, ker smo prvo cepljenje prestavili za dva tedna.

(odgovor članu Margit)
  Neposredna povezava do sporočila: 2104
23.8.2007 22:50:00   
Margit
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Še na hitro glede avtosedeža. Mi smo bili 100% za MC Tobija, dokler mi ni ena rekla, da se sploh ne poleže in da je otrok, ko zaspi, zelo pokonci. Da je pa Priori veliko boljši. Potem sva pa šla z mojim to pogledat in res, sam je pa Priori dosti slabši kot Tobi, razen seveda isofix. No, nazadnje sva vzela Römerja King plus, je bil ravno znižan in sva dala za sedež, za letno prevleko (definitivno priporočam user posted image ) in dodaten vzgalvnik za vrat okrog 220€.
Pa definitivno vzemita sedež od 9 do 18 kg, tisti do 36 niso tako varni, ker so preveliki, je prevelik razpon v kg.
TUKAJ najdeš teste AMZS

TUKAJ pa najdeš ADAC teste 2007, klikni na  Alle Testergebnisse im Überblick: Tabelle

Tudi jaz imam doma dva Römerja in sem ful zadovoljna. Tudi zdaj ko bomo za Mašo kupili večji sedež, bo Römer. Tedva pa bo podedval Matic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
23.8.2007 22:52:08   
Margit
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

To vem ja. Sam tko me malo zanima, sistematskega pa še nismo imeli pri 6. mesecih, ker smo prvo cepljenje prestavili za dva tedna.

Bom jutri pogledala in napisla. OK?

Zdaj pa odhajam spat. Lepo in mirno noč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
   [Brisano sporočilo]
23.8.2007 22:56:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2107
24.8.2007 13:38:33   
ribicau
Alo!

Midve sva po kosilu, zdej greva pa ven. Včerej je bla tamala tko tečna, da še dobr, da je danes lepo vreme in greva lahko ven. Še en tak dan kot včerej, pa se mi zmeša!Ponoči se je zbudila x-krat, ampak sem jo vedno samo po ritki potrepljala in je zaspala nazaj user posted image  - mogoče bo pa le kakšen zobek, čeprav vidt še ni nič.

Ati je bil zdele v Avstriji v Celovcu in je vprašal, če za tamalo kej rabiva! Pa sem rekla naj prinese kakšn flis....in on prinese dva kompleta flis+hlače, eno pleteno jopico, ki ima znotraj flis, pa eno navadno jopico, ki ima notri flis, pa nogavičke....user posted image  ati! Še te bova poslali v štacuno. Številke je pa prnesu 80 in 86! To bomo vse nosil, mislim, da ne bo prej pomlad! Kaj mislite? Kolk št. pa vaši user posted image  zdej kej nosijo! Mi smo na 74!

Glede testvo na pregledu.....Evi je dala v roko eno kocko, da je vidla če že kej prime in da iz ene roke v drugo, pa posedla jo je, pa take fore! Nč kej dost!

Neposredna povezava do sporočila: 2108
24.8.2007 15:07:18   
force
Ojla punce!
Ste take čveke da nimam časa vsega prebrat, se sam mal na hitro javim.

Mi smo imeli včeraj 6 mesecev in sva prvič jedle. Dala sem ji skuhan jabuček pa ji ni blo preveč všeč. Oziroma ji sploh ni blo všeč in je ful jokala user posted image user posted image user posted image . Vidm da ste že povsod veliki jedci,pa me zanima a so vaši sončki tud jokal ko ste jim prvič ponudle GH. Dons sva spet probale pa je blo isto user posted image . A mislte da bi ji jutr rajši  banano ponudla?

Drgač se pa veselo plazimo in je že cela soba njena, tud čez povštre se že zbaše, tko da je zalaganje z njimi nemogoče. Pa pogovarjat se je tud zdj že začela in je ful smešna k se zravn pači k ena afnica user posted image user posted image .
Aja pa oba spodnja zobka sta prjšn tedn vn pokukala en za drugmuuser posted image .
V glavnem vsak dan neki novga pogrunta in skoz se nm neki dogaja.

V tork je bla 3. cepljena in je bla mal tečka.
Pa ji niso nobenih testov delal, sam stehtal in pomerl so jo (6830g, 76cm) pa srčka je poslušov in to je blo to. No pa pikico so dal seveda.

zdj se je pa punči zbudila in bo neki napisala

bhfddvfvvvvrrrFfgggggggggggggggggggghhzzzzzzzzhnjna ( beri: Lep pozdrav od Žive user posted image user posted image  )zravn pa vriska aaaaaaaaaauuuuuuuaaaaauuuuuuuuaaaaaa po po mizi tolče.

