|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pa smo spet pri kazni :-(
16.11.2006 16:00:55   
Čupka
Moj fantek je star 2 leti. no, če smo natančni 2 leti in 2 meseca. Za spanje ima že  od 6 meseca ninico in dudo.
Zanima me, kaj si mislite o tem, da ga v vrtcu kaznujejo na ta način, da mu prepovejo spanje z ninico in dudo, zato ker pač ni bil priden, ker je rekel nočem in ker se je trmal?!?!
Meni se zdi to popolnoma zgrešeno, saj si ne morem predstvaljati, da se ja 2 letnik zmožen pred naseldnjim "protestom" zavestno zadržat in se spomnit, da če ne bo priden, potem bo pa spal brez svojih dveh ljubih stvari.
In potem mi doma razlaga "mamica moja, sem biu bez dude in makija in sm mogu jokat" Bogiiiiiiuser posted image
Pa ko pridem ponj v vrtec sedi kot priliman za mizo, ker je kaznovan, ker je pač nekaj ušpičil. In ko pridem vpraša pomočnico vzgojiteljice ves objokan "Pela, a lahko zdej tanem? Hm?"
Ne vem no. A se vam zdijo to res primerne kazni? Ali je kaka kazen sploh primetna? Pri prejšnjih otrocih niso v vrtcu nikoli kaznovali, razen precej večjih, če je bil prehud živ žav, so jih posedli, da so se umirili.
Pripravljam se, da bom govorila z vzgojiteljico, pa še ne vem, kako naj pristopim, da ne bo preveč negativnega odziva z njene strani.
Je pa moj otrok res zelo živahen, vendar lepo vodljiv..seveda s pravim pristopom. Če pa mu je dolgčas, potem pa seve nagaja.
Naj še povem, da ni moj prvi otrok in da imam precej izkušenj z vzgojo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pa smo spet pri kazni :-(
16.11.2006 17:41:50   
Marogica
To se mi zdi absolutno mimo. Jaz osebno bi to takoj povedala vzgojiteljici. Eno je kazen ali opominjanje, da bo otrok priden, drugo pa "mučenje". Saj sta dvoletnemu otroku duda in ninica nekaj tolažilnega, nekaj kar potrebuje, da zaspi.
Meni se zdi grozno. Povej v vrtcu in to čimprej.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2006 18:15:15   
Čupka
Ja, marogica, ravno tako jaz to čutim. In verjetno bom tako tudi povedala vzgojiteljici že jutri zjutraj. Sem mislila, da bi prej prebrala razne vzgojne klobase po knjigah in ji zargumentirala na strokovni podlagi, ampak mislim, da ji lahko povem povsem enostavno, na podlagi zdrave pameti.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2006 18:20:19   
Marogica
Jaz se moram samo spomniti na mojega ta mlajšega(23 mes), ki je "dudar". Kako je žalosten, kako prav hlasta po dudi, ko jo rabi, predvsem pa pred spanjem oz. ko gre spat. SI ne upam zamisliti, kaj bi se zgodilo, če recimo nobene dude ne bi našli, ura pa bi bila osem zvečer. Katastrofa na celi črti. Podobno je z ninico(pri mojemu je to plišasti kuža). Veš kako kliče "uža, uža", če slučajno ni v postelji takrat, ko ga dam spat. In kako se ga razveseli, ko ga vidi....

Ne vem, to, kot sem napisala, res ni vzgojna metoda. Pa sem sama zelo dosledna mama. Tvoj fantek se mi je kar zasmilil, ko sem brala tvoj post. Resnično.

R. Tagore

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2006 18:30:12   
Anonimen
Ja tole se dogaja v vrtcih. Jas sem imela tudi slabo izkušnjo. Prvi sploh ni hodil v vrtec. Drugega sem pač dala v vrtec, čeprav sem imela varstvo, da bi se malo navadil otrok in reda pred vstopom v šolo. Pa se mi je kar naprej jokal, ker ga je vzgojiteljica silila, da poje hrano, ki je ne mara, to je zelenjava, celo poklicala me je in rekla,da ga moram peljati zdravniku, ker ne je zelenjave. čeprav sem ji po pogovoru povedala, da ga naj ne sili in tudi zdravnico sem vprašala za mnenje  in mi je rekla, da če noče zelenjave naj ga ne silimo, ker otrok dobi vitamine tudi iz sadja,katerega poje in ni bilo nič boljše. Ker sem imela varstvo doma sem ga izpisala iz vrtca. Danes je star 9. let in tega ne more pozabiti in tudi vzgojiteljice ni pozabil, ko jo srečava mi reče veš mami to je pa tista iz vrtca.
Nevem kaj bi rekla, kaj si mislijo v vrtcih, saj zelo dobro plačujemo za varstvo in menim, da nebi smeli izvajati nekaj svojega, saj otroci so si različni in bi se mogli prilagajati temu.

