|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj oziroma kako ste se odločile za prvega o...
3.1.2007 12:47:20   
tintin
Pozdravljene vse bodoče mamice. Z user posted image sva se ravno včeraj pogovarjala (filozofirala) kdaj je čas za prvega otroka oziroma kaj je bilo tisto, kar je bilo odločilno, da ste se odločile oziroma skupaj s partnerjem odločila, da je pa zdaj čas za otroka. Tukaj me poleg materialnih pogojev zanimajo predvsem tisti - nematerialni in pa kaj je za vas dejansko pomenila odločitev za starševstvo?
Zanimajo me vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj oziroma kako ste se odločile za prve...
3.1.2007 12:48:15   
total
Nič se nismo menila kdaj bo,ker je prišlo nepričakovano in je to najlepše.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2007 12:55:34   
Naja31
Midva sva začutila da je čas.
Sva pa imela vse ostalo pošlihtano, stanovanje, končan faks, službe,....

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2007 13:13:54   
Anonimen
Midva sva se že davno (na začetku zveze) pogovarjala (filozofirala kakor vidva) kdaj je čas za prvega user posted image . In ker sva oba nora na tamale, sva rekla da ne bova čakala v nedogled, da bova imela porihtano vse od A do Ž. In sva rekla, da ko bom zaključevala faks, da bova pa imela malega. In ga bova imela. Marca. Hudega nam ne bo, je pa še daleč od tega, da bi imela vse pošlihtano. Imamo kje biti, lačni in bosi ne bomo,... 

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2007 13:18:20   
MarijaPo
Nama je zmanjkalo projektov (poroka, sluzba, diplome, stanovanje,...) in potem sva rekla: aha, cas za nov projekt = otroka.
Ce nisva skos v akciji, sva cist nesrecna, tako da je bila Eva super dobrodosla in res - zdaj sva ful zaposlena z njo in ker bova enkrat naredila se enega otrocicka, bo se bolj divje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2007 13:20:36   
srki
V bistvu takrat, ko sva bila dalj časa narazen zaradi njegove službene odsotnosti. Videl je sodelavce, kako se veselijo dopustov, da bodo spet videli svoje zakladke-otročke. Meni je bilo že od nekdaj jasno, da hočem otroka, on pa je bil zaradi prejšnje neuspele in boleče ljubezni skeptičen. Ker sva bila še dokaj mlada, ga sicer nisem nikoli silila v to, da bi imela otroka. Imela sva oz. imava oba redne službe, s stanovanjem se bo pa še poštimalo. Ko mi je povedal, da si želi otroka, je bilo zame najlepše. Velikokrat pravi, da sedaj sploh ne ve, kaj bi počel, če ne bi bilo najinega sončka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2007 13:28:21   
janapan
Hmmm, midva sva tudi imela plane, najprej faks, potem služba, potem, magisterij, strokovni izpit in hiša...tako da bi zeleno luč dobila tam okrog marca 2007 ( po planih) no pa naju je prehitelo za pol leta.in nisem še magistrirala, in nisva še končala hiške-.--- pa sva vseeno tako zeloo vesela...manj kot planiraš boljše je

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2007 13:29:41   
Anonimen
Pogovarjala sva se že prej o tem ampak dokončno odločila sva se ko sva kupila in uredila stanovanje. Sva hotla bit na svojem in imet pošlihtane finance prej, čeprav sem jaz še vedno študentka.
Drugače pa sva kar začutila željo oba, da bi imela družino. Skupaj sva že 10 let. Počakati sem morala samo da se moje zdravstveno stanje normalizira. Sedaj se trudiva že pol leta in rezultata kar še niuser posted image . Sva pa optimista tako da.....user posted image

Mislim da je glavna želja po družini pri obeh in seveda pošlihtano življenje(finance-vsak sam ve s koliko denarja lahko živi, stanovanje....).

Aja stara sva pa jst 25 in on 29 let.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2007 13:35:35   
Sisy
Midva pa sva se najprej preselila skupaj,službe imava že kar nekaj časa,tako da glede finančne plati ne bio smel biti problem,no in po določenem času,ko sva bila že nekaj časa skupaj (4 leta) in ugotovila da si želiva biti res vse življenje skupaj sva se odločila še za naraščaj. No,na žalost nama ta projekt ni uspel kar takoj,tako kot sva mislila,zato sva zadnji dve leti dala skozi kar precej preiskav,operacij,umetnih oploditev no,in po dobrih dveh letih truda se je obrestovalo....Avgusta bova najsrečnejša na tem planetu! Moram rečt da naju je vsa ta klavarija še zbližala in a sploh še ne dojemava kako srečna sva....Svet je zadnjih nekaj tednov čudovit kot še ni bil nikoli! user posted image

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2007 15:26:10   
Tekica
Midva sva se pa poročila in se nama je zdelo, da bi bilo fajn enkrat v naslednjem letu imeti otroka. Potem so pa meni vsi govorili, naj že končno začneva delati otroka, ker ga ne bova mogla imeti takoj, saj imam sama policistične jajčnike. In midva fino, bo pa več akcije. No, takoj sem zanosila in sedaj se oba neznansko veseliva. V službi so malo pogledali, ampak so bili pa vsi veseli.

