caillou
|
Za eno od uporabnic, ki je napisala, če moža tudi pretepam, naj povem, da se kloftava kar povprek in da najini otroci rastejo v tako hudih razmerah, da je jooooooooooooooooooooooj . Lepo Vas prosim, da mi razkrijete kako priti do "kataloške mame"? Sedaj sem se prvič resnično zasekirala ob misli, da sem slaba mama, ker so moji otroci mogoče dvakrat pokasirali vzgojne . Ob vsem napisanem se mi poraja nešteto vprašanj in sicer kako bi nekatere izmed Vas odreagirale v primeru 1, primeru 2,.....primer x, ko resnično ne zaleže nič drugega kot vzgojna. Se Vam je že kdaj zgodilo mogoče, da ste se več kot mesec s svojim otrokom nekaj pregovarjali in mu dopovedovali, kako je to kar dela narobe in lahko celo zelo slabo vpliva na njegovo življenje ? In kaj bi storile pri otroku, ki je star petnajst mesecev in Vam je v enem tednu zanalašč že tretjič zamašil wc školjko ? Pa smo poskusili vse, verjemite, umaknili smo vse možne zadeve, ki bi lahko mašile, pa je pokovc vseeno pogruntal še zadnjo alternativo, ki je na pomoč poklicala kopalniškega mojstra, da nam je stvar rešil tako, da je razbil pol kopalnice. Ali pa tista varianta, ko je sosedovemu atu, sine s hokejsko palico razbil zadnjo šipo popolnoma novemu avtomobilu. Resnično ne vem in vsa čast Vam, da tudi ob zelo hudem slučaju vaša roka ne zapoje in da si vzamete čas, mogoče celo dopust v službi in se resnično posvetite samo otroku in pregovarjanju z njim. Če dobi otrok po riti, pa to zagotovo vodi v nasilje . Ne vem no, očitno poznamo različne definicije o vzgojni. Po vaše gre tako, ena po riti, dve po riti, tri po riti,.....pretepanje,......nasilje v družini.....kriminal..... No ja, vsak ima po svoje prav. Aja pa še tole. Ne pobiram vzorcev svojega očeta, ker me je le-ta pretepal in psihično zlorabljal (mogoče mi ja pa res hotel dobro, še danes ne vem), tako da o tem ne bi. Moja vzgoja je popolnoma samo moja in moževa in ne boste verjeli, najini otroci postajajo tudi s kakšno vzgojno uspešni in krasni ljudje. Po naravi sem tako miroljubna, da če bi me poznali, skorajda ne bi verjeli, da me otroci kdaj pripeljejo do vzgojne. O ja, pa me, vam kar priznam.
< Sporočilo je popravil caillou -- 5.2.2007 19:22:02 >