|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki in Februarčice 2007
5.11.2007 8:02:49   
DeMer
Atena, zakaj že ne smejo dojenčki jest meda? Namreč v keksolinotu je med notri. Kaj pa zdaj?

Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
5.11.2007 8:06:44   
DeMer
Dobro jutro!

Smo se naspali, mali še zdej spi. Je prov zmatran zadnje dni. Danes imamo plavanje, a ne Ribicau!

Kaj boste kuhale? MI mamo še od včeraj juho iz prosene kaše, kaj pa zraven pa ne vem, kaj na hitro, ker ne bo časa kuhat.

Gremo mal v šoping zdejle, pa na kavico. Sonček pa tako lepo sije, da bi šla kr na Zbilje na kavico. user posted image

KJe pa ste vse? Rana ura, zlata ura!

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 3727
5.11.2007 8:53:42   
Margit
IZVIRNO SPOROČILO: DeMer

Atena, zakaj že ne smejo dojenčki jest meda? Namreč v keksolinotu je med notri. Kaj pa zdaj?

Jutro DeMer,

vidim da si zgodna. Pri nas tudi otročka in VD gospod še spijo. Mami pa je že vstala. Sem pa totalna koma. Tamalčka tako uhec boli, pa zobek zraven, da je celo noč prejokal. Upam da bo čez dan bolje. Danes ima 9.mesecev. sVA BILA NAROČENA ZA SISTEMATSKEGA, PA SEM ga skenslala. Tako da sva zdaj naročena v sredo kontrolo za ušeska.

Otroci naj meda ne bi jedli do enega leta, ker je v njem ena sestavina, ki je lahko alergena. Ne spomnim se točno katera.

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
5.11.2007 9:02:19   
Margit

Dobro jutro!

Kaj boste kuhale? MI mamo še od včeraj juho iz prosene kaše, kaj pa zraven pa ne vem, kaj na hitro, ker ne bo časa kuhat.

KJe pa ste vse? Rana ura, zlata ura!

Kaj bomo kuhali. Joj, še nisem o tem razmišlajla. Oziroma plan je bil sataraš s hrenovkami. Smo včeraj pobrali zadnje paprike z vrta, paradižnik pa je že v skrinji. Tako da sm misnla to ponucat. Ampak zadj ne vem, ker je od včeraj ostalo še ogromno telečje pečenke z zelenjavo. Verjetno bo kar to pa še eni krompirjevi al pa skutini svaljki zraven. Pa solatka. Pa na hitro bom porovo juho skuhala. Pa še Matiček bo lahko to jedel.

DeMer jaz bi šla tudi mal vn . Pa ne moremuser posted image . Tamaledva morta bit notr. Joj, joj, joj.... pa tako lepo je zunaj. Mogoče bomo šli mal na balkonček. Tam se sonce urpe in ne piha. PA bomo kakšno minuto tam posedeli.

Kolumbo vidim da si že vstala. Kako je z Majem??? Ma še vročino? Sem zdele govorila z zdravnico. Svečko mu lahko daš na 4-6 ur. Sploh če ima ornk bolečine je ne šparat. Matic je včeraj zvečer tud zakuhal na 39. Pa zdaj ne vem a so ušeska, al zobek, al kaj. Bogi revček. Mislim pa da mu je danes ponoči še en zobek pokukal. Se mi zdi. Ne vem točno ker sem ga na pol v komi mazal po dlesnih.

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 3729
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 9:06:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Margit)
  Neposredna povezava do sporočila: 3730
5.11.2007 9:21:38   
polona 79
dobro jutro!

sem že cel roman napisala pa mi ga je zbrisal. znorela bom. se še pol javim, ker grema zdej mal na sončka do babice pa dedija.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 3731
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 11:02:06   
Brisani uporabnik

(odgovor članu polona 79)
  Neposredna povezava do sporočila: 3732
5.11.2007 11:09:12   
malecka_mateja
jutro!

mi smo vstali ob pol devetih!pridna tjaša!s tem da je ob pol sedmih flašo pojedla!

mi mamo danes jetrc in krompir!tajaši se pa že kuha juhica iz pora krompira cvetače in korenčka malo bopm dala na koncu kisle smetane!user posted image pa mi bomo udi to juhico jedli!

mater mi teče z nosa!sej bo boljš!

kolumbo sem vesela da ti je bunda všeč in da si jo dobila!user posted image user posted image user posted image
kdaj prideš v mb???

