|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kariera
24.1.2007 22:38:54   
Magi*
že mogoče, da smo bili mi čudni, vendar smo zaposlili mladega - komaj diploranega pravnika z del. izkušnjami pri očetu v delavnici namesto 4 leta diplomiranega pravnika brez katerihkoli izkušenj. to je bilo bistvo mojega pisarjenja. bolj konkurenčen si takoj ven s faksa in s kako ala kelnarca izkušnjo kot pa 5 let po faksu z nič izkušnjami. tko pač je.

drugače pa, caffee, sem že napisala da VIP rulajo, čeprav jaz nisem bila tako visoko v prehranjevalni verigi, da bi lahko koga not spravilauser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.1.2007 23:08:20   
Anonimen
Imam samo osnovnošolsko izobrazbo (če ne štejem dveh letnikov srednje upravne šole). Delati sem začela dva meseca, preden sem šla prvič v srednjo šolo. Niti polnih 15 let pravzaprav še nisem imela. Delo je bilo seveda preko študentskega servisa - pomočnica oz. deklica za vse v pisarni neke kataloške prodaje. Tam sem ugotovila, kaj je računalnik, na približno sem pogruntala raznorazna sortiranja vsega mogočega, tajnicam sem nosila kavo, sprehajali so me na pošto in nazaj, reklamacije strank so seveda podtaknili meni,... pa sem preživela. In si šla potem oddahnit v nekaj tovarn (kjer sem fasala žulje, heksenšus in depresijo zaradi rutine) in lokalov (posledica: nadlegovanja, pretepi in napitnine). Ko mi je vse zraslo čez glavo, sem šla čistit hotel na Bled (jaz in čiščenje sva sicer skregana med sabo, ampak tisto je bil pa res užitek, ej!) in avtomobilski sejem na Gospodarsko razstavišče (takrat sem se zaljubila v Porscheja 911 Carrero), potem pa se mi ni dalo več stati na nogah in sem se spet usedla v pisarno. Čeprav brez izkušenj in izobrazbe, sem naletela ravno na podjetje, kjer je tajnica dala odpoved, tako, da je direktor kar mene uporabljal za vse, kar je ona prej počela (seveda sem bila manj plačana, ampak vseeno). Kasneje sem še malo pakirala pošto v A-banki na Bavarcu, tudi Džirlo je bil vmes in njegovi čajčki, pa še marsikaj, no, pred petimi leti sem pa pristala v taksiju. In očitno se me to sranje drži kakor pijanec plota, kajti taksi ni služba, ampak način življenja. Bolj ko hočem iti ven iz njega, bolj sem do vratu v njem. In z vsemi izkušnjami, ki jih imam v 13-ih letih prekladanja po celi Ljubljani, nisem niti korak bližje svojemu odvetništvu. Kako, za vraga, sem si ravno jaz našla poklic, kjer je izobrazba prej kakor izkušnje? S samim iskanjem službe nisem imela nikoli problema, ker sem bila vedno pripravljena delati, pa tudi znanje dveh tujih jezikov in nekatere druge malenkosti so prišle prav, ampak odvetnik pa ne moreš biti z osnovno šolo. V Sloveniji ne, no.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
25.1.2007 11:31:11   
cuma
Jaz sem v času študija našla delo, ki me veseli, pa čeprav nima z mojo izobrazbo nič skupnega. Opravljala sem ga zadnjih 6 let. Dosegala pozitivne rezulate, pohvale, obljube za redno zaposlitev. Faks sem vseeno končala, čeprav sem imela skozi pred očmi samo tisto službo in sem vedela, da mi diploma ne bo prav nič koristila za pridobitev zaposlitve.... ali skoraj nič. Prišel je trenutek, ko so bili pogoji za moj sprejem mogoči: torej diplomirala, končala porodniško, ministrstvo omogočilo novo delovno mesto in po vseh obljubah, namigih, uspehih, potem, ko sem bila vedno v vseh teh letih na razpolago, sprejela in opravila vse kar so potrebovali, imela iniciativo, nikoli zatajila....po vsem tem, so sprejeli nekoga drugega.
Zato te razumem caffee. Vseeno pa mislim, da je dobro biti fleksibilen. Jaz sem bila več kot mesec dni v krizi zaradi te "nezaposlitve", potem pa sem se odločila, da ne bom več čakala in ne bom več na razpolago. Iščem službo. Ne bom sprejela česarkoli dokler mi tega ne bo treba. Bom pa iskala in našla nekaj za sebe, sem prepričana da bom. Mogoče bom potem ugotovila, da me še kaj drugega tako zelo veseli in takrat bom pozabila na željeno delovno mesto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.1.2007 16:37:40   
dory
v nasi zaplankani sloveniji se vedno velja, da izobrazba prekleto steje....mene je moj avstrijski sef bezno sicer vprasal,za kaj sem izucena, a je na koncu dodal,da ga to niti ne zanima,da ga zanima le produktivnost zaposlenih...in se kako prav ima...