Ja otroci imajo sploh pa tako mali eni dudo, eni dekico, eni flaško itd. ENI PAČ NE JEJO ZELENJAVE, a se sploh zavedajo kaj to pomeni za otroka, če mu to odvzameš.Že tako so prikrajšani staršev, ki so danes zelo zaposleni.

PS: Imam tudi 8 mesečnega otroka in upam, da ga ne bo potrebe dajat v vrtec.

SREČNO

MAMI Čupka predlagam ti, da ne dovoliš tega.

(odgovor članu Čupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2006 18:32:47   
Čupka
Evo, tako kot bi opisovala mojega srčka. Pa kako je nežen, ko crklja svojega MAKIJA. Ko mi je prvič povedal, da ju ni smel imeti, ker NISEM BIU PIDEN IN SEM BIU ZALOSTEN IN SMEM MOGU JOKAT, sem se kar zjokala. Včeraj in danes ju ravno tako ni smel imeti, vendar je bila v vrtcu le opomočnica, vzgojiteljice pa ne. Jutri pa bo in bom definitvno govorila z njo.
Ne vem, se mi zdi res kar precej omejeno, da posegata po takem orožju. Predvsem pa docela nestrokovno.
Mislim da lahko na tak način dosežeta ravno kontra efekt. Tistega kar želita, pa gotovo ne.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2006 18:33:58   
Mojca P.
To pa tudi meni ni pravi nacin.
Verjamem, da otrok v vrtcu (ker vseeno ni domace okolje) stvari na katere je navezan, se bolj rabi, kot doma...to bi morali tudi vzgojiteljici vedet...sta se pa odlocili za tako kazen, zaradi katere se mu lahko zamerita ne samo oni, ampak tudi vrtec nasploh.
Absolutno govori z njima....pa povej, da naceloma v nekih ekstremnih primerih, ko na 100 lepih nacinov ne gre, kazen zagovarjas...ampak ta definitivno ni sprejemljiva.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2006 18:37:03   
Čupka
Ja, tudi tale tvoja izkušnja s siljenjem s hrano, je povsem adijo!
Prav imaš, res ne bom več dovolila tega. Samo upam,da se ne bosta potem zatekali h kakšni drugi, podmukli metodi, česar mi moj mali še ne bo znal povedat in ne bom mogla ukrepat.
Do sedaj sem imela že 2 otroka v tem istem vrtcu, vendar pri drugih vzgojiteljicah in moram rečt, da je bilo vsa leta vse super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2006 18:58:44   
LuLu
Ojla, sicer še nima otrok, februarčica sem... pa me nekaj zanima. A takšnih vzgojnih prijemov prej ni bilo, par let nazaj, ali se pač zaradi takega komuniciranja prek interneta ni tako na veliko pisalo? Meni včasih gre na bruhanje, ko berem kakšne izkušnje imate z vrtci in vzgojiteljicami. Če sklepam po tem dejstvu, da se je dosti žensk (tudi mojih sošolk iz sr. šole) vpisovalo na Pedagoško fakulteto, na predšolsko vzgojo, samo zato, ker je bilo tam vedno fraj... pa nič vzgojiteljske žilice ali interesa za študij niso pokazale... je to zdaj rezultat teh množičnih vpisov na ta faks? user posted image

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2006 19:25:11   
Lidy
Mi našega nimamo v vrcu (18 mes.), je v domačem varstvu. Rzlog za najino odločitev glede varstva so tudi take zgodbice mam in tudi vzgojiteljic v "penziji".
Moram pa reč Čupka, da ob tvojem pisanju, če pomislim na otročka, ki je žalosten, ker nima ob sebi svojih najljubših stvari, me kar srce zaboli.
Običajno se trudimo opravljat oz. izšolat za določeno delo, ker nas nekaj ob tem veseli.
Če si vzgojitelj kaj naj bi te drugega veselilo kot razigrani otroci in spremljanje njihovega razvoja. Kako lahko taka vzgojiteljica gleda otročka, ki joka ker nima ob sebi svojih najljubših stvari s tem, da za tako kazen je moral storiti res nekaj groznega.

v vrtcih se dogajajo res nemogoče stvari. Kolega je moral pred kratkim na razgovor k vzgojiteljici, ker preden je njihova tamala prišla v vrtec so imali v skupini tak ljubi mir sedaj se pa otroci kar naprej tepejo. Na vsak nači je hotela od njega priznanje, da se pri njih doma tepejo (on ženo; žena njega) in da je zato otrok tak.

