|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 8:56:06   
MarijaPo
Živjo punce,

za nami je še ena neprespana noč. Naša 6.5 mesečna punčka Eva se ponoči zbuja, začne godrnjati - tko kot se oglašajo tjulni, kadar jim kaj ni po volji in potem jo dam na joško, 3x potegne (po tem sklepam, da najbrž ni lačna) in plitvo zaspi.
Pri katerih mesecih ste vi ubrali taktiko - pustimo ga, da se dere, bo dojel, da nima smisla ponoči se zbujat in za brez veze težit? Mislim namreč, da ni za nikogar dobro (še najmanj Evo), da se ponoči zbuja.
Do zdaj je namreč lepo spala in smo tudi bili že na "prespi celo noč" sistemu.
Kaj bi ve predlagale - ali naj še naprej kot zombi vsako noč parkart vstajam in jo dojim, da zaspi, ali naj jo pustim jokat, ali naj ji da ata dudo kadar se zbudi?

Hvala za vaša mnenja in predvsem konstruktivne predloge.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 9:15:47   
Seven*
Ce ze, potem bi ubrala strategijo "atek na pomoc".

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 9:55:39   
Marogica
Če je navajena na dudo med spanjem, ji vsekakor daj dudo in je ne pusti kar tako dreti, saj rabi pri spanju nekaj tolažilnega. Če pa na dudo ni navajena, ji pa tudi le-ta ne bo nič pomagala, da bo lažje zaspala. V takem primeru bi jo jaz pustila dreti. Saj ne bo dolgo.

Jaz sem moja dva začela "navajati" (beri dreti) pri 5, 5 in 6 mesecih. Od takrat dalje spimo celo noč.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 10:00:41   
Jančika_
Pri nas se trenutno ubadamo s podobnimi vprašanji. Kajetan je star pet mesecev in je kar naenkrat cele noči buden. Do pred enim tednov se je zbudil samo 1x na noč za jest. Ampak to zdaj je res buden kot sova. Na srečo se ne dere, pa tudi joška ne pomaga, da bi zaspal nazaj (sem pa varčna z njo; pri taprvem sem mu jo kar naprej tiščala, potem pa ni mogel spat, ker je bil tako napokan).

Taprvemu sva ukinila nočno hranjenje pri štirih mesecih in pol po nasvetu pediatrinje (čez dan nama namreč ni nič več jedel, ponoči pa na eno uro). Prevzel ga je ati in mu dajal dudo, na srečo pa je mali takoj skapiral in smo imeli štalo samo eno noč. Kar tako dreti ga ne bi pustila (se je pa vseeno drl, ampak vsaj ni bil sam).

Zdaj pri tamalem pa ne vem. Če se ne dere, ga pustim v posteljici, kjer se čisto lepo zabava po svoje, ampak jaz ne morem spati, če ga slišim. Če se dere, mu dam joško (danes je bilo to 2x). To mi je zaenkrat še sprejemljivo, čeprav sem že od tega po enem tednu čisto uničena. No, danes je obakrat po hranjenju zaspal nazaj (včeraj je pa tri ure buljil v kaj jaz vem kaj). Če bo šlo na slabše, bomo naredili kot pri taprvem, ati v akcijo (saj gre zdaj tudi, ampak le, če ga brcnem v rit, sicer itak vse prespi, je gluh ko kantauser posted image ).

Razpoloženje pri tamalem se je tudi drastično poslabšalo, ker je neprespan (zdajle je končno zaspal po uri in pol jajcanja). Cel dan se dere od zaspanosti, sicer je pa tak smejko, da ni za verjet. Tole bedenje res čisto nobenemu ne koristi. Upam, da se bomo kmalu naštelali nazaj na stari ritem.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 10:06:34   
Jančika_
No, in se je že naspaluser posted image . Se grem s kolom po glavi.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 10:22:34   
asso
Jaz sem imela pri prvi to taktiko, da če je samo godrnjala sem jo pustila in je ponavadi zaspala nazaj. Če se je začela jokati sem jo pustila cca. 10 minut, če po tem času ni zaspala sama nazaj sem jo dala v deželo zizilandije. Večkrat je z jokom zaspala nazaj...

_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 10:30:21   
Anonimen
A kdaj pustiti otroka, da se nauči, kako naj sam zaspi?
Takrat, kot se nauči, kako se lahko ne zaspi. Ker tega ne znajo od nekdaj, tam nekje pri okoli pol leta starosti pa to veščino osvojijo. Potem ponavadi traja  izvajanje te novopridobljene veščine pač nekaj časa, dokler nista mati in otrok že precej izmozgana in potem mati nekje iz globine potegne še tisti preostanek moči, da detetu pokaže, kdo je tukaj glavni in kaj bo pač moral naredit, da bodo potem vsi zopet dobre volje in se imeli radi vse dneve in noči.

