|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi s prebavo novorojenčka
14.1.2007 17:24:21   
gajja
Naš otrok je star nekaj več kot dva meseca, že dva tedna pa ima probleme s prebavo. Po več dni ne odvaja, potem pa se kar naenkrat usuje ogromna količina driske. In nato spet nekaj dni nič, in spet driska.... Pediatrinja pravi, da je to normalno, jaz pa sem vseeno zaskrbljena, saj vidim, da dojenček trpi.
Ima mogoče katera kakšne podobne izkušnje in nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
14.1.2007 17:29:00   
atteya
Če ga samo dojiš, potem je to čisto normalno. Dojenčkovo blato je vedno zelo redko, zato upam, da si mislila to blato, kajti v driski je načeloma vedno tudi nekaj krvi in prav grdo smrdi (neobičajno, ne tako kot sicer). Zvija pa po mojem itak vse dojenčke in se preden se pokakajo grdo napenjajo in celo jamrajo potem, ko kakajo.

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
14.1.2007 18:56:34   
Seven*
Nic nisi napisala kako ga hranis..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
14.1.2007 19:51:53   
miska2004
Živjo,
tudi pri našem je isto... Do sedmega tedna je lepo kakal vsaj dvakrat na dan, od takrat naprej pa na dva dni, vmes enkrat celo pet dni nič. Pa sem bila že malo panična, ampak hvala bogu se je potem zvečer pokakal. Je problem ja, ker je potem toliko kakca da vse čez pride, in ga je treba komplet preoblečt, pa še skopatuser posted image
Midva se samo dojiva. In kakec je bolj tekoč, ni pa to driska. Seveda se tudi naš napenja, ko kaka, kot vsi ostali, tako da gajja, mislim da je tvoj čisto normalen, brez skrbi.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
15.1.2007 8:10:29   
Clody
Oj,

Pri nas imamo isto od 2 meseca naprej, kaka enkrat na teden. Včasih mu dam sladkane kamilce, pa kakšen košček mila v ritko, pa jem veliko vlaknin, pa nič ne pomaga. Nakida pa res celo karjolo, drek je pudinkast z gostimi koščki, useka pa čez vse planice, bodyje in hlačke. Ta teden imava cepljenje, pa bom vidla kaj bo reku pediater.

Tudi midva se samo dojiva in je "baje" to normalno, če ni trebušček napet. Tolerirajo pa tam do ene 14 dni, groza ne??

LP


_____________________________

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
15.1.2007 8:23:05   
Seven*
Nekateri blazno izkoristijo materino mleko in ni nic narobe, ce ne kakajo 10 dni ali vec. Blato dojenjega otroka je pa tekoce , s majhnimi koscki..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
15.1.2007 9:06:16   
MarijaPo
Tudi nasa mala pevka je tako kakala, ampak nisem imela obcutka, da trpi. Ce se ti zdi, da je kaj narobe, probaj ugotovit kaj in pojdi k pediatru.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
15.1.2007 14:37:19   
majda12
LP!Naš Luka kaka po vsakem obroku,prebavo ima zaenkrat ok,drugače pa vsak dan popijem eno šalico mešanice z koprom,kumino in janežem ,v prekuhano vodo daš eno malo žličko tega ,pa je,pa še mleka je po tem več,probaj!LPuser posted image user posted image   

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
17.1.2007 10:24:30   
mayaa
Moja en mesec stara punčka ima odlično prebavo. Predvidevam da je to zaradi tega, ker že od samega začetka spijem slabe tri litre kuminovega in janeževega čaja. Hladnega. Vsak dan si zjutraj skuham čaj iz začimb kumine in janeža in ne kupljenega.
Mislim da pri nama pomaga - obe imava dobro prebavo.user posted image

(odgovor članu gajja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
17.1.2007 12:14:31   
Princess Mononoke
Za izključno dojene dojenčke je normalno da kakajo poredko in izkoristijo mamino mleko. Je tudi normalno da kadar kakajo je veliko. Prav nič ni potrebno dodajati čajev ali karkoli drugega. Pri nas je kakala enkrat na 10 dni približno. Je tudi normalno da blato postaja s časom bolj gosto. Takoj ko sem začela uvajati gosto hrano pa je začela kakati tudi po večkrat na dan. Kar je bolj pomembno, je da ima dovolj mokrih plenic (približno 7, če pa uporabljaš za enkratno uporabo 4 težke v 24 urah). Nič se sekirat in uživaj da ti ni treba rabit toliko plenic user posted image .

(odgovor članu mayaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: problemi s prebavo novorojenčka
17.1.2007 16:32:27   
gajja
Hvala punce za vaše odgovore. Sem pa pozabla napisa, da je polno dojen. Blato po nekaj dnevih pa ni bilo normalno tekoče, ampak prav driska, umazana voda po domače povedano (ko je kakal, je bilo slišat, da gre ven voda, pa tudi po vonju dosti drugačna kot ponavadi, da ne govorimo o nenormalnih količinah.
No na srečo se je stanje po treh tednih spet normaliziralo in to po tem, ko sem prenehala dodajati kapljice AD3. Tako da če bo imela katera podobne probleme, to je pri nas pomagalo.

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?