|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  425 426 [427] 428 429   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
3.9.2007 22:13:52   
PBJ
On še kar mislil da bomo njo obveščali ko dobim popadke in jo bomo vsake pol ure klicali na koliko časa imam popadke in kdaj sem rodila in kako.....ja, malo morgen.

Zraven jo vzemita, ko bo šlo zares, ti bo pomagala predihavati popadkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj so eni
user posted image ..............

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10651
3.9.2007 22:14:43   
Anonimen
Ja, bo tašča dobila sms, ga ne bo resno jemala in bom imela še par dni mir pred njouser posted image user posted image user posted image . To je bila očitno dobra vajauser posted image .

Jaz se že cel večer režim kot pečen maček, pa se kar noče začet nič dogajat spodaj. Samo Žan se premetava okoli, zgleda se mu fajn zdi kako zmešano mami imauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10652
3.9.2007 22:22:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Ja, bo tašča dobila sms, ga ne bo resno jemala in bom imela še par dni mir pred njouser posted image user posted image user posted image . To je bila očitno dobra vajauser posted image .

Saj sem vedela, da si pametna punca in da boš nekaj pogruntala, da boš imela miruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10653
3.9.2007 22:23:44   
cuma
Srček: veš kaj? Zdaj pa hitro šibaj rodit, pa boš res imela mir user posted image . A ti hodiš še k R. na ctg ... ali kar v Postojno? 

ašun: jaz se že komaj premikam toliko mi otrdeva in tišči...pa sem skoraj zihr, da mi bo jutri na pregledu rekla: oooo ste še zaprta, maternični vrat nezrel .... user posted image . Teh popadkov tudi več ne jemljem resno ... očitno ima Tinkara rada dooolge priprave.

Nefretiti: Dobrodošla domauser posted image !!!! Naj se oko kmalu porihta, ti pa si tudi odpočij ... sej vem: lažje je govoriti...

Evo, sem že pozabila katera je spraševala (toliko o ignoriranju) kako bo starejši sprejel user posted image ? Jaz se že dolgo s tem obremenjujem, pa so me zdaj strahovi začeli zapuščati. Itak ne morem v naprej ukrepati in glede na to, kako nepredvidljiva je moja hči, ne bi niti imelo smisla. Bomo reševali problem, ko bomo nanj naleteli, do takrat pa upam na najboljše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10654
3.9.2007 22:27:30   
Anonimen
Cuma, jaz ima jutri pregled ob 10.30 pri R. Kdaj ga imaš ti? Pa verjetno ctg tudi, sem imela zdaj že 2x.....Drugače pa imam pri njej preglede vse do 12.9. ko imam rok, šele po tem grem prvič v Postojno.

