RE: Januarčki in januarčice 2007 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 12:31:35)

Dan!

Evo midva sva že s sprehoda.Sva ravno še prav šla, ko je bil še sonček, zdaj se je pa že pooblačilo.Je bil pa dans neki tečko, je joku kar neki časa, je bil lačen.Se mi zdi da kar naprej je.Tud zdle na primer.

Je pa danes ponoči Mark prvič spau u svoji sobi.Men je blo kr fajn.Se je pa zbudu že ob dveh.Verjetno se zvečer ni dost najeu.Prej sva mu dajala zvečer še Novalac, zdej smo pa kupli Aptamil Comfort pa ga ne mara.Najbolš da kupmo Novalac nazaj, bo vsaj spau ponoči.Ne vem pa še, če bomo vztrajali da bo v svoji sobi.

Sem pa čez vikend nakupla celo goro cotk za male dnarje.Kupla sm:
*4 hlače -malo bolj debele, ne žabice,
*hlače z naramnicam
*2 trenirke
*2 puloverčka
*2 majčke z dolgimi rokavi
*3 bodije brez rokavov
*2 kapici
vse v malo večjih številkah, poleg tega pa še *kavbojke in eno majčko za eno 4 leta staro punčko.
No za use tole sm dala 67 eurov, pa use je ful lepo, sem ful zadovoljna.

A mogoče katera kaj naroča preko BC spletne trgovine?Jaz sem danes probala, pa bomo vidli kako bo.

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 12:57:04)

Sem naredila nov album Markova sobica.Malo smo pretiravali no, pa vseeno lahko pogledate.

eva1 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 13:16:20)

Da se nahitro malo javim!

Luna jaz sem naročila voziček za Lukca preko BC in je bilo dostavljeno naslednji dan, brez problema! Lepo sobico imaste-tudi mi imamo puja na stenah-samo zdej se Lukcu zdi interesantno to dol trgat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mulc mali!

hebeba-moja je pokakana vsakič ko je previjem-pred obrokom, kaj vem 4-5x na dan...
na dopust bomo šli za prvi maj-oz en teden kasnej, da ne bo gužve-vrjetno kašne toplice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Koliko poje na obrok nimam pojma-sem jo pa včeraj tehtala in ima cca. 5400g(slabe 3 tedne nazaj je imela 4740g), imava pa v sredo 2 pregled pa bomo vidli-je pa ful zrasla, pomoje je blizu 60cm velika!

Bucka 01-mi smo imeli pregled kolkov po 6 tednih in nam ni več potrebno povijati široko, pediatrinja nam je rekla, da jo povijamo dokler kolki ne bomo ok...no to je rekla, predno sva imeli UZ!

Ekola že morm it...Napišem še kaj zvečer!

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 19:43:31)

Živjo

Zima: najlepša hvala za izračun.
No, tam okoli 100 popije, včasih že pri 80 neha, pa nekje na 3ure.

Saj je skoz neki, krčke smo nekoliko umirili, zdaj pa imamo probleme s podranjem kupčka. Včasih ga podre takoj, včasih pa sploh noče in prej zaspi.

Pol pa jambra k jo tišči in kar naprej gledam če je vse ok.

Ne vem, kako naj jo pripavim, da vsakič podre kupčka. Sploh ni odvisno kolk poje, tudi če se ful napoka, ednostavno so dnevi ko ga noče. Prava mora je to nošenje in trapljanje, na koncu pa že jaz zaspim od vsega hudega.

Kaj pa vaše izkušušnje ?

Midve sva danes izkoristile sonček sva ble dve uri zunaj (še namesto včeraj).
Upam, da bo zdaj lepo vreme in bova šle vsak dan na sprehod.ž

Pozdravček
Barbi

ajja -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 19:57:49)

Hojla!
Da se na hitro malo javim. Naš pikec sicer veliko spi in je sploh priden, ampak vedno ko hočem kaj napisati, se zbudi, tako da uspem le prebrati vaše poste.

A sem edina, ki uporablja bombažne plenice? Imamo racmanke in smo res zadovoljni.