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

Neposredna povezava do sporočila: 3733
5.11.2007 13:02:55   
Bubilu
Maju je tud končno ponoč zgornja leva enkica prebila dlesenuser posted image . Na srečo brez drugih stranskih simptomov razen povečane sitnobe. Kak so bogi naši mižeki. Pol mi pa mami reče, to so komaj trije a veš kolk jih še mora vn pokukatuser posted image ?! Jst pa mojemu dam svečko že čist mal nad 38, ker sem pr sedmih mesecih mela vročinske krče in se bojim, da je zato on tud bolj nagnjen k temu.  Zdej končno spi, pol se najema in šibama ven. Upam da se ne bo še bolj pooblačilo.
Maj bo danes jedel rižoto z odtenkom kisle smetane, jaz pa solato iz stročjega fižola, popečen mariniran sejtan in verjetno mal testeninekov zraven. Njami, sm že kr lačna.
Še vprašanje, pr kolkih stopinjah zunaj pride v poštev zimska vreča? Sicer moja oz. Majeva ni glih fejst debela...

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
5.11.2007 13:36:46   
ribicau
Zdravo!

Mi smo danes tud ustal ob 9ih, zvečer je šla pa spat ob 20ih user posted image ! No, ob 7ih je spila flašo mleka in takoj še na flaši nazaj zaspala.user posted image

Sva šle pa danes dopoldan v Hofer, in sem ji nabavila zimskega pajaca. Glih nevemkako debel ni, samo se mi zdi še bolj fajn, da se bo sploh lahko premikala. Ji bom pa spodaj dala ta debelo trenerko, pa bo tud u redu! Zdej mi ni treba cel november okrog letat za pajacom, kr v začetku decembra gremo smučat v Dolomite.

Eva je danes jedla včerajšnjo govejo juhico, s korenjem iz juhe, meskom iz juhe, pa posebej sem jih za notri skuhala zvezdice. Včeraj zvečer sem ji pa šmorn naredila.....ga je tko zmazala, da bo sedaj večkrat na sporedu. Ker pa seveda ne sme mleka, sem ga naredila iz Radenske...prou dobr je bil. Za naju imam pa hrenovke s slanino (iz Hofra), zraven pa še ne vem kaj naj naredim. U glavnem, to bo večerja, ker moj je kosilo v LJ, jest sem si pa eno solato naredila.

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 13:47:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ribicau)
  Neposredna povezava do sporočila: 3736
5.11.2007 14:04:38   
Darca_k
Tudi mi smo danes bili kar hitro pokonci (že ob sedmih se je začel režat iz postelje) in ni cel dopoldan nič spal (zdaj mi je zaspal ob kakšnih enih - je bil že celi metuljav). Se pa je pridno igral z dve leti staro sosedo (prvič), no edino to ni bilo prav, da jo je cukal za lase, grobjanček mali...

Smilijo se mi vaši malčki, ko berem kakšne težave imate z vročinami in vnetji... tok tok moram potrkat, naš mali v celem svojem življenju še ni nič fasal...

ribicau mi smo v soboto tudi kupili prve 'ta prave' copatke pri Cicibanu. Tudi našemu je prav številka 19. Ampak sedaj je šele postal pogumen, ko smo mu obuli copatke. Ponavadi namreč samo po dveh cepeta okoli sedežne, sedaj pa se je kar povprek zapodil in mislil, da bo zmogel pri svojih 9 mesecih kar po dveh hoditi, norček mali... Če pa bi ga držala za rokice, pa bi kar hodil. Vendar ga nočem forsirati, saj še pa ja ima čas...

kolumbo, tud jaz sem poleg bundice nabavila tisto odštekano kapo, vendar je mojemu malo prevelika (ali pa ima prevelika ušesa user posted image ), ker ne stisne dobro in ga potem zebe v ušesa... Sem pa pol eno našla s cofkom, za zavezat, pleteno in tudi ful dobro paše k bundici... Majo jo v H&M-u, cirka 4EUR.

demer naš spi v frotirasti pidžami (zaprti v celem kot body) z dolgimi rokavi. Nato ga še približno do pasu pokrijem z odejico in mu to najbolj paše. Sem že probala s kombinacijo tanjša pidžama + spalka, pa mi je vedno zakuhal, tako da je to zaenkrat najbolje...