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2007 16:47:32   
tulip
Sva si rekla, naj pride, ko bo pravi čas.
In je prišel.
In sva srečna, da je tako.user posted image

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2007 17:49:20   
Freycha
Midva sva se odločila, da bi zanosila julija 07. Nekako sem vedno imela željo imeti otroka nekje aprila, maja, junija. No, pa se je zgodilo tako, da bova sedaj julija 07 imela otroka.

Se vedno hecam, da semenčeca in jajčece niso točno vedeli, ali sva mislila julija roditi ali zanositi, pa so rekli, da bo manj škode, če bom julija že rodila user posted image user posted image

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2007 20:43:20   
kapica
Pri nama si je sicer on ze veliko prej zelela otrocka kot jaz, meni se je zdelo da morem najprej vse postimat. In ko sem to imela, sem enkrat zvecer rekla, sedaj sem pa pripravljena. Na ja, zgodilo se je pa vec kot dve leti kasneje, tako da je zgodba enaka kot pri Sisy.
Je pa res taksen cuden obcutek, vsaj pri meni je bilo tako. Se mi zdi da se mi je naenkrat v glavi nekaj odprlo in sem se cutila pripravljeno in si zeloo zazelela otrocka user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.1.2007 22:31:39   
ronja
Oba sva si od vedno želela met otroke, oba jih nisva hotela met takoj, oba sva se strinjala, da bi bila najprej par mesecev res na svojem, da vidiva, kako laufajo stvari, da se navadiva in pošlihtava stanovanje v miru, ker v nosečnosti nikoli ne veš, kako bo (kar se je izkazalo za pametno, ker sem bila zdaj skoz bolana in bruhajoča...).

Potem sva se preselila lani za novo leto, februarja pa sem ne ravno planirano ampak tudi ne čisto po nesreči zanosila (uporabljala sva kondome, do takrat zelo striktno, potem pa malo manj striktno, pa je bilo to dovolj...). Skratka ni bilo čisto po planihuser posted image , jaz sem se mal ustrašila, on tudi malo, ampak še precej bolj sva bila pa vesela... No, potem sem en teden kasneje mela ss in sva ugotovila, da nama je bilo res samo žal, nobenega olajšanja v smislu, uh, še sreča... Tako sva ugotovila, da si očitno res "ŽE" ZDAJ želiva otroka... No, potem ko sva spet spala skup brez zaščite, se je user posted image spet takoj oklenil nove priložnosti in tokrat bolj trdnouser posted image , tako da pričakujeva konec junija.

Tak da lahko probatauser posted image , pa bosta videla, če je že čas, heheuser posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
3.1.2007 22:46:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.1.2007 22:46:54   
ronja
Sicer se mi zdi,d a sem se pri nama prej jaz bolj bala, ker imam en "krasen dar", da znam vnaprej predvidet problemeuser posted image To mi jih sicer kasneje prihrani, ampak dokler jih ne znam rešit v glavi, se pa bojim it v kake velike plane, on je bolj pogumen v smislu, bo že... In dostikrat potem tudi res kar jeuser posted image

Se pa spomnim, da mi je kliknilo enkrat, ko sem učila tamale plavat - ko sem prišla domov, sem bila čisto nora - jaz bi frockaaaauser posted image ! Fantu se je sam smejalouser posted image Totalni srčki so in čist sem bila paf - prej sem vedno mislila, da je težko delati z otroci, da jih ne dolgočasiš, da jih ne primeš narobe, da se jim ne vsiluješ in da se ne bi čutili ogrožene, da jim ne daš občutka, da jih podcenjuješ, da to, da ono...
Skratka en kup stvari, ki se v praksi sploh ne zgodijo - ker otroci čutijo, če maš dobre namene z njimi in ti popolnoma zaupajo - to me je čisto šokiralo in mi dalo neko zaupanje vase - da če mi čisto tuji otroci, ki me prvič vidijo, tako zaupajo in me majo radi, potem ni vrag, da me ne bi meli tudi moji... user posted image In če si me tuji zapomnijo in bi radi bili z mano, bojo mogoče tudi moji kolikortoliko zadovoljni s svojo mamiuser posted image (no, vsaj dokler ne bojo najstniki, ampak o tem bom pa razmišljala do takrat, pa ma da kaj naumim v teh 15 letih...)

