Anonimen
|
Čisto in popolnoma te razumem. Tudi jaz imam taščo v zgornjem nadstropju, dobro se razumeva že vsa leta.....ampak sedaj ko pa vnuk prihaja, ajojoj. Tast je še hujši. Ker nista mogla imeti še enga otroka, je moralo ostati pri mojem možu. Pa sta si na smrt želela še hčerko. Tako mož, kot tudi jaz zadnja leta poslušava skoz o tem, da kdaj bosta dobila vnukinjo. No, pa ne bo vnukinja ampak bo kar vnuk. Pa dobro, tudi vnuk bo za začetek v redu . pa se je že začelo pri temu, da sva jasno povedala, da do konca nikomur ne poveva spol, pa je tašča po NS začela možu vsak dan jokat po telefonu, naj ji pove, da samo njej naj pove......dokler od samega pritiska ni povedal. Seveda po predhodnji ostri debati z mano ali naj ji pove ali ne. In zakaj vse to? Da bo lahko začela počasi kupovat za vnuka.....Pa smo tam! Je glih ena taka kot tvoja, čeprav sem jaz 4 mesece in pravi, da samo še malo počaka in začne z nakupi. Ok, vse lepo in prav. AMpak daj me ženska vprašaj kaj potrebujem sploh, kaj bom dobila že od drugih.......Ne, ona čisto po svoji glavi. Pa sem hvaležna za vse kar nama bo kdo kupil, ker je to res velika pomoč, ampak kaj ko ima ona en tako čuden okus, da ji še v trgovini z otroškimi oblačili rata najt nekaj najbolj groznega ali pa takega, da se bom pol dve uri matrala za tisto stvar zlikat, ker je polna pošitih metuljčkov, gumbkov, naborkov.....Bljak. Vem zato, ker sva bili že 2x v BC in je take stvari na plano vlekla, da je mene kar skupaj vleklo. Pol pa naj svojega v tisto oblečem . Pa še vidi se ji, da je res že veliko časa minilo od zadnjega nakupa za otroka, ker niti o številkah nič ne ve.....Dobro, okusi so pač različni, ampak jaz bi rada otroka po svoje oblekla. Pa ji poskušam namignit kaj mi je všeč in kaj ne, pa je trda kot kamen. Še dobro, da sva voziček že izbrala in bo ona kupila samo lupinico in košek in nima kaj za izbirat. Mene enostavno moti samo to, da bo kupovala stvari ki so nepraktične ampak na prvi pogled v škatli lepe, ali pa neprimerne, čudnih barv....in to v takšnih količinah, da meni ne bo več sploh ostalo nič za kupit . Je namreč tako, da bo moj brat kupil voziček (po najinem izboru), mama previjalno in posteljo z 3 posteljnino, stolček za k mizi in avtosedež (po najinem izboru), mama štrika na veliko (spet po mojem izboru), moja babi je rekla da bo dala denar in naj si sama kupim kaj potrebujem, dve prijateljici bosta mi dali vse obleke od svojih , precej opreme (termometer, krtačka za lase, pribor...) tudi dobim........Kar je več kot fantastično, vsaka pomoč še kako prav pride. Ampak kaj, ko bo meni na koncu ob vsem tem ostalo samo še najbednejše za kupit npr. črpalka, blazinice za bradavice, modrc za dojenje, blazina za dojenje, šampon, olje, kreme........ Jaz že sedaj vem da bom toliko stvari dobila, da sploh nimam veselja iti v trgovino in dejansko nekaj kupit, ko pa vem, da bom že tako od tašče zakopana s pajacki in podobnim..... Se pa sprašujem, ali jih bo to vse skupaj držalo daljše obdobje, ali pa so vsi tako radodarni ko pride na svet, kasneje pa je vse na tvojih plečih (kar je tudi prav) in vsi pozabijo, da otroci zelo hitro rastejo .
|