|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
11.5.2007 9:12:27   
Neža81
Spet jaz ......user posted image   Danes imam več časa in se bom zgleda razpisala.
Še nekaj:  v meni so skoz neki strahovi, da bi bilo v nosečnosti kaj narobe. Kot sem že napisala sploh zaradi tega, ker sem dolgo čakala, da sem zanosila, pa še to ni šlo po naravni poti. Namesto, da bi se umirila, sprostila, uživala v nosečnossti kolikor se le da (kljub vsem težavam), pa vsak dan na RR berem sporočila pod temo SPLAV, potem se pa sekiram in sprašujem, kaj če se mi kaj takega zgodi. Zelo velikokrat me kakšna zgodba še posebej gane in se jočem jočem, jočem ... Jaoooooooooo ko sem smotana!!! user posted image user posted image user posted image  Ampak ne morem si pomagat. se to tudi vam dogaja?

Tak, azj bom pa tiho, dokler katera nečesa ne napiše!  user posted image user posted image

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
11.5.2007 9:34:18   
pikceva
Ojla,

Totalno nima smisla. Strah je votel in okrog ga nič ni. In to za nosečnost sploh ni dobro. Normalno je, da si malo zaskrbljena, še posebej zato, ker si toliko časa čakala. Pri meni je prišlo nepričakovano in na hitro, tako, da glede tega ne morem diskutirat. NIkoli pa človek ne ve....Vendar ni toliko črnih scenarijev, da bi morali biti tako hudo zaskrbljeni.
user posted image user posted image  veselo migajo....in njim je sigurno všeč.
Včeraj sem se trudila ene pol ure s tem angel soundom, da sem ulovila en srček. Potem je pa prišel veseli tata domov in dobil oba user posted image user posted image  takoj in njihove srčke...
Ve kako zanimivouser posted image . Enemu malo bolj hitro bije srčke kot drugemu in drugače se sliši, ker sta bla najbrž en gor, en dol....

Brez panike in lep pozdrav

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
11.5.2007 9:35:38   
micla
neža81 - do nadaljnega ti je prepovedano čekirati poste pod temo spontani splav.  NEHAJ TAKOJ!!!!!! Res se ne obremenjuj, če to ni potrebno. Tudi sama sem po dveh ss stalno visela na tisti temi in brala in cmerila in vsakič, ko se je pojavila nova zgodba je bilo hudo in znova in znova sem podoživljala, kar se mi je zgodilo. Pol sem pa ugotovila, da to ne pelje nikamor. Zelo se mi smilijo punce, ki se jim te stvari zgodijo in na lastni koži sem občutila to bolečino. Ampak, ko sem se spet malo pobrala in zbrala pogum za nove boje, sem pa nehala gledat tisto temo, ker sicer bi se preveč napsihirala.

Misli pozitivno. Res si dolgo čakala, da ti je uspelo, ampak zdaj ti je in to je tvoj čas. Uživaj ga in sprosti se, ker že tako vse prehitro mine. Nikar se ne obremenjuj z ostalimi. Lepo, da sočustvuješ z drugimi, ampak, zdej ni pravi čas za to. Žal je treba bit ob določenih trenutkih egoističen in mislit samo nase - oz. ti na 3 srčke, ki jih imaš sedaj v sebi.  JASNO?????? Da ne zatipkaš več pod tisto temo vsaj do poroda. user posted image

Joj punce, vas berem, kako vse čutite vaše male pikice, jst pa še prov nič. user posted image  Danes sem 18t+1. Sicer sem v ponedeljek na pregledu slišala srček in je bilo vse ok. Ampak zdej pa postajam že nesptrpna, zakaj še nič miganja v meni. Bolj ko se koncentriram kaj zaznat, slabše je. Al sem tko ignorantska, da ne vem kako to naj bi zgledalo, al pa res ni še nič. Sej upam, da je še čas.

A je še katera, ki nič še ne čuti? Da bom vsaj malo potolažena. user posted image

No, dovolj za danes. Grem za knjige, dokler mi še hrbet dovoli, pol nekje po 4 uri postaja bolečina že preveč izrazita in se moram vležt. Nikoli pa se nisem znala učit leže - vedno zaspim. user posted image

micla

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
11.5.2007 9:43:20   
pikceva
Jaz ne morem ravno govorit od bolečin v križu, pa tudi otekam zaenkrat še ne. In jaz imam v ponedeljek tudi pregled user posted image . A smo se midve Neža81 kaj dogovorile?!? hehe
Moj trebuh raste, ma je v merah normale...okrog 88, ni popokan in še nobene strije (za enkrat!)
Ti imaš mogoče probleme, ker si že prej dobila toliko hormonov zaradi zdravljenja. samo tudi to se bo umirilo.

