|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
3.2.2007 15:47:28   
Anonimen
Srečna sem za vas, ko sanjarite o magisterijih, idiličnih hiškah, o popolnem življenju???!!!!!!
ZBUDITE SE BARBIKE, vsem ni tako lepo na tem svetu. Vam je očitno prva in zadnja stvar, da bo vaš otrok najlepše oblečen, da se bo vozil v najlepšem vozičku, ......

Glavna stvar je predvsem zdravje, ljubezen in prosti čas, ko ga preživiš s svojo družino, pa ni važno kdaj si jo ustvariš.

Ne delajte si utvar, najlepše stvari niso in ne morejo biti splanirane. Za srečo sta potrebna dva, ne pa denar.

Sama mam "polno rit" vsega, kar pa mi ne prinese talikšne radosti, kot takrat ko stisnem svojega dragega in najino malo pikico.

ZBUDITE SE !!!!!!!! (iz sanj)




(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
3.2.2007 16:35:50   
Anonimen
Frau Anonimna, jaz bom takole rekla. Res, je kar praviš, da ni lepšega, kot da stisneš otroka in dragega. In da tega ne prinese, ne hiška, ne magisterij in ne dobra služba.

Lahko ti pa povem, da če imaš vse to že pred otrokom je pa VSE VELIKO LAŽJE potem. In to poznam ogromno primerov, staršev. Jaz sem presrečna, da se prej končala šolo, dobila dobro službo, da imam svoje stanovanje...in da sva šele potem načrtovala otroka. Otrok naj se rodi načrtovan in zaželjen!

REs pa je, da nismo vsi enaki. Eni se odločijo za družinsko življenje, drugi za kariero. VEndar vam povem, da tudi tisti starši, ki gradijo kariero niso nič slabši od tistih, ki se odločijo za "bolj družinsko" in so doma z otroki. Enim res veliko pomeni, da imajo najboljši voziček, drugim je pa to zadnja stvar. Povem ti pa tudi iz izkušenj oz. poznanstev, da ponavadi ravno tisti, ki nimajo rednih mesečnih prihodkov, morajo imeti vse naj, naj, ta drugim je pa to zadnja briga oz. sploh ne pomislijo na to. ČE se pa že odločijo kupiti najboljše (ker si pač lahko privoščijo), pa ta drugi opletajo z jeziki, kako se ven meče z denarjem.

Koliko ljudi, toliko čudi. Mislim, da mora oseba biti predvsem zrela, da se odloči za otroka. ČE pa ima prej končan faks, dobro službo, hiško...je pa to samo prednost oz. vse veliko lažje. SEveda pa brez ljubezni ne gre v nobenem primeru. user posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 3.2.2007 16:37:10 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
3.2.2007 17:36:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen



Ne delajte si utvar, najlepše stvari niso in ne morejo biti splanirane. Za srečo sta potrebna dva, ne pa denar.




Še kako je včasih pomemben denar in ne samo DVA za srečo. Brez faksa, ne bi bilo dobre službe in brez dobre službe ne bi imela toliko denarja, da lahko zdaj greva v postopke OBMP, saj pri nama sreča ne pride od dveh, ampak od denarja. Žalostno, ampak tako je.
Jaz bom pa rekla, ZBUDI SE BARBIKA!!!! saj v današnjem svetu ne moreš več živeti samo od ljubezni, preživiš lahko s šolo, službo in svojo iznajdljivostjo, družina pa ti daje moč, da se boriš v tem svetu, da si vesel in srečen, da si lahko to kar si. 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
3.2.2007 18:03:21   
Anonimen
Sama mam "polno rit" vsega, kar pa mi ne prinese talikšne radosti, kot takrat ko stisnem svojega dragega in najino malo pikico.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In zato ker imaš polno rit pač ne razumeš tistih ki je nimajo!
Tako kot jaz to težko razumem ker mi nikoli ni nič manjkalo. Ne denarja ne ljubezni. In isto hočem za svoje otroke ko jih bom imela. Pa to ne pomeni da sem bila razvajena ipd., ampak smo pa šli z družino na morje, živeli na svojem, imela sem normalne obleke in ne iz rdečega križa, hodila sem v šolo naravi....

