Urša08
|
Ojla! Pa se še jaz malo javim, dokler moj miško še spi. V petek smo imeli kar naporen dan, veliko joka, pa nič ni hotel spati. Današnja noč je bila pa najboljša do sedaj. Po kopanju sva se nahranla, potem je ob pol devetih zaspal in je spal do pol dveh zjutraj, potem sva se pa zrihtala v pol ure in ob dveh je že spal do šestih. Sedaj pa od pol devetih že spančka. Prvi pregled po porodu imam v četrtek teden. Tudi pri meni čišča še traja. Sem že parkrat mislila da je konec, ampak je še ni. Pri previjanju imamo podoben sistem kot ti luna. Prvo se nahranimo na eni dojki, podremo kupčka, se previjemo ter nahranimo še na drugi dojki, pa spet kupček. Tiste, ki dojite enkrat na eni dojki, drugič na drugi, a to pomeni, da imate več mleka. Ker meni skoraj vedno izprazni obe. Imamo pa sedaj toliko mleka, da dodatka ni več treba dajati (trkam). Kilogrami mi gredo kar hitro dol, vsaj meni se tako zdi. Zaenkrat imam še +2kg, kar pomeni da sem jih 14,5 že izgubila. Ampak jaz sem jih imela že pred zanositvijo višek, tako, da bi jih rada še 7 izgubila. Bomo videli kako bo. Luna kot jaz vem so rekli, da naj 6 tednov po porodu ne bi imeli diete. Omeni to svoji ginekologinji, ona ti bo najbolj znala svetovati, kdaj lahko začneš z dieto. Glede pumpanja mleka - jaz imam aventovo črpalko in si z njo pomagam, takrat ko je potrebno. Na začetku gre pumpanje počasi, ampak potem pa kar hitro teče. Ne vem pa koliko časa imamo lahko mleko v hladilniku. Nekje sem brala da 24ur, drugje do 5 dni. Koliko časa ga vi hranite. Sicer je bilo pri meni vedno, tako, da smo ga hitro porabili, ampak nikoli se ne ve. Kje ga pa pogrevate? Jaz si kar z mikrovalovko pomagam. Moram pa priznati, da mi zavzame toliko časa, da komaj kej naredim. Sem prav vesela, da mi domači pomagajo. Mami mi za vikend kuha, pa cune zlika. Med tednom, pa ponavadi pripravim kosilo en dan prej oz. ga napol pripravim. Ja lažje je bilo ko je bil moj sonček še doma. Sedaj se je pa moj zbudil, ga grem nahranit pa previt. Lep in nenaporen dan še naprej! Papa
|