|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Grozi, da bo odšel
30.12.2006 22:53:24   
fuzzy
Preberi si knjigo Ženska, ki se je zaletela v vrata (Roddy Doyle). Kruto, a za nekatere žal resnično. In glede na to, da so te že ostale opozorile, da postanejo običajno taki 'afekti' vedno pogostejši, bo to koristno branje.
Poznam sicer dva zakona, v katerih je enkrat samkrat prišlo do klofute in nikoli več (oba zakona trajata že več kot 30 let), vendar je obakrat ženska naredila tako štalo, da moški še pomislil ni na to, da bi udarec še kdaj ponovil. Če se boš delala kot da ni nič, bo dobil kvečjemu dodatno dozo poguma.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.12.2006 0:50:33   
ronja
Če imaš možnost, pojdi, če nimaš možnosti, tudi pojdi!
Tudi za otroka ni dobro, da gledata tako družino... Dobiti morata poz. podobo staršev, ne pa očeta, ki nadira in tepe mamo in mamo, ki mu to pusti - potem tudi oni ne bojo meli dobre samopodobe...

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.12.2006 10:17:10   
Strawberrie Cherrie

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če imaš možnost, pojdi, če nimaš možnosti, tudi pojdi!

Vse se 1x uredi, tole kar je napisala Ronja pa je najbolj pametni nasvet, ki si ga dobila.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.12.2006 10:20:21   
Kveder P
živjo~veš kaj ti jaz povem na to tvoje stanje meni je mami zmeraj govorila če te je enkrat te bo tudi večkrat lahko bi svojo jezo sprostil na drug načinuser posted image

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
31.12.2006 10:36:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kveder P)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
31.12.2006 13:15:40   
žužu
kaj pa ti čakaš? da bo postavil ring, otroci bodo pa navijali?
pojdi. zdaj. in ne glej nazaj. tukaj nisi pomembna samo ti in tvoj pogled na 'hepi femilij', ampak tudi otroci. ti boš tista, h kateremu bodo prišli otroci, ko bodo odrasli in s prstom pokazali nate: lahko bi jim dala več in ne tega. noben otrok si ne zasluži tega. vsak ima pravico, da ima srečno otroštvo in ti si tista, ki jim to moraš dati, to je tvoja dolžnost.

pa srečno v novem letu, tebi, predvsem pa otrokom!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
31.12.2006 14:01:27   
mika
joj punce, ste me spomnile na en primer, kjer je mož veliko let pretepal ženo. nekega dne ji je prikipelo in je ona njega premlatla. on se je ustrašil, ko je videl kakšno moč ima in sta zamenjala vlogi. ko je bilo kaj narobe, jih je dobil.

Koliko sem razumela živite pri tvojih, se pravi da bo moral it on in ne ti.

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.12.2006 14:09:34   
Marogica
Pa kaj ve tu pišete?????

Sedaj ste se obesile na klofuto v afektu, ne vidite pa problema v celotu. Saj tukaj gre za kompleksno zadevo, ki ni niti malo enostavna. Če bi že rade resnično in pametno svetovale, se tudi odgovora lotite kompleksno. Podobno, kot če bi doma sestavljale puzzle.

Pa kam bomo pa prišli, če bi ga nazaj udarila? Kašna rešitev pa je to???

Ma, ne da se mi razlagat, ker tako ali tako nima smisla......

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
31.12.2006 14:17:08   
fuzzy
Marogica, meni se klofuta niti v afektu ne zdi tako nedolžna stvar, zato sem pač komentirala to.
Glede ostalega res ne vem, kaj bi ji rekla, ker sama na tak odnos ne bi pristala. Ampak to sem pač jaz, ona se je očitno navajena podrejati.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.12.2006 15:10:51   
mika
marogica, jaz niti slučajno nisem mislila, da bi problem bil s tem, da bi ga nazaj kresnila, rešen. navedla sem  primer in pozabila dopisati, da to ni rešitevuser posted image .