Itak vsak človek zase ve s koliko denarja lahko preživi. Tudi jaz zase vem. In dokler nisem prišla do svojega stanovanja in normalnega finančnega stanja nismo delali na otroku. Pa sem si ga tud že prej želela.
Ljubezen in to je vse lepo, sam živet se pa samo z ljubeznijo ne da.

Itak se pa vsak sam zase odloča in noben nima pravice misliti da ima samo on prav. Vsak sam ve kaj v življenju mu je pomembno.
Meni osebno je pomembna sreča. Si pa težko predstavljam da bi bila srečna z parimi otroci pod mostom in jim nebi imela kaj dat v ustauser posted image

Glede izobrazbe pa: a si mogoče kdaj pomislila da ljudje delajo šolo tudi za to, da osebnostno rastejo in so bolj razgledani in več znajo in ne sam zato da bodo meli bajne plače? Meni osebno se zdi pa fajn da znaš otroku pomagat k se uči v šoli abecedo al pa poštevankouser posted image user posted image

Sicer pa sploh ne vem kaj odgovarjam, ker jaz definitivno nisem barbikauser posted image in pol verjetno ne spadam v tisto kategorijo ljudi na katere je to letelo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
3.2.2007 18:52:09   
dory
ce bi se odlocala ne bi nikol najdla tapravga cajta...sploh pa se je nardilo,zalomilo in sem mogla nekak splavat..na hitr a se je dal...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
4.2.2007 11:58:50   
Anonimen
Oba sva se odločila, ko sva za to dozorela, ker otrok ni igrača. Anonimna, zadovolna? Od ljubezni pa se živeti ne da. Ko enkrat staršev ne bo, lahko gagaš, če nimaš službe, svojega stanovanja (gnezdeca)...take idile mi gredo kar na kozlanje, ki jih ti pišeš. Zbudi se, piše se leto 2007.user posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
4.2.2007 16:06:25   
Anonimen
Pred kakšnima dvema letoma se je v meni naenkrat prebudila želja po user posted image . Fant takrat še ni bil preveč navdušen, saj ne da nima rad otrok, žele je samo še malce uživat brezuser posted image . Pa mu nisem veliko sitnarla, vsake toliko sem načela temo in se je počasi "ohlajal" in tako sva zečela.... Pa je trajalo 1 leto in nič, sva šla na preglede zaradi neplodnosti, vse ok, samo čas je potreben...pa sem lani maja le zanosila in čez en mesec je sladil SS. Oba naju je močno prizadelo, takrat je tudi dragi sam videl kako veliko željo ima po user posted image .
Tako sva se lani novembra po 8 letih skupnega življenja poročila, mesec kasneje sem zanosila in sem sedaj v 9 tednu. Oba sva presrečna, očka tudi že komaj čaka na pikico in me vsak dan boža po trebuščku...
Stanovanje imava svoje, jaz sem v zadnjem letniku študija, on je zaposlen,...nimava toliko da bi lahko rekla da imava viška, imava pa se rada, spat bomo imeli kje, kaj za pod zob pa se bo tudi našlo, fensi voziček pa bo bodoči stric kupiluser posted image .

Srček

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 9:24:08   
lilka
Midva sva tudi princip "najprej štalca potem pa kravca" ubrala, in sva si najprej uredila stanovanje, se navadila skupaj živet, kar se meni zdi zelo pomebno preden si ustvariš družino, da najprej dobro zafunkcioniraš s partnerejm. Jaz sem že dobila službo za nedoločen čas, potem sva se poročila, že prej sva pa rekla, da sva že pripravljena za otroka in da po poroki pa nič več odlašat(ker sem se hotla poročit preden se odločiva za otroka) in potem sva začela veselo na delo in v treh mesecih po poroki nama je ratalo. Jaz sem stara 29 mož pa 28, imava svoje stanovanje pri mojih v zgornji etaži, oba mava službe, mava en mali clio amapk za začetek je dovolj.
Vsak ima svoje mnenje, mapak meni je osnovna materialna varnost pomembna, sej ne rečem da moreš met nevem kaj, ampak služba in stanovanje sta pa ja osnovi za družino, sej tudi hišo ne zaćčneš pri strehi zidat, pa upaš da jo bo veliko ljubezni pokonci držalo....

