janice
|
Haj, ja tudi jaz sem že opazila, da med oktobrkami, ki so že rodile, še ni bila menda nobena z EA. No, jaz sem definitivno za in jo želim imeti, če bodo le pogoji za to. Mislim si - zakaj ne, če obstaja možnost lajšanja bolečin. Pa vse, ki so jo do sedaj imele, so jo ful pohvalile (kolikor imam sama info). V NM, kjer mislim roditi, se pa tudi ful potrudijo, da jo le dobiš, če le želiš in če imaš za to fizične pogoje. Vsaj tak občutek sem dobila takrat na predavanju. Mišk, to, da bi pa zaradi EA imel 100% prerez presredka, pa ni res, no, saj sem jaz tudi tako slišala. Takrat na predavanju sem to celo vprašala in je anestezistka rekla, da to dvoje sploh ni povezano, saj ima prerez veze samo z elastičnostjo tkiva in nič z EA. No, saj če bolje pomisliš, je tut logično, je pa meda tut res, da pri prevelikem številu porodov menda nočejo riskirat in prerežejo tut če to ni treba... Aja, pa še nekaj si spraševala za Brežice. kdaj ti sprožijo, pa to... Moja svakinja je 2 meseca nazaj rodila v Brežicah in je imela ful podobno zgodbo kot ti do zdaj. Rok v nedeljo, potem do sobote vsak drug dan na pregled in CTG in ker še vedno ni bilo nič, so jo v soboto obdržali not kar tako, na opazovanju. Hodit je morala gor pa dol po hodniku, pa svečko je dobila, pa ni nič pomagal... Pa poslušala je z druge strani hodnika vse mogoče zvoke... no, in ker v ponedeljek še vedno ni bilo nič, so ji potem v torek sprožli, Kočnarjeva je vzela stvari v svoje roke. Poleg tega je imela pa tudi EA in jo je ful pohvalila, rekla je, da ne ve, če bi sicer preživela s samimi umetnimi.... pa ni bila prej ravno navdušena nad EA... No, želim ti, da pri tebi ta čakalna agonija ne bi tako dolgo trajala, ker ni prav nič prijetna... Knjige si pa le vzemi s sabo, po moje pridejo prav že zato, da ti odvrnejo misli... Pa seveda čimlažji porod in da bi uspela dobiti EA. Ne vem, katera je spraševala za oblekice v nevtralnih barvah. Ja, tudi jaz sem imela enake probleme. Če že obstaja kakšen beš ali rumen kompletek, ima pa medvedka gor našitga v roza ali modri barvi... Groza. No, nekak mi je nekaj uspelo najdet, nekaj v BC, nekaj v Arielu in nekaj v Pikapolonci (beš, zeleno in oranžno). sicer pa nisem veliko kupovala, bojo že kaj prinesli, če ne, bom pa poslala koga kaj kupit, ko bomo vedli, katera barva je bolj aktualna. je pa res fino tole pričakovanje, če ne veš, kaj pride... Nekako bolj nestrpno in čarobno deluje... Vsaj nama... lep večer, midva greva zdajle na večerjo še z enim parom, papa
|