V debato o sprejemanji starejših otrok pa se ne morem vmešat, ker nimam izkušenj....tako da nikogar ne ignoriram.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 10655
3.9.2007 22:31:24   
cuma
Srček: jaz imam ctg že ob 7ih ... sej si že pogruntala, da sem jutranja ptica user posted image  .. Razen, če me danes ponoči kaj ne prime ... ah, pa sej že vem, da ne bo spet nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10656
3.9.2007 22:35:02   
Anonimen
Eh, pa to ne more bit res, še 1x se nisva tam srčali, pa vedno imava pregled na isti danuser posted image . Jaz tudi upam da jo ne bom več velikokrat srečala in da bom prej šla rodit, kot pa da bom do pdp k njej hodla in pol po pdp še v Postojno. Ali kaj veš če bodo sedaj pregledi bolj pogosti ali spet čez 1 teden? jaz imam jutri 39t.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 10657
3.9.2007 22:44:07   
Anonimen
Sem pozabila.....Nefretiti dobrodošli domauser posted image .Z učkom pa se bo že uredilo da bo vse pravuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10658
3.9.2007 23:02:56   
LINA31
Kako pa kaj vaš apetit? Jaz sem zadnje dni skos nekaj lačna. Zjutraj me slabi dokler nekaj ne pojem, potem pa lahko cel dan skos nekaj jem. Joj...., da ne bom tik pred PDP pa dobila full kg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10659
3.9.2007 23:16:45   
nana 27
Čisto na hitro sem preletela zadnje strani.. Jaz prihajam k sebi. Šivi me kar motijo pa Maja bi se ves čas dojila in ne sprejme dude. Ljubosumje? Miha nismo vozili v P, ker ga brez joka ne bi spravili iz sobe. Med obiski se je slišalo kar nekaj jokajočih otrok. No, danes pridem domov in me ni pogledal in ja - zelo je ljubosumen. Čisto nič ni podoben staremu Mihcu user posted image  ampak recimo, da je to le prehodno.. Vsem, ki se odpravljate v Rim, želim vse naj naj...saj se še oglasim, ampak treba je ujeti ritem in smo še malo izgubljeni.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 10660
3.9.2007 23:50:25   
nora
LINA, jaz sem skoz lačnauser posted image obvezno moram jest min 4x na dan, ker drugace ne gre. Danes sem hotla biti samo na zelenjavo in sadje zaradi prebave in da se mi telo malo spuca in evo zdaj sem ful lačna....pred sabo imam poln kroznik lubenice, tako da nocoj bom dezurala na wc-juuser posted image
Nefretiti, dobrodošla tudi tiuser posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 10661
3.9.2007 23:52:25   
nora
Med obiski se je slišalo kar nekaj jokajočih otrok. No, danes pridem domov in me ni pogledal in ja - zelo je ljubosumen. Čisto nič ni podoben staremu Mihcu ampak recimo, da je to le prehodno..

tole je pa kar zalostnouser posted image sigurno Miha rabi malo časa, da se navadi...drzim pesti, da ljubosumje čimprej izgineuser posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 10662
4.9.2007 7:34:54   
dorotea
Ooooooooooooooooooo, tudi nana se je javila!!!!!user posted image
user posted image Čestitke mali Maji!!! Pa seveda tatkotu in  Mihetu!!!!

Lumpa, tud tebi še enkrat čestitam, so te pa namučli, smo ble že vse nestrpne!!!user posted image

Dobrodošla Nefretiti!

Jaz pa vam bom malo ušla, še zadnji dan pred tisto grozno sredo, groznim izpitom in srečno oceno(upam) ter srečnim diplomiranjem. Moram stisnit še danes, tko da se vam javim ko bom nazaj iz LJ...da ne boste mislile, da sem se kar v Rim odpravla...zaenkrat Ljubljana. stiskajte pesti še zame, tiste ki še nimate polnih rok z user posted image .

Če še katero transformacijo iz srečke nosečke v mamico zamudim že v naprej user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10663
4.9.2007 7:37:40   
dorotea
Jst86, smo te pogrešale...ja ledvični kamni pa so joooooooj! Sam da si bolje...to je bla generalka za porod...meni so rekli, da zna bit pri kamnih celo hujša bolečina...tko, da si že zmagovalka! Srečno, če se ne slišmo več pred porodom!

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 10664
4.9.2007 8:14:46   
Pikica pokica
Jutro user posted image .

Nefretiti, superca, da sta končno doma. Zdaj si moraš le malo odpočiti, učka se bo pa že pozdravila; saj za to pa so kapljice, a ne user posted image . Moja mala me noče poslušati in še ne želi ven. Upam le, da mi ne bo treba čakati 14 dni čez rok user posted image .

Srček, upam, da so se znanci pomirili in da te danes ne bodo iskali v porodnišnici user posted image .

Emm, našemu Niku bo dojenčica prinesla veliko prikolico  ( Bruder) z avtomobilom, saj je nor na bagerje in traktorje in tako samo dokupujemo dodatne stvari. Je pa sam izrazil željo, kaj bi imel, tako da zdaj že vsem razlaga, da ima mami tako velik trebuh zato, ker je poleg dojančka notri še prikolica zanj user posted image .

