komsijica -> RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok (23.4.2010 12:32:29)
|
želela bi vam opisati svojo izkušnjo, sama sem bila strastna kadilka in sem ob pozitivnem testu nosečnosti takoj prenehala, neznosna mi je bila misel, da bi zaradi moje egoistične razvade slučajno nosilo posledice malo nedolžno bitje.... nisem kadila tudi dokler sem dojila, potem pa zopet počasi spet... Kar vam želim povedati je moja izkušnja iz porodnišnice. V sobo je poleg mene zjutraj prišla novopečena mamica-KADILKA, sem jo zavohala takoj ko so njo in malega pripeljali v sobo (zdaj verjamem, da imamo kadilci res nek svojstven vonj). Hočem povedati, da je bil njen fantek težek 2,4 kg in je res neprestano jokal jokal jokal in jokal. Mamica je bila čisto obupana, izčrpana.. osebje pa je bilo zelo grobo z njo, češ ali se zaveda, da ima otrok nikotinski šok, da noče piti mleka, ker je mleko kadilk grenko, kako je lahko tako egoistična in kadila med nosečnostjo itd. meni se je mamica hudo zasmilila, sa je bila na robu obupa, jokala, nekajkrat sem ji popestovala jokajočega malčka... sestre pa zelo grobe do nje... nazadnje sem šla sama prositi sestro naj ji pomaga, da se mamica in mali neutolažljivo jokata in je čisto iz sebe. Tisti, dan sem z svojo pikico odšla iz balnice, tako, da ne vem kaj se je naprej dogajalo. Moram pa povedati, da sem bila hvaležna sama sebi in svoji morali, da med nosečnostjo nisem kadila, res zdaj spet veselo vlečem (seveda ne v bližini otrok) ampak zdaj vsa zavedno uničujem sebe..... Zato mamice bodite močne in moralne
|
|
|
|