Jančika_ -> RE: Kdaj pustit, da se ponoči dere? (3.12.2006 10:00:41)
|
Pri nas se trenutno ubadamo s podobnimi vprašanji. Kajetan je star pet mesecev in je kar naenkrat cele noči buden. Do pred enim tednov se je zbudil samo 1x na noč za jest. Ampak to zdaj je res buden kot sova. Na srečo se ne dere, pa tudi joška ne pomaga, da bi zaspal nazaj (sem pa varčna z njo; pri taprvem sem mu jo kar naprej tiščala, potem pa ni mogel spat, ker je bil tako napokan). Taprvemu sva ukinila nočno hranjenje pri štirih mesecih in pol po nasvetu pediatrinje (čez dan nama namreč ni nič več jedel, ponoči pa na eno uro). Prevzel ga je ati in mu dajal dudo, na srečo pa je mali takoj skapiral in smo imeli štalo samo eno noč. Kar tako dreti ga ne bi pustila (se je pa vseeno drl, ampak vsaj ni bil sam). Zdaj pri tamalem pa ne vem. Če se ne dere, ga pustim v posteljici, kjer se čisto lepo zabava po svoje, ampak jaz ne morem spati, če ga slišim. Če se dere, mu dam joško (danes je bilo to 2x). To mi je zaenkrat še sprejemljivo, čeprav sem že od tega po enem tednu čisto uničena. No, danes je obakrat po hranjenju zaspal nazaj (včeraj je pa tri ure buljil v kaj jaz vem kaj). Če bo šlo na slabše, bomo naredili kot pri taprvem, ati v akcijo (saj gre zdaj tudi, ampak le, če ga brcnem v rit, sicer itak vse prespi, je gluh ko kanta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ). Razpoloženje pri tamalem se je tudi drastično poslabšalo, ker je neprespan (zdajle je končno zaspal po uri in pol jajcanja). Cel dan se dere od zaspanosti, sicer je pa tak smejko, da ni za verjet. Tole bedenje res čisto nobenemu ne koristi. Upam, da se bomo kmalu naštelali nazaj na stari ritem.
|
|
|
|