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 9:49:00   
CUKRČEK
Midva sva vedno oboževala otroke...še bolj nora najne sva pa postala, ko je moja sestra rodila. In tako sva se najprej poročila (jaz 23 on 25 ) in obenem tudi začela delat otroke. Eno leto nama sicer ni ratalo, toda vseeno nama je uspelo. ko je bila mala stara nekje 2 leti sva se pa odločila še za drugega otroka. No ja, ni ratal samo drugi ampak hkrati tudi tretjiuser posted image , ker zdaj pričakujemo dvojčke.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 9:52:21   
Nenya
Kdaj?

Po diplomi, med pripravništvom. Ratalo je hitreje kot sva si sploh upala mislit.

Kako? Od začetka zveze sva bla oba za to da mava otroke, ko sva oba diplomirala in dobila neko službo (nisva v branžah, kjer bi bilo kaj služb za nedoločen čas). Vedno sem pa hotla met otroke mlada, ker mamo med znanci eno, ki je imela prvega in edinega pri 40 in take počnejo z njim da je groza.

Starši, ki čakajo da bo vse tip top, da bodo lahko otroku nudili več kot sebi pa... Ne vem no, najpomebnejše zame je, da lahko udobno živiš in maš službo, pri kateri lahko vsaj nekaj časa kvalitetno preživiš z družino. Sem v šoli preveč otrok videla, ki so meli vse igrače, najbolj stališ obleke, smučanje v tujini, počitnice na majorki, pa so si želeli le, da bi starši meli kaj cajta za njih ne pa da so jim kupovali nove in nove igrače v opravičilo da jih ni doma z njimi.Otroku nekej pomeni da si z njim pa če je to na najdražjem tujem smučišču, al pa doma na hribu za hišo.

Sploh pa če čakaš da boš 'pripravljen', je vedno še neki, pa še neki, pa še en dopust samo midva, pa nov hi-fi al pa avto  itd. Strinjam se da otroci stanejo in da maš odgovornost da jih maš takrat ko to finančno zmoreš, a kot veliko stvari v lajfu tudi tukaj ni nobenih zagotovil, nobene 100% varnosti.

Kako je tistim ki so 'pregoreli' v gnanju za kariero in denarjem, pol bi pa pri 39 naekrat rada v prvo zanosila, pa ne gre in ne gre???

Pač stvar prioritet.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 10:02:26   
s u g a r
Nisva se odlocila on se je odlocil za naju.
Plani so naceloma bili cez kako leto (saj vemo vse naj bi bilo prej stalca pa pol kravca - je wright pol pa kravce ne more bit) - najboljs je tko, vse se postima.
Mene je bilo ful strah, ampak je odvec vse se da.

No zdaj bomo pa maja trije in prav nic se ne sekirava - ker se nama zivljenje ni koncalo ampak zacelo.

Najin user posted image , sva rekla bo vedno in povsod z nama - ne bo zdaj pa ker bova starsa prepovedi 1001. Ne vse se bo delal kot do zdaj.

Komaj cakava mesec maj in najinega fanticka.

papa


_____________________________

A little Angel named Vall was born on 16th of May 2007.

We˙re blessed again, with the second Angel and we gave her a name Emma, she was born on 11th of February 2009.

`cos life is like a butterfly

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 10:24:41   
BBP
Berem in berem in tuhtam, kaj naj. Zakaj? Sem še študentka, kar pomeni, da sem bolj kot ne brez rednega dohodka. Fant je zaposlen, zaenkrat imava pri njemu doma dve sobi, ki trenutno zadostujeta najinim potrebam. Nimam se nad čem pritoževat - tako kot je, nama kar v redu "laufa" vse skupaj. Zadnje čase me vse bolj intenzivno matra ideja, da bi imela otroka. On je za stvar že od kar pomnim, tako da tukaj ni problema. Stara sva oba zadosti (jaz bom 25, on 27). Mogoče me ta želja niti ne bi tako intenzivno prevzela, če ne bi imela okoli sebe polno otrok, mladih mamic, nosečnic - preprosto povedano, življenje ljudi okoli mene se konstantno vrti okrog otrok. Posledično mene tudi "daje". Po eni strani bi dejansko rada počakala na finančno boljše čase, a kaj ko vsak dan sproti vidim, da imajo nekatere velike probleme in je s tega vidika odlašanje tvegano.