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 10:40:12   
Baucka
Mi smo imeli burne noči zadnjih 14 dni. Stara je 7 mesecev. Mi je pa že pri enem mesecu spala po 6 ur v kosu. Prvo se mislila, da jo zebe. Smo kupli kvalitetno odejo od Odeje (prej smo imeli neke smešne), pa ni blo bolje. Smo še šli po žakelj in spet nič boljše. Zbujala se je vsaki dve uri in še medtem sem jo obračala kot čevapčiča celo noč, iz enega boka na drugi bok. Smo bili vsi kot zombiji, Ema in midva. Tuhtala sem in tuhtala, kaj ji ne paše. In smo prekinli z uvajanjem GH (čeprav smo dali smo 2 žlički jabolke) in sedaj smo dve noči prespali in to od 7.30 do 5 ali 6 ure zjutraj. Amerika. Upam, da bo tudi to noč tako.
Moje mnenje je, če se otrok zbuja mu nekaj ne paše, samo pogruntat kaj, je user posted image . Poskušaj se spomnit ali ste kaj spremenili, da bi lahko bil zbujanje reakcija. Mislim, da bi tudi otrok rajši spal, kakor jokal. Jaz sem se tedaj vlegla zraven nje (lička na lička), če sem postala živčna sva se za kakšne pol urce z mojim menjala (zaspi samo ob meni), sem se umirila sem jo spet poskušala uspavati. Pravijo, da otrokčuti če si nervozen in je le še vse slabše. Bili sva v temi in se nisem pogovarjala z njo  zize pa tudi nisem takoj ponudla, ampak le tedaj če je bilo res veliko derenje.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 11:14:42   
digi
jaz sem to taktiko uporabila že kmalu po prihodu domov... No, ko je bil naš star kake tri ali štiri tedne.... In delovalo je....

_____________________________

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 11:36:26   
Anonimen
Najprej duda, potem dojenje, jokati je ne bi pustila, da se ne razbudi.

Jaz sem jo ponoči takoj poskušala uspavati naprej, da se ni razbudila. Takoj, ko sem jo zaslišala, sem jo dvignila iz postelje, običajno tako hitro, da je očka še slišal ni.

Če je bilo to z vidika crkljanja in razvajanja ok, ne vem, pravzaprav mi je bilo sploh takrat vseeno. Je pa taka hitra reakcija pomenila to, da je ona zelo hitro zaspala nazaj, jaz tudi, da o očku ne govorim. Še slišal naju ni. Vsaj tako je rekel. In je bil on zjutraj ves motiviran, da je ob sedmih z njo vstal. Jaz pa smrčala naprej.

Skratka, vsi smo bili  na ta način naspani, predvsem pa zadovoljni. Sploh jaz, ki sem en velik zaspanko user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 14:04:21   
April
Jaz ga nisem pustila jokati, čeprav je bilo včasih res hudo s spanjem in nočnim bujenjem. Pa smo tudi to "prespali". Ne vem, če bi jaz zdržala, da bi ga pustila jokati.
Zdaj se sicer tudi zvbuja ponoči, a ponavadi takoj nazaj zaspi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 16:46:08   
Moa
Nobenega od otrok nisem pustila jokati. Ne verjamem v to metodo.. oz, jaz je ne zagovarjam.. lahko pa da je ucinkovita pri drugih druzinah...
Ker sem pac zagovornik, da otrok nikoli ne joka "brez veze" - mogoce pa samo rabi naso blizino. In zakaj mu ne bi ustregla? Na svet ga nisem spravila zato, da ga bom ze pri nekaj mesecih ignorirala in potiskala stran od sebe.. ce napisem malce bolj na grobo.
Ne vem no.. jaz mislim, da s tem, ko se ne odzoves na njegov klic podres obcutek po varnosti in zaupanju.
Jaz sem tukaj za njih vsakic, ko me potrebujejo.. tudi sedaj ko sta vecja dva ze najstnika... Pa naj se taksno "uspicita"...heheh Mogoce so ravno zaradi tega moji otroci samostojni in nikoli niso viseli na meni.. ker so vedeli, da sem jim na voljo, ko me rabijo.. in ne"ne izginem"...

