Magi* -> RE: kariera (24.1.2007 13:15:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija Lepo, da vztrajaš pri svojem, ampak izkušnje so veliko več vredne kot sama izobrazba. Seveda je super (oz. skoraj obvezno) imeti pravo izobrazbo, ampak vsak delodajalec bo rajši zaposlil nekoga z izkušnjami. Pa srečno pri iskanju zaposlitve. v glavnem se s tem strinjam. jaz sem začela delati že v času študiranja, vendar ne po 8 ur. delala sem v gostinstvu, kot hostesa, kasneje v podjetju, kjer so me tudi zaposlili, ko sem diplomirala. sem imela izredno srečo, po drugi strani pa tudi precej volje in nisem bila izbirčna. danes nimam oh in sploh super službe, jo pa imam in dokler ne najdem kaj boljšega, je to najboljše kar imam. in sem zadovoljna s tem in poskušam uživati v življenju v vsem kar mi prinese. če bi bila brezposelna, bi verjetno zagrabila za kakšno drugo del. mesto, ne bi se ravno držala nekega načrta. jasno, da je dobro imeti cilj, vendar je pot do cilja lahko taka ali drugačna. seveda si je fino tudi izračunati ali se ti sploh izlpača hoditi v službo, če imaš možnost, da si doma. vem pa, da obstajajo tudi primeri, ko bi si človek želel delati skoraj karkoli v njihovi smeri, pa ne dobijo nobene priložnosti. jaz sem prepričana, da se službo da najti. mogoče ne iz danes na jutri, mogoče ne sanjsko, ampak se jo da. je pa s časom vedno težje, starejši kot si in če nimaš del. izkušenj je res lahko obupno. pa veliko sreče!
|
|
|
|