|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Molitev pred jedjo
26.11.2006 0:57:21   
Anonimen
Ne. Ne molimo, ne zahvaljujemo se...
Ko že ravno skupaj jemo (kar je na žalost zelo redko) - ponavadi v soboto in nedeljo - si voščimo dober tek.

That's all

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
26.11.2006 6:28:25   
mmijau
Ko doživljam vsakdan, poslušam in berem ostale imam občutek, da bodo podobne navade vedno bolj cenjene. Kakšen tempo je bodo naši otroci res veseli, da smo vsaj enkrat na dan vsi skupaj. Pa naj bo to zajtrk, kosilo ali večerja. user posted image

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.11.2006 8:09:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Ne, ker nismo verni. Si pa obvezno zaželimo dober tek.

user posted image user posted image

No, saj toliko časa si tudi mi vzamemo....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
26.11.2006 9:02:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
26.11.2006 10:45:09   
Maxica
Ob nedeljah, ko kosimo pri mojih starših, molimo pred jedjo, sicer se pa le pokrižamo.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
26.11.2006 10:49:27   
Sita
Bistvo ni v molitvi. Niti v tem, če smo verni ali ne. V smislu klasične vere, mislim. Če verjamemo v Ljubezen, ljubimo. In če ljubimo svoje najdražje, verujemo. Verujemo v Ljubezen. Verujemo v Dobro in Srečo. Če nam pomaga klasična vera, je dobro, če jo zavračamo, je pa tudi dobro. Vse je dobro, le da smo sposobni ljubiti. Tako jaz gledam. In prepričana sem, da vsakdo JE sposoben ljubiti. In da vsakdo včasih začuti neko neizmerno radost in srečo.
Jaz sem že danes tako srečna, ker je zunaj prekrasno modro nebo in sonce. In ker grem z družino spet v gore .... 

Bistvo je v tem, če čutimo in znamo pokazati svoji družini, kako jih imamo radi, koliko nam pomenijo, če jih spoštujemo in če jim znamo prisluhniti in globoko pogledati vanje. In v tem, da se zavemo, kako lepo je, ker ne živimo v pomanjkanju, ampak v blagostanju. Da imamo vsak dan toliko dobre hrane, da nam je toplo in imamo streho nad glavo - in predvsem drug drugega.

Obred si lahko zamislimo ali pa tudi ne. Lahko je verski ali pa nek drug ali pa čisto nekaj našega. Ali pa ga ni - in je samo zavedanje.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

Neposredna povezava do sporočila: 31
26.11.2006 10:58:34   
Anonimen
user posted image user posted image  Sita,nekaj tako lepega pa že dolgo nisem slišala.Če bi več ljudi tako razmišljalo,bi bil svet lepši.

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
26.11.2006 16:08:01   
karmy
mi nismo verni, in tudi tega ne prakticiramo doma. rečemo pa si dober tek user posted image  

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.11.2006 7:50:58   
srki
Ne, ne delamo tega.

Neposredna povezava do sporočila: 34
27.11.2006 13:06:12   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI
Zanima me, če katera družina pred jedjo moli oz. bolje rečeno "se zahvali" za  jedi, ki jih ponuja miza.

Ne boste verjeli. Radi bi, pa ne. Enostavno pozabimo. Včasih se spomnimo in takrat molimo. Ampak je pa težko. Namreč nikoli nisem bil tega navajen in zato sedaj pozabim. Včasih se spomnim med jedjo in takrat se v mislih zahvalim za jedi, ki smo jih prejeli in ki smo jih že pojedliuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 35
27.11.2006 15:31:46   
vampirka
Midva na malega člana user posted image  še čakava, ampak kot osnova družine imava pa že sedaj obred, da obvezno skupaj zajtrkujeva in večerjava (oz. imava bolj pozno kosilo). Vedno si zaželiva dober tek. Prav tako ni nič samoumevno (brez prosim in hvala pri naju ne gre)... Da se ljubiva, si ne govoriva vsak dan, ampak si pa to vsak dan pokaževa...upam, da nama bo to spoštovanje in zavedanje uspelo prenesti tudi na najine otroke.