O, seveda sem hodila kot zombi naokoli... ampak, je minilo. Tisto prvo leto brez spanca se tako hitro pozabi...
Jaz bi raje uporabila.. tako kot je ena napisala ..."ocka na pomoc"...

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 21:39:43   
Ivanča
Moa, to si res lepo napisalauser posted image  Se strinjam z vsem. Predvsem tisto o občutku varnosti, ki ga dojenček izgubi.

Jaz sem tudi zagovornica, da dojenček z jokom sporoča, da mu nekaj ni v redu.  Kaj............no, res je včasih težko ugotoviti..................kakor praviš, da samo malo pocuza, gre najbrž za crkljanje, tako da poskusi z dudo....drugače pa tako kot je že ena prej napisala, pomisli, kaj ste spremenili pred kratkim, da je porušilo vaš ritem.....kakorkoli, če že, potem uberi metodo: oči, pomagaj!

Pa lahko nočuser posted image



< Sporočilo je popravil Ivanča -- 3.12.2006 21:44:00 >

(odgovor članu Moa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 21:59:21   
natalia
ja, sem tudi že razmišljala o tem, pa nekako se ne morem pripravit do tega, da bi jo pustila jokat;čeprav včasih pa res ne manjka dosti...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 22:07:41   
rainbow
pri nas se je tudi začelo okoli petega pogostejše zbujanje, in trajalo do 14-tega meseca na dve uri ponoči.
Jokati je nisem hotela pustiti, ker bi se zbudila še starejša, in pol bi imela dve težavi, ne samo eno; pomoč moža ni prišla v poštev, tak da sem z občasnimi poskusi, da zaspi sama zvečer, ki so vsi propadli zaradi njenega huronskega joka, vztrajala na zizolandu, potem pa je šlo v 4-ih nočeh kot po maslu. In ni problema od takrat, razen če je bolna.

ne vem, očitno je bila dovolj stara ali kaj; baje se veliko otrok začne okoli petega meseca ponoči zbujat; sem skoraj naredila doktorat glede tega spanja, pri obeh; če boš jo pustila jokat, vedi, da dojenčki nekje do 10tega meseca (ali nekaj takega) nimajo predstave, da če mame/očeta ni v prostoru, da sicer obstaja; morda so zato vsi naši poskusi neslavno propadli. Jokala tak, kot da se svet podira. Pri 14-tih pa samo klicala, ni bilo tako hudo.

želim čim manj zbujanja ponoči

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
3.12.2006 23:30:52   
shooo
nasa je imela fazo "ponoci biti na zizi in ce je ni se dreti" okoli 7 meseca. nikoli je nisem pustila dreti se.mislim da me je takrat silno rabila ob sebi in sem ji ustregla. enim pomaga duda, enim malo bozanja, drugim spet ziza...
jaz sem si tisti cas pomagala tak da smo spali skupaj, in se mi ni bilo treba vstajati za vsako "kmeeee".zaspala je nazaj cim se je priklopla...minilo je pa nekje po enem mescu.
sedaj spi celo noc v svoji postelji, ki je ob najini.brez kakarsnih koli stresov za njo ali nas.
sama tako majhniega dojencka nikoli ne bi pustila jokati , sploh pa ne jokati doker ne zaspi.user posted image
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 0:00:43   
KaMa
Naša se je tudi po nekaj mesecih spanja cele noči začela zadnje čase zbujat. Smo ugotovili, da večinoma pomaga že, da malo porukamo košarico oz. jo sem in tja vozimo in nazaj zaspi (nevem, kaj bomo, ko bo šla  posteljico ;)). Če se še vedno dere, ji dam za jest v temi in tišini. Držimo pesti, da bo spet kot prej :D

_____________________________

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm


(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 0:08:32   
rija
moj mladič se tudi zbuja ene 2 do 5 x na noč, vendar kot Mič hitro odreagiram, tako, da se niti ne zbudi do konca......duda, voda pa spi naprej.

Kot Moa tudi jaz zagovarjam nejokanje.

Sem ga enkrat pustila jokat 25 minut, ker res več nisem mogla. Rezultat: na koncu sem ga stiskala k sebi, on je fajn spal, jaz pa jokala ko dež....

klinc gleda, bom spala ko bo v puberteti....z njim vred do dvanajstih....user posted image user posted image


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 2:16:23   
krica
To je večna debata. Ali se odzvati na vsak manjši jok ali pa ga pustiti da se "zdere" in od omaganja potem zaspi. Jaz nisem zagovornik nobene od teh metod.
Jaz zagovarjam neko srednjo pot. Po lastnih izkušnjah vem, da se obnese. Ni pa nujno da velja za vse.
Naj se malo pojoka, to ni nič slabega. Potem pa greš v sobo, ga malo ogovoriš, poležiš mogoče kaj zapoješ in greš. S tem otroku poveš, da si v bližini, da ni sam.
Pri nas doma se to obnese.
Kaj pa vem, težko je biti pameten....


