|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
5.7.2007 19:46:10   
micla
Pikceva- jst mam tudi 16.7 v dravljah 3D ob 12.15. Kaj pa ti? Mogoče se pa srečava v čakalnici. Sem takrat klicarila v Postojno, ma je bilo že na začetku maja vse zasedeno za mesec julij. Pol so mi pa ponudili prvega avgusta, ko bi bila točno 30 tednov, ma se mi je zdelo malo prepozno, čeprav ni rečeno, in sem pol raje klicala v Dravlje. Seveda je cena višja, ma kej čmo.  A ti ki imaš dvojčke moraš plačat kej več al lih tko 80€?

Veš kaj je problem, ker moj predragi je bil z mano na NS - takrat se sploh še ni videl spol, pol na morfologijo pa ni šel, ker ni utegnil in mi seveda ni verjel, ko sem mu povedala, da otrok sedi na ritki, tako da se ga od spredaj sploh ni videlo in se seveda ni videl spol. No pol mi je vseeno verjel, zdej pa itak gre z mano na 3D in bo lahko sam preveril kako in kaj. Res bi bilo hecno, če se še vedno ne bi videlo. Moj pravi, da pri tej tehnologiji  je pa res smešno, da ne veš kaj imaš. No, meni se ne zdi tko grozno, če se pustiš presenetiti.  Od začetka mi ni bilo prov da bi vedeli kaj bo, ampak zdej pa že mene firbec matra. Vsi mi napovedujejo punčko. Bomo videlo, kako bo s temi napovedi.

Bom pa sigurno šla v udine pogledat. Itak zdej začnejo popusti in bom zraven še kej zame pogledla, čeprav ne vem, kako bom zdržala tiste dolge ure nakupovanja kot enkrat. Ma bo že......

Naj vam povem, da sem danes utrujenost kar preskočila. Sem se kar odpravila po opravkih in na koncu končala še na Novogoriški plaži z mojim nečakom v pesku. Sva kopala po pesku in delal gradove.....si lahko predstavljate kakšna sem prišla domov. Bi lahko začela zbirat mivko za gradnjo hiše.user posted image

Grem pod tuš. 

Se tipkamo,

micla

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
5.7.2007 21:20:59   
*bubi*
Tudi meni se zdi čudno, da pri današnji tehnologiji ne morem zvedet, kakšnega spola je user posted image . Tako pa sem že 3x odšla z dolgim nosom. No, na NS ni bilo panike, takrat sem itak vedela, da je manjša verjetnost, da izvemo. Dvakrat na morfologiji, pa se ni videlo..... upam, da se bo vsaj tretjič. Ja, v tretje gre rado user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
6.7.2007 8:13:22   
mehurčica
Dobro jutro souser posted image ! Kako ste kaj danes? Spet imamo lepo vreme.user posted image

Včeraj sem (že drugič) bila na koncertu od Pink v LJ. Aaahhh...user posted image user posted image user posted image Uživala sem 100/h, edino dret se nisem mogla zraven besedil, ker nisem imela dovolj sapeuser posted image -pa še eni so kadili prav zraven mene, tako da mi je na koncu že bilo malo slabo. Publika je bila dooooooooosti boljša, kot v Zagrebu in dvorana dooooosti bolj polna. Malecki je v trebuhu delal prevale, tako da mogoče se je pa včeraj obrnil na glavo.user posted image In pol je migal še vso pot do doma.
Aja, na koncertu mi je zaspala desna noga, čeprav sem stala na obeh enako.user posted image So me pa tako bolele noge, ko sem prišla domov, da bi pošteno potrebovala masažo. In zatečene sem imela od kolen navzdol-prav zadaj za koleni sem čutila zateklost.

Zdaj sem pojedla zajtrk-sem si po dolgem času privoščila tuno Riomare. Saj če jo samo tu in tam jemo, ni panike, ne? Ali?

Kaj naj naredim, da mi bo še hitreje minil čas do torka, ko imam končno morfologijo? Na srečo je vikend in vikendi hitro minejo.user posted image

Danes se mi je sanjalo, da smo imeli še enega fantka, ki je bil star že kakšno leto in pol in še vedno nismo vedeli, kako mu je ime.user posted image Ni pa bil tak živec, kot prvi, je pa nosil neke škafe sem in tja pod Pohorjem.user posted image Upam, da se bo na morfologiji videlo, če ima naš bejbi lulčija ali ne. Pri taprvem je na UZ bingljalo vse naokoli.user posted image Ta je pa nazadnje skrival svoje premoženje s prekrižanimi nogicami.

