Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 8.1.2007 21:23:30
|
|
|
|
Marogica
|
Mislim, da se ne more vseh moških v isti ko metat. Kakšnih 98% pa že... . Torej moj spada med tista 2%, ko pač vzame nekaj proti vročini in glavobolu, leži in ni nič kaj tećen. Enostavno bolan. Bi pa lahko o sebi roman napisala..
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 8.1.2007 23:07:57
|
|
|
|
firasto
|
Povzetek iz neke zelo dobre poljudnoznanstvene knjige (Zakaj moški ne poslušajo...): Moški imajo debelejšo kožo kot ženske, še posebej na hrbtu, kar ga je v preteklosti varovalo pred napadi od zadaj in ščitilo pred dejavniki okolja med lovom. Ko je moški ves zavzet s fizično nalogo ali športom, pogosto svojih poškodb niti ne opazi. Ko pa ni osredotočen na kakšno nalogo, pa ima moški veliko nižji prag bolečine, kot ženska. Kadar stoka:" ah, kako me zebe;pokliči zdravnika in preveri, če je moja oporoka še veljavna;..." običajno pomeni, da se je prehladil. Je pa običajno precej manj neobčutljiv za žensko bolečino. Če se ta zvija v bolečinah, jo kuha visoka vročina in se trese pod kupom odej, ji reče"Ljubica, je vse v redu?" in si ob tem misli:" Če se ne zmenim za njeno bolezen, bova morda seksala, sicer je pa že tako in tako v postelji." Zelo občutljiv pa je moški pri gledanju boksa ali nogometa. Če boksar dobi nizek udarec od nasprotnika, žena izjavi:" to pa vrjetno zelo boli!" Moški pa to bolečino sam tudi občuti. ... Ti podatki naj bi veljali za večino povprečnih ljudi in so plod znanstvenih raziskav. Seveda smo nekateri tudi drugačni in iz bolezni ne delamo cirkusa. Saj poznate tisto o segedin golažu...
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 8:15:56
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK "na trdo" prdne, je največji mučenec na svetu
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 9:53:57
|
|
|
|
domci
|
Moj kar naprej ponavlja to me boli, ono me boli, kot kaka papiga bi ga kar v rit sunla jaz pa z 39 pospravim, skuham... Se pač nafilam z lekadoli pa je mal je pa treba zobe stisnit Aja pa še to v rodit ni šel z mano ker je bilo NJEGA preveč strah Tile moški so res hujši kot dojenčki s krčki
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 11:08:22
|
|
|
|
baguSka
|
Iskreno: moj ni bil se nikoli bolan, tko da sploh ne vem Kako se ze rece tistim stvorom, ki jim nikoli nic ni??
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 11:14:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Nepremagljivi!!
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 11:16:50
|
|
|
|
baguSka
|
Ja to tudi.. Ampak neki nebesni 'stvor' naj bi bil.
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 11:18:13
|
|
|
|
baguSka
|
Demon al neki tacga.
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 13:41:50
|
|
|
|
pegy
|
total- to si zelo dobro napisala se strinjam steboj
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 14:41:56
|
|
|
|
ronja
|
HIhi, ko sva pred leti oba precej zbolela (sva neke fajn zadeve staknila v tropih ), sem po kakem nekaj časa pomislila, da če bo tole trajalo še več kot 1 teden, max. 14 dni, ga bom kr pustila NO, na srečo je hitreje šlo na boljše, pa sva ostala skup Ga pa moram pohvalit, da je zdaj veliko boljši! K zdravniku ga je sicer treba zvlečt, ampak je pa manj tečen, v glavnem rata tiho, noče nič jest, pa vse mu je odveč, ampak to se da, samo da ni več tako straaaašno tečen . No, mal sem se pa verjetno tudi jaz navadila Moram pa priznat, da pa ni neobčutljiv na mojo bolečino, po navadi vedno drug drugega podiva k zdravniku, sam od sebe noben ne bi šel... Kadar sem bolana, je čisti cukrček in ful lepo skrbi zame - razen če je še sam takrat bolan . Mi je pa všeč, če mi pove, da ga kaj boli, ker mu samo tako lahko pomagam.
< Sporočilo je popravil ronja -- 9.1.2007 14:46:03 >
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 18:01:42
|
|
|
|
rija
|
moj ne jamra kaj posebej.... ampak misli, da mu bo trojna doza zdravil hitreje pomagala....
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 19:10:51
|
|
|
|
koala
|
Moj je pravi sonček, ker se tega tiče. Ko pove da ga nekaj boli mora biti zelooooo hudo, vročina ga ne ovira, v posteljo pa ga spravi samo trebušna gripa. Pa ko jaz zbolim mi kuha čajček, če je pa ravno med tednom, pa zjutraj prej vstane, mi prevre vodo in prinese čajne vrečke, med, limonice in prevreto vodo k postelji.
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 20:28:12
|
|
|
|
lolipop
|
IZVIRNO SPOROČILO: lukec Ja, dejstvo je da so moški bolj občutljivi. Pa tudi prag bolečine imajo nižji kot ženske. Menda bi človeštvo izumrlo, če bi moški morali roditi. Tega se nisem izmislila, sem nekje prebrala . Ne, ne bi. Samo epiduralna bi bila obvezna in seveda zastonj.