Imejte se lepo in polubčkejte vaše navihančke pa uživjte. Lep vikend vam želiva midve.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
24.8.2007 16:15:57   
Anonimen
Zdravo punce!

Kako ste kaj? Js ne vem, al me psiha daje, al sm res noseča. Slaboooo mi je, sam ležala bi, nič se mi ne ljubi... Aja - pa jem ko user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa kaj držat pesti - ne vem kako bi sfurala 2 mala otroka user posted image Nisma nč načrtovala, če bo pač bo. Ene parkrat nisma uporabla zaščite, in zdej čakam... Prejšnji teden sem še bla korajžna, zdej me pa že cepa... Zdej je dragi prevzel mojo vlogo - pravi če bo, pač bo, če ne bo pa tud ok. Dobr, da se mal takle menjujema, da je vedn en optimist, ko tadrug šepa nekje odzadi user posted image user posted image

Js mam tud likanja... Neki podobnega ko Kolumbo, ko je enkrat slikala likalno desko in likalnikuser posted image

Mali trenutno spi, ati gleda TV, js pa tule zabušavam in zraven muslije jem. Pred tem sem pojedla 2 banani, kosilo, zajtrk, 2 čokoladici, pa en kos kruha z jajčnim namazomspila 2 kavi, pa ogrooomno vode. Ura pa je šele 4 user posted image user posted image user posted image Kolikor sem od poroda dol spravla, bo šlo zdej gor, al kaj? Mater...

Tale omenjeni test smo tudi mi imeli, sam kaj ko nč ne povejo za rezultate. user posted image Kok nej pol veš a je ok, al ne? Sej vem, vsak otrok dela stvari ob svojem času, ampak vseen...

Aja - slike sem KONČNO dala razvit! Nimamo še nobene slike v albumu, odkar se je Alen rodil user posted image user posted image Pa mamo 2 albuma prazna. No zdej pa bo! user posted image user posted image user posted image

Grem še js mal poležAT, preden se moj sonček zbudi. Bo treba po kruh pa po kavo. Pa kako sadje in zelenjavo za kašice.user posted image

Lepo se imejte, se slišimo!

(odgovor članu force)
  Neposredna povezava do sporočila: 2110
24.8.2007 22:07:54   
ribicau
Halo!

Eva spi že od 20ih....se je pa 1x že zbudila user posted image . Zdej se vsak večer zbudi od pol ure do uro po tistem, ko je zaspala. U bistvu jo samo malo po ritki potrepljam in spi naprej. Jo morm en dan pustit, da vidm, če bo sama zaspala nazaj, ker to se je zdej tud ponoči začel dogajat. Slina ji pa kr v potoku teče iz ust, a mislite, da imamo kakšen zobek na pohoduuser posted image ?

Sem pa zdele pospravla že kopalnico, dve žehti imam na pohodu, eno v pralnem stroju, eno v sušilcu, voziček od Eve sem že oprala, ker so bli že vsi jedilniki gor....tkole se dajem zvečer, namest da bi user posted image  user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
24.8.2007 22:18:16   
Margit
Oj!
Kje pa ste vse čveke? Že spite?

No jaz tudi že počasi odhajam u mižule.

Sem sam na hitro prečekirala kaj se dogaja.

Matic je bil danes cepljen. Zdaj pa ima pri devetih mesecih sistematski pregled in potem pri dvanajstih mesecih še eno cepljenje. Tud Denver so opravili. Kolumbo, danes sta bili tisti sestri ki sta vedno pri tej pediatrinji. Vprašanja pa so bila: ali že sam je(košček jabolka,žemljice,..), ali sedi sam, potem mu je dala na mizo rozino in je opazovala ali jo bo prijel, mu dala v roko dve kocki, če ju lahko hkrati drži, pa eno kocko, če jo lahko prestavlja iz ene roke v drugo, pa rdečo volno mu je vrgla na tla, če s pogledom sledi, pa z eno roko mu je kazala igračno z drugo mu je poropotala na drugi strani, če se obrne za zvokom. Drugega pa se ne spomnim. Potem pa mi je sam pokazala kako naj ga čim več obračam, da se bo naučil kobacat.  Pa čist je bila začudena ko je videla da že čist samostojno sedi.