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.11.2006 22:23:55   
Lianna
Ne. Ker nisem verna. Smo pa imeli v enem mednarodnem kampu vsakič preden smo začeli jesti moment of silence, se prijeli za roke. To se mi zdi fajn. Da bi se pa zahvaljevala bogu za hrano pa niti pod razno. Sej mi je ni dal on. Lahko se zahvalim samo mami, ker jo je kupila in pripravila.

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
30.11.2006 10:38:45   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Pri nas je to običajno. Vendar ne molimo na glas, v resnici meditiramo. Za nekaj trenutkov zapremo oči, z mantro prikličemo Božansko Energijo, da ta preide v nas in skozi nas ter v hrano. Zatem sledi zahvala - v mislih.

Najini otroci se zelo zavedajo, kaj imajo in da drugi živijo v pomanjkanju, ker imajo lastne izkušnje - od takrat, ko smo bili v Indiji.

Otrokom ne govorim, da jih imam rada, ker to dobro čutijo. Dejanja povedo vse. Tudi midva si ne govorova, da se ljubiva, pač pa si to stalno kaževa. Otrokom pa kaževa svojo ljubezen tako, da jih objameva in poljubiva, z večjima dvema, ki pa tega ne dovolita več oziroma bi jima bilo neprijetno, pa se veliko pogovarjava. In zmraj znamo prisluhniti drug drugemu in tolažimo drug drugega, če je kdo žalosten, prizadet ali kako drugače v stiski.  

Vedno, ko kaj dobijo, se otroci zahvalijo in cenijo. Ne zahtevava pa, da bi se nama zahvaljevali za topel dom ipd., saj je to najina dolžnost. Kdor ima otroke, je dolžan najbolje poskrbeti zanje.

Drugače pa je s tem tako. Tudi midva sva hvaležna za tako čudovite otroke. Vsak dan sem hvaležna zanje, četudi ga kdaj katera kaj polomi. Hvaležna sem, da so zdravi in da jih imam možnost vzgajati in skrbeti zanje. Njim pa zmeraj rečem, da mi pokažejo največjo hvaležnost tako, da so srečne, da znajo premagovat težave in svoja negativna čustva konstruktivno uporabljati (ne zatirati, ampak se jih zavedati in poskušajo razumeti) in da se učijo. To ne pomeni, da se morajo učiti zame. To vedo. Vseeno pa vedo tudi, da sem zelo srečna, če pridno delajo za svojo boljšo bodočnost. Ne zahtevam pa, da bi bile najboljše, saj biti najboljši ne pomeni biti srečen. Želim, da se maksimalno trudijo in če vseeno ne dosežejo dobrega rezultata, želim, da znajo sprejeti poraz in iti naprej. A zdaj sem pa že pri drugi temi.

Mi nismo verni - v klasičnem smislu pomena te besede pri nas.
Razmišljam pa natanko tako kot Sita. Tudi najini otroci funkcionirajo na podoben način.
In tudi midva njih sprejemava tako.

Še en dokaz torej, da bistvo človekovega razmišljanja, delati ali samo misliti dobro in prav, ni v tem, kateri veri pripadaš, če sploh kateri, kolikokrat na dan "moliš", kateremu svetniku se zahvaljuješ....

Bistvo je v nas samih. V Človeku. Ne v besedah. V dejanjih.

Sitauser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 38
30.11.2006 16:32:46   
Strawberrie Cherrie
Hm - mi2 to ne prakticirava; je pa res, da se potrudiva, da vsaj 1x dnevno jeva skupaj - pa čeprav je potrebno kosilo prestaviti na večerne ure.
Pri moji prababici (jap, imam jo šeuser posted image 94let starouser posted image user posted image ) pa recimo, ko naredi kako fešto za rojstni dan in nas je ogromno - njeni otroci, vnuki, pravnuki, bratranci itd...potem pa se vedno zahvalimo bogecu za hrano; mi je takšna ful lepa gesta in vem da je naša prababica zaradi tega ful srečna.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ime
honey_bee

Izbrala bi... :)

Nuša (30%)

Neža (34%)

Maša (36%)

Število vseh glasov: 126

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!