Grozi, da bo odšel (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

J@n@ -> Grozi, da bo odšel (29.12.2006 22:39:31)

Spet sem ostala sama ... Zvečer gre v službo delat. Ves dan sem sama z otrokoma. Oba sta bolna in kašljata. Zjutraj se obira, gre delat šele dopoldne in ko ga pokličem proti večeru, mi očita, da ga motim, ko dela. Vsak dan grejo potem na pivo s samskimi prijatelji sodelavci. Zgodba je dolga... dolga. Na zunaj pa je vse super. Fasada. Danes me je prvič udaril v afektu, ker sem mu očitala, da je egoist. Če ne bi imela otrok, bi kar nekaj storila s sabo. Grozi, da bo odšel in odpeljal otroka, pa čeprav vem, da tega ne more, tamali je star komaj nekaj mesecev, kar ohromim.

Pilar -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 22:49:42)

Joj, ne vem.....nekaj boš morala ukreniti. Tako sigurno ne morete živeti. Če imaš možnost, pojdi stran. Saj ni treba, da sta zaradi otrok skupaj; kje pa ima smisel, da si z njim, če si nesrečna, če ga ni nikoli doma, a je sploh še kaj ljubezni med vama,.......življenje je eno samo [sm=smiley31.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.12.2006 22:55:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

J@n@ -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 22:55:44)

Ljubezni ? Ne vem, če je to to. Imava pravljico, dokler ga nekaj ne piči in si zaželi svodobe, dihanja, kaj pa več, česa. Vsakemu sklopu srečnih dnevov sledijo dnevi groze, ustrahovanja... Primer obeh naju je za psihiatra. Ne vem več, kje je konec in kje začetek. Kje je vzrok in kje posledica, vse pa je neka TRAVMa, njegova, ki je jaz očitno kljub temu, da ga imam rada, ne bom znala ozdravit.
Nisem z njim zaradi otrok ... zato, ker ga imam rada kljub vsemu. Ampak: ali te ima nekdo, ki te muči, lahko rad? Ki te zadane tam, kjer ve, da si ranljiv? Ves čas si dopovedujem, da je tudi on očitno v neki stiski. Ampak, ali je izživljanje nad mano pravi način premagovanja te stiske?

J@n@ -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 22:59:07)

Afekt ...  On ni neumen, ni mladenič, je odrasel ... omislil si je družino pozno. Intelektualec. Ne razumem, kako to da se ne obvlada ... Ga res jaz pripravim do tega, da je tak? Je to opravičilo zanj?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.12.2006 23:05:14)

Marogica -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 23:06:25)

Ko sem prebrala tvoj drugi post, mi je postalo jasno, da imaš samo dve možnosti:
1. ostaneš in se navadiš na njegov egoizem in potrebo po njegovem "dihanju".
2. greš, če tega nisi sposobna akceptirati.

To so takšni tipi ljudi, ki se ne bodo spremenili, saj se konec koncev tudi ne morejo, kot tudi mi ne moremo iz svoje kože. To so ljudje, ki so, kot si pravilno ocenila, veliki egoisti. Tudi ti imajo radi, zelo radi celo, vendar takrat in toliko kot oni hočejo. To so ljudje, ki imajo občutek, da se bodo "zadušili" ob partnerju, partnerji(torej ti) pa imajo ponavadi občutek, da ne morejo dihati brez njih.

To je "pinkponkanje", ki se dnevno spreminja, in to tako, da se zjutraj zbudiš in se vprašaš, kaj bo pa danes? Se bova zopet kregal? Bova danes srečna? In četudi se je dan začel lepo, je lahko čez 2 uri situacija čisto drugačna. Včasih zaradi ene besede, enega stavka.

In ne išči opraviičil za na njega, kako je tudi njemu hudo. Najprej se poglej v ogledalo in si reči, da si tudi ti nekaj vredna, da si na prvem mestu ti. Nato pa otroci. Ker če boš ti srečna, bodo tudi oni.

p.s. Psihiater bo pomagal samo, če bo on ŽELEL iti do njega. Tega pa ne bo. Verjemi. Kajti on ima občutek, da z njim ni nič narobe.

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 23:08:13)

Ampak: ali te ima nekdo, ki te muči, lahko rad? Ki te zadane tam, kjer ve, da si ranljiv?

Ja, ima te rad, ampak zgolj iz preračunljivosti zaradi lastne koristi, ne zaradi tebe.

Pilar -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 23:10:08)

Ja, če imaš takega rad, si res nesrečen sam. Pravijo, da ljubezen tudi mine. Verjetno boš morala zbrati moč in nekoč temu načinu življenja narediti konec in zaživeti normalno. Vprašanje je samo kdaj in kako.