Tale dogodek z tvojim malim me je čisto razžalostil. Upam, da se bo vse uredilo in da se ne bosta kako drugače potem spravili na njega.

Lidy

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2006 20:36:49   
Gina
Lulu, veš, na vzgojiteljsko ne pride vsak. Če hočeš npr. iz višje na visoko, moraš imeti povprečje ocen čez 8, da se sploh lahko vpišeš, tak hud naval je. Pa tudi v 1. letnik ne prideš kar tako. Tako da ne sodi kar tako nekam v tri dni. Je pa resnica, da čisto po vseh poklicih najdeš dobre in slabe primerke. Povej mi eno samo službo, kjer to ni tako! Glede vrtcev in šol je enako. Obstajajo dobri in slabi vzgojitelji in učitelji. Pa še to je res, da obstajajo občutljivi in bolj občutljivi starši, predvsem pa je veliiiika množica overprotective staršev, ki so obsedeni s tem, kaj vse hudega kdo hoče njihovemu otroke. V bistvu imam občutek, da se obešajo na vse sorte neumnosti včasih, tudi takrat, ko sploh ne kaj ni bilo mišljeno tako. Težko npr. verjamem, da nekdo pokliče starša brez veze v šolo ali vrtec in mu govori, da je sin živahen, pa da bi s tem mislil, da je to zato, ker se doma tepejo. Tipičen primer izkrivljanja. Starš ne more sprejeti dejstva, da je otrok pač živahen, pa da bo treba s tem v zvezi se kaj vprašat in storit.

Pa še odgovor za prvo, ki je spraševala. Ne zdi se mi ok otroku umaknit cunco in dudo. Niti slučajno. Določene reči so svete in se v njih ne smeš vtikat za nobeno ceno. V to spada duda in ninica. To je občutek varnosti in ljubezni - tega pa ne smeš odvzeti nikoli, ne glede na prekršek.

Če pa da otroka sedet, da se umiri, da ne pretepa ali grize koga, pa ga s tem zavaruje pred samim sabo, da se ne razdivja, da se umiri, da pozabi na igro, ki se jo je šel, če je bila le ta nevarna, poleg tega s tem zaščitiš ostale otroke pred "napadalnim" malčkom, če je morda posredi to, ker v vrtcu ali šoli si dolžen mislit na dobrobit vseh, ne le na enega. Zato se mi sedenje za mizo ne zdi nič slabega, prej obratno, ena najbolj normalnih posledic. In brez skrbi, tudi 2-letnik čisto dobro ve, da če bo grizel, da mora sedet, dokler se ne bo spet lahko človek zanesel nanj, da ne bo več počel neumnosti. Ni premajhen za dojemanje le-tega.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2006 20:49:41   
eva1
Ja tole pa je res preveč, kaj si dovolijo-jaz bi pomoje lepo povedala, da se mi zdi tašna vzgoja nedopustna in da želim, da se ne ponovi več! Jaz vem, da nebi bila tiho, ker gre za mojega otroka in moram reči, da zaenkrat sem ful zadovoljna z vrtcem, mali z veseljem hodi,  vem, da nisem preobčutljiva in vem, da nekako jih je potrebno umirit, vendar na pravi način, da so vsi zadovoljni-vzgojiteljice , otrok in starši!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2006 21:33:58   
lelaval
Sem mislila, da bi prej prebrala razne vzgojne klobase po knjigah in ji zargumentirala na strokovni podlagi, ampak mislim, da ji lahko povem povsem enostavno, na podlagi zdrave pameti.

Točno tako - povej kar po svoji pameti, kot sama misliš - tukaj ne potrebuješ strokovnih izrazov.