ZojaB, tudi midva nisva poročena, prijavljena pa vsak drugje, vendar mi je na CSD rekla (ena, ki jo poznam), da se mi ne splača izpolnit vloge kot samohranilka, ker to pomeni samo dodatek 10% od otroškega dodatka. Poleg tega je potrebno urejati preživnino, če se poročita, pa naj bi moral oče otroka posvojit...... Ne vem točno, ne me držati za besedo, ker sem se o tem zanimala pred porodom in sem že malo pozabila. Kot samohranilka pa nisem oddala vloge, ker sem imela status študenta in zelo nizke dohodke, tako da bom dobila okoli 70 € otroškega dodatka.

Super, da imamo tako zimo, ne?! Midva sva vsak dan zunaj kake 2,5 ure, na sprehodu, potem pa se še malo martinčkava na terasi.

Lepo se imejte pa fejst se cartajte!

hebeba -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 20:02:22)

Živjo!

Evo še mene danes na hitro. Smo tudi izkoristli sončka in šli malo ven ker včeraj je bil Mark prava mala tečka ko ni bil nič zunaj. Sicer pa zmeraj prespi cel sprehod. Pa ponoči je bil tudi bolj nemiren, verjetno je kriv dež.

Meni poje tam nekje od 650 - 750 ml v 24 urah, ima pa 4500g. Jaz si vsak dan zapisujem koliko poje in počasi se količino povečuje. Hranim ga pa na flaško zato vem.

Barbid - tudi pri nas je isto s podiranjem kupčka, včasih se tako joče da ga ne more podret, včasih zaspi ali pa ga noče in noče pa če ga tako držim 10 min. Včasih pomaga, da ga iz enega položaja daš v drugega, recimo iz ramena preo roke in potem v sedeč položaj (upam, da veš kaj mislim)...

zdaj pa letim...lakota

papa

ajja -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (26.2.2007 20:04:17)

Joj, s podiranjem kupčka so tudi pri nas težave. Včasih to obavimo ekspres, drugič pa ne gre in ne gre. Ga lahko imam pokonci ali na trebuhu pa ga trepljam tudi pol ure pa nič. In potem, tako kot praviš Barbid, tudi naš fant jamra, gode, stoka in ne more spati. Nimam pojma, kako rešit težavo.
Kako pa veste, koliko popijejo? A vse dodajate? Jaz ga samo dojim.
LP!

Aja32 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (27.2.2007 10:43:38)

Zdravo,

berem in letam iz februarčic na januarčice... Evo, tole sem napisala na februarčicah... Tiste, katere imate probleme s krčki, poskusite še ve...
Drugače imamo pa tudi mi težave s kupčki... Včasih ji uspe narediti ful hitro, včasih imamo pa prave muke...

Lp A

Hojla punce,

da se še jaz malo javim... Danes smo prvi dan brez atija... Njegov očetovski dopust se je zaključil... In sva seveda ugotovila, da bi morali podaljšati tako zadevo... 15 dni je premalo...

No, drugače smo mi našli "čarobno formulo" proti krčem... Ker ji seveda dodajam, sem ji mleko pripravila na čaju... To mi je pediatrinja svetovala tudi pri prvem... In smo poskusili z "rooibos" čajem oz. "afriškem rdečem čajem"... In zadeva deluje... Sicer ni krčev čisto odpravil, jih je pa pošteno omilil... Tako, da ponoči zdaj nimamo več problemov, se nahranimo in zelo hitro zaspi nazaj... Pa tudi normalno kakamo in jih "spuščamo", kar pa je seveda balzam za njeno črevo...

Drugače je pa naša pikica pridna... Malo smo jo scrkljali, glede na to, da je bila veliko v naročju, ker jo je non-stop zvijalo... Zdaj ko jo ne zvija, bi pa vseeno rada veliko časa preživela v naročju...

Če katero zanima kaj več o tem čaju, si lahko prebere na tem linku:
http://www.viennababiesclub.com/pages/services_files/rooibosbabycarerange.pdf

Lp A

Urša08 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (27.2.2007 14:26:48)

Ojla!

Danes je tako lep dan, da sva prav uživala na sprehodu.
Pri nas je kar nekaj sprememb in sicer sedaj prvo rundo zvečer spimo že med 5 in 8 ur, potem se nahranimo in mi zaspi še za kake 3 ure. Drugače pa sedaj kaka 1 x na dan in takrat obilno.  Začel pa tudi polivati, tako da se zelo pogosto preoblačmo. Kupčke nam kar uspe podreti, včasih tudi ne rata, ampak po večini nam gre - trkam da bo tako ostalo.