Nana, tudi sama pričakujem podobno reakcijo našega, saj je to res velika sprememba in šok za otroka. Mož bo sicer Nika pripeljal k meni v bolnico, ker mu že zdaj razlagam, da bo mamica z dojenčkom morala nekaj časa preživeti tam in bo on lahko prišel le na obisk. KEr je imel ravno dedija v bolnici in smo ga hodili obiskovati, sem mu lahko to navedla kot primer. No, bomo videli, če bo šlo brez joka. Je vseeno nekoliko starejši od tvojega in malo bolj razume, kaj se dogaja. Verjamem pa, da ti ni lahko, ko si ga po 3 dneh videla, pa je bil užaljen in se obrnil proč. Saj bo bolje, le nekaj časa potrebuje.

Še vedno čakamo na uradno prvo septembrko.  Danes je tako "smotan" dan.. bi bil prav idealen za odhod v porodnišnico. Ampak zgleda, da bom še čakala...

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 10665
4.9.2007 8:17:04   
nora
dorotea, srečno!!!drzimo pesti!user posted image user posted image user posted image
joj, kakso vreme danes brrrr...ful se je shladilo.Odprla sem vrata na balkon in me je streslo, pa takoj zaprlauser posted image Grem se malo v posteljouser posted image

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 10666
4.9.2007 8:55:40   
cuma
Dobro jutro!

Evo mene s pregleda! Tako kot sem napovedala: ctg ravna črta, odprta 2-3mm oziroma lahko rečemo kar zaprta ne?user posted image , MV skrajšan in zmehčan, Tinkara čisto spuščena. G pravi, da mi samo še estrogen manjka, da se začnejo popadki, potem pa se odprem in je zadeva rešena user posted image . Upam, da bo res tako. V hecu sem rekla, da bom začela po štengah hodituser posted image , pa je rekla, da naj raje počivam, ker imam krčne žile(nova pridobitev v nosečnostiuser posted image ) in jih ni dobro preobremenjevati ... ko bo hormona dovolj, se bom odprla brez nepotrebnega naprezanja.  Imam pa tudi malo vnetja, tako da sem dobila še svečke.

nana: user posted image user posted image user posted image  ... daj mu čas, boš videla, da bo! Te pa popolnoma razumem, da si user posted image . Mislim na vas in držim user posted image !

srček: še spiš?user posted image  Jaz imam ponovno ctg v petek .... naroči se ob 7ih, pa se vidiva user posted image !

Darilo za Emo: Pred par dnevi sem PbJ spraševala isto stvar: mi še ne vemo. Nekaj kar ima rada ... ali Little people ali lego kocke ... user posted image

dorotea: DAaajmo pupa!!!Veš da bomo držale pesti, ti pa boš itak obvladala!!!! Srečno, srečno, srečno!!!user posted image user posted image user posted image

Lina31: meni pa se je ustavilo ... še kosila ne morem jesti. Danes pri G sem se tehtala in je šlo celo malo dol od zadnjič. user posted image  Sem pa začela zvečer otekati v noge user posted image .

NOVE MERE: teža:78kg, obseg:111cm
user posted image Ena info, če je mogoče še katera, ki tega ni vedela(kot jaz user posted image ):

Napotnica za sprejem v porodnišnico ne velja za prevoz z rešilcem v porodnišnico - za to namreč obstaja posebna napotnica- za prevoz, ki ti jo tudi G napiše!!!!

< Sporočilo je popravil cuma -- 4.9.2007 8:57:44 >

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 10667
4.9.2007 9:21:27   
NalLa
IZVIRNO SPOROČILO: cuma

user posted image Ena info, če je mogoče še katera, ki tega ni vedela(kot jaz user posted image ):

Napotnica za sprejem v porodnišnico ne velja za prevoz z rešilcem v porodnišnico - za to namreč obstaja posebna napotnica- za prevoz, ki ti jo tudi G napiše!!!!

Cuma jest sem sicer dobila 2 napotnici (za v porodnišnico in za rešilca), ampak sem pa opazila, da mi veljajo samo do takrat, ko imam potrjeno kartico. Na to bi me lahko sestra opozorila, ne pa, da imam zdej napotnice veljavne samo do 5.10.

