ronja -> RE: Kriza (8.12.2006 12:00:28)
|
Hej, spet se prepirate tisti, ki v bistvu isto govorite... Meni se zdi, da oba pravita, da se morata OBA partnerja prilagajat. Tjazi je anonimno nap* zato, ker je napisala, da ona hoče moža nazaj, takšnega, kakršen je bil pa pika in ni napisala, da se je mogoče tudi ona zato bila pripravljena potrudit. Čeprav je to po svoje jasno, če se tu sprašuje (res pa je, da sem nepobolšljiv optimist:) Mišek, seveda niso samo fantje infantilni in seveda se ne prilagajamo samo ženske. Čisto mogoče pa je, da se tjazi prilagaja svoji ženi bolj kot anonimna možu. (Verjetno si je izbral tako, ki mu sede na karakter.) Mogoče pa ne, ampak tega midve ne moreva vedet... Glede klika je po moje mislil, da ti naredi klik, da nekaj razumeš, uvidiš, da si nekaj narobe delal, ni pa nujno, da potem to lahko tudi tako hitro popraviš, čeprav včasih gre... Kadar nekdo sprašuje za pomoč, navadno najbolj pomagaš, če tistemu človeku poveš, kaj lahko on spremeni, ne pa da mu rečeš, da je partner vsega kriv - ker itak skoraj nikoli ni... To smo vsi do zdaj probali naredit, bolj ali manj uspešno. Če mam jaz problem, si želim konkretnega nasveta, kako naj se ga lotim, tudi če mi način ni všeč... Res pa da nismo vsi enaki... Anonimna je verjetno z možem vse razčistila, mogoče ji je celo on vse povedal, kar mu gre na jetra in se bo ona trudila to upoštevat in obratno, seveda, napisala pa je samo to, kar ji je bilo najpomembnejše - da jo ima še rad in bi rad bil z njo... Zato so se začeli ljudje usajat, da nista nič rešila. Če bi napisala, kaj sta se dejansko zmenila, kaj on rabi in česa noče, in obratno, kaj je on rekel na njene pritožbe, bi verjetno vse skup zvenelo precej bolj realistično in bolj podobno reševanju problema. Nihče ni rekel, da ima njen partner prav, ko hodi okoli in jo zanemarja, samo hoteli smo jo opozorit, da majo te stavri ponavadi kak vzrok - da se človek ne spremeni iznenada v svoje nasprotje, brez razloga, če je bil prej srečen... In smo rekli, da je dobro vzrok najt. pa da se navadno oba spremenita, vsak pa vidi samo drugega, kaki je ratal, sebe pa ne... Ampak za nasvet je spraševala anonimna, ne njen mož, zato smo lahko svetovali samo njej, kaj naj poizkuša. Namreč ni vedno fora v tem, da drugemu dokažeš, kako nekje nima prav - vsaj če ga imaš rad, navadno ni v tem nobenega smisla... On je reagiral po svoje, ne najboljše, ampak je mel svoje razloge. Verjetno je ona del tega razloga... Ta del lahko spremeni... Če imaš nekoga rada, ti je važno, kako se počuti... In če veš, da ga boš z napadom (v smislu, zdaj in točno zdaj se pa morava to zmenit, zakaj za vraga si ratal tak, zakaj se tak grdo obnašaš do mene... - mislim, da je mel tjazi tak "pogovor" v mislih)... še bolj odbila in bi rada ostala z njim, se ti to ne splača. Na splošno se ne splača ranit ali prizadet partnerja - nikoli, vsaj dokler želiš bit z njim... Zato mora včasih človek, ki prvi spozna in si prizna, da nekaj v zvezi ni v redu, bit malo bolj odrasel od tistega drugega, ki si mogoče tega še ni na glas priznal (to ni vezano na spol in je tudi pri istem paru enkrat tako, drugič obrnjeno)... In zato mora bit nežen - ne zato, ker bi imel njegov partner prav v svojem vedenju ampak zato, ker si želi rešit stvari in si res želi prit resnici do dna... zakaj sta postala taka drug do drugega... Ni, da bi ženske MORALE delat s fanti v rokavicah, je pa dejstvo, da se nam to NAJBOLJ SPLAČA, kadar želimo zvedet resnico, kadar želimo, da se nam odprejo in kadar ne želimo prizadet nekoga, ki ga imamo rade in kadar mu želimo pomagat... ker če bosta tulila en na drugega, bosta oba samo bolj nesrečna...
|
|
|
|