|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tašča nakupuje na veliko
24.1.2007 21:23:06   
tadruga
mi imamo tudi eno tako taščo. najprej moram reč, da enih stvari ne bi zmogli brez podpore moževih staršev (takrat, ko je bilo treba vse naenkrat...stol za v avto, posteljica, voziček za sedet, šli smo skupaj na taorenk nakup pred rojstvom, ko je pihnila sto jurjev, kot da ni nič) in seveda sem jima hvaležna.

ampak kar je preveč, je preveč. recimo to, da vsakič, ko gremo na obisk ali ko ga damo malega čuvat, kar se zgodi enkrat na teden, pride domov komplet v novi oblekici, pa še v torbici ima nove hlače, body, magari nov steklen ribežen, karkoli. huje je z igračami - čisto vsak teden mu kupijo novo, pa ne samo majhnih reči. se že kar bojim, kako jo bom zavrnila, ko mu bo hotela tašča speči torto za rojstni dan in bo predlagala, da praznujemo pri njih, ker imajo pač več prostora, pa še ona lahko vse porihta.

midva sama res ne zmoreva toliko, pa saj vsega tega niti ne potrebuje. se mi zdi vseeno prav, da mali dobi "največje" rojstnodnevno darilo od staršev, ne od babi in dedija. in da se praznuje pri nas. tudi se mi ne zdi prav, da otrok vsakič dobi novo igračo, ker potem kmalu nobena reč ne bo več nič vredna.

smo ji to skušali že dopovedat, smo rekli, naj darila kupuje za praznike, pa kaj malega za se pocrkljat. nekaj časa se drži, potem pa spet kupi nove kocke, zlasti, če ga ne vidi kakih 10 dni...kar je zanjo že ogromno.

ampak nekako jo tudi razumem. je še mlada -50 let- in zelo gospodinjski, skrben, materinski tip. vnuk ji pomeni ogromno, zdajle, ko čakamo punčko, pa kar leta po stanovanju od sreče. njena otroka sta oba odrasla, moža ji ni treba kaj dosti rihtat in vem, da v teh zadevah uživa. tko da ne vem...

pa še to sem hotela reči tistim, ki imate toliko povedati, kako rade bi, da bi kdo namesto vas kuhal in šel v šatcuno, čuval otroke...hej, saj vse to pride zraven, a ne???  meni je fajn skrbet za svojo družino in nočem, da kdo te stvari opravlja namesto mene. samo da mi pride en dan kdo pospravljat stanovanje, nalomim ga, kaj pa si misli?!?

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 51
24.1.2007 21:28:25   
Pupica
Ene pa res niste z ničemer zadovoljne. Ampak mislim, da bi marsikatera menjala taščo s tabo. (vključno z mano user posted image user posted image user posted image ) pa moja niti ni (bila) tolk škrtauser posted image
Res se ne obremenjuj, vse sprejmi z odprtimi rokami, boš vidla kolk stvari bosta še mogla kupiti, pa vse stane, pa ful hitr se preraste!!!

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 52
24.1.2007 21:30:57   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Me pa resno zanima, zakaj se ti moja tašča tako smili?

a veš zakaj? post si napisala s tako velikimi črkami, da sem si te predstavljala, kako se za vsako malenkost repenčič nad svojo taščo. od nje si višja dva metra, ona revica pa sključena pravi: ne bom večuser posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image , a ti povem, da sem imela kopijo v wordu shranjeno (na srečo), ker je internet nekaj ven padal. Sem šele čez par ur skopirala v novi odgovor in se mi res ni ljubilo fonta spreminjat. Ne, nisem tako dominantna. Je pa res, da se znam kar dobro postaviti zase, če je treba.

Pa hvala za malo informacij o otroških odzivih na darila. Res nisem vedela, da je tako. No, super, sem vesela, če bodo že male pozornosti dovolj za simpatije.