dones mors stremet za tistim,kar si zelis in ni hudic,da se ti prej al slej ne urajma....sama delam na podrocju,ni nima a ma nobene veze z mojo izobrazbo, sem pa dobila tako fletno sluzbo,da je ne bi menjala za nic na svetu...

mi pa kariera in denar zelo veliko pomenita, ker zelim sebi in tamalmu omogocit dokaj solidno zivljenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.1.2007 12:26:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

Recimo, da si želim biti Svetovalec I v oddelku za upravne notranje zadeve.

Takoj na začetku, ko te zaposlijo ne moreš biti kar svetovalec I. Najprej si svetovalec III, potem počasi napreduješ v svetovalca II in šele potem se prikoplješ do svetovalca I. Če si zelo uspešen in oh in sploh nadpovprečen pri delu, te čaka naziv svetovalec I po desetih letih službe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
26.1.2007 14:02:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: manca82

IZVIRNO SPOROČILO: caffee

Recimo, da si želim biti Svetovalec I v oddelku za upravne notranje zadeve.

Takoj na začetku, ko te zaposlijo ne moreš biti kar svetovalec I. Najprej si svetovalec III, potem počasi napreduješ v svetovalca II in šele potem se prikoplješ do svetovalca I. Če si zelo uspešen in oh in sploh nadpovprečen pri delu, te čaka naziv svetovalec I po desetih letih službe.

Ja to bom pa menda vedela, da ne morš bit kar takoj na I-ki user posted image   Če dobro prebereš predhodne poste boš videla v čem je bila fora mojega pisanjauser posted image .

Kolikor mi je znano so napredovanja možna vsake 3 leta oz. če dosegaš maksimalno nadpovprečne rezulate in ocene, lahko tudi vsako leto - če te predlaga vodja oddelka user posted image ?

Torej v najboljšem primeru lahko napreduješ v 6 letih, oz. v maksimalno najboljšem primeru pa že celo prej user posted image
Samo, da meni manjka še izpit iz ZUP-a in državni izpit iz JU pa še kaka specializacija ali celo magisterij user posted image user posted image ...ampak zakaj pa ne. Sem se pripravljena izobraževat user posted image Sem se že začela - za prvi izpit user posted image

Je pa to moj cilj user posted image Recimo karierni cilj, user posted image da bi bila nekoč Svetovalec I na bilokaterem področju. 

< Sporočilo je popravil caffee -- 26.1.2007 14:13:47 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
26.1.2007 18:03:45   
Anonimen
Ok, potem sem pa najbrž narobe razumela.
Jst ti želim, da čimprej rataš svetovalka III in čez 30 let ministrica ane. Saj nekje je seveda treba začeti in potem stremeti čim višje. Jaz sem trenutno na najnižji stopnički - svetovalka III user posted image

< Sporočilo je popravil manca82 -- 26.1.2007 18:04:04 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
26.1.2007 18:07:32   
Anonimen
Ja, čez 30 let bo ravno prav user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
26.1.2007 20:55:34   
Anonimen
Jaz opravljam delo, ki mi je všeč - resno, brez zezanja. In sploh nisem končala študija v tej smeri. Ne vem, mislim, da sem se pri 18ih napačno odločila, ko sem razmišljala o študiju. Sem pa imela velik krompir (ali pa jajca) - delovno mesto, ki je bilo razpisano, je bilo zato, ker je podjetje propadalo (seveda vodilno mesto) in nanj se nihče ni prijavil - razen meneuser posted image . Moji starši so noreli - če sem normalna, da zapuščam stabilno delovno mesto v šolstvu. Ampak jaz sem morala to narediti, ker če ne bi, bi me najverjetneje bilo pobralo - danes mi ni žal, res ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
12.2.2007 15:11:39   
Meggi
In na katerem področju delaš, kje si se najdla da zdej razturaš?