Luna ful ima Mark lepo sobico. Kje si pa nakupovala, da te je tako poceni prišlo?

Nejc spi v zibki. Čez dan jo imam v dnevni, zvečer jo dam pa v spalnico. Ima pa že svojo sobico, sva jo že pobelila, tudi posteljica je že notri, manjka samo še jogi in postelninca. Ne veva pa ali bo spal takoj v svoji sobici, ko bo zibko prerasel ali bo še nekaj časa pri nama. Kako boste pa ostale naredile?

V soboto sva kupila kengurujčka in je super. Sem ga dala notri in ves stanovanje posesala, mali mi je pa zaspal. Sedaj vsaj kaj naredim.

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (27.2.2007 15:09:13)

Hej!

Tudi midva sva bla danes zunaj dve ure, pa mogoče greva še malo, ko se zbudi.

Se moram malo pohvalt, sem bla včeraj ful pridna - najprej sem 1,5 ure gurala voziček, potem sem delala trebušnjake in bla 25 min na steperju, popoldne pa še eno uro rolanja.Me danes kar malo mišice bolijo, ker niso tega navajene.

Naš Mark je zdaj že dva dni spal v zibki v svoji sobi.Je blo fajn, moram rečt, da sem res bolš spala, čeprav se je obakrat zbudil okoli dveh, ampak to je blo zarad drugih stvari.

Tiste cunjice sem kupovala v trgovini Moja v Litiji, imajo pa razprodajo, ker zapirajo trgovino.Tiste reči iz BC pa sem že tudi dobila danes po pošti.Je prišlo neverjetno hitro, sem včeraj naročila.

Eva1 sem se prav nasmejala, ko si napisala, da je začel Luka nalepke dol trgat.Kako le je to pogruntu, da gre dol...

No zdej moram pa hitro kuhat, da se piki prej ne zbudi.

zima07 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (27.2.2007 19:21:41)

Pozdravljene!
Da se se jaz pofockam...Mi smo imeli danes prvi pregled, vse ok, primerno zrasla, primerno pridobila na tezi, v glavnem vse ok...Je pa cisto pikasta po obrazku...kot kaka pubertetnica...je rekla, pediatrinja, da bo trajalo se kake 14 dni...tiste, ki ze imate vecje otroke, mi lahko napisete, koliko casa je trajalo pri vasih in ali kaj pomaga, da se mozoljcki hitreje posusijo in izginejo?
Tudi midve imava probleme s kupcki, se bolj pa s polivanjem...skoraj vsakic, ko podre kupcek se izdatno polije, vecinoma tudi zacne kolcat in potem polije se vec...potem je pa hitro spet lacna...Pediatrinja pravi, da glede na to, da se lepo redi, to pomeni, da enostavno prevec poje in zato poliva...pozresnica mala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Se bo pa to baje uredilo tam nekje do sestega meseca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...

Ajja, tudi jaz mojo samo dojim, vem pa koliko poje, ker imam tehtnico in jo stehtam pred in po obroku...

Toliko zaenkrat,
LP

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 10:26:30)

Zima07 jaz Marku mozolčke po obrazu mažem s svojim mlekom in pomaga.Jih ma pa drugače še kar, pa je star že skoraj dva mesca.Poskusi!

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 13:10:43)

Luna07 pri nas so pikice ta teden počasi izginile so bile tudi pri nas ene 14 dni sem jo pa samo vsak dan zjutraj in zvečer umila kar z kamelci pa ne vem a je kaj pomagalo važno je da so izginile.

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 13:57:11)

Živjo

Da vam na hitro malo pojambram: podriranje kupča smo obravnavali, enkrat rata, drugič ne, pač tko je, zdaj je nov problem: že od nedelje ni ni kakala. Napenja jo, a kaj več od tega ni. Valda sem bla čist panična, pa je zdravnica rekla, da bo že - da do pet dni ni nič nevaro, da pač pride tko, skratka skoz neki.... same skrbi in ugibanja.

In seveda pol pa jambranje k ne podre kupčka, pa k jo napenja in kaj ti ostane drugega kot to, da jo nosiš. Vsaj jaz jo, takoe popoldne, ker noče spati.