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
31.12.2006 17:36:50   
AiMa
Upam,da bo grožno iz naslova uresničil. Upam,ker vem, da je sama ne boš znala izpeljati...

Vso srečo tega sveta ti želim****

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
31.12.2006 19:09:10   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: J@n@

Afekt ...  On ni neumen, ni mladenič, je odrasel ... omislil si je družino pozno. Intelektualec. Ne razumem, kako to da se ne obvlada ... Ga res jaz pripravim do tega, da je tak? Je to opravičilo zanj?

Ni mladenič, temveč je odrasel, družino si je omislil pozno, se ne obvlada, povrhu vsega je pa še intelektualec ?!?

Pa saj ni važno ali je moški star, mlad, neumen, pameten, lep, grd, važno je, da je človek, ki se nikoli v afektu ne spozabi in udari ženo in mamo svojih otrok!

Upam, da nikoli več ne bo položil roke nad Vas.

< Sporočilo je popravil caillou -- 31.12.2006 19:10:06 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu J@n@)
Neposredna povezava do sporočila: 37
2.1.2007 0:00:39   
Anonimen
Ko sem brala tvoje komentarje me je kar spreletelo: zelo podobno doživljaš svojo situacijo kot sem jaz svojo. Tudi jaz sem bila v odnosu z moškim, ki je na isti način bežal od mene in od mojega sina. In ko sem se na vse pretege trudila, da bi mu razložila, da se ne obnaša svojemu novemu opložaju primerno me je vedno uspel prepričati, da sem navadna histerična p**** in da hvala bogu da imam njega, da mi to poveuser posted image , da bom boljša osebauser posted image , uglavnem, grozno. Kar slabo mi ratava ko se spomnin, kako sem se poniževala vsakodnevno, ko sem bila z njim. Poniževala pred samo seboj! Kmalu bo minilo leto, odkar ga ni. Srečna sem, spet se imam rada, spet sem taka, kot sem bila, preden sem bila z njim: svobodna in nezagrenjena.
Pojdi stran od človeka, ki te ni sposoben imeti rad in še huje, ni sposoben imeti rad svojih otrok. Želim ti vso srečo 

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
3.1.2007 8:35:09   
tina a
Kot da bi brala svojo življensko zgodbo, ki se je pri meni zaključila na mojo pobudo. Bila sva skupaj 11 let in v tem času sta se nama rodila dva otroka. Edina dobra stvar iz tega dela mojega življenja.

Tudi jaz sem bila večino časa sama ... Še ko sem imela rizično nosečnost in sem morala večino časa počivat, sem sama skrbela za leto starega sina. Nikamor nisem hodila, če sem že slučajno šla je bil pred mano tihi teden. On pa si je privoščil razne kavice, pijačke in izhode kar tako malo ven. Ko sem bila na porodniški in sem imela možnost biti na morju 6 tednov (zaradi mojih staršev), je bil reden obiskovalec diskotek in lokalov s striptizetami. Vse to sem mirno prenašala ... Na zunaj smo bili lepa in skladna družina. Srečna. Za obiskovalce in zunanje opazovalce. Njegovo vedenje do mene je bilo iz leta v leto hujše. Po vsakem prepiru so padale žaljivke ... če mi je uspelo iti ven - da sem si malo zbistrila glavo in se umirila ker si takšna nisem upala pred otroke me je včasih tudi zaklenil ven iz hiše. Enkrat me je nazaj spustila tašča - pa sem dobila hitro lekcijo, da tak pač je in da se moram tega navadit. Šok. Udaril me je samo enkrat in tudi on je to naredil v afektu. In na koncu pristavil, da sem to iskala. Da sem ga jaz pripravila do tega. Ko mi je prvič prijavil, da ne vrjame da je ta drugi otrok njegov sem ostala brez besed, ko je to rekel tretjič mi je prekipelo in sem ugotovila, da tako ne gre naprej. Njegove negativne lastnosti so se iz dneva v dan bolj pojavljale. In tako kot tebi je tudi on meni grozil, da mi bo vzel otroke.

