problemi s prebavo novorojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


gajja -> problemi s prebavo novorojenčka (14.1.2007 17:24:21)

Naš otrok je star nekaj več kot dva meseca, že dva tedna pa ima probleme s prebavo. Po več dni ne odvaja, potem pa se kar naenkrat usuje ogromna količina driske. In nato spet nekaj dni nič, in spet driska.... Pediatrinja pravi, da je to normalno, jaz pa sem vseeno zaskrbljena, saj vidim, da dojenček trpi.
Ima mogoče katera kakšne podobne izkušnje in nasvet?




atteya -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (14.1.2007 17:29:00)

Če ga samo dojiš, potem je to čisto normalno. Dojenčkovo blato je vedno zelo redko, zato upam, da si mislila to blato, kajti v driski je načeloma vedno tudi nekaj krvi in prav grdo smrdi (neobičajno, ne tako kot sicer). Zvija pa po mojem itak vse dojenčke in se preden se pokakajo grdo napenjajo in celo jamrajo potem, ko kakajo.




Seven* -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (14.1.2007 18:56:34)

Nic nisi napisala kako ga hranis..




miska2004 -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (14.1.2007 19:51:53)

Živjo,
tudi pri našem je isto... Do sedmega tedna je lepo kakal vsaj dvakrat na dan, od takrat naprej pa na dva dni, vmes enkrat celo pet dni nič. Pa sem bila že malo panična, ampak hvala bogu se je potem zvečer pokakal. Je problem ja, ker je potem toliko kakca da vse čez pride, in ga je treba komplet preoblečt, pa še skopat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Midva se samo dojiva. In kakec je bolj tekoč, ni pa to driska. Seveda se tudi naš napenja, ko kaka, kot vsi ostali, tako da gajja, mislim da je tvoj čisto normalen, brez skrbi.




Clody -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (15.1.2007 8:10:29)

Oj,

Pri nas imamo isto od 2 meseca naprej, kaka enkrat na teden. Včasih mu dam sladkane kamilce, pa kakšen košček mila v ritko, pa jem veliko vlaknin, pa nič ne pomaga. Nakida pa res celo karjolo, drek je pudinkast z gostimi koščki, useka pa čez vse planice, bodyje in hlačke. Ta teden imava cepljenje, pa bom vidla kaj bo reku pediater.

Tudi midva se samo dojiva in je "baje" to normalno, če ni trebušček napet. Tolerirajo pa tam do ene 14 dni, groza ne??

LP




Seven* -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (15.1.2007 8:23:05)

Nekateri blazno izkoristijo materino mleko in ni nic narobe, ce ne kakajo 10 dni ali vec. Blato dojenjega otroka je pa tekoce , s majhnimi koscki..




MarijaPo -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (15.1.2007 9:06:16)

Tudi nasa mala pevka je tako kakala, ampak nisem imela obcutka, da trpi. Ce se ti zdi, da je kaj narobe, probaj ugotovit kaj in pojdi k pediatru.




majda12 -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (15.1.2007 14:37:19)

LP!Naš Luka kaka po vsakem obroku,prebavo ima zaenkrat ok,drugače pa vsak dan popijem eno šalico mešanice z koprom,kumino in janežem ,v prekuhano vodo daš eno malo žličko tega ,pa je,pa še mleka je po tem več,probaj!LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  




mayaa -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (17.1.2007 10:24:30)

Moja en mesec stara punčka ima odlično prebavo. Predvidevam da je to zaradi tega, ker že od samega začetka spijem slabe tri litre kuminovega in janeževega čaja. Hladnega. Vsak dan si zjutraj skuham čaj iz začimb kumine in janeža in ne kupljenega.
Mislim da pri nama pomaga - obe imava dobro prebavo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Princess Mononoke -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (17.1.2007 12:14:31)

Za izključno dojene dojenčke je normalno da kakajo poredko in izkoristijo mamino mleko. Je tudi normalno da kadar kakajo je veliko. Prav nič ni potrebno dodajati čajev ali karkoli drugega. Pri nas je kakala enkrat na 10 dni približno. Je tudi normalno da blato postaja s časom bolj gosto. Takoj ko sem začela uvajati gosto hrano pa je začela kakati tudi po večkrat na dan. Kar je bolj pomembno, je da ima dovolj mokrih plenic (približno 7, če pa uporabljaš za enkratno uporabo 4 težke v 24 urah). Nič se sekirat in uživaj da ti ni treba rabit toliko plenic [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




gajja -> RE: problemi s prebavo novorojenčka (17.1.2007 16:32:27)

Hvala punce za vaše odgovore. Sem pa pozabla napisa, da je polno dojen. Blato po nekaj dnevih pa ni bilo normalno tekoče, ampak prav driska, umazana voda po domače povedano (ko je kakal, je bilo slišat, da gre ven voda, pa tudi po vonju dosti drugačna kot ponavadi, da ne govorimo o nenormalnih količinah.
No na srečo se je stanje po treh tednih spet normaliziralo in to po tem, ko sem prenehala dodajati kapljice AD3. Tako da če bo imela katera podobne probleme, to je pri nas pomagalo.




Stran: [1]