bodoča
|
Pozdravljene vse "stare" in nove septemberske !!! Me je skor na rit vrglo, ko sem videla da je naša Guppy rodila med mojim dopustom. ČESTITKE obema , JUPI!!! Kot sem že omenila, sva z mojim dragim bila za malo več kot teden dni na morju. Kolk je pasalo, skoz sem bila v vodi. Osebje v najinem gostišču je vsako jutro spraševalo, če smo že trije, moj je pa itak najprej ko sva prišla šel gledat kje je kakšen zdravnik, za vsak slučaj. MALA vse naj naj naj in še posebej veliko zdravja in najlepšega otročka. Se moram pa pohvalit, da sem končno končala z vsemi pripravami na prihod otročka, konec pranja, likanja, kupovanja in pospravljanja. No, samo še torbo za v P si moram še danes pripravit. Punce, jaz sem kupila plenice pampers new baby od 3 do 6 KG, a mislite, da bojo vredu? Nisem upala kupit unih 0d 4 do 9 Kg, ker mi je v ponedeljek na UZ-ju rekla, da je moj (kljub moji sladkorni) med drobcenimi. Ima nekje 2500 g, naj bi jih pa baje imel okoli 3000 g (v 37 t). V ponedeljek imam spet pregled in CTG, komaj čakam in če se ne bo še kaj premaknilo, bojo baje oni pokrbeli za to. Komaj že čakam, da grem rodit, v zadnjem tednu sem se tolk razpoknila ko ena lubenica sem, pa še strije sem dobila. Pupike, fino se mejte, jaz grem zdaj malo počivat. Pa pa. IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina Bris za strep. agalactiae: gre za bakterijo, ki je del normalne flore in nam odraslim nič ni nevarne, pač pa novorojenčku ob prehodu skozi porodni kanal, če je seveda prisotna. Lahko povzroči sepso novorojenčka, ki je lahko tudi smrtna. Bris naj bi se vzel tik pred porodom (recimo teden dni), ker bi le takrat zanesljivo dokazal prisotnost bakterije. Jaz se bom za bris odločila, ker mi ni nikoli škoda dati denarja za take stvari. Da je naša država blazno mačehovska do otrok in državljanov pa itak vemo. Plače imamo med nižjimi v EU, ceno kruha in vrtcev med najvišjimi. Toliko o skrbi za dvig natalitete. Meni so vzeli ta bris, ko sem ležala v bolnici in ker so odkrili to bakterijo tudi na urinu, sem sedaj na antibiotikih Ospen 1500, ko grem rodit pa domi še direktno v žilo penicilin, ker mi je rekla da je lahko to nevarno za otročka ko se rojeva. Aja, pa jaz to nisem plačala, sem pa dobila zadnjič informativni račun, kolk bi me prišlo, če ne bi imela dodatnega zavarovanja. Za tri dni bolnice s preiskavami bi plačala 474 EUR, hvala lepa, pa že rajši dam tistih 20 EUR vsak mesec, pa je. Joj, pa zdaj sem videla, da je tudi Rožica že mamica, ČESTITKE tudi tebi in vsem tvojim.
< Sporočilo je popravil bodoča -- 15.8.2007 12:46:32 >