Lea23, zdaj pa že malo bolj razumem tvojo situacijo. Veš, če se pa s taščo tako super razumete, boš težko kaj "rešila". Če te pa še partner ne razume, pa nimaš šans. Mogoče je najboljša rešitev, da se sploh nehaš sekirat.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.1.2007 22:09:06   
skokica01
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

Ves kaj, daj ne kompliciraj. Ce pa otroka ko bos rodila niti pogledala nebi, ti spet nebi bilo prav pa bi pisala na RR kako te to moti. Rekla si da se s tasco dobro razumes, in ker je imela sama sina edinca ji je verjetno prvi vnuk v neverjetno veselje. A ti tega nemores razumet?? Tako kot ti komaj cakas da objames svojega otroka, tako si tudi ona tega zeli. IN hvala bogu ce kupuje ze za otrocka, a ves kako so drage stvari ko zacnes enkrat kupovat vse za otroka od postelje do plenic?? Ce te to tako moti pa povej tasci! Mene osebno to nebi motilo. 

Se strinjam s Smrko.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
10.4.2007 3:08:57   
miška piška
se popolnoma strinjam z tadrugo. tudi sama hočem skrbet za svojo družino sama, ko bom rabila pomoč- ali finančno, ali glede vzgoje... jih bom že poklicala. jaz mam 3 mesece starega dojenčka in sem dobila tudi nekaj (ampak v primerjavi s tabo še vedno malo) oblekic, seveda pol neuporabnih, sem zapakirala in pospravila... sory, če mi pa niso bile všeč.... in tudi sedaj ko me vprašajo, če kaj rabim.... NE! si bom že sama kupila. tudi jaz imam veselje hoditi po trgovinah z otroškimi stvarmi, in imam denar da si privoščim marsikaj... saj konec koncev pa tudi ni treba da ima otrok vse od a do ž... naboljše, najlepše, vse najnovejšem igrače... 

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
10.4.2007 10:55:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lea23)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
10.4.2007 12:00:02   
kalbo
Saj vas razumem, ampak, po skoraj dveh letih mi je nekaj najlepšega opazovati, kako mali meša glave mojim in ženinim staršemuser posted image , pa še moji teti, pa nevem še komu. V igračah se bomo kmalu zadušili, pa nič zato, jih malo menjamo, da so stalno zanimive. Ko jih pa vsi naši otroci prerastejo jih bomo pa podarili.
Pustite bodočim babicam veselje, samo jasno je treba postavit meje in dat vedet, kdo je pri otroku šef, ostalo pa midva z veseljem pustiva, naj gre svojo pot. En čas sem vihal nos, ker imajo že določeno, kdo mu bo kupil kolo, kdo bazen, kdo nevemžekaj, zdaj se pa ne sekiram več, ker ko malemu prinesem domov navadno malo nogometno žogo mu ravno tako v veselje, kot bicikel.
Ti daš otroku starševsko ljubezen, tega mu nihče drug ne more dati, zato je prav vseeno, če tvoje darilo ni največ vredno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 57
11.4.2007 8:50:16   
sneška_
Preteravaš res. Kje so uni časi ko smo dobili nekaj za dojenčka pa nisva preveč dobila.

Mi posodiš zdaj svojo taščo ?Sem v 6 mescu nosečnosti in veliko stvari bom potrebovala za dojenčka pa dosti jih imam od prvega.

Moja tašča tudi če bi zmogla bi kupila za dojenčka žal pa ni zmožna toliko finančno.