Kaj sem hotela s tem jamranjem povedat? Dobro vprašanje. Želja je velika, vprašanj in strahov je tudi za celo omaro. Vem, da se nobena ne more odločiti namesto mene. Vem, da je veliko razno raznih mnenj in izkušenj. Jaz pa preprosto cele dneve premišljujem o tem, da bi imela otroka.

Se opravičujem za to pisanje, vendar sem morala to spraviti ven.

(odgovor članu s u g a r)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 11:19:34   
ronja
i voziček, drugim je pa to zadnja stvar. Povem ti pa tudi iz izkušenj oz. poznanstev, da ponavadi ravno tisti, ki nimajo
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

ce bi se odlocala ne bi nikol najdla tapravga cajta...sploh pa se je nardilo,zalomilo in sem mogla nekak splavat..na hitr a se je dal...


Boljše splavat kot splavit, hihiuser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
5.2.2007 19:18:09   
Nikki24
Midva sva skupaj od 17. leta. Z 18. leti, ko sem jaz prišla študirat v Ljubljano, sva se skupaj vselila. Lani sva se poročila, potem pa je poleti ena kolegica roila, druga je rodila en mesec nazaj in naju je kar malo spodbudilo, da sva ugotovila, da si ga midva tudi že želiva. Jeseni sva renovirala stanovanje (ves ta čas živiva v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše), mož ima družinsko podjetje, v katerem delava oba, čeprav meni manjka še diploma, ampak je trenutno na sranskem tiru že kakšno leto. Aja pa še starost 25 let oba.

Lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
6.2.2007 7:09:50   
hariba
Prvič sem zanosila kot študentka pri 21 tih, ni bil načrtovan, a rodil se je zaželjen.

(odgovor članu Nikki24)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
9.2.2007 13:35:46   
Anonimen
Midva z mojim pa bova čez en mesec komaj 1 leto skup, pa sem zdaj že v drugem mescu user posted image . Sama sem že zelo dolgo imela veliko željo po otroku in ker sem pred leti imela splav, sem se tudi zdaj zelo bala, da nama ne bo uspelo. Tako sva šla na to, če bo bo, če ne pa ne in je po velikem presenečenju ratalo že v tretjem mesecu. Sicer sva bila najprej malo v šoku, potem pa sva se kmalu čisto sprijaznila in zdaj se prav veseliva. Jaz bom stara 27, on 28, tako da je tako ali tako že čas za otročka. Glede materialnih stvari pa...nimava preveč, tolko pa imava da bova lahko preživela. Sama bom diplomirala pa bom zelo težko najdla službo, on pa ima na srečo redno službo, avto pa imava samo eden, stanovanje pa v najem. Naju je zelo skrbelo finančno stanje, ker bova komaj furala iz meseca v mesec, ampak bova že nekak, saj sem že od malega navajena skromnosti.
Ja, pravi čas...najbolje je, če res nič ne načrtuješ, ker npr. da ful načrtuješ se v večini primerov sploh ne uresniči. Je kar nekaj primerov, ko so res hoteli najprej dokončat šolo, pol dobit fajno službo, zgradit bajto, imet dober avto...otroka pa potem ne. Poznam dober primer v familiji, kjer so zgradili tako veliko hišo, da bi vsak otrok imel svojo sobo...ampak do zdaj čez 20 let ni bilo nobenega otroka in ga verjetno tudi  ne bo.
Je pa odločitev vsakega posebej, kdaj se odloči.

Lep dan!

(odgovor članu hariba)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




frizer
piule

Kako pogosto obiskujete frizerja?

1 tedensko (3%)

1mesečno (8%)

1 na 2 meseca (26%)

1 na 3-4 mesece (32%)

1na 6 mesecev in več (25%)

ga ne obiskujem (5%)


Število vseh glasov: 416

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!