Seven* -> RE: Handling-koliko ga poznate in uporabljate? (5.2.2007 15:30:02)
|
Krfijolca. Stvari, ki ostanejo seveda pogosto niso drasticne, v skrajnih primerih je pa posledica lahko cerebralna paraliza, kjer se diagnozo doloci ravno iz teh razlogov, ker se otrok sele razvija pri treh letih. Posledice pa so: Recimo en primer, ziher poznas kaksnega otroka, ki je oznacen kot "ta je pa ze po naravi bolj storast in hitro pade". Pogosto to nastane zaradi tega, ker v svojih razvojnih fazah ni osvojil vsakega nivoja do potankosti (dobro sedel, plazil) in je potem, ko je enkrat shodil bil pri tem precej nesiguren. Vedeti moras, da je ze samo sedenje ful zahtevno, da se moras znat pobrat, loviti ravnotezje, itd. Zato je dobro, da vsako stopnjo dobro tudi obvladas, preden gres na njo. Stvar je precej komplicirana in tudi precej kompleksna. Marsikomu ni recimo ostalo nic, komu bi pa lahko dosti bolj pomagali, ce bi pravocasno pristopili k zadevi. Ko sem fizioterapevtko vprasala glede moje pupe, kaj bi bilo, ce recimo ne bi delali vaj in handlinga. Je rekla: "V najslabsem primeru? Cerebralna paraliza.." Otrok se v prvem letu zivljenja nauci najvec in takrat mu lahko najvec pomagamo. Po letu dni je ze marsikaj zamujenega in se ne da vec nadoknaditi. Upam, da sem ti vsaj malo uspela razloziti. V zivo bi bilo lazje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|