|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dve družini pod isto streho
12.1.2007 8:42:18   
Jutra
Na, pa je moj user posted image  odkril tole temo na forumuuser posted image  Pravi, da sem preveč enostransko napisala. Ja, res je. Pisala sem ravno takrat, ko me je žulj najbolj bolel in nisem predstavila situacije z vseh zornih kotov (tako, ko jaz pričakujem od drugih).

So še naslednja dejstva:
- "uletavaje" se je pričelo šele s prihodom najinega otroka. Prej je bil OK.
- s prihodom prvega vnuka sta starša ravno šla v penzijo - kar naenkrat ful cajta. Kot stara starša želita zgleda tudi nadomestiti izgubljeni čas, ki ga nista izkoristila s svojimi otroki.
- tudi pozitivne stvari bi lahko naštela, kot npr. varstvo v isti hiši. Tega varstva se moram kar otepat, ker je to za njiju način, da so skupaj z vnukinjo. Itak pa bi bili non stop z njo.
- nismo še izčrpali vseh možnost za boljše sobivanje. Nekaj so pogovori, drugo pa je tudi možnost, da si zapremo vrhnji del stopnišča, da bo vsaj malo več intime. No, ampak tole slednje zna pa zanetiti ogenj v hišiuser posted image

Mi pa veliko pomaga, ko vi opišete svoje situacije, zares. Dobila bom nova spoznanja in se česa naučila zaseuser posted image

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 26
12.1.2007 8:49:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

- nismo še izčrpali vseh možnost za boljše sobivanje. Nekaj so pogovori, drugo pa je tudi možnost, da si zapremo vrhnji del stopnišča, da bo vsaj malo več intime. No, ampak tole slednje zna pa zanetiti ogenj v hišiuser posted image

Pa kaj sta vidva polnoletna ali ne? user posted image user posted image user posted image user posted image

Skrajni čas je, da se postavita zase - seveda, če hočeta mir. Ogenj v hiši se bo polegel, sam treba pa je imeti debelo kožo.

Mislim, enih stvari pa res ne razumemuser posted image

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
12.1.2007 11:05:31   
piščanc
jutra jaz te zelo razumem, tudi mene so tako strenirali, da sem v njihovih očeh vedno otrok. je bilo prav zanimivo gledati mojega moža, kako komandira mojega dedka. od naše družine si ga nihče ni upal komandirati - kar je dedek rekel to je stalo! tako spoštovanje je imel od nas.

lepo od tebe, da spoštuješ svoje starše, težko pa je najti pravilo sorazmerje. jaz ponavadi v 'boj' pošljem svojega moža oz. zelo upoštevam njegovo mnenje, ker je bolj neodvisno

pa še, ko pride otrok imaš veliko več obveznosti in si več doma, potrebuješ več pomoči, ne moreš kar oditi in se spihati, tudi to pripomore k slabšemu prenašanju vmešavanja

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
12.1.2007 11:44:22   
Anonimen
Jest te popolnoma razumem-s partnerjem sva živela pribl.3 leta pri njegovih in je bila totalna katastrofa, kar se zasebnosti tiče-je sploh nisva imela, ko sem rodila sina sm bla žeuser posted image -evka, ker ga nisem vsak dan prinesla dol, da bi ga oni mal gledaliuser posted image vse to se je v meni kopičilo, da ne omenjam, da je tast alkoholik(jest tega prej nisem vedela, ker se mi je mož bal povedati), kar je dalo piko na iuser posted image , in tako je padla odločitev, da gremo na svojeuser posted image  , zdaj smo v najemniškem stanovanju, srečniuser posted image  in življenje je postalo neverjetno lepo! noben me ne obremenjuje s svojimi bednimi komentarji in ni mi treba poslušat tasta k hodi nažgan domov in njunih prepirov....
ne vem mal premislta kakšne možnosti imata, se mi zdi, da bi brezveze trpela družina zaradi tastarih, k bi se lahko bolje imeli sami...

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
12.1.2007 12:24:49   
nina166
Tudi mi smo si uredili stanovanje pri mojih starših na podstrešju. Pravzaprav nama ga je uredil moj oče, ko je zvedel, da bo dobil vnuka (s tem, da sva midva povedala, kako želima razporediti prostore in kakšne stvari želima imeti...on je samo financiral in se vse zmenil z raznimi mojstri), midva pa sva si kupila vso opremo. Nikoli nama ne meče pod nos, da nama je on karkoli naredil. Imamo pa ločen vhod, treba je samo še narediti pregrado na stopnišču, ker se iz naše verande vidi na njun hodnik in se da zaenkrat priti iz njunega stanovanja v naše po notranji strani. Pregrado hoče oče, ker je rekel, da ko bo star bo siten user posted image . Drugače pa se v nič ne vmešavajo, mama pride sicer dopoldan kar tako gor pogledat vnukeca, če pa je doma moj fant, pa nobeden ne hodi gor, če pa že kdo pride pa prej potrka. Včasih ju midva sama povabima na večerjo, ob nedeljah včasih na zajtrk, včasih pa smo mi povabljeni k njima. Sicer vedno povem kam gremo (bolj zaradi tega ker res nikoli ne veš kaj pride in po moje ni nič narobe, če vesta), čeprav sta mi že večkrat rekla, da smo družina in da lahko delamo kar hočemo brez da ona dva vesta. Pred enim dobrim tednom so bili pri nama na obisku sosedi, pa je čez nekaj časa prišel gor oče, da jima je voščil za novo leto in jima dal koledar in kulije, sem ga vprašala če bo spil kozarec vina, ga je spil, smo se mal menli in je šel. Vendar to mene čisto nič ne moti.