Lepo bodite in se beremo/pišemo.user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
6.7.2007 8:45:40   
Jenny Anny
Dobro jutro vse souser posted image  tudi od mene.

Končno sem prišla malo k pameti in si danes vzela dopust (koristim prvi dan letošnjega dopusta), ker sem ga vztrajno šparala za september, toda do tja je še kar nekaj časa.

No in danes bo dan za razvajanje. Sedajle bom pojedla zajtrk (žal verjetno kaj prepovedanega, ampak si bom vseeno privoščila, saj drugače pazim), potem bom spila eno slastno kavico, potem pa se bom odpravila mal v shopping. No nič konkretnega za enkrat - Magnesol, ki mi je pošel in si moram naredit zaloge, ker imam vse pogostejše krče v nogah, pa tudi trebuh mi otrdeva, pa mal bom šla po hrano, pa mogoče zavijem še v kakšno otroško trgovinco (skoraj ne vem če se bom lahko zadržala, da ne bi:)))

No lepo se imejte uživajte v dnevu, saj je zunaj že prečudovito sonce.

Leppozdrav vsem!!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1979
6.7.2007 9:46:59   
valči
Hay souser posted image !
Kako vam kaj gre?Ne vem,kaj delamo,ali nismo take čveke,julijke imajo 400 strani,ki jih me ne bomo dosegle,nas bolj malo čveka,se mi zdi da ene in iste.Jaz tako rada berem nas oktoberke,pa tudi pišem.Dajte se še javljat ostale,ki se že dolgo niste.
Ali ste na morju?

Tako čudno se danes počutim,v prsih me stiska,hitro mi user posted image bije,grlo me žgečka,taka čudna sem,pa je šele jutro.Pa še nekaj.Ali katero muči lenoba,oz. pomankanje spanja?:ene grozno zadnje dni.Popoldne me kar zmanjka na sedežni,zvečer ob 9. pa kar mrknem.Kaj mi je?Še klatero to muči?

Najbolj sem srečna,ko me bebica brca.Je bolj miren otrok,niso konkretne brce in čez ves dan,ampak tako razporejeno,zjutraj malo,pa čez dan v intervalih.Bolj božanje,pretegovanje in kolcanje čutim.Samo enkrat sem dobila šus pod rebro,je očitno bolj nežno dete.Pa večinoma na desni strani čutim gibe.

Mehurčic imaš pa hecne sanjeuser posted image
To očitno pomeni,da moreš otroku čimprej izbrat ime za oba spola.
Morem it,pridem nazaj

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
6.7.2007 9:57:55   
pikceva
Ojla,

Micla, jaz mam 3D komaj zvečer - okrog 18h.

Mehurčica, jaz res ne vem zakaj ne bi smele jesti tun. A mi poveš?user posted image  Če je to res, sem jaz v hudem prekršku.

Jenny Anny, kako ti uspe pazit, kaj ješ. Jaz se ne znam odreči niti eni želji. Ne prej in ne sedaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1981
6.7.2007 10:01:33   
pikceva
aja in še to:

V Dravljah sem bila že na NS in MORF, pa so mi računali samo 1 kratno ceno. Sem pa slišala da na več krajih računajo dvojno. Ti pa moram priznat, da pri meni vse dalj časa traja. Sploh NS - mislim da sem bila noter skoraj celo uro. MO je bila pa kar hitro opravljena, ker sta bili na voljo za pregled. Mogoče bo v ponedeljek spet kaj protestov.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
6.7.2007 10:08:55   
oktoberka
joj, jst tud tok tune pojem, da je kr groza. ne vem pa zakaj bi mogla kao ful skodit?user posted image

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
6.7.2007 10:49:36   
valči
Tuna je baje zdrava,ima veliko omega3 maščobnih kislin,baje?In pomoje je bolje,če poješ več tune,kot svinjine.
Sicer meni smrdi,še vedno-ribe vseuser posted image ,pa mesa mimam preveč rada,mi ne diši preveč.
Vsak dan pojem veliko paradižnika,kumare,papriko obožujem,pa nektarine so trenutno v modi pri meni.
Ne morem pa se odrečt zjutraj kruha z maslom,medom ali marmelado.Maslo je zakon.