Margit vi pa danes praznujete user posted image user posted image , mi bomo pa v sredo. Jutri pa imamo po 3h mesecih ponovno sistematskega, tako da bomo videli 'uradne' mere...

Kolumbo me veseli, da sem te nakurila za bundo in da ti je sedaj všeč... A si vidla kak se sveti v temi. Je kot cestni delavec user posted image , če posvetiš nanj user posted image . Če pa se bosta z Matejo zmenili, da se dobita v Mb, pa bom tudi jaz vesela, če bi se spoznali.... Ja, tudi jaz sem ugotovila, da so v BC pravi roparji glede cen. Sem ful zadovoljna z H&M, pa tudi roba je za tako ceno ful dobra...tako, da poglej, če majo pri vas tisto kapo. Če želiš ti jo slikam hahaha user posted image .

No še malo, pa se bo zbudil tudi naš princ. Kaj bo jedel? Včeraj sva babici splinila govejo juho, v katero bom dodala še kakšne zdrobove cmočke... Jaz pa zraven kako solato in hrenovko. Ati pa jé v službi, sva namreč zopet sama do jutri zjutraj user posted image .

Zato bo danes zvečer verjetno padel en romantičen film za dušo. A ste že gledale film Najini mostovi s Clintom Eastwoodom in Meryl Streep? Ful je lep, in je danes na sporedu na HTV2....

Uživajte v sončku!!!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 3737
5.11.2007 14:12:10   
pikecpokec
AAAAAA, Najini mostovi! stokrat sem ga že gledala pa vsakič jokam ko dež user posted image user posted image user posted image user posted image . ful lep film!

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Darca_k)
Neposredna povezava do sporočila: 3738
5.11.2007 14:23:51   
Anonimen
Ola!

men končno tipkovnica dela! user posted image Zadnjič je Alen tolk ropotau po njej, da mi je vse črke zmešu. Sem napisala en odstavek, pa sama nism mogla prebrAT KAJ PIŠEuser posted image namesto z je bil y, namest šumnikov kr neke pike pa vejice... user posted image

Men se tudi smilijo vaši pižeki... Mater kaj me še čaka - mi še nimamo nobenega zobka! Pa že ene 2 dni je ful sitkan. Spimo tudi že dva dni bolj švoh... Danes smo spet imeli igranje na sporedu okol 4h zjutraj user posted image user posted image user posted image No, vglavnem vsaj vročine nima! Mam pa paracetamol svečke doma, za vsak slučaj.

Mi mamo sistematskega šele 28.11. ZA MERE se mi niti sanja ne.... Težek je okol 10 kg (al pa več), cm ma pa okol 75, kaj pa vem...user posted image

Danes smo jedli juhico z zelenjavo in nudlčki, goveje zrezke v omakci in pomfri + zeljna solatka, Alen je seveda zmazu kr celi 2 žlički juhe user posted image pol pa zaspal ko polh. Mu bom dala ponovno zdej, spal je skor 2 uri. Ziher je lačn.

Dans je ful sonček, mali se je zbudu in vriska v stajici. Grem ga dvignat dokler ne začne tulit. Pičima mal ven.user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu Darca_k)
  Neposredna povezava do sporočila: 3739
5.11.2007 14:25:29   
Anonimen
Aja spimo pa v bombažni pižami, spodaj ma zaknčke (kljub nogicam na pižami) in body z dolgimi rokavi. Pokrit pA JE z debelejšo dekico. Po potrebi mu dam še bombažno deko čez. Pri nas spalna vreča odpade, ker se tolk zamota noter in se pol dere, da ga sred noči komi slečem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3740
5.11.2007 14:26:20   
Anonimen
Najini mostovi? user posted image user posted image Kdaj je pa na sporedu? Upam, da kasneje ko gospodinje, ker prej mi ne znese usedit se pred TV. Pa še gospodinje rada gledam! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3741
5.11.2007 14:45:22   
atena777

Pomojem če je na keksolinotu je drugače kot če mu daš surov med, lahko pa se tudi motim user posted image .

