Anonimen
|
Jaz pa sem ugotovila, kaj vas je zmotilo pri temi, ki jo je skuštrana odprla. To, da je napisala 8 idealov in ne 8 načel. Bodimo odkriti - idealov vzgoje ni, je samo vzgojni ideal, ki bi ga po neki vzgojni teoriji morali starši doseči,če otroka po njej vzgajajo, čeprav so v 20. stoletju termin vzgojni ideal zamenjali s terminom vzgiojni cilj. Ampak, punce, bodimo odkriti. Mnogo tukaj vas ne loči, kaj je razlika med vzgojnim stilom in vzgojno teorijo, pa tudi pišete vse povprek in potem bi vas nekdo tudi lahko napadal, da to ni res in bla bla bla. Zato predlagam, da govorimo, če že poteka debata o AP in smotrih vzgoje po AP, potem govorimo o 8 načelih AP, saj so načela vodilo, po katerem naj bi se vzgajalo, ni pa nujno, da se upoštevajo. Lahko upoštevaš samo tri, lahko jih upoštevaš 8, lahko pa samo 2. Pa dajmo debato obrniti v to smer. In dajmo, igrajmo se fer play (vsaj na tem forumu) in si ne očitajmo vsake besede, ampak napišimo svoje mnenje, ki ga lahko podkrepimo še z drugimi podobnimi primeri iz strokovne literature ali iz lastnega življenja. Potem bo ta forum zaživel tako kot mora in ne bo spet en sam kreg kot je to ponavadi. Upam, da vam je to, kar sem napisala, jasno (se še učim jasno pisati, da spet ne bo kdo kaj napačno razumel in me obdolžil čudaštva). Želim samo konstruktivno in načelno debato, nič drugega.
|