Dajte mi napisat,kako poteka pri vas pregled pri pri prbl. 24 tednih?Jaz imam naslednji petek pregled in verjetno uz. mi ne bo delal.Bojim se samo vageuser posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
6.7.2007 10:53:26   
pot
Pozdravljene nosečke.

Tudi jaz sem včeraj šla na Pink, sicer sva od zunaj najprej gledala, se je vsake toliko le dalo videt, slišat pa tudi. user posted image Bilo je res super.
Sočustvujem z vsemi, ki se še trudite ugotoviti spol, upam, da vam bo na 3D uspelo. user posted image user posted image user posted image
Mogoče vam kaj pomaga,ali pa tudi ne, ampak jaz sem nekaj tednov ali dni sanjala, da čakam na pregled pri G in sem kar vedela spol otroka in se je potem na pravi morfologiji izkazalo, da je res fantek. Čeprav spola v sanjah nisem videla, samo vedela sem kaj je. Ena prijateljica je tudi sanjala, v nosečnosti, da ima prelepo, pridno punčko in se je ob rojstvu izkazalo, da je res punčka, ker prej nista želela vedet. Mogoče le kaj drži, da smo v nosečnosti bolj občutljive in dovzetne za 6. čute... user posted image No, sporoči mehurčica, če bo držalo tudi pri tebi.

No, kar se tiče imen, se pa midva še vedno ne moreva odločiti. Predelala sva cel leksikon imen in kar ni notri nama všečnega imena. No, meni so hitro všeč, pa kaj ko je moj še bolj izbirčen. Tako, da ime še vedno iščeva...

Mene pa zanima danes koliko ur na dan spite? Jaz se zjutraj vedno zbudim ob isti uri, ne glede na to kdaj grem spat, ravno toliko, da pogledam na uro, potem pa bi lahko spaaaaala še vsaj dve uri. In danes zjutraj sem se zbudila, kot bi se zbudila sredi noči.

Tune se pa naj ne bi veliko jedlo med nosečnostjo, ker vsebujejo neke težke snovi, kovine ali kako že. Saj mislim, da je na RR članek o tem, če se vam da brskat ali pa to piše na prehrani v nosečnosti, nisem prepričana. Glede na to, da je Daschi rekla, da je celo članek za revijo napisala o tem in ve veliko o tej temi, pa lahko počakamo, da nam ona razloži. user posted image
Kar se tiče hrane in raznih želja, so moje želje še vedno usmerjene iz sladkega na slano. Ko dobim nekaj, bi jedla pa že drugo. user posted image Edino zgaga mi zdaj malo nagaja, čeprav tudi to ne ustavi mojega neskončnega apetita. Bi še kar jedla, pa čeprav imam občutek, da mi bo želodec razgnalo od polnosti.user posted image Pa sadje, pa čip (no, zdaj ga že kak teden ni doma, želja po njem pa ostajauser posted image ), pa piškoti, pa...  Pomfri oz. krompir, samo da je pečen, mmmmm. Vsak dan bi ga lahko jedla. Pa tuno bi tudi jaz jedla, pa jo skušam omejit na enkrat na teden za kosilo (testenine s tuno ali pa rižota s tuno).

Jutri pa greva midva, no, mi trije user posted image , se morem počasi navaditi user posted image , na izlet. Imava obletnico, pa ne poroke. Pa še jutri je tak lep datum, ko je še leto v znamenju sedmic. user posted image Pa pazite jutri na cesti, bo vse polno, ker se jutri poročajo.
Lepo se imejte.

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
6.7.2007 11:46:03   
*bubi*
Jaz pa nimam čisto nobenega filinga, kaj bo user posted image
Prvič je bilo enako, takrat so mi vsaj povedali user posted image

Imen še tudi nimamo izbranih.