Vse to je bilo samo zato da me je držal ob sebi in se nad mano tako ali drugače izživljal. Predvsem psihično in verbalno. In lansko leto je bilo zame dovolj. Sin je s svojo gesto sodu izbil dno - med najinim kreganjem (žal sta bila prisotna otroka) je izjavil da naj spokam in grem ... in takrat je k meni pristopil sin (bil je star 6 let) s potovalko in mi rekel naj greva spakirat. Takrat je to izgledalo nekako tako kot da bi me nekdo boksnil v trebuh in bi ostala brez sape. Sicer sem vztrajala po tem dogodku še približno pol leta ... medtem ugotovila da tako ne gre in da moram nekaj spremeniti. V tem času sem se postavila zase in na noge. Shujšala sem 12 kg in si s tem postavila nazaj svojo samozavest ... odprla sem se prijatelju in z njegovo pomočjo in ljubeznijo zbrala vso moč in energijo in prekinila razmerje, ki je ubijalo tako mene kot njega najbolj pa otroke.

Vrjemi mi, da ni lahko ... težko je sama sebi priznati, da tvoje življenje ni takšna pravljica ki jo vidijo drugi ... in zbrati pogum, da narediš nekaj zase ... to je najtežje. Če te zanima karkoli ali pa si želiš samo kakšnega klepeta mi piši na privat. Brez zadržkov.

Drugače pa sebi in svojim otrokom poišči srečo in mir. Zadovoljstvo!

Srečno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu J@n@)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.1.2007 17:03:49   
Tosa
Če te je udaril prvič te bo tudi drugič....

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 40
3.1.2007 17:40:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tina o

Sin je s svojo gesto sodu izbil dno - med najinim kreganjem (žal sta bila prisotna otroka) je izjavil da naj spokam in grem ... in takrat je k meni pristopil sin (bil je star 6 let) s potovalko in mi rekel naj greva spakirat.

Ojoj prejoj user posted image  Ostala sem brez besed...

Punce pazite nase in na svoje sončkeuser posted image

(odgovor članu tina a)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
4.1.2007 19:13:45   
mmijau
Pravijo, da je ženski nagon tak, da vse prenesemo. Glede na to, da si opisala svojo težavo težko verjamem, da je bila agresija prvič. Tudi beseda boli in res razmisli, zelo si nesrečna in ne bo boljše. Ne čakaj na tiste redke trenutke, lahko imaš lepe cele dneve, tedne leta. Samo odločiti se je treba. Pa ne mislim, da ga moraš kar odpisati, samo postavi se zase, za svojo družino ! 

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
4.1.2007 21:02:27   
KRNEKDO
Tisti, ki udari enkrat bo ziher še enkrat! Vrjemi mi! Imej se rada in imej rada otročka, pa dobro premisli. Hudo je, grozno hudo ko je treba iti ampak je potem Toooliko lepše!

Drži se!!!!!!!!!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
7.1.2007 17:51:00   
Christie
Hm, pa sem mislila da sem edina v takšni situaciji.

J@n@ in ostale mamice, tudi meni se podobno odvija ta film, le da (še?) ni bilo nobenega fizičnega udarca.user posted image

Moj partner je bil, ko sva se spoznala, tak srček. Sploh ni bilo ovir, ki bi mu stale na poti, ko je želel biti z menoj. Bil je pozoren, nežen, ljubeč in vse kar paše zraven. user posted image

Spreminjati pa se je začel že v času nosečnosti, sploh pa proti koncu le te.
Primer; Enkrat sem se hudo prehladila, imela sem tudi vročino in sem bila totalno zanič. Kaj je naredil on? Šel je na neobvezno službeno srečanje, kjer je užival cel dan in prišel domov šele zvečer,mene pa je pustil samo ....seveda, zakaj bi visel ob bolni nosečnici in ji skuhal kakšen čaj, ko pa je s sodelavci bolj zanimivo.