Dorotea stistakm pesti za izpit. Sem že razmiljala kdaj ga imaš. No, jest še ne vem al sem ga naredila al ne. Ne vem a rabi en teden da popravi en izpit.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 10668
4.9.2007 9:23:01   
Emm
Cuma si sigurna glede napotnice,moram na hitro pogledati če imam napotnico za rešilca za vsak slučaj.čeprav mi ni da bi ga klicala ampak če bo nuja bomo pa morali.user posted image

Mi bomo mojemu verjetno spider mena kupili al pa kakšnega velikega bagerja,ampak ko jih ima že toliko.A jim boste dale darila kr v bolnici ko-če pridejo na obisk ali kasneje ko pride domov?

Moja noč je minila zellooooo mirno niti enkrat nisem šla na WC to pa ni ok ker pomeni da nisem dovolj pila.Moram pa vsaj 2l (minimum spit)
Je katera imela zelo povečano št beljakovin v urinu,men je v petek rekla da to ni vredu in da naj pijem zello veliko.

O popadkih čez noč ne duha ne sluha,vsaj čutila jih nisem,me pa zjutraj boli v križu.
Upam da mi bo danes rekla da sm že malo odprta in da bi bilo pametno kr v P se spravit rodituser posted image user posted image ----ooo ko pa bojo to samo sanje in bo odgovor še čisto drugačen tako kot pri prvem.Ne gospa otrok se še ni spustil čeprav ste že čez rok in maternični vrat še ni skrajšan-bomo še počakali 10 dni pol pa v P na sprožitev.user posted image user posted image user posted image  upam da nimam te nesreče.

Je user posted image  septembrček že na svetu?
Kateri je uspelo biti prva?

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 10669
4.9.2007 9:29:24   
Pikica pokica
Emm, moj sin bo dobil darilo od sestrice v porodnišnici, ko jo bo prvič prišel pogledati. Seveda ga bo mož prej dostavil user posted image . Sem pa po nasvetu kar nekaj mamic pripravila še manjše stvari  - čokoladico, bombončke, cd s pesmicami ( zelo rad poje in posluša otroške pesmice)... tako da bo vedno nekaj dobil. Mogoče bo zaradi tega manj ljubosumen in ne bo joka, ko bo treba z atijem domov. 

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 10670
4.9.2007 9:31:33   
Mokka1
IZVIRNO SPOROČILO: srček

SEND SEM PRITISNILA!!!!!!

Bravo ti!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10671
4.9.2007 9:51:26   
dorotea
Punce, hvala, zdaj pa se res grem učit!
Sam še glede napotnice in rešilca...rešilca naj bi poklicale tiste, katerim voda odteče in nimajo glavične vstave(torej dojenček ni z glavo dol), ker potem lohko pride do zapletov, da pade ročica ven al kaj podobnega...in zato morajo nujno ves čas ležati in seveda poklicat rešilca. Če pa vam voda odteče in je bebica z glavo dol...ni panike, ker se ne bo nič zgodilo...mirno vas lahko možek pelje v porodnišnico...pri popadkih pa imate itak še čas. tko, da napotnico za rešilca ne dajo vedno!(sem namreč vprašala ginekologinjo, pa mi je tko povedala) ...Seveda, pa lohko vprašaš zanjo, če ne bi mogla drugače do porodnišnice, po mojem ti jo dajo.

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10672
4.9.2007 9:56:34   
Anonimen
Pozdravljene,

tako lepo sem vam odgovarjala, eno uro sem brala za nazaj, pa se mi je iz čistega mira ugasnil računalnik.user posted image
Malo sem pozabila kaj sem vse odgovarjala tako, da bom zdaj poskusila na kratko še enkrat.