Najdojenček

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 58
11.4.2007 16:28:17   
Anonimen
Čisto in popolnoma te razumem. Tudi jaz imam taščo v zgornjem nadstropju, dobro se razumeva že vsa leta.....ampak sedaj ko pa vnuk prihaja, ajojoj. Tast je še hujši. Ker nista mogla imeti še enga otroka, je moralo ostati pri mojem možu. Pa sta si na smrt želela še hčerko. Tako mož, kot tudi jaz zadnja leta poslušava skoz o tem, da kdaj bosta dobila vnukinjo. No, pa ne bo vnukinja ampak bo kar vnuk. Pa dobro, tudi vnuk bo za začetek v reduuser posted image . pa se je že začelo pri temu, da sva jasno povedala, da do konca nikomur ne poveva spol, pa je tašča po NS začela možu vsak dan jokat po telefonu, naj ji pove, da samo njej naj pove......dokler od samega pritiska ni povedal. Seveda po predhodnji ostri debati z mano ali naj ji pove ali ne. In zakaj vse to? Da bo lahko začela počasi kupovat za vnuka.....Pa smo tam!
Je glih ena taka kot tvoja, čeprav sem jaz 4 mesece user posted image  in pravi, da samo še malo počaka in začne z nakupi. Ok, vse lepo in prav. AMpak daj me ženska vprašaj kaj potrebujem sploh, kaj bom dobila že od drugih.......Ne, ona čisto po svoji glavi. Pa sem hvaležna za vse kar nama bo kdo kupil, ker je to res velika pomoč, ampak kaj ko ima ona en tako čuden okus, da ji še v trgovini z otroškimi oblačili rata najt nekaj najbolj groznega ali pa takega, da se bom pol dve uri matrala za tisto stvar zlikat, ker je polna pošitih metuljčkov, gumbkov, naborkov.....Bljak. Vem zato, ker sva bili že 2x v BC in je take stvari na plano vlekla, da je mene kar skupaj vleklo. Pol pa naj svojega user posted image  v tisto oblečemuser posted image . Pa še vidi se ji, da je res že veliko časa minilo od zadnjega nakupa za otroka, ker niti o številkah nič ne ve.....Dobro, okusi so pač različni, ampak jaz bi rada otroka po svoje oblekla.
Pa ji poskušam namignit kaj mi je všeč in kaj ne, pa je trda kot kamen. Še dobro, da sva voziček že izbrala in bo ona kupila samo lupinico in košek in nima kaj za izbirat.
Mene enostavno moti samo to, da bo kupovala stvari ki so nepraktične ampak na prvi pogled v škatli lepe, ali pa neprimerne, čudnih barv....in to v takšnih količinah, da meni ne bo več sploh ostalo nič za kupituser posted image .
Je namreč tako, da bo moj brat kupil voziček (po najinem izboru), mama previjalno in posteljo z 3 posteljnino, stolček za k mizi in avtosedež (po najinem izboru), mama štrika na veliko (spet po mojem izboru), moja babi je rekla da bo dala denar in naj si sama kupim kaj potrebujem, dve prijateljici bosta mi dali vse obleke od svojihuser posted image , precej opreme (termometer, krtačka za lase, pribor...) tudi dobim........Kar je več kot fantastično, vsaka pomoč še kako prav pride. Ampak kaj, ko bo meni na koncu ob vsem tem ostalo samo še najbednejše za kupit npr. črpalka, blazinice za bradavice, modrc za dojenje, blazina za dojenje, šampon, olje, kreme........
Jaz že sedaj vem da bom toliko stvari dobila, da sploh nimam veselja iti v trgovino in dejansko nekaj kupit, ko pa vem, da bom že tako od tašče zakopana s pajacki in podobnim.....
Se pa sprašujem, ali jih bo to vse skupaj držalo daljše obdobje, ali pa so vsi tako radodarni ko pride na svet, kasneje pa je vse na tvojih plečih (kar je tudi prav) in vsi pozabijo, da otroci zelo hitro rastejouser posted image .

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
11.4.2007 17:01:26   
zoya24
Jaz moram reči, da te popolnoma razmem. Pri meni je bilo podobnom, ko smo začeli kupovati za dojenčka je hotela vse ona dat, pa za posteljco, voziček, sedež, oblačila.....itd. Mi je šlo na živce kot hudič. Sem vzela denar in potem večina stvari sama kupila, večji del njenega denarja pa je šlo ta fotoaparat user posted image . Je pa to težko razumet, če ne doživiš, oziroma če si rad iz svojega zasliženega denarja stvari sam kupiš. Ko se je mali rodil gremo pa zdaj vsako sezono kupit nekaj v H&M z njo, pa seveda ona plača, pol pa vsem govori kok je mali frajer in da mu je to ona kupila user posted image . Sam zdaj sem že obupala in kar pustim, da 3-4X letno da ona za cotke. Nazadnje sem celo brez "sramu" nakupila za cca 30.000 Sit, tašča je pa financirala.

Je pa tudi moj edinček, tako da potem ko gremo za malega kupit, še nama teži, naj si zbereva stvari, da nam jih bo kupila. Če nič ne izbereva pa dobiva denar. Kot pravim jaz sem se na nek način tega že navadila, čeprav mi je bilo na začetku ful čudno, kaj bo ona meni za obleč kupovala. user posted image

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 60
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?