Šla sem v BC, ker sem imela bone in sem kupla za 70 evr, kenguručka BabyBjorn do 10 kg, un za 100 evr pa je do kg. Mi je prodajaka vse razložila, zakaj take razlike v ceni in v čem je štos.

Kakorkoli že, jaz jo ne morem skoz nosit po rokah. Mal je sicer stokala -ji ni najbolj všeč, a druge izbire nima. Al spat v posteljico, ali pa v kengurujčka - itak zaspi samo da jo imaš v rokah.
Ko sva pač sami, ko je ati v službi, je zadeva pač tka.

Jaz moram tudi skuhat, pa jest, pa zlikat, pa še kaj počivat, če hočem da imam mleko.
Čeprav se mi smili, srčno rada bi jo skoz nosila, a potem bom jaz čist fuč, pa še mleka ne bo.

JA, JA, kaj vse naš še čaka. Otroci so polno presenečenj in skoz moraš ubigati, kaj jim jel.

A BREZ NJIH JE BILO TAKO DOLGČAS [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Pozdravček
Barbi

petraz -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 14:11:46)

Lep pozdrav!

Da se vam na hitro javim... Včeraj smo imeli prvo posvetovalnico...

Nejc je zrasel za 2 cm, zredil pa se je za 1620g, kar pomeni, da tehta že 4700g. Pediatrinja je rekla, da se je zredil za tri mesece skupaj in da ni čudno, da ga potem krči matrajo, če hitro jemo in seveda včasih tudi ne podremo večkrat kupčka. Berem, da nismo edini, ki imamo težave z podiranjem kupčka.. pa saj bo bolje, a ne!? Drugače je Nejc bil na pregledu ves čas priden in ni nič jokal, ko pa smo odšli pa je začel jamrati, saj je bil že čas za kosilo... Dobila sva kapljice D3, ker ga bi po AD3 še bolj matrali krči, je pidiatrinja raje predpisala D3. Pojavil se nam je sor v ustih, tako da ga mažem z kremo Daktarin in tudi svoje bradavice morem mazati. Naslednji pregled imamo tako 20.03. in takrat greva sama z Nejcem, ker bomo Anžeta raje pustili doma.

Drugače Nejc ponoči prespi kako uro več, tako, da sem tudi jaz bolj spočita, vendar še vedno, če se le da grem popoldan spati z nima. Komaj čakam, da bo spal po 4 do 5 ur skupaj... kako bom srečna.

Anžeta smo vzeli s sabo na pregled in moram reči, da dokler nismo vstopili v ordinacijo je bilo vse o.k., nato pa je začel jokati in je ves čas samo jokal in se drl, pa ne vem zakaj. Sedaj prav razmišljam zakaj se boji in zakaj joka.. Tiste, ki imate že otroke a ima katera izkušnje s tem!?? Res ne vem, kaj se mu je tako zamerilo in zakaj imamo sedaj težave še s takimi stvarmi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Drugače se imamo prav lepo, sedaj ko je Anže sprejel Nejca... sem full vesela... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz se počutim vredu, končno sem tudi jaz čisto nehala krvaveti, no upam vsaj. Prav na živce mi je že šlo, ko sem po kako dan zopet malo krvavela in potem nič... Sicer pa me bolj mučijo kilogrami, ki kar ne padejo pod 60. Ne vem, mogoče bo potrebni iz jedilnika brisati čokolado in sladkarije, samo ne vem še kdaj??!

Sedaj pa me že nekdo "glasno" kliče.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Če ne prej se vam oglsaim po 06.03., ko imam tudi samo pregled...

Lep vikend[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 19:34:06)

Živjo

Mi smo rešili Lanino ritko. Spet normalno kaka.

Meni se je čudno zdelo, ko je v lekarni rekla, da ni nič hudega če 5 dni ne gre na blato.

Ker pa je bila Lana že po 3 dneh boga, vse jo je tiščalo, trebušček napihnjen, skoz je jambrala, jedla pa je noralno, se j meni vseeno zdelo malo čudno, da bi bila lahko tako dolgo zaprta brez da bi ukrepali.

In jaz kot jaz, sem poklicala v porodnišnico, mogoče se katera iz predavanj v materinski šoli spomni babce TANJE  ( dolgi blond lasje).

No in, preprost recept, da otroci niso več zaprti, da normalno kakajo;

Sladek kamilčni čaj. Sem jo vprašala a 20 ml, pa je rekla da lahko malo več.