Pediatrinja pa je rekla da mu lahko že juhico skuham (govejo, telečjo, kurjo).Samo ne preveč mastno.  Skute, jogurte lahko začneva ko bo imel dva polna obroka goste hrane (kar že ima). Zelenjavo, sadje, polento, riž, krompir italk že je.  Gluten  v devetem mesecu starosti.

Sem pa danes kupila koruzno moko. Mu bom čez vikend spekla kruh. Ker se mi prav smili revček, ko tako milo gleda kako Maša je žemljo. Kar sline mu tečejo iz ust in kar z očmi bi ji ukradel žemljo. Tako da morm v akcijo.

No toliko na hitro.

Uživajte s svojimi cukerčki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
24.8.2007 22:24:25   
malecka_mateja
čer!
se oproščam sampak mamo norišnico pred jutršnijim krsto!tako da upam da nisete jezne!bom potem nadoknadla!

v glavnem vse perajt za krst!jutri zjutraj še frizer in je to to!

no bom poročala kak oje bilo!zdaj pa grem spat!Jutri nas čaka velik dan!

papa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
24.8.2007 22:47:40   
Margit
malecka_mateja  dobro opravite jutri. Nas pa to še čaka.

nočko

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
24.8.2007 22:59:08   
ribicau

Pediatrinja pa je rekla da mu lahko že juhico skuham (govejo, telečjo, kurjo).Samo ne preveč mastno.  Skute, jogurte lahko začneva ko bo imel dva polna obroka goste hrane (kar že ima). Zelenjavo, sadje, polento, riž, krompir italk že je.  Gluten  v devetem mesecu starosti.

Jaz pa sploh ne vem, kako naj se zadeve lotim, juhice mislim - pa ne se prosim smejat! Se pravi zelenjavo+meso skuham, brez začimb in to je to. Prosim Margit napiši, a ti kaj drugače narediš?

Malecka_mateja fajn se imejte!

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
   [Brisano sporočilo]
25.8.2007 2:34:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 2116
25.8.2007 6:40:39   
Margit
Jutro!
Jaz sem že vstala. user posted image  jest. Kot da grem v službo. Ampak mali se je zbudil ,zdaj je že nazaj zaspal, jaz pa nisem mogla. Sem ratala tako lačna, da sem mogla kar vstat. Pa sem si eno kavico skuhala.

Kolubmo vi pa ste zagnani. Kje pa je bla kakšna veselica včeri? Mi gremo tud v Soro. Sam verjetno bomo uno bolj tazgodnjo udarl. Razen, če mi bo uspel Mašo prepričat da gre popoldan spat. STa tamaledva ful nora na Čuke.

Ribicau juhice mu jaz še nisem skuhala. Dobil jo je v bolnici in to kar z nudelčki. Lahko pa rečem, da sem pri tavelki skuhala lonec goveje juhe al pa kurje juhe. Tako kot vedno, (govedina, čebula, jušna zelenjava, lovor in vse kar spada v juho) samo nisem uporabile ne vegete in ne jušnih kock. Solila za okras, potem ko sem za nas dosolila pa je bila stvar rešena. Mast -cinke sem vedno pobrala dol. Namesto knedelčkov, nudelčkov in raznih prikuh (zaradi glutena), sem za njo dala malo riža,  cvetačo, korenček, brstični ohrovt, brokoli, meso in je bila juha nared. No in ravno zaradi te zelenjave se je v tem času pri nas v juho dala tudi zelenjava, ki se drugače ne da v juho. Jaz bom danes al pa jutri naredila juho, pa bom povedala če mu bo všeč (v bolnici jo je zmazal skoraj vso). Pri zelenjavni juhi pa je isto, naredišš jo kot za sebe, samo čim manj veget in podobnih zadev.
Kako pa ostale prakticirate?

Neposredna povezava do sporočila: 2117
25.8.2007 9:34:14   
ribicau
user posted image  Maj, ta bo še ornk žurer. Da mu ne bosta težila ko bo večji in bo prišel zjutraj domov user posted image .

Aha Margit štekam. Se pravi skuham normalno govejo juho z vsemi začimbami, zelenjavo, samo šparam s soljo in brez vegete, pa jušne kocke. Bom probala en dan. Če ji bo všeč,  bom čisto juho dala v modelčke za sladoled pa v skrinjo, zelenjavo bom pa vsak dan posebej v vodi skuhala, potem pa zmešala! Thanks Margit.