Kar se tiče sedenja, ker je otrok preveč živ - ne oporekam, ker je to takorekoč lep način kazni, da se otrok preveč ne razdivja in s sabo potegne še drugih. Pa še zamoti se lahko npr. z risanjem ali čim drugim.
Bi pa  takoj ukrepala, če bi mojemu otorku vzela ninico in dudo (no moja najmlajša dude nima, ampak ninico pa le potrebuje). Otrok rabi ninico za spanje, da mu daje občutek varnosti in topline (novorojenčki imajo ninico že zato, ker tako vonjajo mater in je to tolažba). Vprašaj jo, kako bi se počutila, če bi ti njej za kazen vzela npr. moža.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.11.2006 7:44:31   
Anonimen
Se strinjam s predhodnicami glede dude in ninice. A samo v razmislek. Mogoče pa ni bilo to kaznovanje, ampak so probale, če malček lahko tudi brez dude zaspi. Namreč pri nas v vrtcu moram priznati, so jih zelo uspešno navadile zaspati brez dude in ninice, tako da se res pozanimaj, kako je s tem.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.11.2006 9:42:51   
Jutra
IZVIRNO SPOROČILO: Britt

Mogoče pa ni bilo to kaznovanje, ampak so probale, če malček lahko tudi brez dude zaspi.

Ja, ampak, o takih stvareh se prej pogovori s starši, vsaj pri nas je tako, če želi vzgojiteljica iti korak naprej.

Čupka, izkušnja tvojega fantka me je kar stisnilauser posted image  Sorry, a je vaša vzgojiteljica zmešana?!? Kakšen vzgojni ukrep pa je to? Upam, da si se danes že uspešno z njo pogovorila in da je bila to le ena neuspešna poteza pri njenem delu. Če ima pa tudi druge foreuser posted image

Prosim poročaj, kaj sta se dogovorili.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.11.2006 10:01:08   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Britt

Se strinjam s predhodnicami glede dude in ninice. A samo v razmislek. Mogoče pa ni bilo to kaznovanje, ampak so probale, če malček lahko tudi brez dude zaspi. Namreč pri nas v vrtcu moram priznati, so jih zelo uspešno navadile zaspati brez dude in ninice, tako da se res pozanimaj, kako je s tem.

Pomočnica mi je sama povedala, da ga je kaznovala, ker je rekel "nočem" in ni hotel sam na ležalnik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2006 10:08:07   
Čupka
Hvala vam vsem za odgovore. Vidim da več ali manj vse podobno razmišljamo. Tudi meni tisto s sedenjem ni tako grozno in se mi zdi mogoče res učinkovito za pomiritev, še zlasti, če ima vzgojiteljica polne roke dela s previjanjem in podobnim in dejansko ne more ga vzet v naročje in se z njim v miru pogovorit, kot pač to lahko natedim jaz sama doma.

V glavnem; danes sem govorila z njo. Na lep način, ker na oštro jaz ne znam. Malo je pojeclala in se zgovarjala, da je težko, kre ima dudo in Makija v garderobi in da ju ona pač ne more hodit iskat. Mimogrede, v času spravljanja k spanju sta v igralnici obe - ona in pomočnica.
(Pred letom mi je ona sama svetovala, naj ju puščam v garderobi, ker da je bolje, da ju ima samo za spanje, kot tekom celega dne, ampak tega se danes ni spomnila)
Ko sem jo spomnila, da mi je pomočnica povedala, da je bilo to za kazen, je začela še malo bolj jeclat in rekla, da pač naj zjutri dudo in ninico prinesem v igralnico in bo lahko spal z njima.
Adijo pamet.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.11.2006 10:14:06   
Čupka
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Je pa resnica, da čisto po vseh poklicih najdeš dobre in slabe primerke. Povej mi eno samo službo, kjer to ni tako! Glede vrtcev in šol je enako. Obstajajo dobri in slabi vzgojitelji in učitelji. Pa še to je res, da obstajajo občutljivi in bolj občutljivi starši, predvsem pa je veliiiika množica overprotective staršev, ki so obsedeni s tem, kaj vse hudega kdo hoče njihovemu otroke.

Ja, Gina tudi z vsem tem se strinjam. Kot sem že omenila, je imela moj mali bratca in sestrico v tem istem vrtcu in smo bili vsa leta zelo zadovoljni. Dosledni in korektni in v veliko pomoč pri sami vzgoji.

Pa tudi na starše "overprotective" baže sem naletela že velikokrat in prav nič ne zavidam vzgojiteljicam in učiteljicam, ki se morajo ubadat z njimi. Z gotovostjo lahko trdim, da ne sodim v to populacijouser posted image

Thanks za odgovor!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.11.2006 11:02:38   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: jilic1

Pa se mi je kar naprej jokal, ker ga je vzgojiteljica silila, da poje hrano, ki je ne mara, to je zelenjava, celo poklicala me je in rekla,da ga moram peljati zdravniku, ker ne je zelenjave. čeprav sem ji po pogovoru povedala, da ga naj ne sili in tudi zdravnico sem vprašala za mnenje  in mi je rekla, da če noče zelenjave naj ga ne silimo, ker otrok dobi vitamine tudi iz sadja,katerega poje in ni bilo nič boljše. Ker sem imela varstvo doma sem ga izpisala iz vrtca. Danes je star 9. let in tega ne more pozabiti in tudi vzgojiteljice ni pozabil, ko jo srečava mi reče veš mami to je pa tista iz vrtca.