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 23:15:00)

Grozi, da bo odšel in odpeljal otroka

Mirno mu reci, naj kar gre. Verjamem, da boš dobila šnelkurs iz pestrosti in globine njegovih afektov.  

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 23:26:36)

IZVIRNO SPOROČILO: J@n@

Afekt ...  On ni neumen, ni mladenič, je odrasel ... omislil si je družino pozno. Intelektualec. Ne razumem, kako to da se ne obvlada ... Ga res jaz pripravim do tega, da je tak? Je to opravičilo zanj?

1. to, da je intelektualec, ne pomeni, da ni idiot
2. obvladal se nikoli ne bo - samo slabše bo. Starejši kot smo, bolj postajamo takšni, kot smo v resnici
3. ne, ti ga ne pripraviš do tega. Do tega, da je verbalno in fizično nasilen nad tabo, se pripravi kar sam
4. Za to ni opravičila. Nikoli in nikdar.

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (29.12.2006 23:31:45)

Draga moja...

čimprej si porihtaj preživnino in priskrbi za streho nad glavo. Vse kaj boš drugega delala in razmišljala bo zguba časa  in mogoče enega dne bog ne daj tudi usodno za tebe in otroka.

J@n@ -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 0:10:41)

Ko berem vaše odgovore, se počutim kot majhna bejbi. Punce, očitno ste dale življenje po dolgem in počez skozi. Drugače kot jaz, ki sem živela v romantičnih sanjarijah. Marogica -- realna analiza -- thx! Počasi sem ugotovila, da pred otrokoma, družinama in vsemi jaz izpadem nevrotična, on pa skuliran. Drama je vedno, ko sva v izolaciji od drugih. Da si je omislil družino ... to je storil zato, ker je v družbi, v kateri živimo, pravzaprav čudaško, če si je tak pogleden in na vse pretege šarmanten moški ne bi. Lahko bi si kdo mislil, da si je ni sposoben ... In to ga je žrlo. Vse ženske so mu pravzaprav ušle tik pred zdajci, samo mene je kemija držala tako dolgo, da nisem videla, kakšen je. Podirala sem mostove zanj. Dal mi je energijo, zaradi katere sem prizadela druge ljudi. Hudo. S tem, da opravičujem njega, opravičujem tudi sebe. Zdaj hodim od enega do drugaga otroka in ju zdravim, se smilim sama sebi z angino in razmišljam, zakaj se ne more vživeti v to situacijo. Vem, da nima smisla razmišljati tako. Zdaj moram razmisliti o sebi. Torej: vzamem ali pustim. Če vzamem, vzamem v celoti z vsem, kar nosi sabo. (?) Zaenkrat še verjamem v to, da če se pokorim, če nimam več nobenih pričakovanj in želja po "hepi femili" ... , da bo to dovolj za relativni mir. Toda: Sem to še jaz? Se da premagat samega sebe? Bom potem na višji stopnički? Poskušam verjet.
Hvala za support punce!!

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 0:23:36)

Nikdar niti ne pomisli premagati sama sebe!!! Bog ne daj! Dolžna si pred bogom in pred svojimi otroci biti to kar si in ne igrati vlogo večno pokorne žene.
Ne boš mogla prooti sebe, ker narava ti ne bo pustila. Takšna si in bodi hvaležna, da si poštena in pametna. Svojim otrokom bodi za vzgled, naj te vidijo kot sposobno in srečno mati, pa makar samsko! Naj ti bo v čast da nisi on! In bodi ponosna na to kar si in na svoje želje. Nič manj si ne zaslužiš kot to, da ostaneš zvesta sama sebi.

jooly -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 0:32:36)

Ne glede na vso "ljubezen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]", ki jo čutiš do njega, sem prepričana, da si nihče (NIHČE!!) nima pravice vzeti nekoga v oblast. In prav to si je on upal naredit. Postopoma ti je vzel ponos in dostojanstvo, s čimer je dosegel svoje.
Ne bom ti rekla, da pojdi stran, ne bom ti rekla, da ostani. Upam, da ti je pustil svojo glavo, svojo dušo in razum. Uporabi ga, pomisli na sebe, šele nato na otroke. Slej ko prej bodo odšli iz tvojega življenja. Ti pa boš ostala s svojo neizpolnjeno "ljubeznijo", prazna in brez pričakovanj.
Želim ti da se pravilno in čimprej odločiš.