_____________________________

BREZPLAČNE nagradne igre

Mali oglasi
z vpisom malega oglasa sodelujete v veliki nagradni igri

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 4:12:01   
pearl
Pri naši nočni jok zaenkrat pomeni lahkoto, ji dam zizo in zaspi hitro nazaj.
Smo bili navajeni, da je zaspala najkasneje do devetih. Zdaj se mi je pa že 2x zapored prebudila okrog 10.30 in malo zajokala. Predvčerajšnjem sva jo dviginla in potolažila, včeraj pa sva jo kar pustila, je bil bolj jamr jok, verjetno še v spanju Tako, da glede jokanja ocenim, če je intervencija potrebna.

(odgovor članu krica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 8:46:34   
lenika
Če se ponoči prebudi, mu dam dudo, nikoli pa ga ne dvigujem iz postelje, ker že vsaj 1 mesec ne je ponoči.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 9:21:33   
Naja31
Mi smo metodo "pustiti jokati" sprobali 2x. Prvič pri 7ih mesecih, po eni uri histeričnega dretja, sem ga vzela ven iz posteljice. Drugič pri 10ih mesecih, po dveh urah dretja, je ves utrujen zaspal. Vsakič sem si rekla, da tega ne naredim nikoli več. Pa sem bila skoz zraven, ga božala, mu pela, govorila, ampak ni pomagalo čisto nič.
In še vedno sem mnenja, da je to zelo nehumana metoda.
Pač sem preživela, da se je do 14ega meseca zbujal tudi po 10x na noč, zdaj se zbudi 1x do 2x in smo vsi srečni.

Pri nekaterih otrocih to pomaga. Prvo noč pojokcajo 10 minut in zaspijo, drugo noč 5 minut in potem zaspijo. In potem kar spijo celo noč. Če veš, da bo pri tvoji tako, potem poskusi. Če pa že zdaj veš, da ne bo pomagalo, potem ne poskušajte. Je preveč hudo, tako zate kot za otroka.

Se pa 100% strinjam s  tem kar je zgoraj napisala Moa. Tudi sama tako razmišljam. Pri nas pač ponoči ni pomagalo absolutno nič kot jaz (no, moja joška), zdaj, ko se ne doji več,  pa moj objem.


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
4.12.2006 9:50:07   
ribica.

Pri nas je zgodba dokaj podobna. Mali je star 7 mesecev in se je začel pogosteje prebujat. Ampak, glede na težavno prvo bebo, ki je res delala težave s spanjem in sploh z vsem, mi ni nič težko. Vstat parkrat na noč, dat zizo, tolažit.... vse to je pljunek v morje proti prvemu otroku.  To iz mene še niti približno ne naredi zombija. Taprva mi je res pokazala kaj je to problematičen dojenček, samo tega se zavedam šele zdaj.  Zdaj so nebesa!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
5.12.2006 10:32:19   
petra.horzi
jz sm mojga sam enkrat pustila jokat, je zaspal, ampak se je po 15min spet zbudu in pol ga nism več pustila
sploh pa ko sem v knjigi "nočno spanje, brez joka v sanje" brala kako se otrok počuti, če ga pustiš jokat, sm si rekla nikol več
še vsak otrok je prespal celo noč, eni že od rojstva naprej, eni pač malo kasneje, pol bo pa skoz spal celo noč, tko da se ne sekiram
itak sm se že4 tok navadla vstajat ponoči in ga dojit, da dostkrat zjutri sploh vem ne kdaj in kolkokrat se je zbudu:)

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere?
5.12.2006 12:44:24   
_andreja_
IZVIRNO SPOROČILO: petra.horzi


itak sm se že4 tok navadla vstajat ponoči in ga dojit, da dostkrat zjutri sploh vem ne kdaj in kolkokrat se je zbudu:)


enako!!!user posted image

drgač pa mislim da če se nebo sam nauču spat celo noč do 8,9 meseca bomo pri nas tudi začeli uporabljati metodo dretja....user posted image user posted image

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu petra.horzi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




prehranska dopolnila
Lelly28 RR

Ali jemljete prehranska dopolnila?

da (17%)

ne (67%)

le tiste, ki mi jih predpiše zdravnik (17%)


Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!