Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka No tkole: Zenske smo obicajno tiste, ki smo pac sposobne vec, kot so sposobni moski... torej umsko al kako bi temu rekla... torej znamo jih nekako prebrat in okol prnest itd itd.. to si lahko stejemo kvecjemu v veliko prednost in ne v skodo!!!! kaj v tem vidite slabega???? Si predstavljate da bi moski bli tisti, ki bi 'brali' nas?? In da bi oni igrali na nase strune?? To bi bil cel kaos!!! Ker spet nebi blo nic po nase... Na tak nacin, pa si vedno lahko nardimo tko, da je nam prav in da nam odgovarja.. Ne? Ne vem.. Jaz sem sicer pripravljena igrat tole... Ker ce nebi bla, potem bi se moski in zenske med sabo itak ze pobili. In sploh nebi mogli zivet skupi. Ampak bi bli muhe enodnevnice. Take nas je pac mati narava nardila. Zenske z Venere in moski z Marsa. Dva popolnoma drugacna bitja. In ce se zelimo razumet, potem je logicno, da se nekako moramo sporazumevat. Ne? In ker smo zenske nekako bolj sposobne tega, smo me tiste, ki beremo moske in si jih nekako prilagodimo. Se ti zdi, da so moski res tako nesposobni ali mogoce ne vidis "veliko sliko"? Moski itak vedno popusti in nardi vse zato, da bi nas osrecil, ker je potem srecen tudi sam.. Res verjames v to trditev? Poznam kar nekaj moskih, ko so popolnoma srecni, da doma ne rabijo nic narediti niti prispevati z delom, pa zelo dobro vedo, da njihove zene niso s taksno postavitvijo delitve gospodinjskih opravil srecne. Samo delat moram znat z njimi in potem bodo tudi oni znali delat z nami. Tko to je... In le tko bomo lahko vsi srecni. Potemtakem zenska, ki ni zadovoljna z mozevim obnasanjem si je sama kriva, ker ne zna z njim delati/obracati ga/...? In tiste, ki se nikakor po vasem mnenju ne boste pustile moskim in naj bojo oni tisti, ki se morajo trudit in matrat in nas razumet, ker zakaj bi mogle me, kaj potem sploh delate z njimi, ce vam je to tako zelo odvec?? Obstoja se ena vrasta zensk razen tistih, ki se morajo trudit in tistih, ki se nocejo trudit. To so tiste zenske, ki menijo, da imajo ob sebi ali hocejo imeti ob sebi moskega s katerim bo razumevanje in trud obojestranski, moskega, ki je zadosti pameten, da prebere in uposteva zenine potrebe in zelje, ne da bi ga bilo potrebno okoli obracat, vodit dnevno in letno politiko da bi dosegli..., da se npr. pogovarja z njo? Ali nismo skupaj zato, da se razumemo? In zakaj se potem nebi potrudle, da vse skupi funkcionira, ker moski, ce je pravi moski, nam itak potem to povrne in nekateri celo dvojno, ce imajo ob sebi zensko, ki jih razume!? Ta trditev, brez postavljenih mej in omejitev, zveni skorajda smesno. Kaj pa s tistimi, ki ne povrnejo? Zene so se slabo odrezale v politiki prilagajanja moza sebi? Samo dejstvo, da je nekdo pripravljen nekoga prilagajati sebi ker je on manj sposoben dojeti in predelati dolocene stvari, daje vedeti o pomankanju spostovanja in zaupanja v partnerjeve sposobnosti. V tovrstno "prilagajanje" se uvrsca ponavadi tudi trgovanje s spolnostjo "saj bo ugotovil, da ko mi bo ugodil dobi enkraten seks, ko pa ne bo po moje, mu ne dam seksati, me bo bolela glava". Osel in korencek. Nespostljivo do partnerja, nespostljivo do sebe. Prostitucija v lastni spalnici. Res ne razumem takih izjav, da zakaj bi se vedno mogle samo zenske trudit... Sej se ne!!! Ampak uspeh je vecji, ce smo me tiste prve!! Ali samo strah, da ce prvi ne manipularas, da zgubis kontrolo nad partnerjem. Se pa zna zgoditi, da je manipulant zmanipuliran, pa ko enkrat "spregleda" se zave, da je izbojeval majhne bitke, dokler je partner zmagal v vojni. Strah, da ne bi on zaigral na tvoje strune.... Zakaj se potem nebi potrudla, ker bom s tem koristila tudi sebi??? Zdaj moram pomisliti koliko koristi imam od partnerja. Ce je premalo, da zacnem taktnicni napad za vecjo koristnost. Sej ne delam to samo za njega!!! Vsekakor ne, delas za sebe in svoje koristi. Sej ti koristi... In tisti moski, ki ima nekaj v glavi, se bo zelo trudil, da bo tudi sam razumel svojo zensko in jo podpiral, jo spostoval, ljubil, poslusal itd itd.. Ampak moramo pac tud me neki narest za to. Ne? Nekaj narediti za to, ali vzeti vajeti v svoje roke in biti prvi, ki bo manipuliral, ker od ce si prvi imas vecje koristi od tega? IMO v stabilni zvezi, obracanje nekoga, manipulacija na kakrsen koli nacin nima smisla in dolgorocno ne daje dobre rezultate. Ce nic drugega prevec izcrpava nenehno planiranje, izmotavanje, vodenje politike, igranje vloge, strah in preverjanje, ali on igra na tvoje strune...
|