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
11.5.2007 9:43:26   
sanwebdra
Serbus!

Zdaj,ko vas je malo več gor user posted image  - ena prošnja, rabim infouser posted image :

Naslednji ginelkolški pregled imam 18.5., pa me zanima (glede na to, da morfologijo ponavadi opravljajo v 20., 21. tednu) ali mi ga bo G kar na pregledu opravila in če je lahko moj zaskrbljen bodoči ati zravenuser posted image ???

Hvala in LP!

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
11.5.2007 9:48:39   
micla
Jst mislim, da načeloma je partner lahko zraven, razen če je G tako zelo čuden, da teh stvari ne odobrava.
Sicer pa bova z mojim itak šla na 3D  kasneje (25, 26 teden) in bo bil takrat z mano.

micla

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
11.5.2007 9:50:38   
2ursae
joooj, res babe, ne hodit na temo splav user posted image . Madonca, bi morali moderatorji tisit forum za nosečke kar zaklenit user posted image . Plis, ne se po nepotrebnem obremenjevat, pejte raj na forum "novorojenček, dojenček", boste tam bolj koristno uporabile svoj čas user posted image .

Micla, v leže ni šans, da kaj spravim v glavo. Sem se že na faxu tko učila, da sem se vsedla na posteljo, pol sem šla pa kar nižje in nižje, dokler nisem ležala in potem, jasno, zaspala user posted image .
Glede metuljčkov: jaz jih definitivno ne čutim vsak dan, če kaj delam in sem skoncentrirana na kaj drugega, jih sploh ne čutim, tudi če so. Za tapravo stvar bo treba še mal počakat, poleg tega pa me, ki smo že rodile, čutimo prej, ker imam že lepo fajn razrahljane trebušne mišice user posted image  in se nam zato tud trebuh hitreje pozna.

Neža, uuu, 125 cm obsega. O, si kar predstavljam, to je res ogromno. Jaz sem imela na koncu prve nosečnosti 115 cm, pa sem imela ogromen trebug, sem vse spredaj nosila - če si me pogledal od zadaj, se sploh ni videlo, da sem noseča user posted image . Kar se pa tiče zatekanja nog, pa najbrž res preveč letaš naokoli. Mal počivej, dokler še lahko.

papa, bukva čaka user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 11.5.2007 9:55:16 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
11.5.2007 9:53:00   
2ursae
sanwedbra, moj user posted image  je čist vedno zraven, tud če je predvideno, da mi G sam obkljuka izvide. To je čist normalno in prav je, da pride tud on na UZ pogledat dojenčka. Ne vem, a boš imela morfologijo, ampak tvoj naj seveda gre zraven, v vsakem primeru.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
11.5.2007 9:57:06   
Daschi
Neža 81, zatekanje nog:
iz lastnih izkušenj ( v prvi nosečnosti sem bila kot mrožuser posted image ):
Popij veliko tekočine, še najboljša je voda! Najbolje je, da imaš kar pri sebi pol litrsko stekleničko in delaš požirke čez ves dan ( 3 litre)
Vodo iz telesa odvajajo tudi naravni diuretiki, kot so: Buče, lubenice, peteršilj.
Lahko si skuhaš čaj iz peteršilja in ga čez dan piješ po požirkih.
V prvi nosečnosti sem zaradi zatekanja imela dieto. Nič ali zelo malo soli. Torej, izogibaj se slanim jedem, izogibaj se konzervansom.
pa upoštevaj to, ker pred nami je poletje in ti že sedaj zatekaš. če se bo ginekologu zdelo prehudo, če bo urin slab, lahko pristaneš v bolnici zaradi tega. Jaz sem.
čez dan čim večkrat noge v luft!

micla, nekatere čutijo svojega user posted image  tudi šele po 20. tednu nosečnosti. tako da se nimaš sploh kaj bat. verjemi, da boš na koncu nosečnosti včasih želela, da bi bil malo pri miru. Ali pa, ko se mu bo še petič kolcalo tisti dan in se ti bo tresel ves trebuh, si boš tudi zaželela malo miruuser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
11.5.2007 9:57:39   
pikceva
Sanwebdra: Ti pojma nimam. Jaz imam tudi v ponedeljek ginekologa in bom v 18. tednu. Baje pri user posted image user posted image  delajo morfologijo prej in mogoče jo bodo v pon. Tako, da tudi sama ne vem, če to vsi ginekologi vnaprej oznanijo. Mogoče pa jo kar naredijo.
Očka je lahko vedno zraven, vsaj pri nas...

Lp

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
11.5.2007 10:47:07   
pot
Pri moji G tudi bodoči očki hodijo zraven na preglede in potem jih ob UZ noter pokliče. Jaz sem svojega že določila, da gre z mano.