Moja dva šolarčka sem natovorjena kot mule spravila v šolo. (peljal jih je ati, da jim je pomagal) Zdaj sem sama doma in nevem, kaj se dela, ko si sam doma!?user posted image  Glede na vreme je najbolj pametno poležavat, pred TV ali knjigo. Morala bi malo pospravljat, ampak za to še imam čas - prav tako za kuhanje kosila. Glede na to, da malček še ne daje nobenih signalov, da bi prišel ven, se bom pač morala z nečim zamotit. user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: *ribica*

Tudi jaz sem že večkrat vprašala za vaše mnenje o nekem kengerujčku, ki bi ga res rada kupila, vendar nisem dobila odgovora. Po tem takem predvidevam, da nobena kakšnih izkušenj s tem oz. mi ne zna svetovati če bi bil praktičen in uporaben. 

Za mene je kengoru ZAKON. Pri obeh otrocih je bil veliko v uporabi. Z žano smo pri njenih 4. mesecih šli celo do izvira Soče. Super mi je bil za kratke sprehode pozimi, hitre obiske trgovin (kakšne malenkosti za kosilo,...). Otroka sem enostavno zaprla pod bundo in sva šla.
Tudi sedaj sem kupila kengoru - še boljši kot je bil prejšnji (ki je sedaj v zelo slabem stanju) in sicer TOMY freestyle cool, v njem lahko prenašaš otroka od 0 - 12 mesecev, se pravi od 3,5 do 9 kg. V baby centru stane 39,99 €, ampak julija je bil v akciji.
Upam, da ti moj odgovor kaj koristi.

SRČEK - dobro si jih potegnila, zdaj te mogoče ne bodo ves čas klicali če si že rodila!!user posted image user posted image user posted image

NANA - user posted image user posted image user posted image  za malo Majo!

BUŠKICA - user posted image user posted image user posted image

NEFRETITI - DOBRODOŠLA DOMA in ponovno med nami.

PIKICA POKICA - TI SI ŠE ZMERAJ DOMA???

To imamo neke lenuščke, sploh se jim ne mudi ven. Mojemu se danes še brcat ne da. Vrjetno spi, ko pa je tako gnilo vreme. Mislim, da se bom tudi jaz še malo zavlekla pod odejo preden se popolnoma spravim v pogon (pospravljanje in kuhanje kosila). Mogoče pa najdem kaj na TV ali pa postanem kot babice, ki gledajo te limonade na POP-u.

Se še javim - KASNEJE.

(odgovor članu *ribica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10673
4.9.2007 10:03:04   
Pikica pokica
Glede kengorujčka - tudi jaz sem ga zelo veliko uporabljala. Ker je bil sinček bolj pri ta lahkih, sem ga lahko nosila skoraj do enega leta oz. dokler ni shodil.
Meni se zdi zelo praktičen, sin je užival v njem. Pri dveh mesecih in pol smo prehodili pol Logarske doline ( ne po hribih, da ne bo pomote user posted image ) in mali je ves čas spal. Potem smo bili še večkrat na Okrešlju...
Super je tako za bebike kot za mamice ( ali očke), da si naberejo malo kondicije user posted image user posted image user posted image .
Moj je imel oporo za glavico, tako da je bil primeren tudi za čisto mičkene dojenčke.

Meni je pa TAKOOOOOO slabo danes... Ampak to je edino, kar se dogaja. Drugače še NIČ!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10674
4.9.2007 10:04:58   
guppy
VNETI UČKI PRI NOVOROJENČKIH: (nefretiti), tudi naš Marko je že v P imel vnet uček. Pediatrinja mi je rekla, da se to lahko zgodi zaradi kemične reakije na ene kapjice, ki jih dajo novrojenčkom, da jih ne bi napadlo nekaj, kar povzroča slepoto. Predlagali so mi, naj čistim uček s fiziološko in naj nakapam vanj kapljico-dve svojega mleka. Tako sem tudi delala in stanje se je tako hitro popravilo, da sem bila res resenečena. Sicer pa - če 2-3 dni ni bolje, moraš k pediatru po antibiotik-kapljice.

Draga nana,
ČESTITAMO od srca in naša Maja pošilja 1000 poljubčkov tvoji mali Maji user posted image
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 10675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  425 426 [427] 428 429   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  425 426 [427] 428 429   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?