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 0:37:05)

IZVIRNO SPOROČILO: jooly

Slej ko prej bodo odšli iz tvojega življenja.

To je popolnoma res, ampak je še bolj pomembno kakšni bojo ti otroci, ki bojo odšli..

hariba -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 7:30:41)

Ker delam z ženskami žrtvami nasilja ti lahko iz prve roke povem, da žal le redko ostane pri samo enem "efektu" in to, da so grožnje, da bo odpeljal otroke tipične za moške, ki se bojijo, da bodo izgubili kuharico, čistilko iin vrečo za praznjene v eni osebi. Marsikateremu še nadomešča boksarsko vrečo. On te z otroci izsiljuje, noče, da odideš. Iz tega posta sem razbrala, da si ti njemu v popolnoma podrejenem položaju, on pa te "vrti", ker se počuti psihično in fizično močnejši od te. Ne pusti se mu, ni te vreeden in ni edini moški na svetu.
Želim ti, da ti bo v 2007 lepše kot ti je bilo letos.

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 9:59:59)

Zdaj moram razmisliti o sebi. Torej: vzamem ali pustim. Če vzamem, vzamem v celoti z vsem, kar nosi sabo. (?) Zaenkrat še verjamem v to, da če se pokorim, če nimam več nobenih pričakovanj in želja po "hepi femili" ... , da bo to dovolj za relativni mir. Toda: Sem to še jaz? Se da premagat samega sebe? Bom potem na višji stopnički? Poskušam verjet.
Hvala za support punce!!

Draga moja, saj vendar sama veš, da smisel srečnega in uspešnega zakona ter družine ni v podrejenosti enega partnerja drugemu in popolnega nespoštovanja same sebe. Vprašaj se zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bi se pa sploh rada pokorila (kako grozljiva beseda) nasilnemu možu? Samo zaradi ljubega miru? Zaradi fasade? Zaradi otrok? Nič od tega ni vredno izgube SEBE... Da otrok, ki niso dolžni prenašati take situacije, niti ne omenjam.

Rok_LM -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 15:55:45)

Primer obeh naju je za psihiatra.

Tudi jaz mislim da rabiš enega, ali pa vsaj psihologa, ki ti bo malo dvignil tvojo samopodobo, da se boš malo bolj cenila in si našla človeka, ki si ga zaslužiš.

Pri takih kot sta vidva nikakor ne morem razumeti dveh stvari. Moškega, da lahko udari žensko, kar se mi zdi eno najbolj nizkotnih stvari, in tebe, kaj delaš zraven takega moškega.

Tudi jaz ti želim, da ti bo v novem letu lepše.

Felicity -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 16:02:27)

J@n@ življenje je eno samo, ena sama možnost. In preživiš ga tako, kot si sam narediš.

Več možnosti je za rešitev tvoje stiske.
Če misliš ostat z njim, ostani. Ampak pripravi se, da bo zelo verjetno vse še slabše kot je sedaj, samo še dol lahko gre. Ko začnejo enkrat z udarci... Je vreden vsega tega? Ne misli na tisto kaj je bilo prej. Sedaj živiš in trpiš...

Jaz na tvojem mestu, bi se ga čimprej rešila... Ločitev, preživnina,...

Enkrat se živi... (in to ne v strahu pred osebo, ki te ponižuje, žali, tepe,...)

Pogumno, srečno!!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.12.2006 16:03:36)

srki -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 17:48:03)

Mogoče bi bilo res najbolje, da vas zapusti. Tisto o otrocih pa itak sama veš, da ni res.

Razumem, da nekdo dela po cele dneve, ampak da so mu potem pa otroci in žena španska vas in da so mu kolegi bolj pomembni, tega pa ne razumem. Da človek ne razume, da ste družina in da si želiš, da bi bil malo več z vami, je res žalostno.

Pozmam enega takega intelektualca, pozno si je ustvaril družino, ima skoraj 20 let mlajšo ženo, 4 otroke, ki za njih skrbi samo finančno, ker ima pač veliko pod palcem. Beseda DRUŽINA pri njih za moje pojme ne velja. Važno, da imajo otroci veliko popoldanskih obveznosti, pa da bodo vsi študirani kot ati. On je vedno bogi, vse mora ženka sama narest, še tisto, kar bi ji lahko pomagal, ji ne. Smili se mi ona, kolikokrat smo ji že rekli, naj gre stran....pa se boji, pa ne ve kam, kako.....upam samo, da se enkrat osvobodi tega kretena.