Po porodu, pa ga sploh ne prepoznam več. Do mene se vede kot da sem smet. user posted image Imela sem poporodno depresijo in ko bi ravno takrat mogla počivat in bi on skrbel za malega in mi pomagal pospravljat, je raje visel v lokalu s sodelavci in to vsak dan po šihtu!!! in še rekel mi je da je poporodna depresija izmišljena stvar. Jaz sem bila totalno na dnu, jokala sem cel mesec, počutila sem se ničvredno in vse delala sama....no ja, s pomočjo mojega očeta in ostalih mi res ne bi uspelo. Ko je spil nekaj steklenic piva, sem bila dovolj dobra da se je z menoj pogovarjal, bila sem tudi dobra da se je lahko izpraznil (vsi vemo na kaj ciljam), bog ne daj da sem mu omenila da me boli hrbet in da bi potrebovala masažo - se mu že ni dalo. Trudila sem se biti ljubeča, prijazna, realna in tudi popustljiva....nič ne pomaga. Saj drugače ni vedno tako slab-včasih kaj dobrega skuha, malo pospravi (odvisno od dneva seveda) in se ukvarja z malim ampak večinoma, ko je trezen, me pa sploh ne porajta več, zdim se mu zatežena, ker mu težim, ko hoče v miru popivat in hodit po lokalih, zdim se mu zrela za psihologa in rekel mi je tudi, da sploh nisem več ista kot prej. KAKO NAJ BOM??????????? Saj sem se jaz tudi mogla odpovedat družabnemu življenju in to v celoti, saj v nosečnosti in po porodu ne moreš ravno popivati in ga 'srat' okoli.

Naštevala bi lahko v nedogled, pa ne me narobe razumet....tudi jaz sem kdaj tečna in težka, ampak spremenila se pa nisem.....še vedno ga imam rada, sem pozorna do njega in skrbi me zanj. Ker ko se zazrem v njegove oči, vidim tiste lepe in srečne trenutke, za katere mi ne bo nikoli žal.....želim si samo, da bi se morda malo več posvetil meni in sinu in da bi razumel, da je biti družina nekaj najlepšega v življenju.

Danes sem ga poslala domov, ker se ne morem več zbujati vsako jutro in poslušati očitke, da sem vsega kriva jaz.....preveč mi je hudo in sem žalostna, ker ni tako kot bi lahko bilo.

Premišljujem pa vsak dan bolj, should I stay or should I go....ker sem bila tudi jaz včasih bolj srečna, zabavna in vesela....mali sinko pa je edini, ki me gor drži....če ne bi bilo njega, ne bi dolgo premišljevala...

Vso srečo vsem! Imejte se rade in naredite korak naprej.

LPuser posted image

Ne samo miške, tudi maček pleše, ko mačke ni doma...

(odgovor članu KRNEKDO)
Neposredna povezava do sporočila: 44
8.1.2007 1:46:11   
ronja
Joj, punce, mi je grozno za vas! Daj, lepo prosim, pojdite stran od takih moških! Saj si zaslužite kaj boljšega! Saj smo vse kdaj tečne, pa to še ne pomeni, da nas potem naši srčki ne bojo več povohali...

Ne predlogo ostat, ker jim boste začele verjet, da res niste nič vredne!user posted image Kar seveda ni res!

