bumerang -> RE: Handling-koliko ga poznate in uporabljate? (30.1.2007 16:08:01)
|
Res je, handling je zlata vredna stvar. Sama o njem do obiska razvojne sploh nisem slišala, kasneje pa sem se na fizioterapiji ogromno naučila. V bistvu sem fizioterapevtko prosila, da kaže samo vaje in na glas opisuje, kaj in kako dela, sama pa sem snemala s kamero in se potem doma učila. S slik se handlinga ne moremo naučiti, ker je pomemben tudi pritisk, in poteg prijema. DVD Vzajemne me je razočaral ampak bolje nekaj kot nič. Sem bila pa na nftp zelo "tečna" in vztrajna. Same vaje so nam, takorekoč, pomagale, da smo preživeli. Do obiskovanja nftp sin ni spal in deloval je kot zelo nesrečen otrok. Same vaje so ga sprostile in življenje je bilo takoj lepše. Za oba! Tam nekje do desetega meseca je bil takorekoč negiben, ni dvigoval nog k ustom, ni se obračal, ni se dvigoval v vozičku, pri številnih vajah je zelo protestiral. Ko pa je enkrat začutil svoje telo in se začel gibati, nisem mogla verjeti, kako hitro je napredoval. Pri tem je uporabljal vse gibe, ki se jih je naučil pri vajah nftp in ki sem jih tudi sama uporabljala pri handlingu, predvsem rotacije. Shodil je dobesedno v dveh dnevih. Prvi dan se je obrnil od opore (prej je cca. dva tedna hodil ob opori) in naredil naka dva metra, drugi dan pa je bil že na drugem koncu prostora (več kot 10 metrov). Čez par dni smo šli že na sprehod. V roku nekaj mesecev je hodil gor po stopnicah (brez opore), poleti, pri dobrem letu in pol pa tudi po stopnicah navzdol (brez opore). To znanje bi moralo biti dostopno vsem bodočim mamicam in ne samo tistim, ki zaidejo k nftp.
|
|
|
|