Kako pa ste kaj s hemoglobinom? Meni je padel iz 132 na 122. Kak mesec še počakam, potem pa si bom železo nabavila. Sem že pisala o tem user posted image

Sicer pa sem imela pri 24t normalen pregled, kot vsakič, dobila sem tudi izvide od krvi, toksoplazmoze (še vedno negativno) in OGTT. Ja, cuker je bil super, samo 4.9, normalno pa je do 7.8 user posted image . Slinavka očitno dela 100/h user posted image

Tudi mi se gremo jutri gužvat na eno poroko user posted image . upam, da ne bo prevroče.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
6.7.2007 12:02:34   
Daschi
Evo vam punce, kopirano iz mojega članka:

Kofein
Nosečnicam je dovoljeno dnevno zaužiti največ 300 miligramov kofeina. Kofein najdemo v kavi, čaju, nekaterih gaziranih pijačah in čokoladi.
Vsebnost kofeina:
– 100 mg kofeina: lonček instant kave, skodelica kuhane turške kave;
– 80 mg kofeina: pločevinka energijskega napitka;
– 50 mg kofeina: skodelica čaja;
– 40 mg kofeina: pločevinka kokakole.

Arašidi
Povzročajo alergične reakcije pri otrocih, njihovo število pa je v zadnjem času močno naraslo. Strokovnjaki domnevajo, da se preobčutljivost na arašide razvije še pred rojstvom, zato jih je v času nosečnosti pametno črtati z jedilnika. Predvsem, če so v družini naslednje bolezni: alergije, seneni nahod, ekcemi ali astma.

Nekatere ribe
Morski pes, mečarica, več kot dve srednje veliki konzervi tune ali en svež tunin zrezek tedensko so ribe, ki vsebujejo veliko živega srebra. Zato je priporočljivo, da se jih v času nosečnosti izogibate, saj lahko poškodujejo živčni sistem ploda.

Napisano je avtorsko delo!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
6.7.2007 12:10:14   
lillylilly
Ojla
Se še jaz malo oglasim.
Valči: Moj odgovor glede pregleda okoli 24. tedna  ti ne bo preveč koristil, ker imam ginekologinjo, ki mi vsakič naredi UZ in tako lahko vsakič pokukam svojega malega...in ja še vedno je fantek user posted image . Lepo raste in zaenkrat je vse vredu. Edino mali gospod se je spet obrnil z glavo navzgor, ampak ginekologinja pravi, da ima še dovolj prostora, da se ponovno obrne navzdol....Ponavadi mi pregledajo samo vodo, to pot so mi pregledali še kri.

Hrana: hmmm jaz jem vse, predvsem tisto, kar se mi zljubi in prav nič ne gledam ali kaj ni dovoljeno/ priporočeno. Je pa res, da ko eno stvar nekajkrat jem, da je potem ne morem več. Bljak user posted image

Energija: Ja to je pa res hecno...samo prestopila sem v zadnje tromesečje, in adijo energija. Se sprašujem, ali je tu vmes tudi malo psihe,....ampak tako kot je v drgem tromesečju čez noč prišla, tako je sedaj čez noč odšla. Joj in še brezvoljna postajam....hmmm upam da tole razplolženje kmalu mine. Malo se mi pozna, ker ne bo dopusta user posted image ....je za razumet a ne?

Oblekice za iz porodnišnice + nekaj kompletkov sem kupila, ostalo pa imamo, ker sem imela pri prvem dojenčku vse svoje.... Se pa pridružujem Daschi glede velikosti oblekic. Naša pupa je bila velika in ne bi bila jaz, če ne bi imela ob odhodu domov premajhne oblekice...tako da je bila oblečena bolj tako tako in še sreča da je bil december, da smo imeli super kombinezonček, ki je malo zakril našo napako in še sreča, da so ji bile vsaj žabice in  majčka prav....Tako da pri nas je definitivno najmanjša številka 62 in če bo potrebno raje malo zaviham hi hii . Glede na mojo srečo, ki jo imam; pa glede na to, da računam, da bo mali junak velik, bo zagotovo tehtal okoli 2500 g in potem spet ne bom vedela kaj naj počenem z oblačilci user posted image

Lepo se imejte,

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
6.7.2007 13:38:51   
Daschi
No, pa da še malo napišem pred odhodom na morjeuser posted image

prav vesela sem, da gremo na zadnji del dopusta jutri. In ne kasneje. sedaj se že kažejo tisti manj lepi znaki nosečnosti in počasi se spreminjam v kotalečo se žogouser posted image .
Krčne žile na nogi so vse bolj moteče, trebuh je vse večji. za računalnikom že težje sedim, težje diham. Moram bit čisto zravnana.
Če se v postelji na hitro obrnem iz enega boka na drugega in imam poln mehur, me nekaj časa vse peče in špona okrog trebuha. Tudi krči v mečih se proti jutru nevarno prikradejo... Začenja se vsako nočno obiskovanje wc-ja. In drage punce, pripravite se, zadnji tedeni so še sploh super, ko te ful tišči na wc vsakih 15 minut, ko pa greš, pa samo par kapljic. Ah, še dobro, da ženske hitro pozabimouser posted image

Kdaj greste na naše prve strani?
Prav zanimivo je brati, kako smo se pričele zbirati ena za drugouser posted image .

