|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kruh v kruhomatu - recepti
15.1.2007 12:09:10   
kepa*
Pozdravček!

Tisti, ki imate doma kruhomat, katere recepte uporabljate za peko kruha? In ne uporabljate že pripravljene moke.
Zanima me predvsem za polnozrnat kruh. In seveda za vse druge tudi.

Hvala.



_____________________________

Letos pa bo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kruh v kruhomatu - recepti
15.1.2007 12:21:39   
cmokec
Jaz uporabljam kar recepte iz priložene knjižice.

Za polnozrnatega uporabim 2/3 enotne moke in 1/3 polnozrnate. Velikokrat pa naredim tudi čebulnega z eno veliko čebulo za 750g hlebček.


_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kruh v kruhomatu - recepti
15.1.2007 12:24:38   
Anja25
Jaz delam po tem receptu:

3 in 1/2 dcl vode
pol velike žlice sladkorja
pol velike žlice soli
1/4 žitovega kvasa (kocke)
ena šnita masla (pribl. pol cm)
270 dag bele moke
270 dag moke za domači kruh (piše na embalaži)
1 pest sončničnega semena
1 pest bučnic
1 pest sezama
1 pest lanenega semena

Pečem na programu normal

Kruh je odličen, kot stoletni iz trgovine.  

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kruh v kruhomatu - recepti
15.1.2007 12:32:51   
klavdijas
Nekaj receptov za kruh:
3-4 dL vode
3 žlice olja
410g Mix C
90 g koruzne moke
30g kvasa

 
Torej na dno dam 2 dl mleka
1.6 dl vode
1 žličko soli
nato dodam 2 žlici stopljenega masla
v bel kruh dodam žlico drobno zmletega koprca/zaradi arome/
55 do 60 dag bele moke
2 in pol žlički sladkorja
1.5 dag svežega kvasa. Kvas in sladkor prideta na vrh. Vse skupaj pritisnem na .Pri tipki porjavitev dam na svetlo, ker nimamo radi pretrde skorje. Stvar okusa. Ko začne stroj delati in dela približno 10 do 15 minut, preverim, če je pobral vso moko. Pri tem tudi ugotovim, če je testo še premehko ali lahko dodam še malo moke. Vsaka moka je nekoliko drugačna. Torej korajža velja in sporočite, če vam je uspelo.

 
/2 kg moke (pol gladke, pol ostre)
ščepec soli
to skupaj dobro premešamo

5 dag kvasa (lahko suhi)
1,5 dcl vroče vode
1,5 dcl mineralne vode (ali navadne, če nimaš mineralne)
žlička sladkorja
tudi to zmešamo skupaj

Vse skupaj damo v posodo in nastavimo aparat na hitri program (za 750 g moke)

 
Največkrat pripravim beli kruh in sicer po receptu:
2.5 dcl mleka
2.5 dcl hladne vode
1,5 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
70 dag moke
1 vrečka suhega kvasa.
Če moko mešam ( koruzna, polnozrnata, krušna ipd.) dodam še 1 jušno žlico margarine.

 
250 g koruzne moke
500 g bele moke
2,5 dl mleko
2.5 dl vode
1.5 žličke soli
1 žilčka sladkorja
1 suhi kvas
1 žlico margarine

 
4oo gr bele pšenične moke tip 500
100 gr ajdove ali pirine, koruzne,ržene moke ali ovsenih kosmičev
330 mll mleka, vode, krompirjevke ali mešanico po vašem okusu
žličko soli
žličko sladkorja in kocko svežega kvasa
Tej mešanici lahko dodate tudi semena: bučnice, sezam, laneno seme, mak, sončnice ali praženo čebulo ali česen. Pečete na hitrem programu.