Ali pa jim predlagajte, da skup nekak pokrpate težave, kako ne vem, ker nisem psiholog, ampak tak pa ne živet! Mi je grozno, pa samo berem tole!user posted image

(odgovor članu Christie)
Neposredna povezava do sporočila: 45
8.1.2007 10:47:41   
Anonimen
Idi, idi vstarn od njega, ni te vreden! Poznam vse to še predobro. Moja samozavest je bila dolgo časa popolnoma negativna, takrat sem našla fanta (s katerim hvala bogu nisem več skupaj), ki me je koval v 9 nebesa, bila sem presrečna, samozavest mi je zrastla, postala sem druga oseba, prijatelji so me oboževali, pravili so mi da me takšno ne poznajo, vedno pozitivna in dobre volje. Tako je bilo dobro leto, potem pa je vse skupaj padlo nazaj, fant me je začel ozmerjati, ko sem šla s prijateljica v kino ali na pijačo sem bila k...., p......, lažnivka in ne vem kaj vse. V tej zvezi sem vztrajala 4 leta, zakaj? Rekle boste da sem neumna ker sem 3 leta po tem še vztrajala. ZAKAJ? Zato, ker sem se bala kaj bodo rekli drugi, kaj bodo rekli starši. Kako se bom navadla zjutraj sama vstati, kaj bom delala popoldne ko sma bila skupaj? Kaj bodo rekli sosedi?

Vse to sem prenašala 3 leta, zaradi drugih ljudi ne zaradi sebe. Potem pa je prišel udarec. Prvi in edini! Ko se je zgodilo to, je odšel na pivo. Jaz sem mu spakirala vse njegove stvari in jih postavila pred vrata (bila sva pri meni). Ko je prišel je zvonil in prosil ter jokal da mu je žal. Rekla sem mu samo naj vzame vse stvari in odide iz mojega življenja, če pa bo prestopil vrata pa bom poklicala policijo.

Takšen je bil konec, bilo je boleče, jokala sem skoraj cel teden, spala zvečer nisem, ker mi je bilo hudo, ker sem ga pogrešala. Vendar, kar je najbolj zanimivo. Vsi moji sorodniki in prijatelji so me podpirali. Nihče mi ni rekel žal besede.

In danes, danes sem presrečna, našla sem fanta s katerim bova počasi začela načrtovati družino in se imava namen preseliti tudi tokom leta v svoje stanovanje. Danes mi ni žal za nič. Zahvala gre samo moji družini in vsem prijateljem, ki so mi 100% stali ob strani in če ne bi bilo njih bi mogoče bila še vedno z njim in bila bi nesrečna.

Ne privoščim vam tega in upam da se boste čim prej rešile tega pekla, ker si ga ne zasluži nobena. Tako da samo pogum potrebujete in ne bojte se teh zakajev, za začetku bo težno, vendar vsak dan je lažje in za vsakim dežjem posije sonce. Zagotovo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
8.1.2007 11:18:43   
Vesna
"grozi da bo šel" hvala zemlji,hvala nebu,da sem se te končno znebu.
zakaj berem ole poste,kjer se ženske pritožujemo,zakaj samo žensek trpimo tako obnašanje,tudi pri meni ni rožnato,je tako kot pri večini ljudi,malouser posted image in malouser posted image .amapk od kar sem rodila se mi dneviuser posted image ne zdijo več vredni potrpljenja.saj sem tudi jaz človek in si zasliužim srečo.da bi pa prenašala tako sranje kot so klofute,,pa ni govora
lp

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
8.1.2007 15:42:23   
Anonimen
Tale zgodba je kot bi jo jaz pisala, le da pri meni ni prišlo do klofute. Drugače pa popolnoma isto. Jaz sem vztrajala šest mesecev in še to je bilo preveč. V tem času sem se počutila tako ponižano in brez samospoštovanja, da mi je še danes žal.

Takšni ljudje se nikoli ne spremenijo. So brez odgovornosti in totalni egoisti.  Takšen človek beži od tebe, ker nima popolne svobode. In to ga ovira. ti si njegova ovira. In ravno zato je jezen nate.

Zdaj misli na sebe, ne na njega in srečno družino, ker to niste. Malo razmisli, če bi rada v takšni zvezi bila še naprej in kako se boš počutila naslednji 40 let recimo.Naredi kot misliš, da je najbolje za tebe in ne za njega ali okolice.

Želim ti vse najboljše in da zaživiš srečno.

(odgovor članu Vesna)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?