No, sedaj pa počasi vstopamo prav vse v zadnje tromesečjeuser posted image .
Po dopustu me čaka pitje glukoze za sladkorni test. Spet! Bljak! Ampak, vem, da ni sprememb, le velike otroke rojevam. ta prehiteva še najbolj od vseh in me je že malo strah. Bi najraje prosila za carski rez.

Komaj čakam, da bo september tu. takrat grem po kompletek za iz porodnišnice, pripravim vse potrebno...
Do takrat pa me čaka še nakup vozička. Juhu!user posted image

Hrana: spet mi ne pašejo mesni izdelki. še najraje imam lahko hrano, solate, paradižnik, juhe, zelenjavo. To mi še najbolj ustreza. Včeraj smo imeli npr. za zajtrk hrenovke in se mi je potem ves dan izpahovalo po njih.
Tudi zgaga me peče, ampak v mejah normale.

Kilogrami? Nič ne bom rekla, tudi na vago ne bom šla pred dopustomuser posted image , se pa moje hlače čudežno krčijo po vsakem pranjuuser posted image . najbrž je kriv prašek, kajneuser posted image

lepo se imejte, jaz se vam spet pridružim čez dober teden in potem ostajam do konca doma, prikovana za tale računalnik vse do rokauser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
6.7.2007 14:31:39   
sanwebdra
NO, pa še OJ od mene!!!

Naša dojenčica user posted image se veselo premika, včeraj je prišla njena "teta iz Nemčije", moja preseljena prijateljica, pa se zdaj ful zabavamo na to temo. Saj veste, da je fajn, če ima otrok strice in tete v tujini za počitnice user posted image  - jaz sem se vedno sekirala, ker nisem imela nobenega. Naša ta mala pa ima kar DVE teti zunaj!!! Tako da bo potovala.

Kar se tiče hrane, JEJTE KAR VAM PAŠE user posted image  - verjamem, da vam bo vaše telo samo povedalo, če mu kaj ne bo všeč. Kar se pa tiče rib oz. tune - obstajata dve nasprotujoči si raziskavi - po eni naj bi jedle ribe v nosečnosti do onemoglosti, po drugi pa naj se jih ne bi niti pritaknileuser posted image . Tako da - poslušajte svoje želodce, trebuščke in zgago. Jaz nimam večjih težav z ničimer - še zmeraj sem ponosna na to, da sem šla gor samo 5 kg user posted image  - pa jem kar mi paše - še največ, ogromne količine SLADOLEDA.

Komaj čakam vikend, da si dam malo možgane na pašo - čeprav začenmo doma renovirat, pa bom verjetno vse kje drugje, samo doma ne!!!

lep vikend, drage oktoberke

PS: ne se sekirat, če ne bomo dosegle 400 strani, smo pač kratke in sladke, pa verjetno fajn berljive

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
6.7.2007 16:02:50   
valči
Daschi ali midve nosiva otroka enakega spola?Zdi se mi zato,ker imava enak okus pri hrani,pa počutje enako.Samo meso pa mi res najmanj gre.Sploh ne.Prejšnjo soboto sem si v trgovini kupila pečeno mini pico,ker sem bila v bolnici pri hčeri in sem šla vmes jest.Pa tista picauser posted image user posted image ,komaj sem jo pojedla,še danes mi je slabo.Najraje sem doma z mojo mešano solato,pa mozzarelo not.Ni boljše hrane!