Je pa v tem, da živiš v hiši staršev veliko plusov...vsaj pri nas. Če morem kam skočit dopolda, ko fanta še ni doma, lahko brez problema nesem sina k njima in ga rada popazita. Vzadnjič so imeli v fantovi družini smrt in sta ga pazla cel dan. Tudi če bi kar koli raba (npr. avto) vem da se lahk zanesem nanju.

Tako da pri nas je situacija čisto drugačna kot pri teba anonimna. Če pa bi bila na tvojem mestu pa bi se najprej s starši pogovorila, če pa to res nebi zaleglo pa bi šla na svoje. Vem da ti je hudo zapustit nekaj kamor si vlagala, samo boljše kot pa da trpijo tvoji živci in da se doma počutiš nelagodno. Stanovanje pa lahko ima kasneje kdo od tvojih otrok, ko bo odrastel.

Ras ni vredno živcev, zato če res ni nobene druge možnosti pojdite na svoje. Kot pa je napisala že ena pred mano, pa se je mal res treba prilagajat, saj se navsezadnje morajo tudi starši, ne pa seveda preveč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
12.1.2007 16:59:59   
Kodrček
Lep pozdrav!

Vam je super v primerjavi z menoj user posted image ..

Jaz živim s fantom pri njegovih starših v stanovanju. Ker sem noseča in bom kmalu rodila, me je zelo strah, kako bomo shajali.
Na začetku je bilo vse ok, potem pa so pokazali pravi obraz. Ko sta postala dedi in babi (starejši sin), se je izkazalo, da sta nenormalno vsiljiva user posted image . Vsak dan hodita na obisk gledat vnučko (živijo v nasprotnem bloku) ali pa zahtevajo, da jo pripeljejo sem. Vtikujeta se v vse živo, malo kr vzameta in greta spat z njo ne da bi vprašala, če lahko ostane (vsak vikend). Njena mama ne sme nič rečt, ker se njen fant dere in ji govori razno (mamin sinček). V usta ji tlačijo vso živo hrano in ko je mala dobila alergijo, sta vztrajala, da nista onadva kriva. Skoz jo nosijo po rokah, tako da ima njena mama težave z njo, ko sta sami. Nazadnje je bila tašča z njo v posvetovalnici, in ko ji je zdravnica rekla, da dela napake, da s tem škoduje materi, zdaj vsak dan teži, kako je zdravnica smotana, pa kaj ona ve bla bla user posted image . Lahko bi naštevala vse kar počneta pa bi bil cel forum premal user posted image ..

Skratka, skrbi me, kako bo, ko rodim jaz. Že zdaj sem tašči rekla, da se v najino vzgojo ne bo noben vmešaval, in da tudi midva potrebujema mal zasebnosti in mira. Ona vztraja, da bo moja mala spala pri njej. Ko sem ji rekla da ne bo, da bo pri meni, ker sem JAZ njena mama, se je naredla užaljeno in začela debato, kaj jaz vem, jaz nimam izkušenj, ona pa ima. Mislim halo user posted image !!!  Ne da mi miru! Zdaj je začela spletkarit proti meni, našteluje starejšega sina naj zateži mlajšemu bratu, zakaj je nesramn do nje, naj se pomeni z njim, naj mu reče, naj mene ne posluša za vsako.. Pa jaz ga sploh ne naštelujem nič! Pač taki so, da ko jim kej rečeš, so užaljeni, ko pa oni teb solijo pamet je pa vse ok user posted image .

Tk me je  user posted image , da sm rekla, če bojo vsiljivi (je rekla da bojo kr vstopali v sobo in malo vn jemali iz pojstlce), bom prisiljena zaklenit sobo. Odgovor na to je biu: Bo pa mož dal dol vrata..
Moj za to kar sma se menle s taščo ne ve, ker mu nisem povedla. Če mu povem, bo celo sranje.. Tega pa nočem..
Pomagite!user posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 31
12.1.2007 17:09:28   
soncece24
Kodrček, ta tvoja zgodba se pa sliši ko ona grozljivka "roka, ki ziblje zibko". Svetujem ti samo eno: beži, kolko te noge nesejo. Najdi podnajmniško luknjo in se odseli, ker tvoja tašča je bolezensko posesivna. 

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Kodrček)
Neposredna povezava do sporočila: 32
12.1.2007 20:41:02   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Mi pa veliko pomaga, ko vi opišete svoje situacije, zares. Dobila bom nova spoznanja in se česa naučila zaseuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

in veselo še naprej pisala ZS vsem, ki ne tulite z mano v isti rog....

btw: Raho, a si ti tudi kakega dobila...user posted image

user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.1.2007 20:54:08   
Marogica
Jutra, sama ti mojih izkušenj ne morem napisati, ker jih nimam. Sem pa srečna, da smo na svojem, pa čeprav ni nič extra in imamo še kaj za postoriti oz. toliko, da me kar glava boli.

Želim pa ti, da bi se pri tebi situaciji uredila, da bi se "našli" in to tako, da boste vsi zadovoljni. Od mene pa user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 34
12.1.2007 22:13:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

btw: Raho, a si ti tudi kakega dobila...user posted image

user posted image user posted image user posted image

Ne user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Otroci
Ela123

Koliko otrok si želite imeti?

1 (10%)

2 (32%)

3 (42%)

4 (10%)

5 (3%)

6 ali več (4%)

Število vseh glasov: 442

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!