Vsakič sem paf, ko vidim, da me majo otroci kar tako radi, brez razloga... Vseh starosti in obeh spolov, sama se namreč ne vidim kot neko super zanimivo bitje, vsaj ne za otroke...
Vem, da sem sama kot otrok vedno sovražila ljudi, ki so bili vsiljivi, zato nočem bit, verjamem, da ima tudi otrok pravico do zasebnosti, da ga ne sme kar vsak šlatat za lička, če mu ne paše, pa da so mi šli na živce ljudje, ki so me obravnavali kot eno neumno bitje, samo zato, ekr sem bila pol manjša od njih... In sem se vedno bala, da bi jaz dala kakemu otroku tak občutek... Pa očitno ni tako komplicirano ne dajat takih občutkov, jupi!user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2007 23:14:43   
Marogica
Leta so naju začela "preganjati"user posted image  in tako sedaj druge moje vrstnice spoznavajo prve velike ljubezni svojih otrok in ostale probleme 20, 21 letnikov, midva z možem pa spoznavava plenice, otroške bolezni in še kaj....Da ne omenim gub okoli oči in križ, ki takoooooooooo rad boli, ko dvigujem svoja dva fantalina...user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.1.2007 11:31:23   
FLASK_A
O družini sva se že pogovarjala, nisva pa rekla kdaj bi jo naj imela. Letos pa sem kar omenila, da mi grejo tabletke že na živce, da kaj pa če bi z njimi nehala.. In se je strinjal, kondomov ne marava in zdaj veselo pričakujeva user posted image  user posted image user posted image  On bo začel hodit v službo, jaz imam fax bolj na izi in imam do konca nekih 10 izpitov pa diplomo- ni hudič da bom enkrat končala user posted image  

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.1.2007 15:12:47   
Mateja82
nisva nič planirala sva se raje pustila prsenetiti, no zdaj sva že drugič presenečena user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.1.2007 16:08:46   
Ninica
Mi smo se kar tako. Imela sva urejeni dom, službe, ..potem je pa manjkal samo še naraščaj. Pa sva se odločila, da več ne bova "pazila" in se je prijelo v prvouser posted image , tako da smo bili prav škokirani. Nismo pričakovali tako kmalu. No in zdaj imamo že skoraj 2 letno deklico.

LP, Ninica

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.2.2007 19:52:10   
Solero
Ko sem jaz začutila, da sem zrela za materinstvo. Moj mož bi jih imel že prej, jaz pa ne bi mogla. Dojenčki mi nikoli niso bili posebej všeč, niti malo ne mi zanimalo nič v zvezi s tem. Pravzaprav sem kar dolgo živela v prepričanju, da mi niso potrebni in da jih ne bom imela.
Stvari so se začele obračati, ko sva šla na svoje, si uredila dom in življenje. Pa vedno bolj, ko sva se o tem pogovarjala. Z besedami je dojenček v moji zavesti začel dobivati obliko. Zdaj, v pričakovanju, pa tudi smisel.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.2.2007 21:17:08   
Strawberrie Cherrie
Po pomoti user posted image
Ampak najbolj SLADKA PMOTA V MOJEM ŽIVLJENJU!!! user posted image user posted image user posted image
Prvega sem hotela imeti kakšnih 5let kasneje, malo pred 30letom user posted image

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.2.2007 21:29:52   
Anonimen
Klic narave. Malce pozno, pa vendarle.user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
2.2.2007 22:54:47   
draja
Jaz sem od nekdaj fantazirala o otrocih, moj dragi pa bolj o karieri, hiški,... otroke bi pa imel šele potem, ko bi bilo vse urejeno. Ker jaz nisem hotela imeti otrok prepozno, sva se uskladila, da po poroki začneva delati na user posted image . No, poročila sva se 1.7.2006 in na poročno noč prvič nisva pazila. Nato sva se na poročnem potovanju pogovarjala, da bi morda odložila za kakšen mesec, pa je test pokazal, da je najina pupa z nama že od poročne noči. Nastala je torej na poročno noč, na edino noč, ko sva delala na user posted image .

Stanovanja še nimava, ampak sva se takoj po poročnem potovanju šele vselila v najemniško stanovanje. Tako sva v enem mesecu doživela poroko, potovanje, selitev in nosečnost. Pred 1 mesecem sva se zaradi najine pupe preselila v večje najemniško stanovanje in zdaj nestrpno čakava marec, da se spoznamo. Oba imava končana faksa in svoji službi, možek pa je jeseni vpisal še magisterij.

Pa še tole. Ko sem zagledala dve črtici na testu me je skoraj kap. Nisem mogla verjeti, da je ratalo v prvo. Okrog mene je kar nekaj ljudi, ki se že dolgo trudijo za user posted image , zato sem tudi sama mislila, da bo trajalo preden si bova zares ustvarila družino. Malo me je zagrabila panika in strah, moža tudi, čeprav ni hotel kazati nazven, že po nekaj dneh, morda tednih, pa sva bila najsrečnejša bodoča starša.
Moj dragi še zdaj velikokrat reče, da sicer še ne bi imel zdaj otrok, samo da se pa te najine pikice neskončno veseli. Ko se pogovarja in igra z mojim trebuhom, mi potem reče, da si ni mislil, da bo pikica tako pridna in prisrčna že v bušiju. In jaz sem zraven v devetih nebesih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.2.2007 23:28:10   
nejcko
O tem, kaj in kako, raje ne bi, ker je preveč za pisatiuser posted image .
O tem, kako sem doživljala to odločitev, pa lahko rečem samo, da sem z njo daleč daleč presegla samo sebe.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?