Se opravičujem,ker toliko o hrani pišem,kaj druga mi ne gre več po glaviuser posted image Res pa me zanima,če nosiva z daschi isto-enako.Samo moje dete bo verjetno imelo eno kilo manj,kot njeno.
lillylilly
srečnica,ker ti vedno dela Uz.Moj ne če ni nič narobe,ampak bolje,da je vse vredu in ga manj vidim,kot pa da je tako narobe,kot je bilo pri meni do 19. tedna.Ko mi je delal UZ,so bile prve besede,je še živ plod,srce še bije.Prav tako v bolnici:Še živi!user posted image Grozni časi so bili zame in res sem hvaležna,da sem že tako daleč in da je tako kot je,glede na zdravniške kritične napovedi.Res nosim borcauser posted image

Bolje,da grem dol,me nekaj luna nosi danesuser posted image

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
   [Brisano sporočilo]
6.7.2007 16:04:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanwebdra)
  Neposredna povezava do sporočila: 1992
6.7.2007 17:20:00   
Daschi
valči, ja zanimivo, resuser posted image . Solata, zakon!
Danes smo imeli za kosilo široke rezance in govej golaž. pa sem samo omako čez rezance polila, brez kančka mesa. pa je isto1 Slabo mi je že ves popoldan.
Si bom zvečer popravila okus z zeleno solato, paradižnikom, feta sirom.user posted image
Pa Valči, ne povedat, kaj boste imeli, ker potem bom še jaz zase vedelauser posted image .

(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
6.7.2007 20:47:29   
valči
Daschi,ne bom ti povedala,kaj bomo imeli,šele oktobra,če bom rodila pred tabo,pa ne boš smela objave prebrat,ampak se francoza naredit in it mimouser posted image

Široki rezanci so zakon,pa čisto malo omake je dovolj.Grem mimo mesa,kot da je kužno.Saj,če si doma,je vredu,ko pa kam greš,pa zna bit nerodno..Pa fajn se imejte na dopustu.

Kaj pa ostaleuser posted image ,kje se,vse zunaj?Se mi zdi,da se danes sama s sabo pogovarjam-bolj ali manjuser posted image ,nekak mi paše danes govorit.
Ravnokar opažam mokre hlačke.Malo prej sem se stuširala,čisto kratko pižamo gor dala,sedaj pa opažam,da je mokrouser posted image Grem preverit,kaj je,se kateri to dogaja?

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
7.7.2007 9:41:58   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: valči

Ali katero muči lenoba,oz. pomankanje spanja?

Pa večinoma na desni strani čutim gibe.

Mehurčic imaš pa hecne sanjeuser posted image
To očitno pomeni,da moreš otroku čimprej izbrat ime za oba spola.
Morem it,pridem nazaj

Saj imamo imena že izbrana. Za punčko še od prve nosečnosti, za fantka pa sva se tokrat težje odločila, sva pa se in je dokončno.

Gibe tudi jaz več na desni strani čutim, čeprav tudi na levi-včasih istočasno na obeh, tako da me je strah, da je spet v medenični legi in upam, da se bo tokrat obrnil.

Spanje in lenoba me že matrata. Hitro hodim spat, čez dan pa okoli 14h postanem že tud zaspana, tako da mi vikendi pašejo, ker grem kar s sinekom spat.

No, glede tune vam je Daschi že napisala, da vsebuje preveč težkih kovin.
IZVIRNO SPOROČILO: sanwebdra

Kar se tiče hrane, JEJTE KAR VAM PAŠE  - verjamem, da vam bo vaše telo samo povedalo, če mu kaj ne bo všeč. Kar se pa tiče rib oz. tune - obstajata dve nasprotujoči si raziskavi - po eni naj bi jedle ribe v nosečnosti do onemoglosti, po drugi pa naj se jih ne bi niti pritaknile . Tako da - poslušajte svoje želodce, trebuščke in zgago. Jaz nimam večjih težav z ničimer - še zmeraj sem ponosna na to, da sem šla gor samo 5 kg  - pa jem kar mi paše - še največ, ogromne količine SLADOLEDA.

Ribe probavam čimveč jest, ker jih imam tudi zelo rada. Vendar pa ne tune. Raje si kakšno drugo ribo privoščite.
Sanwebdra, jaz sem do sedaj šla tudi gor skoraj 5kg, ampak nimam te sreče, da bi ob tem lahko še jedla ogromne količine sladoleda, ker se mi vse takoj pozna. Sem 2 tedna pojedla malo več sladkega in je takoj šlo gor.user posted image
Po solati in čebuli me peče zgaga. Bi pa solato tak jedla.user posted image Včasih si mislim "mogoče me pa ne bo" in jo jem, pol pa sem cel preostanek dneva kot ena cota.