Malo sem zašla s teme. Skratka, če je z vami samo zato, da se okoli baha, da ima ženo in otroke, naj kar spoka od vas. Gotovo si zasližiš nekoga boljšega, ali pa če sio sama, gotovo so ti itak prioriteta otroci.

Srečno.

Anonimen -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 19:11:57)

PEJT STRAN OD NJEGA.  če te je pa udaru pa sploh pejt stran od njega.
želim ti VSE NAJLEPŠE!

J@n@ -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 21:25:49)

Spet sem tu. Prebrala večkrat vse vaše odgovore.
HVALA.

Dalo mi je misliti. Na nek način sem vedno iskala opravičila ... da dolgo ni bil vajen družinskega življenja, da ga bo zagrabila odgovornost, ljubezen do otrok, le če bom dovolj potrpežljiva ... Itd. Saj ne bi naštevala. Mislim, da ni povsem brez vesti, da se zaveda, da ne dela prav. Danes se je držal nazaj. Jaz sem se delala, kot da včeraj nič ni bilo. Prišel je ob 4h zjutraj. Poskušal je biti zajedljiv pred hčerko, se posmehovati, pa mu tokrat ni pritegnila. Samo gledala me je. Potem ga je popoldne popadla strašna brzina in je napovedal, da se mora zdaj peljat 30 km daleč po nekaj, kar mu je prinesel prijatelj. Vem, da ga pred polnočjo gotovo ne bo. Kakšna sprememba v vedenju, kakšna evforija, ko si je zamislil ta izlet! Ugotavljam, da ga tukaj duši, da ga mori, ker tamali kašlja in joka, da mu ni do tega, da bi se šel s hčerko vsaj enkrat kartat, da živi zato, da gre ven, pa četudi sedi kje in tuhta.
Prihajam počasi do spoznanja, da z obema otrokoma samo čakamo in čakamo tisto, česar nikoli ni. Mama se mi ves čas ponuja v pomoč, pa si je upam "uporabiti", ker gospod čisto popeni, da naj ne vpenjam drugih v delo, ker potem izpade, kot da on nič ne naredi.

Če se je s tem udarcem kar koli spremenilo, se je to, da se ne bojim več tega, da bi odšel, temveč mu moram omogočit, da se odloči sam, kako bo živel in koliko se je pripravljen pogovarjat o kakih skupnih planih. Ker živimo pri mojih ... mogoče bi pa morala odit s tamalima na zimske počitnice nekam in mu dat takrat čas, da razmisli. Da nas ne bo imel pred očmi...

Res je, Rok, moja samopodoba je, odkar sem z njim, padla na ničlo: sama sem se postavljala v položaj podrejenosti, ker sem videla, kako uživa, ko me nadvladuje. Prej sem bila -- kljub temu, da sem imela pet kil več -- vedno nasmejana in zadovoljna.

Obljubila sem si, da bom poskušala delat na sebi, to pomeni: ugotovit, kakšne so moje že davno potlačene želje, čutenja in načela ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Poskušat živet po njih in počasi osamosvojit to svoje od njega odvisno življenje.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

Dragi moji,
vsem skupaj želim, da bi vam to silvestrovo prineslo veliko lepega med svojimi najdražjimi, saj poznate tisto misel: ...če ima človek plemenite ideje, ki mu zapolnjujejo duha, in ob sebi ljudi, ki ga imajo radi, pa res ne potrebuje ničesar več.
Ste ljudje plemenitega duha. Vzeli ste si čas za moje tegobe in mi pomagali.
SREČNO!

mika -> RE: Grozi, da bo odšel (30.12.2006 21:29:21)

Zaenkrat še verjamem v to, da če se pokorim, če nimam več nobenih pričakovanj in želja po "hepi femili" ... , da bo to dovolj za relativni mir.

neeeeeeeeee, nikoli ne bo boljše, če boš ti pokorna. vedno bo našel nekaj, kar ga bo motilo. na koncu ne boš smela spregovorit ali se mu pojavit pred očmi in bo znorel.
če govori, da bo odšel, mu reci da ima odprta vrata. daješ mu občutek, da ne moreš brez njega oz. da si od njega odvisna, zato se toliko lažje tako obnaša.

s pokorščino ne boš nič dosegla, trpinčila boš sebe in otroka. naženi ga in ne čakat, da bo sam odšel.

glej, moj dela tudi cele dneve. ko pride domov je samo z nama in skoraj nikoli ne gre na pijačo- ma sploh se ne spomnim, kdaj je bil na zadnje. ko je doma mi ne 'dovoli' likat, ker hoče da smo vsi trije skupaj.
tvoj tip, žal ni zrel za družino in verjetno nikoli ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>