Baucka -> RE: Kajenje v nosečnosti - jokav otrok (20.11.2006 16:31:57)
|
Sem proti kajenju nasplošno v kateremkoli obdobju, v nosečnosti ali ne. Za mene je kajenje v nosečnosti in kasneje ob majhnih otrocih oz. nasplošno zraven nekadilcev strašno egoistična stvar. Mogoče bom malo ostra, vendar naj mi ne govori mati kadilka o brezmejni ljubezni do svojih otrok, če se pa čiku ne more odpovedat. Mislim, da vsaka "prava mama" naredi vse, da zmanjša tveganja za bolezni na minimum. In če obstaja majhen sum, da lahko kajenje mojemo nerojenemu otroku in kasneje malčku škodi, se od mame pričakuje, da neha kaditi in da otroka tudi drugače ne izpostavlja cigaretnemu dimu. Kakor tudi drugim škodljivim dejavnikom, ki vplivajo na zdravje. Saj smo starši tisti, ki smo dolžni ščititi svoje otroke in ne zato, da jim škodimo. Mi bežimo vstran od vsakega, ki kadi. Je pa res, da naši starši še niso vedeli toliko o škodljivosti cigaretnega dima, kakor vemo sedaj in njih še razumem. V današnjem času, ko pa te s propagando proti cigaretom bombandirajo na vsakem koraku, pa kadilke nimate več izgovorov. Sama sem otrok, ki je ves čas živel v cigaretnem dimu, sicer ni kadila mama ampak oče, vendar je bila mama ves čas pasivni kadilec, kar pa tudi ni veliko boljše. Tako jaz, kakor moj brat imava slabša pljuča, jaz imam vpih (pri pregledih) ravno nad minimumom, pa ne kadim, ampak je to posledica iz otroštva. In če bi sedaj še zdraven tega kadila, mi sigurno ne bi koristilo ampak škodilo. Tako, da kadilke ne delajte si utvar, da s kajenjem ne škodite svojim otrokom.
|
|
|
|