Posebej zate sem šla iskat uni članek in vse zapiske, ki jih imam na to temo:

Do prvega leta dojenčku ne dajemo jajčnega beljaka, svinjskega mesa, medu, orehov, lešnikov, arašidov ...
Na ovitkih industrijsko pripravljenih živil (sadnih, zelenjavnih sokov, kašic, žit) so večkrat neprimerna navodila v zvezi z otrokovo spodnjo starostno mejo, ko jih lahko uvedemo v njegovo prehrano. Zato se v zvezi s tem, kdaj je kaj priporočljivo in v kakšni količini, držimo navodil, ki jih najdemo v natančno izdelanih tabelah pediatrov in dietetikov.

Članek je bil objavljen v reviji Otrok in družina, november 2006

------
ŽIVILA, KI SE JIM IZOGIBAMO
Iz dojenčkove prehrane izključimo naslednje sestavine:
· Sol bi dojenčku lahko preobremenila ledvice.
· Prevelike količine sladkorja lahko povzročijo zobno gnilobo. Sicer pa sladkor takoj preide v kri in povzroči hiter, nenaraven porast energije.
· Pšenica in rž vsebujeta gluten, ki lahko pri zelo majhnem številu dojenčkov sproti celiakijo, če ga uvajajmo pred 6. mesecem.
· Mehko kuhana jajca utegnejo vsebovati salmonele, bakterije, ki povzročajo salmoneloze.
· Sveži siri lahko vsebujejo bakterije, ki povzročajo listeriozo.
· Med utegne vsebovati spore bakterije Clostridium botulinum, ki lahko povzročijo resno bolezen.
· Pri majhnem številu malčkov lahko izdelki, v katerih so oreški, povzročijo resno alergijo. .-------

Nekje na RR (mislim, da uvajanje GH) pa sem zasledila, da je ena mamica napisala, da med vsebuje smrtonosne bakterije za dojenčka.

Vse to sem šla raziskovati zato, ker sem dobila v pediatrični ambulanti list s prepovedano in dovoljeno hrano, ko smo začeli uvajati pri 5 mesecih. In potem sem našla vse to...

(odgovor članu DeMer)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
5.11.2007 17:11:04   
ribicau
Evo nas iz plavanja. Eva sladko spančka v posteljici, je sicer že zaspala na prvem križišču user posted image , pa sem jo doma samo prestavila v posteljico. Zdej bomo pa do 22 ih bedel, ko tko pozno spi.

Joj, dons je blo pa noro plavanje....jest sem bla takoj zalita, ker je tamala prvih 5 min samo norela, pa špricala, pa se tunkala....Sej naslednjič, ko bom pa koga vzela s sabo, da bo mal poslikal pa posnel, bo pa sigurno čist pri miru.

Pozabila sem odgovort, kaj ima Eva oblečeno ponoči....ima pižamico s stopali, pokrita je pa s kovtrom in dekico.

Kolumbo se strinjam, da ima BC zasoljene cene. Jaz nič ne kupujem tam, sem pa parkrat gledala in so se mi zagabili, ko sem Evi hotela kupit klobuček konec spomladi....cena da te kap, pa  čist običajen!