Bravo, jaz full rada berem take zgodbe, in upam da se tud men enkrat tak urajma,...

VSAKA TI ČAST!

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.2.2007 19:18:36   
sergy
Kako je lepo brati da ste zadovoljne in imate službo.
Jaz pa še kar čepim doma in pišem prošnje brez uspeha. Je pa nekaj:ko sem končala šolanje ob delu za ekonomskega tehnika sem začela vsaj negativne odgovore dobivat-prej še teh ni bilo.

LP vsem in uspešnost na delovnem mestuuser posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
12.2.2007 19:43:45   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Malo je takih, ki bi v svojem delu brezpogojno uživali, še manj pa takih, ki so se jim 100% uresničili njihovi karierni načrti.

user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
12.2.2007 19:47:50   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Jaz opravljam delo, ki mi je všeč - resno, brez zezanja. In sploh nisem končala študija v tej smeri. Ne vem, mislim, da sem se pri 18ih napačno odločila, ko sem razmišljala o študiju. Sem pa imela velik krompir (ali pa jajca) - delovno mesto, ki je bilo razpisano, je bilo zato, ker je podjetje propadalo (seveda vodilno mesto) in nanj se nihče ni prijavil - razen meneuser posted image . Moji starši so noreli - če sem normalna, da zapuščam stabilno delovno mesto v šolstvu. Ampak jaz sem morala to narediti, ker če ne bi, bi me najverjetneje bilo pobralo - danes mi ni žal, res ne.

KAj oz. kje pa delaš če ni skrivnost. Predvidevam da na pedagoškem področju.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
12.2.2007 20:28:47   
Meggi
Vidiš Rahu- sva že dve ki naju zanima, dej nama izdaj no,...Sej ti nisva fauš (tolk grozn ne, mal pa).

Hvala za odgovor

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.2.2007 20:45:25   
Anonimen
Delam na področju izobraževanja odraslih. Delo je raznoliko, poznati moraš enostavno ves sistem izobraževanja. V glavnem - 5 let delovnih izkušenj na tem področju je tako kot 20 let dela v šolstvu. Po 5 letih dela na SŠ v razredu sem enostavno začenjala dobivati občutek, da stagniram in potrebovala sem nov izziv.
Tukaj pa se vsak dan srečujem z novimi problemi, z novimi brezupnimi zgodbami in pripovedmi v stilu, jaz pa že ne grem nazaj v šolske klopi. Vsak, ki pride k nam poplnoma brez volje in ga uspemo spraviti preko sistem, da nekaj dokonča, je za nas dokaz, da delamo dobro, da so pri nas še vedno pomembni posamezniki.

Trenutno "delam" na velikem projektu usposabljanj (je še v povojih, upam, da se bo uresničil - moja želja je, da bi sistem izobraževanja odraslih bil manj pošolan in bolj fleksibilen).

In ne boste verjele - rada delam z Romi. Njihovo življenje je tako drugačno od našega, njihove vrednote obrnjene na glavo (glede na naše)... Ravno v petek sem "ustrelila" spet enega kozla. Gospa, ki k nam hodi v OŠO je prišla z majhnim fantkom (ene 5 let). Pa vprašam fantka: Zelo pogrešaš mamico, ko je v šoli. Gospa pa mi reče: To je moj vnuk. Grem gledat, kateri letnik (rojstva) je gospa in ugotovim, da 1970.

In verjamete ali ne: Jaz ljubim, to kar delam.

< Sporočilo je popravil raho -- 12.2.2007 20:49:28 >

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
12.2.2007 20:49:27   
lemavrica
Ful zanimivo. Men je to ful zanimivo, zato sem tud šla na KAdrovsko-izobraževalno smer na FOV in upam da mi bo ratalo kdaj delati kaj podobnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.2.2007 21:16:23   
Meggi
Raho zanimivo,tud jaz mal tja taco molim, bomo vidli če mi rata. Lemavrica- jaz se to tvojo smer že končala- pa se še iščem, kam posadit svoje korenine,...

Hvala Raho,...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.2.2007 21:18:11   
lemavrica
Meni je jasno da če ne bom šla še naprej ne bo nič. Je bolj problem k me toliko stvari zanima ampak vsega naenkrat pa ne morem počet.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?