Mene so v vrtcu silile jesti juho prežgnanko in tega še zdaj, pri svojih 26 letih nisem pozabila!!! Samo, da zavoham to juho, se mi dvigne in gre na bruhanje. Pa nikoli več v življenju je ne bom jedla, skuhala tudi ne!!!

In moje tamale v vrtcu ne bo nihče silil v nobeno stvar, bom kar hitro razložila vzgojiteljicam, kako pa kaj. Seveda če bi prišlo do take situacije. Bolje prej ukrepati, kot pa prepozno ... Jaz se res še zdaj spomnim, kako so me silile s prežganko, kot da bo konec sveta, če je ne bom pojedla user posted image . Bljak, kar strese me misel na to čorbo user posted image user posted image user posted image .

Nočem, da ima tamala take "travme" ...

< Sporočilo je popravil petja -- 17.11.2006 11:06:35 >

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.11.2006 22:48:50   
rainbow
Pa kaj ste malo hecni, to so popolnoma neprimerne kazni za tako male otrokeuser posted image user posted image user posted image
mene bi kap, da to slišim

sliši pa človek marsikaj, ampak meni to ni jasno, no; potem pa naj bi se kaj v družbi spremenilo, naj bi vzgajali uspešne, samozavestne, odločne ljudi, ki jih že v vrtcu poteptamo, za kozlat; take vzgojiteljice (upam, da gre zgolj za izjeme) res niso v stiku s časom, s novostmi stroke, ki je v vsakem poklicu nujna, posebej pa pri delu z otroki. Nimam besed, no.

pogovor z tole vzgojiteljico je vsekakor nujen.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.11.2006 22:51:10   
rainbow
aha, sem videla, da sta se pogovorili. user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.11.2006 15:28:45   
via_2
se strinjam s teboj LuLu. tudi veliko mojih sošolk, znank, se je vpisalo na pedagoško zato, ker pač drugam niso uspele prit.

user posted image Čupka, da si uredila

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.11.2006 20:48:55   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: wave

user posted image Čupka, da si uredila

user posted image Upam da sem, ja...upam da ga ne bodo probali poteptat (kot pravi rainbow) na kak drug način. Bom pa maksimalno pozorna na vse dogajanje in odslej bom odreagirala že če se bo kakšna podobna stvar zgodila prvič in ne čakala, da ga trikrat kaznuje...grrrrrruser posted image

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.11.2006 21:57:43   
bini
joj, mene je kar groza vrtca naslednjo jesen -
naša ne je nobenga sadja niti zelenjave, v vrtcu pa vem da je tega največ in zelo veliko - sva z možem razmišljala, da bi v vrtcu kar rekla, da je na vse alergična, ker drugač se bo zihr kakšna pametna najdla, ki bo težila sto na uro... user posted image

glede ukinitve dude in ninice - adijo pamet - ti si še faca, da si bla tolk časa tiho, jest ne bi bila... user posted image

glede dobrih in slabih vzgojiteljic, učiteljic - so take in drugačne... tiste dobre dajte čimbolj hvalit, da bodo take ostale (jest naši gospe pri kateri se pazi vsak dan povem tako ali drugače kako zelo sem vesela, da jo imamo za našo malo trmico), tiste ta slabe je pa treba razkrinkat in jim dat vedet, da se morajo tud odrasli na takem položaju držati pravil in ne le otroci, ki jih pazijo, vzgajajo, ...  jest točno tako delam in tud vedno bom, ... je pa res, da imam zaenkrat samo dobre izkušnje s svojimi otroci, slabo najbrž še pride user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.11.2006 22:01:47   
Marogica
Čupkauser posted image user posted image

Pa vseeno vsake toliko svojega otroka vprašaj, kje ima ninico in dudo, ko gre spat. Očitno je pri vaši vzgojiteljici to potrebno.

p.s. Pa kakšni so to izgovori, da je ninica v garderobi???? Kaj mora iti v sosednjo ulico po njo, ali kaj. Bedast izgovor, da je kaj.

R. Tagore

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?