IZVIRNO SPOROČILO: pot

Mogoče le kaj drži, da smo v nosečnosti bolj občutljive in dovzetne za 6. čute... No, sporoči mehurčica, če bo držalo tudi pri tebi.
Jaz sem v tej nosečnosti sanjala že oboje. Celo večkrat punčko, čeprav so se te zadnje zdele tako resnične in lepe.user posted image Sicer bi oba malenkost raje imela punčko, ampak če bo fantek, bomo pa valda tudi ful veseli. Saj se potem obojega veseliš. Samo, da bi bilo vse ok. V torek si bom po moje najprej kar oči pokrila, dokler mi ne povejo, da je vse vredu.

Valči, jaz imam samo malo povečan izcedek. Se mi je pa včeraj malo bolj vlil, ko sem telovadila.user posted image

Sem se odločila, da bom vsak drug dan delala vaje za noge in zadnjico, občasno pa še za roke. Morem nekaj delat, če ne bom zakrnela do oktobra. Sem žalostna, ker na Štorklji ni čez poletje aerobike za nosečnice. Se začne spet septembra, tako da bom takrat šla.

Lepo vikend! Sonček je!!!user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
7.7.2007 10:04:22   
pikceva
Valči, meni se to dogaja zadnje par dni. Sem se že prav malce ustrašila.  Pol pa me tako zbrcajo, da kar pozabim. Potim pa se tudi na veliko, tako, da malce povezujem to reč tudi s tem. Če izveš pa ti kaj novega prej, mi pa sporoči.  Jaz imam v ponedeljek zjutraj pregled, pa bom malo povprašala glede tega. Bom pa sporočila.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
7.7.2007 12:38:40   
Jenny Anny
Kako se upreti določeni hrani - pomislim, da za mojega user posted image  to ni dobro in ne jem, sicer mam pa skoz neke manije po pršutu, plesnivih sirih in školjkah - same prepovedane stvari. In pol se vprašam: a je vredno tvegat za mojega user posted image  in odgovor je seveda ne.
Sicer sem se pa po zadnjem pregledu odpovedala tud večerjam (po 6 uri jem samo še kakšno sadje nič več pa slastnih toplih sendvičev, velikih porcij kuhanega mlečnega riža in narastkov in samih dobrih stvari).

Če vam uhaja voda, je pa to verjetno posledica tega, da se mišice raztegujejo in vam maternica pritiska na mehur, delajte Keglove (al kako se že napiše ) vaje, v glavnem stiskajte in sproščajte mišice v spodnjem štuku - za krepitev.
Ker baje če se vse skupaj preveč povesi lahko ostanejo problemi tudi po porodu.

Spanje, ja jaz bi zjutraj tud spala, vsak dan dlje če bi lahko.

Počasi resno razmišljam, da bi odšla na bolniško, ker mam dovolj vsega, v službi se vse kopiči in je čedalje bolj stresno. Sem svojga otroka v sredo in četrtek tako "nastresirala" da se zvečer skoraj ni premikal revež, prej pa je vsak dan brcal ko nor. No in sem zato ostala v petek doma in naš mali user posted image  zopet pošteno brca. A ma še kakšna podobne izkušnje s tem??

Saj na koncu koncev služba je še kakšna, user posted image  so pa naši edinstveni in zlati in nam pomenijo največ na svetu.

Sem se včeraj res zrelaksirala, šla mal po nakupih, tamalemu kupila knjigico To sem jaz (majo ful velik izbire teh knjig, je zdaj ena čist nova od Jelke Reichman, je ful lepa, sam je veliko manj za vpisovat, pa sem se odločila potem za to).
No mojemuuser posted image , ki je bolj tehnično usmerjen sem pa kupila knjigo z naslovom Dojenček - navodila za uporabo (je napisana na full dober način in jo je bil zelo vesel).

No sem se čist razgovorila, kot zgleda mi res dobr dene da sem doma in se mal relaksiram (kar je preveč je res preveč).

Upam da vas nisem preveč zamorila s predolgim pisanjem.

PS
PA imena sva tud že zbrala.
Če bo punčka bo Lana, če bo fantek, bo pa Miha.

