|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 8:46:34   
pikecpokec
Drage moje sonosečke!

Mene pa nekaj zanima: tiste, ki ste že kdaj rodile (jaz sem prvič srečka user posted image ), kakšne so vaše izkušnje s prisotnostjo partnerja pri porodu? Ja, itak vem, da je fajn in tudi midva bova kar oba zraven (kot da bi jaz mela kako izbiro user posted image ). Zanima me predvsem, kekšna so bila vaša pričakovanja glede njega in če je mogoče katera bila na koncu "razočarana" nad njim? al pa je mogoče presegel vaša pričakovanja?
Ker namreč razmišljam o tem, koliko pričakovat od njega. Ne bi rada, da bi on mislil da mora nardit ne vem kaj vse, sploh pa vem da ga bo ful skrbelo za mene ker me že zdaj tko čuva in carta. Mislim da moški ne vejo, da lahko ženske prenesemo marsikatero bolečino (no, porodne še nisem izkusila, ampak verjetno bom tud to preživela)! Spomnite se samo, kako je, če so bolančkaniuser posted image ).

Uf, sem se pa razpisala. No, zanima me samo mnenje izkušenih, pa kak nasvet bi prišel tudi prav!

Hvala in božajte svoje bušije!

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 8:51:07   
Kalina
Hm, jst mislim, da sem jst njega razocarala, ga nisem mogla prenesti zraven sebe oz da se me dotika ali karkoli. Npr mi zacne babica masirat kriz in mi ful pase in oh in sploh, pa nadaljuje on, ma sm znorela, sploh nisem mogla prenest da se me dotika. user posted image cist sm bla zmesena, prava bitchuser posted image pol sm ga poslala da gre sedet nad mano, da ga ne vidim. Ampak to je bilo samo dokler so bili uni hudi popadki. Pol je blo pa vse ok in lepo. user posted image Bogec moj, parkrat sem ga tko zvajznla, da je kr zvezde vidu, je reku da ni vedu da znam tako mocno udarituser posted image user posted image

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 8:51:55   
Naja31
Živjo,
moj je definitvno presegel vsa moja pričakovanja.
Na začetku nosečnosti ni bil ravno navdušen nad tem, da bo prisoten, pa se je potem strinjal, ampak nisem ravno veliko od njega pričakovala.
Potem se je pa res izkazal user posted image  user posted image  user posted image  in nikakor ni bil v napoto.
Brez njega bi bilo veliko težje. In mislim, da tudi njemu nikakor ni žal. Pa še on je preživel prvo uro s sinom, ker so mene šivali  v splošni anesteziji, tako da je on eno uro držal sinka v naročju in sta se samo gledala.
Mislim pa da je bil kar šokiran nad vsem kar se je dogajalo.

Lp, Naja




(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 8:53:27   
total
Nisem ga mela zraven,ker mi je bilo bolje da sem sama....

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 8:59:04   
Katrin
Jaz sem svojemu user posted image  še danes iz srca hvaležna, da je bil poleg. To je bila najina skupna odločitev in ni nama bilo žal. Bil mi je v zelo veliko moralno podporo, in tudi sam je lahko izkusil nekaj novega: čudež rosjtva! Meni pa je bilo lažje, ker sem vedela, da nisem sama... Mislim, da tega ne bova nikoli pozabila.

Lp in srečno.
katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 9:14:28   
Jančika_
Kaj sem pričakovala? Nič kaj veliko. Da bo tam, pa da bo sproti videl, če naj sploh kaj počne ali naj samo sedi v kotu ali gre celo ven, ker pač ne prenese najbojše pogleda na kri. Dogovorila sva se, da naj babici pove določene stvari, za katere sem predvidevala, da bom preveč odsotna, da bi jih povedala sama (da želim roditi v polsedečem položaju, da mi naj otroka takoj položijo na trebuh in da želim biti sama v sobi na oddelku). To je tudi naredil (menda; jaz se itak ne spomnim). V bistvu se od celega poroda najbolj spomnim tega, da je bil ob meni in da mi je to dalo dober občutek. Točno je vedel, kaj bi rada, čeprav nisem nič govorila in sem samo z mimiko in gestiko nakazovala želje.

Drugi porod je potekal tako hitro, da sem bila v porodni sobi kakšnih 15 minut, možu je uspelo biti zraven ravno zadnjih šest. V tem času se mu je uspelo dvakrat bledemu sesesti na stol (ko je stopil not, ga je namreč direktno v obraz  pozdravilo moje rojevajoče mednožje z otrokom napol zunajuser posted image ) in sredi tahujšega potiskanja reči sestri, da želim biti sama v sobi - tu sem bila jaz dovolj prisebna, da sem rekla nekaj v smislu, da zdaj pa res ni čas za pogovor o tem. Po končani akciji je zaspal na stolu (rodila sem ob štirih ponoči), medtem ko sem se jaz tri ure neskončno dolgočasila in pošiljala sms-e. Pa sem vseeno vesela, da bil tudi tokrat zraven. Aja, taprvič je na pobudo babice prerezal popkovnico, drugič sem jo pa kar sama, ker mu to dejanje ni ostalo v najpešem spominu. Oh, to občutljivo bitjeuser posted image .