To sem ji dala, takoj ko se je zbudila (ko je bila lačna) in čez pol urce je bla polna-prepolna plenica. Hvala bogu in hvala sestri TANJI.

Tolk da boste vedele, drage mamice, če bodo vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] imeli tudi tak problem.

Zdaj Lana sladko spančka......
Ko bo ura 22.30, pa me bo POKLICALA.
Mami lačna - ali v jeziku naših malčkov, hitri jok.... daj ... lačna sem!

Želiva vam mirno nočko
Barbi in LANA

ajja -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 20:44:53)

Halo!
Punce, povejte, prosim, katere kengurujčke imate. Odločam se med baby bjorn active in red castle sport. Ta drugi mi je bolj všeč, ampak ima samo eno naramnico. Jih že uporabljate? Kake so vaše vaše izkušnje?

Danes je bil naš malček nekaj tečen. Kar naprej je jokal, ker je bil zaspan kot ne vem kaj, zaspat pa ne. Je zadremal za 15-20 minut, nato pa spet gledal kot sova. No, zdaj nama je končno uspelo trdno zaspati. Tudi ta mali imajo kak  slab dan.

Sicer pa sem imela včeraj pregled pri G in je vse o.k. Za kako zaščito ste se odločile? Jaz sem se za obroček: vstaviš pa pozabiš. Je najbolj enostavno, po mojem.

Lepo se imejte pa upam, da so se vremenarji zmotili in bomo kljub slabi napovedi imeli sonček!

adriana_m -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (28.2.2007 21:19:38)

Barbid, tudi az sem slisala podobno zgodbo, ravno danes od kolegice, in da deluje vsaka sladka rec, tudi glukoza, ali pa preprosto Kapljice ki imajo saharozo notri, zato nas kaka kot nor zadnje tri dni. Dovajati smo zaceli kapljice, pa se granule iz avstrije - odlicna rec. Prve imajo etericna olja, druge pa kamilice.
Drugace smo kar ok, ponoci vcasih spimo kot topi, vcasih se pa dojimo na dve uri. No vsaj nositi mi ga ni potrebno ponoci...
Petraz ti si pa faca, pri 60 se pritozujes, jaz bi bila ful hepi, ker ko bom jaz tam, bom manekenka (sicer ne vem koliko si velika, jaz 172 in 60 je zame ze super)...Jaz jih imam se kar 73 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Ampak se ne sekiram prevec, ker bo itak slo vse dol - bolj pocasi ampak ziher - saj ves 9 mesecev gor, devet mesecev dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Bodite v cvetju.

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 8:52:17)

Dobro jutro!

Da se malo pohvalimo, danes smo spet spali celo noč - od 23.30 do 6.30 in to v svoji sobici je pančou.Pa še sam je zvečer zaspau, sv ga dal u zibko, pržgala vtriljak in je zaspau.Kar nisem mogla verjet zutri da je sam zaspau in se zbudu šele zutri.Do zdaj smo ga vedno zvečer nosili da je zaspau.Sem vedla da je krivo mleko, ki ga dobi zvečer, da se je zbuju ponoči.No včeraj je spet dobil Novalac, Aptamil pa vržem stran!Ful sm se naspala res.
Zdej naš angelček spet panča, k se je prej ful najedu.

Ajja tudi naš je bil včeraj popoldne ful siten, je joku dve ure skup, prav nč ni pomagal, ne jošk, ne flaša, ne nošenje okrog...prou nič.Pa še sama sem bila ceu dan.

Zdaj pa vidim da so kengurujčki že res aktualni.Midva se tega še nisva lotla.Ker ne vem če bi ga doma v tistem okrog nosila.Za ven pa še ne rabmo.

Sem ga pa včeraj naročial na 2.UZ kolkov, v torek imamo pa že drugo posvetovalnico.Me prav zanima kolk je dobi na teži in višini.Midva sva ga sicer nekako stehtala na 5 kg in zmerla na 58 cm, sam to je tako približno, ker nimava prave tehtnice.Sej bi jo ful mela, sam je predraga za teh par mescov k bi jo uporablala.