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
25.8.2007 12:01:20   
LuLu
Ojla, jaz sem bila ful "stroga" pri tej GH, nič do 6. meseca, prvo korenček, pa jabolka... po predpisih... user posted image
zdaj pa lahko napišem, da je mali že pred dopolnjenim 6. mesecem jedel babičine juhe, normalno skuhane, za odrasle, je bil tudi korenček noter, pa ful veliki pajs lučke mi je naredil in bi z veseljem še... pa tudi že krompir, ma meni se zdi, da je že vse jedel, razen solate. Vse je dobro prebavil.
Mu pa še ne dajem vsak dan GH, čeprav mi res hrano, ki jo jaz jem, požira z očmi.
V pon. imamo labaratorij - kri, v sredo pa pregled.
Mali obvlada že vse gibe, plazi naprej, nazaj, na stran, skoraj sedi brez podpore, se dere dadadada in par dni je govoril - se drl ata!
Pa saj nima pojma, kaj ta beseda pomeni, samo je pa ful dobro bilo slišat user posted image

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
   [Brisano sporočilo]
25.8.2007 14:49:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2120
   [Brisano sporočilo]
25.8.2007 16:45:54   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2121
   [Brisano sporočilo]
25.8.2007 16:51:03   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2122
25.8.2007 17:24:48   
Bubilu
Joj, kolk tem ste obdelale, pa me sam en dan ni blo gor. Ma nisem mela energije za nič. Leta! Men pa Maj noče jest zelenjave pa pika in konec. Pa tak dobro naredim... Danes sem mu prvič dala brokoli, pa je tako tulu zraven. Upam, da se bo počas navadu no.
Kar se pa tiče Denverja. Nama ga tud niso delal, mogoče zato, kr je glih s postelje revež padu. Sam se mi to itak zdi brezveze, ker kaj pa če bejbiju enostavno takrat ni. Pa si misli, ma dej, kaj bi zdej radi od mene, če se men ne da zdej to igračo prelagat, pa tu se neki kotalit?! Čist mimo.
Sm pa danes zapravljala v H&M, pa v Mariboru nimajo Snoopyauser posted image . Sm hotla kupit majčko k na njej piše My daddy is stronger than yours, pa niso mel številke. Smola. Za fantke se mi nasploh zdi, da so slabše založeni?! Sej bo babi neki cotic iz Pariza prinesla, pridna babi.
Zdej pa še glede avtosedežev, punce tu NE šparat. Znanca sta pred dobrim mesecem mela s tamalim devetmesečnim sinkom prometno. Jih je eden zrinu s ceste, da so se prevračali. Onadva čist potolčena, tamali pa na srečo niti praske, sam prestrašen je bil, valjda. Sm rekla tu je pa res varnost prva, potem pa cena.
Se user posted image  oglaša, morm it.

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

Neposredna povezava do sporočila: 2123
26.8.2007 20:30:17   
Margit
Kaj ste pa zgovorne user posted image . Sem pol ure iskala Februarčki in Februarčice 2007.

malecka_mateja kako je bilo včeraj?

Kolumbo kje si bila včeraj? Nisem te videla. Mi smo se sicer že ob pol desetih spokali domov. Tamala je kar v stoje že spala.

Matic je danes jedel grozdje. Sam da ga je na trti videl, se mu je kar mešalo. Pa sem mu ga malo dala.
Včeraj pa je soseda prinesla tamali maline, pa jih ene par dala Maticu. In so se mu je čez kakšno uro naredile pikice po obrazu. Tako da maline odpadejo za nekaj časa.

Kaj ste kaj počele čez vikend?

Se grem na hitro zrihtat. Ker si bova z VD-jem danes po dolgem času ogledala film. Upam, da ne bom prej zaspala.

pa pa

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
27.8.2007 9:23:00   
ribicau
Alo!

Spali smo dobro, samo zjutraj ko sem jo pa potipala, je bla pa vroča in sem ji namerila 37,4 vročine user posted image . Jest še kr mislim, da je kaken zobek na pohodu, ampak vidi se pa nič ne, pa tud nič ni za potipat user posted image .

Mi smo vikend preživeli več ali manj "leteči" iz enega piknika na drugega user posted image , no sej to je tud nekej.

Evi sem zdele dva dni dajala za jest proseno kašo z zelenjavo in jo je tko zmazala, da je blo kr kej.

Končno smo določil termin za norje 10.-16.! No zdej bomo pa do takrat tuhtal kam  bomo šli user posted image .

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.