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 9:34:18   
Anonimen
Ma niti ne vem, kaj natančno sem pričakovala od njega. Razočaral me definitivno ni, ravno nasprotno. Bil mi je v oporo, pomagal vse, kar je bilo treba, kar sem rabila in želela, zabaval je mene in celotno osebje v porodni sobi, da smo se nasmejali in imam zaradi tega porod še v toliko lepšem spominu.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
24.11.2006 9:47:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 10:41:09   
memole
Moj je tudi bil zraven saj brez njega ne bi šlo mi je bil v oporo mi močil usta se z mano pogovarjal saj sem bila do odprtja sama v porodni babica je samo pogledat prišla koliko sem odprta in je šla!
Pol je še popkovino prerezal poslikal prve minute Larinega prihoda na svet in se z njo cartal dokler so mene šivali in med kosilom!

Lep dan želim!

_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 10:50:32   
tatam
Moj je bil zraven obakrat in tudi sedaj bo če bo le mogoče!
Pomagalo mi je že to,da sem vedela,da je zraven mene.Držal me je za roko,masiral,dihal z mano...Pa tudi zaradi mojih bolečin se je sekiral...
Je pa bil ko je blo tak daleč kot v transu.Pozabil je slikat,popkovnice tudi ni prerezal,ampak je le gledal tisto malo bitjece!!Še dobro,da ga je babica spomnila naj slika,drugače bi bli brez slik iz porodne.
Drugič pa se je spomnil,da mora slikat..Uspelo mu je enkrat,pa je bil film poln!
Sedaj pa si želi prerezat popkovnico in res upam,da mu bo uspelo!

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 11:02:35   
rija
Moj je bil zraven. Kaj je pravzaprav počel se ne spominjam. Vem samo, da ne vem, če bi katera druga oseba zdržala tako stiskanje roke.....user posted image  Mislim, da je ni mogel uporabljati vsaj nekaj dni....user posted image user posted image
Drugače pa sva bila midva za prisotnost zmenjena še preden sem sploh zanosila.
Rekla sem, da edino ne dovolim, da me gre gledat tam spodaj, pa ni hudič, da se je mali zaglozdil, pa je seveda šel pogledat, kaj se dogaja.....pa popkovnico je prerezal, kar je sprva rekel, da ne bo, pa malega je prvi skopal.....

Zanj bi bilo škoda, če nebi bil zravenuser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 13:11:12   
skuštrana
Moj je bil zraven. Počel ni pravzaprav nič, ker mi ni pasalo, da se me kdorkoli dotika. Je samo sedel v tistem fotelju kot car in gledal user posted image .
Je pa gledal cel čas, kako beba prihaja ven, ni pa hotel prerezati popkovniceuser posted image
In je komentiral, da sploh ni bilo toliko krvi kot je mislil, da bouser posted image
No, skratka, meni je bilo pomembno že samo to, da vem da je tam, pa čeprav mi je šel tisti trenutek na živce...Sicer pa meni so med porodom šli na živce vsi...Sem hotela, da grejo vsi stran, jaz bom pa že nekakouser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 13:16:22   
srki
Jaz mu lahko samo rečem, stari, kapo doluser posted image . Zelo me je presenetil, seveda v pozitivnem smislu.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 13:22:52   
bucka01
No tudi moj je bil v prvo zraven in moram reči da mi je bilo user posted image uredu ker sem se počutila zlo bol sigurno če maš user posted image  zraven in moram reči da mi je zelo pomagal močil ustnice masiral križ in tudi on je prvi dobu sineta v roke ker so mene kmalu uspavali ker so mi morali luščiti posteljico.
Uglavnem tudi zdaj gre absolutno zraven.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
24.11.2006 14:16:30   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Je samo sedel v tistem fotelju kot car in gledal user posted image .


Mislim, da si ga sploh ne bom več mogla drugače predstavljati kot takoleuser posted image . Ga direkt vidim, hehehe!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
26.11.2006 8:59:47   
skuštrana
Ha, ha, Jančika...Pa probaj se spomnit kako komedijo je zganjal s tistimi prevlekami za čevlje - jih je na glavo vlekel..user posted image user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
26.11.2006 9:31:30   
Marogica
Zato pa se hodi v materinsko šolo, kjer je ena izmed tem tudi opis/potek poroda in kakšne so lahko reakcije porodnice in pa tudi partnerjev. Tam sem pove, na kaj naj bodo partnerji pazljivi in kako naj reagirajo, da niso osebju v napoto.

Kakšna je bila reakcija mojega moža? Takšna, kot je bila za pričakovati. Stal mi je ob strani, kolikor je pač šlo-bolečin mi ni mogel odvzeti, rojevanja pa tudi neuser posted image . V glavnem pozitivne reakcije. SEm ponosna nanjuser posted image user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prisotnost partnerja pri porodu
27.11.2006 17:36:53   
lidijat
Jaz od mojega v prvo nisem pričakovala drugega kot da je poleg mene. Saj tudi sama nisem vedela kaj me čaka. Mu pa sploh nisem dala izbire ali hoče ali noče, je pač "moral" iti, ni mu žal in moram reči, da mi je bil v res veliko oporo v porodni sobi, pa tudi bolj sproščena sem bila, ker sem vedela, da je on poleg. Da ne omenjam, da je imel roke verjetno čisto modre, toliko sem se ga oklepala med popadki.
Pa  CTG smo imeli nek predpotopen (porodnišnica LJ, leta 2000)  v porodni in je vsake toliko časa šel po "ustrežljivo" osebje, da naj vendarle pogledajo, če je z otrokom vse OK, ker CTG je stalno crkaval in ni bilo znakov otrokovega utripa,...
Je kar fino, da je nekdo zraven!

No, sedaj, ko sva opravila s šolo za starše smo pripravljeni na rojevanje št.2, upam, da še letos!!

Lep pozdrav,

Lidija

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!





bybyka_1987



(20%)

(80%)


Število vseh glasov: 849

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!