UŽIVAJTE MAKSIMALNO, NAŠI MALČKI SE POČASI PRIPRAVLJAJO NA PRIHOD

JUUUUUUPPIII

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
8.7.2007 10:33:22   
mama06
Dobro jutro user posted image ,

kako ste?

Jaz sem že imela obilen zajtrk ob 8:30 - Čufte + kruhuser posted image . Tako, da prosim lepo, naj se javi katera, ki me v hrani ob zgodnjih urah prekašauser posted image .
Že pred nosečnostjo je bila hrana moja najboljša prijateljica in na vso srečo se ne pozna ravno. Zdaj kuham govejo juho in razmišljam, kaj bi naredila za kosilo. Moj najboljši prijatelj je hladilnik. Tehtnica pa kaže po 24T +9kg in pravijo, da se mi sploh ne pozna, da sem noseča oz, da imam tako lepi mali trebušček. Jaz pa samo čakam, kdaj bom počila.

Na dopustu sva že bila konec maja in začetek junija, pa bi šla še enkrat, samo kaj, ko v službi sedaj ne morem do dopusta, ker sem se s šefico zmenila, da ga bom koristila v celoti in zato odšla mesec dni prej. Sicer pa vsako slabo je za nekaj dobro.

Danes se že bolje počutim, včeraj sem pa bila kot cota. Nič se mi ni dalo, utrujena, zaspana, pa sem se kljub temu prisilila in naredila ogromno stvari, saj med tednom ni časa za to. Pa še otroško sobico iščem. Ker pri nas ni nikakve izbire, sem šla v Avstrijo, sedaj pa ugotovila, da imajo v Nemčiji prodajo preko interneta, to kar sem videla v Avstriji in še dosti cenejši so. Problem je, ker verjetno ne dostavijo v SLO, čeprav vozijo na Madžarsko in Poljsko. Bomo videli, kaj mi bodo odgovorili, sem jim pisala.

No, sedaj sem se pa res razpisala. Lep pozdrav v sončen nedeljski dan.

Aja, naš mali tudi veselo brca in dela prevale skozi cel dan. Res pa je, da je nežen do mene, edino na mehurju se zelo rad zadržuje, zato je školjka moja najboljša prijateljica.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1998
8.7.2007 14:05:03   
mehurčica
Hehe, mama06, jaz sem tud redna obiskovalka wc-ja.user posted image Upam, da ti bo uspelo dobit lepo in cenovno ugodno otroško sobico. Mi imamo kar malo mešano-nekaj še iz sobe od moje sestre. Ima posteljo 100x200 in pisalno mizo. previjalno ima še od začetka iz Ikee, omare pa so vgradne bele barve. Ma, glavno da se on v sobici dobro počuti. Zdaj jo bomo sicer morali malo preuredit, ker bomo dali še otroško posteljico not in spet raztegnili previjalno.

Punce, mene očitno že čisto razganja od radovednosti, kakšnega spola bo naša beba. Se mi je sanjalo, da sva bila na UZ in smo vidli jajčka in lulčka. Sicer sva se bolj tak spogledala(tudi on si bolj želi pupiko), ampak bila vesela, da bo David dobil bratca Tima, ki si ga tako želi-da se bosta Ninja želve igrala.user posted image Še 2 dni do morfologije! Tak, kot se mi pa ti dnevi vlečejo, to pa še nisem doživela.user posted image user posted image user posted image user posted image

Kile sploh več ne vem kak so, ker mi tehtnica nekak čudno dela. Bom počakala do petka, ko imam reden pregled. Sem dala v ponedeljek kri in vodo in upam, da je vse ok.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
8.7.2007 17:43:36   
pikceva
Ojla,

Jaz kot redna obiskovalka wc se sprašujem, kolikokrat ga bom obiskovala v nadalnje, če bo šlo tako naprej...user posted image . Moje kile veselo skačejo navzgor (+9). Jutri, ko imam pregled  bomo poslušali  moje veselje.
Jaz ne vem, kaj se dogaja z mojo kožo. Včeraj sem zasledila klopa, pa ga nisem mogla udušiti. Matrali smo se več kot uro, da je danes zjutraj popustil. Mislim, te nadloge mi grejo pošteno na živce. Grem v naravo za užitek, pa vedno fasam kaj za plačilo.
Mene tud že malce prijema utrujenost, vendar taka prijetna.
Drugače ste vsi OK?

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?