Upam, da bo kej sončkla danes.Sem se včeraj popoldne pogovarjala z Markom o sprehodu in sončku, pa sm ga vprašala "kaj misliš o danes kej sončka?", pa mu je ratal rečt "ja", sm se tok smejala.Res prou po tistm k sm nehala govort, je njemu uspel take glasove spustit, res hecno.No izkazalo se je, da ni meu prou, ker sončka vsaj pri nas ni blo.

Pozdravček vsem mamicam in malim pikcem in pikicam!

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 9:08:37)

ajja mi mamo kengurujčka babybjorn in sem zelo zadovoljna.
No kilogramčki pri meni počasi upadajo ja Petraz tudi jaz komaj čakam da jih bo spet 60 čeprav sem jih ful časa imela le 57 visoka sem pa 175. no sedaj jih je trenutno 68 tako da še malo pa bo
Sedaj mi bo sestrica zrihtala pilatesa da bom malo telovadila upam da mi bo uspevalo da se nebom preveč utrudila bomo videli.

vas moram vprašat kako so kaj vaši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pri zdravju naša pikica ful smrči
kot da bi imela poln nosek vendar je suh in nič ne teče ven se pravi da se to nekje v notranjosti skriva pa ne vem kako naj ji to očistim  mislite da bi bilo dobro kakšne kapljice uporabiti?

Še nekaj a kaj veste kako je z otroškim dodatkom a bomo sedaj dobile še za januar in februar a nam pripada ali bo le za marec?
No lepo se imejte!

Urša08 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 9:18:25)

Jutro!

Nam se je nekako ustalil urnik. Zvečer gre spat med 21 -22 in spi med pet do osem ur v kosu, potem se podojiva in ga dam spat in spi še kake tri ure. Zjutraj se pa hraniva in previjava uro in pol, potem če je sreča malo spi, po enajsti je sprehod. Edino popoldan je pa malce siten oz. proti večeru. Zvečer se pa skopamo in nahranimo ter pocrklamo potem je pa dan okrog.
Odkar spi med 5 - 8 ur skupaj sem veliko bolj spočita in več naredim. Upam, da bo tako tudi ostalo (trkam na les).

S kilogrami sem na nuli, ampak kaj ko jih imam še od prej preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], tako, da upam da izgubim še kakih 5. Vsak me vpraša kakšno dieto imam, da sem tako hitro izgubila kilograme, pa mu povem, da je najboljša dieta dojenje in nočno vstajanje ter nenehna skrb za otročka. Je pa res, da prej nisem nikoli vsakodnevno hodila ven, sedaj sem pa zunaj vsak dan minimalno eno uro.

Ajja glede zaščite sem se jaz odločila za kondom, dokler bom dojila, potem bi šla pa nazaj na tabletke. Z drugim otrokom bi pa par let počakala, ampak moj bi pa drugega imel kar hitro, da ne bi bilo prav velike razlike tam dve do tri leta. Jaz se zaenkrat še ne strinjam.

Sedaj grem pa malo pospravit dokler Nejček še spančka.

Lep dan!

Papa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]

Urša08 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 9:23:15)

Bucka 01 otroški dodatek nam pripada od otrokovega rojstva, če pravočasno vložimo vlogo ( v roku treh mesecev). Jaz sem ravno včeraj dobila odločbo, ali bo nakazano že marca pa ne vem.

Tudi naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se ponoči čudno oglaša kot da smrči oz. težko diha, neki jamra, ko sem to povedala patronažni je rekla, da je to čisto normalno, ne vem ali je to res, samo napišem, kaj mi je bilo rečeno.

Papa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 9:33:37)

Ja otroški dodatek pripada s tistim mesecem, ko se je otroček rodiu, vendar ne verjamem da boste dobila marca.Nam pripada še za december, smo dobili odločbo že v januarju, denarja pa še od nikoder.

adriana_m -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 9:33:49)

Bucka01 v nosek nakapaj fiziolosko. Tezko je dobiti tiste mini ampule, reci patronazni naj ti da kako. Potem se izkiha.

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (1.3.2007 9:37:44)

U zdej sm se spomnla neki gledezamašenga noska.Sem zadnič slišala, da se dobi tak nastavek za na sesalec, ki potegne ven vso svinarijo.Verjetno je bolj uporaben kasneje ko se v nosku nabere veliko tistega pravega smrklja ko je prehlajen.Sej je tud men hecno tole, sam baje je ful učinkovito.

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>