Glede na to, da še vedno nevem ali so to gibi, ki jih čutim, ali je možno, da se čutijo tudi kot, da bi živec utripal tam spodaj med jajčniki? Ali mu je pa Mozart všeč. user posted image

Neža81, se strinjam s puncami, kaj maš sploh za hodit na tisti forum sedaj in brat zgodbe!?! Kot bi hotla kaj izzivat. Zdaj se prepusti nosečnosti, zdaj je prišel tvoj čas, pozabi, da sta se dolgo trudila in se prepusti lepim dogodkom okoli tebe. Uživaj v danem trenutku in sreči, ki jo doživljaš. Tudi meni je hudo za vse punce, ki doživijo ss. Tudi jaz sem se spraševala, če bo zdaj šlo pa še kaj narobe, glede na to, da sva se nekaj časa trudila na otroku, pa je vseeno kar naravno uspelo. Vprašanje vseeno obstaja, jaz sem se uspela nekako prepustiti današnjemu dnevu in pustiti vse za mano, ker sedaj je novo obdobje v mojem življenju. Tudi ti poskusi enako. Noseča si in tako bo ostalo vse do poroda, zato uživaj ta kratek čas, ki je še pred tabo.

Punce uživajte v nosečnosti, ker ta ne bo več dolgo trajala, še malo, pa bomo že na sredini.

< Sporočilo je popravil pot -- 11.5.2007 10:49:39 >

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
11.5.2007 10:54:39   
bonci
No, jaz imam pa pregled naslednji ponedeljek - 21.5.; zatekam zaenkrat še ne (ene dva dni me je trgalo v gležnjih); buši pridno raste; strij še nimam (upam, da jih ne bo?).
Kar se pa brcanja tiče pa ne vem-se mi zdi, da čutim, pa spet ne...kaj pa vem, to je moja prva nosečnost. Bom počakala na G, pa naj on malo bolj pokontrolira.
Bolj me je skrbel MV (občasno se še spomnim); G je omenjal cerklažo, a za zdaj ni potrebna. Veliko počivanja "noge v luft"-se držim tega.
user posted image  držite se!

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
11.5.2007 11:01:07   
pot
Srečanje: v soboto 19. maja od 15-ih naprej v Čolnarni v Tivoliju (˝skriti˝ znak na mizi: številka 10) ste potrdile:

1. skuštrana
2. pot
3. 2ursae & Co
4. tave
5. janja & Co
6. jasna (morebiti še Co)
7. oktoberka
8. MissLady

Pod vprašajemuser posted image (držimo pesti, da utegnete):
Klaudia (še ni 100%, zaradi krčev)
živa & Co
kasija78
skuštranina (oktobrska user posted image ) prijateljica
Daschi

Če se želi še katera pridružiti srečanju pa le korajžno.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
11.5.2007 11:05:20   
Daschi
pot, ja, to je touser posted image  In počasi se tisto utripanje spremeni v rahle brce, kasneje pa v vse močnejše brce. In včasih čutiš, kako se obrne, kako naredi preval. Potem včasih čutiš, kako gre iz leve strani proti desni strani trebuha. Ali pa na koncu nosečnosti, ko ti nogico upre v rebra, uf!!!
Zanimivo je, da včasih brca in ko da partner roko gor, da bi občutil brce, se potuhne. Ali pa z vso močju brcne v roko. Joj, boste videle, to so tako lepi občutki. Eh, sem že solzna...Grem raje delat!

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
11.5.2007 11:17:46   
pot
O, Daschi, si me razveselila. user posted image user posted image user posted image Hvala za odgovor. 

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
11.5.2007 11:18:44   
2ursae
pot, mislim, da je jasna rekla, da je ne bo na srečanje, ker imajo doma praznovanje r.d. ... In kaj je tista skrita št. 10 na mizi - sem manjkala, ko ste se to dogovarjale. Jaz bom poskusila navdušit še svojo sosedo, ki ima rok čist koncem oktobra.
mmmmm ja, to so tisti metuljčki - te kr mal rukne user posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
11.5.2007 11:20:53   
pot
Srečanje: v soboto 19. maja od 15-ih naprej v Čolnarni v Tivoliju (˝skriti˝ znak na mizi: številka 10) ste potrdile:

1. skuštrana
2. pot
3. 2ursae & Co
4. tave
5. janja & Co
6. oktoberka
7. MissLady

Pod vprašajemuser posted image (držimo pesti, da utegnete):
Klaudia (še ni 100%, zaradi krčev)
živa & Co
kasija78
skuštranina (oktobrska user posted image ) prijateljica
Daschi

Če se želi še katera pridružiti srečanju pa le korajžno.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
11.5.2007 11:24:04   
tinki_winki
joj kolko ste se načvekale.

