Anonimen -> RE: Pofočkajte se!!! (5.6.2008 11:11:13)
|
sasi13: monohorionski dvojčki - imajo skupno posteljico, monoamnijski dvojčki - imajo tudi skupno amnijsko votlino (plodovni mehur). takim dvojčkom, ki imajo oboje skupno, se reče momo dvojčki (momo twins - monochorionic + monoamniotic twins). ja minca_n, pravijo, da sta brez pregrade, ampak saj veš, kako je - lahko da jo bo pa ob naslednjem pregledu kak zdravnik videl in se bo zgodba spet malo zasukala. sicer pa hvala za spodbudo - kaj preveč sekirat pa se drugače itak nimam navade, sploh dokler ne pride do dejanskih problemov. Zaenkrat kakih večjih težav razen slabosti tudi sama nimam, lahko pa da kmalu ne bo več tako enostavno - pri 170cm višine sem imela pred nosečnostjo 47kg, tako da moje telo ne nudi ravno najboljše opore dvojčkom, poleg tega praktično za vse skrbim sama, ker fant ni iz slovenije. in potem še zdravniška mnenja in članki o vseh možnih zapletih ... čeprav se mi zdi še najbolje, da čim bolje veš, pri čem si, tako da ne nasedaš 'ljudskim vražam' in tračem iz okolice. skratka, zaenkrat je še vse normalno, bo pa malo živčne vojne - zaradi domačih in to ... ja, drugače je pa vsaka večplodna nosečnost menda deklarirana kot rizična, ne glede na to, ali so tamali eno- ali dvojajčni, tako da preglede imamo vse bolj pogosto. nosečnost z dvojčki brez pregrade pa je še malo bolj rizična predvsem zato, ker si otroka pogosto medsebojno zapleteta popkovnico in se lahko v nekaj trenutkih zadušita, in tega se ne da vnaprej predvideti. skratka, srečno še naprej, in naj bo vse v redu - z vsemi!
|
|
|
|