|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje in nocno hranjenje
21.1.2007 13:41:34   
45ziga
Kako uspavate 2. ali 3. mesecnika in kako ga ponoci hranite?
Jaz sem nasega 2 in pol mesecnega fantka zvecer dojila v postelji in potem pustila, da je zaspal v mojem narocju. Vse ob rahli lucki. Ampak to vcasih traja tudi uro in pol. Ce ga prehitro odlozim, se zbudi in ves postopek ponovimo od zacetka.
Ponoci sem ga velikokrat vzela kar k nama v posteljo, a sem ugotovila, da je potem vcasih vso noc  priklopljen na moje prsi, pa se spim slabse ob njem. Zdaj sem se odlocila, da ga bom podojila na postelji v sede in ga polozila nazaj v kosek. Ampak danes je to trajalo dvakrat po uro in 15min. Cim sem mu skusala odvzeti dojko, je protestiral. Spet se je zbudil, ker sem ga malo prehitro odlozila. Kako to delate ve?
Zanima me, kdaj lahko otrocka odlozis v posteljico na pol zbujenega in bo zaspal (ob bozanju, pesmicah...)? Bi mogoce pomagalo, ce bi mu zvecer po dojenju dala se adaptirano mleko, saj se mi zdi, da je vcasih se lacen in zato tako dolgo je. Pravijo, da ni dobro, da se nauci zaspati samo s prsmi v ustih. Bo to prerasel, ali se bo vedno tezje odvadil? Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uspavanje in nocno hranjenje
21.1.2007 14:18:56   
andrejka
Hej!
Pri nas je bili tudi tako, samo sem prej ukrepala-nisem več zdržala, pa še tulila je. Smo ugotovili, da je naša pupa še lačna. Tko, da jo pol ure dojim na eni pol ure na drugi dojki, pol ji dam pa še dodatek. In ko je sita jo kar samo od sebe zmanjka. Tudi če še gleda ko jo položim v posteljico,nisem pri njej. Dam ji dudo in izginem iz sobe, oziroma ponoči se vležem v posteljo in me ne vidi. Če malo stoka ji popravim dudo in grem.
Za enkrat gre in je super ker se tudi jaz lepo naspim.... (stara je pa dva meseca počnem pa to že kakšen mesec.)
Seveda je drugače če ima krče. Nikoli je ne pustim če se ornk dere in ma krče.
Upam, da sem kaj pomagala.
Probaj mogoče je res še lačen- 
Andrejka

_____________________________

17.11.06 se nama je rodila čudovita deklica Zoja
24.5.09 pa se nam je pridružil čudovit deček Gaber

(odgovor članu 45ziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uspavanje in nocno hranjenje
21.1.2007 16:25:27   
atteya
Pri meni je že bilo tako, da je malo dlje pospal, če sva mu nekaj mleka dodala (vse iz lastne zaloge iz skrinje), pa tudi to ni delovalo vedno.
Če mu že misliš dodajat, se prej pogovori s pediatrom o tem. Dodajat moraš hipoalergično mleko, meni je priporočila edino Allernovo.

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uspavanje in nocno hranjenje
21.1.2007 20:05:19   
*Uršula*
atteya! Tud slučajno ni nujno dodajat allernovo ali pa pregomin. To mleko dodajaš če obstaja sum na KM, drugače pa dodaš katerokoli adaptirano mleko.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uspavanje in nocno hranjenje
21.1.2007 20:29:42   
Nogavica
Pri nas je isto, kot je napisala andrejka - ponavadi je še lačna. Takrat ji po dojenju dam še kakih 30-60ml dodatka (kolikor pač hoče) in potem zaspi sama od sebe, samo dudico je treba še tu pa tam popravit.
Dajem ji Aptamil Pre, sicer je pa pediatrinja rekla, da je lahko katerokoli mleko, glede na to da čez dan skozi samo dojim in je to samo dodatek pred spanjem.
Stara je dva meseca, to pa prakticiramo že dober mesec (prej je bilo isto kot pri tebi, preden smo ugotovili, da je še lačna).
Aja, spi pa potem 6-7 ur v enem kosu - do jutra, brez hranjenja.

< Sporočilo je popravil Nogavica -- 21.1.2007 20:31:24 >


_____________________________

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uspavanje in nocno hranjenje
22.1.2007 11:58:20   
ema79
jst sicer ne dojim več, ampak jo po hranjenju odložim v posteljico (aja, 30. bomo stari tri mesece), naštimim eno tako igračo, ki oddaja snop svetlobe na strop in se vrtijo not liki iz medvedka puja, zraven špila muzika. Ona pač to en čas gleda, včasih zaspi po 10min, včasih po pol ure. To zdej prakticiramo cca en teden in nam uspeva. Prej je pa zaspala izključno le na očijevih prsih, tako da je ležela gor na trebuščku. in ko je res trdnozaspala, jo je odnesel v posteljo.

_____________________________

Življenje je lepo....

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




izbor imena
Tanchi

Najlepše ime za fantka?

Dejan (9%)

Domen (17%)

David (30%)

Leon (23%)

Jernej (20%)


Število vseh glasov: 405

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!