mika
|
jaz ne morem verjet, kakšne so nekatere vzgojiteljice. poznam veliko zelo dobrih vzgojiteljic, ki vejo zakaj so tam v službi. res je, da se v vsakem poklicu najdejo ljudje, ki jim to ni najbolj pisano na kožo, ampak na vzgojiteljice smo posebej občutljivi, ker delajo z našimi otroki in če je katera zgrešila poklic, ima bolj občutljiv otrok celo življenje posledice. v petek sem bila s prijateljico na kavi in mi je povedala (za moje pojme) grozljive zgodbe: -poredni otroci niso dobili repete pri kosilu - pridni otroci so dobivali igračke, en fantek pa je bil celo leto poreden in ni dobil niti ene same igračke. za kazen so ga dale spat, zvečer pa je mamico spraševal, če je poreden, da mora it spat - v jaslični skupini je ena deklica nehala govorit in je mamica mislila, da je to zato, ker je začela hodit v jasli. nekega dne, ko je šla po deklico, je videla skozi okno kako vzgojiteljica trese punčko . in ta vzgojiteljica še vedno dela v tem vrtcu. mamica je punčko prepisala v drugo skupino. - punčka od moje prijateljice pri petih letih še vedno moči posteljo in vzgojiteljice to vejo. ko so otroci imeli počitek, so jim vzgojiteljice preovedale it na stranišče. punčka je prišla domov prestrašena, da bo lulala, ker ne more zadržati urina. prijateljica je šla do ravnateljice, vzgojiteljice so vse zanikale, v glevnem njej obema s hčerko se je mešalo. po tem so vzgojiteljice to prepoved ukinile. letos je deklica zelo zadovoljna, ker ima dobri vzgojiteljici. primeri, ki sem jih zgoraj napisala so se dogajali v različnih skupinah v enem vrtcu. ravnateljica probleme rešuje s pogovorom in ne reši popolnoma nič. od prijateljice sestra dela v drugem vrtcu in je rekla, da bi njihova ravnateljica vzgojiteljice kaznovala . kaj takega nobeni niti na misel ne bi prišlo, ker se je bojijo ko . tudi moja sestra je hodila v ta vrtec in je vse štimalo in so starši govorili, da je ravnateljica strah in trepet, zato pa vse funkcionira. pred tem je sestra hodila v en drug vrtec. tam je doživela šok- kaj se je v resnici zgodilo ne bomo vedeli nikoli, vemo le da se je nenormalno bala vzgojiteljic. in spet- ravnateljica za en drek, nobene avtoritete, zato pa se je zgodilo kar se je.
|