Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nattka No, recimo, da res dam pisno odpoved že zdaj. Samo, če pa med tem ne dobim službe, pa ostanem brez zaposlitve, kar pa tudi ni ok. Ja, kaj boš pa pridobila, če daš odpoved kasneje Ravno tako lahko ostaneš brez službe. Ja, odločiti se boš morala. Nikar ne verjemi, da se boš lahko s tvojim delodajalcem lepo ustno pogovorila in da bo razumel. Vedeti moraš, da z svojo odpovedjo delodajalcu povzročiš tudi nevšečnosti - izguba delavke, nov razpis, razgovori, izbiranje, uvajanje, zamuda dela, stroški...Zato je tudi namen odpovednega roka v tem, da lahko delodajalec takoj z dnem tvojega odhoda na tvoje mesto postavi drugo osebo. Tukaj ni cincanja BI ali NE BI. Priporočam ti, da si odločna in delodajalcu jasno poveš o svoji nameri. Čim bo opazil tvojo neodločnost in cincanje - verjemi mi, da ti bo prej ali slej sam dal knjižico. Razumeti moraš, da delodajalec ni tvoj prijatelj, je egoistična oseba, ki skrbi za svojo rit. Tako kot ti. In tako je prav. Tudi Bog je najprej sebi brado ustvaril. Čisto za primer: Meni sta se hkrati iztekli porodniška in pogodba o zaposlitvi (DČ). Tako, da sem po izteku porodniške ostala brez službe. Prijavljena sem na zavod, hoditi moram na (brezvezne) seminarje, na razgovore kamor te pošilja zavod (ki nimajo nič skupnega s tvojo izobrazbo in zaposlitvenimi cilji), preverjajo te kot enega kriminalca,....Če bi vsaj 3 mesece prej vedela, da mi ne bodo podaljšali pogodbe bi si med porodniško v miru iskala drugo službo. Ni hudič, da ne bi v 3-eh mesecih našla nove službe in bi po preteku porodniške lepo stopila v novo službo. Brez stresa, brez preverjanj...
< Sporočilo je popravil caffee -- 17.1.2007 20:02:46 >
|