Pri peki je pomembna količina tekočine. Kruh namreč rad poči, če je tekočine premalo. Včasih dodam moki poleg svežega kvasa tudi domače drože. Če jih kdo rabi in bi rad to probal jih lahko dobi. Kruh je še višji, rahlejši in njegova svežina se mu podaljša. Kar se tiče pa izgleda. Moj je tak kot na sliki. Z eno besedo čudovit. Probajte in sporočite. Pa še tole: namesto bele pšenične moke lahko uporabite tudi krušno moko tip 850. Ne pozabite pa da polnozrnate mešanice mok iz trgovin potrebujejo drugo količino moke. Jaz polnozrnati kruh delam z mešanico naštetik mok in semen. Je odličen. Kruha nismo kupili že kar nekaj mesecov in nimamo nobene potrebe.

 
400 dag bele pšenične moke tip 500
100 gr ajdove moke
330 mll mleka 1,6
3 jedilne žlice orehov
žlićka soli
žlička sladkorja
kocka svežega kvasa

 
Za arašidov kruh sem vzela belo pšenično moko in rženo. Slane arašide sem zdrobila v možnarju in jih dala tako, da niso prišli v stik s kvasom. Postopek je enak kot pri ostalih kruhih.
 
550g moke
-360 ml mlačne-tople vode
-žlička-mala merica soli
-žlička-mala merica sladkorja
-2 žlici-veliki merici olja
-pol kocke kvasa-22,5g

Najprej daš v posodo vodo in sol, nato streseš moko in naredis vdolbinico-dolinico kamor zdrobiš kvas in dodaš še sladkor in olje ob robu. Pa daš na 2 program-hitro pečenje, farbe daš na dunkel. Ko je konec programa pa poženi še program 8 za potemnitev ene 30 minut. Ma mre uspeti. Aja pa vmes nič ne odpiraj vratic, razen če želiš še kaj dodati zrnja, ko je pri mešanju signal zato.

 
RŽENI KRUH:
1 skod. Vode * 2,5 žlici Masla * 2 1/4 skod. Bele moke * 3/4 skod. Ržene moke * 2 žlici Sladkorja * 1,5 žličke Soli * 3 žličke Suhega Kvasa
 
Lp,
 
         Klavdija
 

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kruh v kruhomatu - recepti
15.1.2007 18:19:18   
bamby




user posted image user posted image user posted image  Klavdija, super si nam to sporočila user posted image user posted image user posted image .

Bi pa vseeno vprašala, ko že omenjaš, kaj so to droži? Sem videla pri enih receptih, ki mi jih je dala sodelavka, da so ti drži tudi omenjeni, pa resnično ne vem, kaj to sploh je.



(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kruh v kruhomatu - recepti
20.1.2007 17:54:29   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: Anja25

Jaz delam po tem receptu:

3 in 1/2 dcl vode
pol velike žlice sladkorja
pol velike žlice soli
1/4 žitovega kvasa (kocke)
ena šnita masla (pribl. pol cm)
270 dag bele moke
270 dag moke za domači kruh (piše na embalaži)
1 pest sončničnega semena
1 pest bučnic
1 pest sezama
1 pest lanenega semena

Pečem na programu normal

Kruh je odličen, kot stoletni iz trgovine.  


Ta kruh je resnično fantastičen. Čist predober, saj sem ga danes spekla in ga bom mogla zdaj še enkrat da t peči, ker ga že ni več!

Sem ga pa malce priredila, saj nisem imela vseh sestavin.
Torej:
3,5 dcl vode
pol velike žlice sladkorja
pol velike žlice soli
1 šnita masla (nisem nič prej stopila)
150 g polnozrnate moke
390 g bele moke
1 vrečka suhega kvasa

To sem dala na program SCHNELL. Ko je zapiskalo, sem dodala še semena in sicer: 2 pesti sezamovih neoluščenih semen ter 1 pest bučnih neoluščenih semen.

Punce, probejte ga! Se splača!

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




ime za julijske otročke 2.del
katrinka



piščančki (24%)

princi in princeze (8%)

poletne žabice (33%)

morski ježki in zvezdice (35%)


Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!