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 21:28:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica moj ma vročino 37 in je neznosen.Me prov zanima kako bi blo šele če bi mogu it rodit , v glavnem bogi je ko .Pa nos ma zabit, tko da je smrčal ko slon 37 je telesna temperatura..to še ni vročina.. vročina je 38
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 21:30:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Se dela, kot da mu nic ni!!!! Da vzame zdravilo, ga moram skor na kolenih prosit oz. mu ukazat, da ne more kar okol skskat mu je tudi treba prepovedat .. Ko je imel porezano (in zasito) koleno in pocitek vsaj 3 dni, je on lepo hodil z mano psa setat ze prvi dan .. Pa mu nisem pustila, da gre z mano in je potem lepo ''izsilil'' sprehod Skratka, vcasih (ali pa vedno) bi bilo fajn, da bi kako bolezen celo vzel resno
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 9.1.2007 21:45:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je bolan cca. 1x na leto. Postopek je vedno enak: 1.) pri -5 stopinjah leta po dvorišču v kratkih rokavih ("Saj sem samo traktor prestavil.") 2.) zvečer ga zazebe, po mojih grožnjah vzame imunal 3.) zjutraj ima rdeče oči, vročino, vneto grlo, po mojih grožnjah vzame lekadol 4.) cel dan dela kot norec (pod kratke rokave uspe nataknit spodnjo majico, drugače vse isto) 5.) zvečer stanje poslabšano, po mojih grožnjah vzame aspirin 6.) zjutraj obleži, celo dopoldne prespi ("Moram se pod kovtrom spotit"), opoldne pa ugotovi, da najbolj še vedno pomaga šnops, ga spije dva štamprla in potem se mu itak začne zdet, da sploh ni bil nikol bolan
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 12:23:42
|
|
|
|
baguSka
|
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 13:25:11
|
|
|
|
Sita
|
Moj ni nikoli bolan, če pa ga kdaj zabaše angina, pa takoj vzame antibiotike in gre delat, kot da ni nič. Zmeraj ignorira svojo bolezen, kar pa ni dobro. Čaje si kar sam kuha. Če pa zbolim jaz, pa me streže in lepo skrbi zame.
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 13:31:58
|
|
|
|
Tejči
|
Moj še ni bil bolan-vsaj v tem času kaj sma skupaj (4 leta). Če pa ga boli glava, pa pač vzame tableto, al pa tudi to ne, je pa čist tiho in seveda na rač. celi ljubi dan. Je priden, če mu kaj fali Jaz pa sem tudi bila v teh 4ih letih samo enkrat bona (oz. imela sem mastitis), obležala sem s 40 vročine, ampak še to najraje ne bi ležala, pa me je moj skomandiral, pa paniko naredil..ga je zelo zaskrbelo za mene
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 13:34:48
|
|
|
|
Anonimen
|
se sploh ne spomnim...ker ze ene par let ni bil bolan...vem pa kako je, ko ga zob boli...sprva je cist tiho...pove mi sele ko ga zacne ornk bolet...in seveda zenkica gre k babici nafehtat pol tramala (ce se to zgodi ponoci)...drugace pa 2 lekadola in k zobarju
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 13:36:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lolipop IZVIRNO SPOROČILO: lukec Ja, dejstvo je da so moški bolj občutljivi. Pa tudi prag bolečine imajo nižji kot ženske. Menda bi človeštvo izumrlo, če bi moški morali roditi. Tega se nisem izmislila, sem nekje prebrala . Ne, ne bi. Samo epiduralna bi bila obvezna in seveda zastonj.
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 14:21:08
|
|
|
|
tanikaa
|
Moj pa je ful srečen, če dobi vročino. Za v službo se nabaše s tabletami, okuži stranke, na poti domov se ustavi v videoteki, vzame kup filmov, doma hop v pižamo .... in jujuhu, vročino mam. Moram ležati. In najboljše zdravilo je....ja, uganili ste. Gledanje filmov
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 10.1.2007 15:03:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, ne govori, enkrat se mu je ena bula na riti naredila in sem jo morala 100x dnevno pogledat če je kaj spremembe. Samo mu jaz kar pribijem nazaj svoje in sem jo pogledala samo 50x . Drugače pa niti ni tako hudo, tako da se ni zelo za pritoževat. Če ne bom mu pa sedaj med nosečnostjo vrnila in me bo moral 9 mesecev prenašat z vsemi simptomi .
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 11.1.2007 13:41:14
|
|
|
|
Kuba
|
Tle pa ti moram priznat, da sem jaz slabša kot on kar se tega tiče, on itak malokrat zboli pa še ko zboli v bistvu bolj sam poskrbi zase (si vzame zdravilo, gre počivat, si meri temp. itd.) jaz pa mu full težim ko sem bolna - prinesi mi čaj, termometer, zdravila...
|
|
|
|
RE: Kako vaši moški prenašajo bolezen? 12.1.2007 23:17:52
|
|
|
|
shooo
|
he he, moj je pred kratkim prebolel hudo (ampak res hudo ) angino.ali kaksna tecnoba ga je se zraven napadla!!!!groza.vse je bilo narobe. mene je celo napiz** ker sem odprla(in s prijateljico spila, seveda )neko fensi smesi buteljko .en dan me je za neko bedarijo poslal v k****. pa se NIKOLI res nikoli tako ne obnasa....a sploh ni imel glasa.meni je bilo full komicno ko se je z tistim piskavim glasom htel nekaj kregat.. sicer zelo skrbi za svoje zdravje pa se mu skozi nekaj koplicira(ali to on komplicira ) in ko je bolan je konc sveta.samo jamr. "boli, boli" ja valjda da boli, saj si bolan, a ne...in bolezen rabi cas da se pozdravi... res pa je da moj mici ima partnerja ki se spodbuja jamrarijo. ne bom rekla koga al verjetno vam je jasno
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?