Vsekakor forumi na temo splav niso aktualni in ne se jim niti približat.

Gelde morfologije pa so meni na zadnjem pregledu sporočili, da me čaka ko se prihodnjič vidimo in da bi bilo dobro da imam polen mehur.

lep dan še naprej.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
11.5.2007 11:24:16   
pot
Hvala 2ursae, se mi je zdelo, da je ena odpovedala, pa sem na hitro preletela poste in očitno spregledala, pa sem domnevala, da se bo že še enkrat javila. No, hvala tebi. user posted image
Skriti znak pa je preprosto, tak, da se boš vedela za katero mizo vsesti - tisto, ki bo imela na mizi kartonček s št. 10.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
11.5.2007 15:59:16   
skuštrana
Joj, babnce, pa kaj iščete na teh forumih splav in podobno, sploh sedaj ko ste noseče...Imam eno prijateljico, ki je ista, potem je pa vsa panična.

Neža, ti pa res imaš trebuh. Si sploh ne predstavljam kako to izgleda- jaz sem imela pred porodom obsega 96 pa sem se počutila kot slon. Joj, res ti ne bi bila v koži. Lahko, da si res napihnjena od hormonov in se bo stanje res malo umirilo.

Pri meni gre moj vedno zraven ne pregled(g vsakič naredi UZ), smo že kar prijatelji z g (sta ona im moj mož doma iz istih krajev in vedno debatirata,  po kako uro  sva noter in ko prideva ven sestra kar z očmi zavijauser posted image ).

Nič grem zdej mal počivat, potem pa tamalo peljem k babici, ker greva z možem danes v kinouser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
11.5.2007 21:09:08   
picola1
Ojla!

Jst pa imam veselo novico...Včeraj ob 23.30. sem prvič začutla konkretne brcike (da sem lahko z zagovtovostjo rekla, da je to to). Danes pa že ves dan kolca (vsaj zdi se mi, da je to to) in brca. Je prav živahen! Kako lep in zanimiv občutek! :)
No, pa sem pomirjena...Prav dobro se počutim danes in sem dobre volje.
Držte se vse!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
11.5.2007 21:36:49   
mama06
Dober večer!

Danes sem imela drugi pregled in še UZ sem si izborila, čeprav ni v navadiuser posted image . Smo malo poskusili pošpegati za spolom in lahko rečem, da smo videli user posted image . Tudi če smo se zmotili, ne bo hudega. Je bil moj čisto blaženuser posted image . Tehtamo pa 124g.

Kar se tiče pregledovanja postov pod temo SPLAV - KATASTROFA, ne delaj tega, saj ne delaš sebi in svoji okolici nobene koristi, prej škodo. Uživaj v user posted image in se ukvarjaj s stvarmi, katere se boš morala naučiti, kaj kupiti, kje kupiti....itd. Samo splave pusti pri miru. Tudi sama sem imela ss, pa še niti enkrat nisem pomislila, da bi šla gledat pod to temo.

Lep vikend vam želim in od ponedeljka dalje, po 10T bolniške, delam 4 ure.

LP

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
12.5.2007 8:47:35   
*Lana*
Dobro jutro, punce, kak ste?

Jaz kar vredu, edino utrujenost me matra, ko je tako turobno vreme. Danes ne bo pri nas nč sončeka, škoda.

Kak imate apetit? men se zdi, da skoz neki jem, sem se od zadnjega pregleda ( NS ) do danes zredila za 2 kg, v mesecu dni. Pregled imam v torek, bomo vidli, kak in kaj pravi moj g. na mojo težo.

Zdaj si grem privoščit en fajn zajtrk , pa se vam javim še kaj tekom dneva.

LP

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
12.5.2007 9:41:19   
skuštrana
Meni je pa to full smešno kako so si gInekologi različni. Eni se STRIKTNO držijo tistih 2 UZ, medtem ko so drugi prav radodani z njimi. Meni moja naredi UZ vsakič, ko imam pregled. Že v prvi nosečnosti, ko sem jo spraševala zakaj dela tako mi je rekla, da ona ve, da vse bodoče mamice pridejo na pregled prvenstveno zato, da vidijo svojo pikico in da je tudi ona kot g bolj mirna, ko se še s sliko prepriča, da je vse ok. V kartoteko pa pač ne napiše, da je delala uz.  Men je tako full fajn. Kako so pa vaši ginekologi?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
12.5.2007 10:22:20   
*Lana*
Js imam v torek 2.pregled, uz mi je na prvem pregledu nardil in seveda na NS. V torek bomo pa vidli, kak bo. Če mi ga ne bo sam od sebe naredil, bom ga prosila, če mi ga naredi samoplačniško.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?