guppy
|
Evo, še vedno sem pijana od sreče, ampak si bom vseeno vzela nekaj minutk, da vam napišem nekaj o tem, kako zgleda prvi pregled. Trenutno sem noseča 7 tednov in 2 dneva. Danes nisem bila naročena na prvi redni pregled, ampak sem šla prosit, da me vseeno vzamejo, zato ker že od 4. tedna dalje neprestano bruham (tudi do 5x dnevno). Ob bruhanju obstaja možnost dehidracije in izgube elektrolitov, kar ni najbolje za mamico in mora v prehudi izgubi na infuzijo. Ni pa nič zelo kritičnega baje. No, tako sem potrkala na vrata in so me sprejeli. Sestra me je vprašala zaradi kakšnih težav prihajam. Ko je napisala, da sem noseča "šele" 7 tednov in 2 dni ni vedela ali bo zdravnik želel, da mi odpre materinsko knjižico. Vseeno me je stehtala in izmerila pritisk. Ginekolog me je lepo sprejel in vprašal o počutju. Pravi, da je normalno da veliko bruham in da to načeloma lahko traja celo prvo tromesečje. Pogledal je moj karton, izvide zadnjega brisa in se odločil, da greva na ultrazvok. Sestri je naročil, da mi odpre materinsko knjižico. Imela sem moža s seboj, ampak je G rekel, da je še prezgodaj, da je zraven in da svetuje, da je partner zraven šele na nuhalni. Mi je bil malo hudo, ker je moj možek čakal zunaj, ampak sem zaupala zdravniku. In glej no glej - na UZ sta se pokazala dva mala lumpija. Oba je premeril in zaključil, da sta velika okoli 1 cm, kar je povsem dovolj za to starost ter da obema bije srček. Mi je obrnil monitor in pokazal oba pikija kako spančkata . Mi je naredil slikico vsakega posebej... ahhh. In rekel je... "vse mi je jasno". Pri nosečkah z dvojčki je namreč več nosečniškega hormona, ki povzroča slabost. Tako sploh ni čudno, da bruham od 4. tedna in da toliko bruham.... Ko sva se vrnila z UZ, ki je potrdil nosečnost, je pri sestri vzel materinsko knjižico (dobila sem jo zastonj). Vanjo se vpišejo osnovne zadeve, kot so družinske bolezni, teža, pritisk, alergije, podatki o plodu ... Res nič posebnega. Prav tako mi je dal napotnico za laboratorij (ki dela samo dopoldan), tako da grem jutri dati kri in urin za vse možne zadeve, ki jih gledajo ob prvem pregledu. Pa še napotnico za urgenco mi je dal za jutri zjutraj. Pogledali mi bodo kri in urin tudi tam, da ugotovijo ali sem dehidrirala in ali moram v bolnico na infuzijo. Evo, to je to. Sploh torej lepa in prijetna izkušnja. Vsem želim, da se jim izteče tako lepo !!!! Pozdravček od prave srečke nosečke !!!
|