Te tašče pa so user posted image  a ne? Jest o tem tud lahko kej napišem, ker nad mano stanuje, v isti hiši.....naredila sva vse svoje, tud vhod, pa nč dost ne pomaga! Zdele trenutno gor nekej zbija, pa pojma nimam kva, samo če Evo zbudi grem definitivno gor.
Moj ji je omenil včerej, da je v petek na Jesenicah spet hokej  (zdej sva bla dvakrat oba, ponavadi gre samo moj) in je ona že vsa pripravljena, da bo Evo imela.....ampak noben pa ni reku, da bova midva šla (predvsem da bom jest šla user posted image )! Kr nekej.....
Ravno v petek ko smo bli v Avstriji naju je en prjatu klicou, če rabiva karte....pa sem jest klicala mojo mami, če lahk pride Evo pazit, ker sem vedla, da bo tašča v petek zvečer nekam šla, ker je bla že en čas zmenjena. Itak da ni blo problema pr naši mami....ampak ko sva prišla domov in smo se slučajno srečal, pa je moj reku, da greva na hokej, pa ni blo hujšga da nisva povedala da greva, da bi ona plan spremenila....user posted image user posted image user posted image user posted image  pa pred pol ure sva zvedela - pomojem je blo to narobe, da jo je imela moja mami, jaz pa sem vsa happy, kadar jo ma moja mami in ne tašča user posted image ! U glavnem, ni se mi dal zapenjat z njo, drugač bi jo poslala u tri krasne!

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
5.11.2007 17:47:27   
polona 79
ja ribicau me veseli, da nisem edina ki mam probleme s taščo, sam da mam js ta problem da mamo še skupen vhod, pa vsakič ko gre mimo prinese nos in ma kaj za povedat. sej včasih je fajn včasih je pa prav hudo.
no tud mi spimo kr v bombažni pižamici pa pokriti s kovtrom pa dekico, sam sem že razmišljala da bom mogla vrečo probat, ker se ponoč odkriva in se razbrca, pol se pa zbudi.

joj boge ste ko mate take probleme z zobmi, mi jih mamo že tulk (6) pa morm kr potrkat da ni blo nič hujšega, razen da se je ponoč zbudil pa sm ga podojila pa je blo v parih sekundah vse ok. ampak zdej pa grize hudiček mali.

a ni bil dans lep dan?
upam da ste ga izkoristle, midva sva bla skor ves čas zunaj pr dediju pa babici, sva se mal za veter zavlekla pa je blo prav fajn.

uživajte!

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 3744
5.11.2007 18:13:07   
Darca_k
IZVIRNO SPOROČILO: jasna81

Najini mostovi? user posted image user posted image Kdaj je pa na sporedu? Upam, da kasneje ko gospodinje, ker prej mi ne znese usedit se pred TV. Pa še gospodinje rada gledam! user posted image user posted image user posted image

Na žalost je istočasno kot gospodinje. Oziroma začelo naj bi se ob 22:25 na HTV2. Samo oni tak ponavadi niso točni, tako, da mogoče ne boš veliko zamudila.

Jaz sem ga tud že gledala user posted image  user posted image , pa bom ga verjetno še enkrat, ali pa snemala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3745
   [Brisano sporočilo]
5.11.2007 19:42:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Darca_k)
  Neposredna povezava do sporočila: 3746
5.11.2007 19:46:50   
Bubilu
Oooooooooo bogi, jst bi kr dežurnega klicala, sam to sm jst - paničarka totalna.

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

Neposredna povezava do sporočila: 3747
5.11.2007 19:57:09   
DeMer
Maykl ma vročino v ritki 40...zdej sm mu dala svečko, kva nej pa zdej???? A čmo it kr na Metelkovo al kwa

Ja bogi! A si mu dala svečko? Če ni nič bolje po svečki, pokliči dežurno, pa boš vidla, kaj ti bojo rekli.

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3748
5.11.2007 19:58:25   
ribicau
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo

Maykl ma vročino v ritki 40...zdej sm mu dala svečko, kva nej pa zdej???? A čmo it kr na Metelkovo al kwauser posted image user posted image user posted image

Poklič, pa kuj!

Neposredna povezava do sporočila: 3749
5.11.2007 20:29:35   
atena777
Maykl držiii seeeee! In mami Kolumbo tudi! Koliko časa pa ž ima vročino? To je 39,5. Če ne bo padla v nekem roku, potem res treba nekaj ukreniti, pomojem na Metelkovo. Mislim, da bi morala Malecko_Matejo vprašati!

Je pa res nenavadno tole. Sporoči kako je z Mayklom...

Pa-pa

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.