|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.3.2007 15:22:15   
Lana_s
Danes je res čuden dan, mala dva sta taaaaakooo sitna, da se mi bo počasi zmešalo. Tina tak že dolgo ne spi več čez dan, Luka pa tudi danes štrajka s spanjem. Že včeraj je čez dan samo 1x za 2.5 uri spal pa sem mislila, da po ponoči bolj dolgo, pa ni bilo nič iz tega. Pa že cel dan samo sitnari kak ga dam dol joče, v rokah pa mu je čudežno vse vreduuser posted image Nič, grem, ker je že panika v sobi.

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
19.3.2007 15:44:58   
Anonimen
Mamo vsi danes po vrsti lenobitis. user posted image  
Jaz imam zdaj v planu kitico spanja ali celo dve na postelji skupaj z Ano. user posted image

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 2052
19.3.2007 15:56:16   
max81
evo mi smo pojedl, zdej je šel user posted image  po svojo mati da bo za kšno urco pomerkala niko, da greva mi2 po štedilnikuser posted image user posted image user posted image user posted image , bi jo s sabo vzela pa preveč sneži.... na mojmu avtu ni zimskih gum, njegov je pa premajhen....avto namrečuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
19.3.2007 17:22:59   
Anonimen
Uspešen nakup, Max81!

No jaz sem se naspala, čeprav sem še vedno precej user posted image .
Še vedno sneži. Prava zimska pravljica.

(odgovor članu max81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2054
19.3.2007 18:36:27   
marella1
Ja, ko bi se ta snežna idila zgodila kakšne 3 mesece prej bi bilo tudi fajn. Ampak kaj čmo user posted image . Mi imamo tudi že športni del vozička, ampak ima še vedno oporo za dojenčke, ki se da lahko potem dol. Naš športni voziček je skoraj v ležečem položaju in prav komaj čakam, da jo bom lahko dvignila za eno stopnjo več. Prav uživa, če jo npr. nosimo pokonci in tako bo potem upam da uživala tudi v vozičku.
Ja pri nas je zadnje dva dni spanje katastrofalno. Sem mislila, da bo vedno bolje pa je pri nas zgleda ravno obratno. Ne vem sumim na zobke., roke so vedno v ustih, vse grizlja in da ne govorim o slini. Kar teče ji. Bom vprašala v sredo, imava cepljenje in pregled.

Aja: v BC sem videla, da se da kupiti tudi poletne prevleke za avtosedež

pa pa

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
19.3.2007 19:25:14   
Nogavica
Midve z Živo pa sva današnji turoben dan izkoristili za photo session. Sva ful uživali - mami sicer bolj kot Živa, pa vseeno. Ati je samo user posted image , ko sem mu kazala fotke, ki jih kar ni bilo konec user posted image .

Prej me je klicala tašča iz bolnice in je Živa ravno ful cvilila, pa se je kar zjokala, ko jo že tako pogreša user posted image . Danes je zaključila s prvim ciklusom kemoterapije, zdaj pa mora tam ostati še 15 dni, da vidijo rezultate.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
19.3.2007 19:31:31   
Aja1
Naša je danes takoooo sitna. Nič ni spala. Upam, da ne bo tudi noč taka user posted image  Si kar ne predstavljam, da bomo zdaj cel teden v stanovanju, ker bo slabo vreme.
Marella, hvala. Bom pogledala v BC.
Nogavica, upam, da bodo rezultati ok.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
19.3.2007 19:33:42   
viv_
Nogavica - držim pesti za taščo.

Naša je tudi čez dan ujela samo slabo urico spanja in je zvečer kar okrog padala od zaspanosti. Zaspala je pred sedmo zvečer. Zdej bomo pa videli, do kdaj ji bo ratalo spat user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
19.3.2007 19:37:09   
melita73
Joj, danes ste pa zgovorne. Tudi nasa je bila danes tako sitna, da sem prav vesela, da je koncno omagala in zaspala. Cez dan je spala 2x po 20 min, to je vse. Pravijo, da se spanje cez dan bolje uredi po 4. mesecu, bom videla, ce je to res. Mocno upam da ja, ker sedaj nasa ne spi skoraj nic. Ampak je pa ponoci toliko bolj pridna, tako da se ni za pritozevat.
Tisti obrocek za kopanje sem tudi jaz dobila za darilo, pa sploh nisem vedela da obstaja. Pravijo, da je super zadeva, bomo videli.
Aja, pa cestitke vsem 4-mesecnikom.

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
19.3.2007 19:47:23   
krfjolca
Naš se pa takooooooo kislo drži na sliki za osebno, da je joj. user posted image Pa podbradek se mu je kar v dve gubi nabral, groza! Upam, da se bo mali buhtelj še kaj v dolžino potegnil, ker zdaj je bolj širok, kot dolg user posted image

Papca pa tudi kot za stavo. Sva ga prejle posnela, ko sem mu dala rižkota. Sem mu dala za dve veliki žlici kašice, pa je tako mlaskal, da sem mislila, da bo kar žlico pozaugal noter. Prvi dve žlički spljuva po tleh, potem pa mu všteka, da je njam, in bi kar jedel in jedel ... Se mi zdi vseeno bolje, da mu dam 60ml kašice in 100ml mleka čez, kot pa da mi požlampa 3 deci mleka user posted image Zaenkrat mu več kašice ne bi dajala, ma saj se mi bo razpočil ko balonček user posted image Zdaj spi ko top. Če bi mu pa samo 10ml manj dala, kot bi visočanstvo želeli, bi bil pa cel hudič.

Zdaj pa po en Red Bull pa učit user posted image

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 19.3.2007 19:48:20 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
19.3.2007 19:59:28   
ircica
Kostja me je naučil sitnarit... pa imamo avtosedež. Čeprav upam, da ga bova do poletja še lahko stlačila v lupinico, ker gremo na krst z letalom in ne vem, kako bo z avtosedeži v Romuniji, bi najraje kar svojo opremo zraven vlekla.

Kostja pa je dobil še igralni center (sva se zapravljivo počutila v tem snegu) in mu je zelo všeč. Čeprav ga je najprej uporabil za odrivanje, da se je zavrtel za kot 180. Spal tudi on ni danes popoldne nič, zato pa je histeriziral ob 7 in zdaj spi. Se je že trikrat zbudil in se hotel cartat v naročju.

Včasih, kadar postane preveč zaspan, udari tako tuljenje ob samem pogledu na dojko, da te kar vrže. Njuri in njuri, vem, da je lačen, ko pa se slečem pa postane čisto rdeč in vklopi sireno. Še 14 dni, pa poskusimo GH.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
19.3.2007 20:12:21   
melita73
Zanimivo, tudi nasa vcasih kar ponori, ko ji dam josko, pa je lacna, ampak sploh noce potegnit, ce ji pa dam steklenicko caja, bi ga pa takoj spila 100 ml. Nic kaj navdusena pa ni nad adaptiranim mlekom. Ce je zelo lacna ga spije max. 70 ml - sicer ga dobi najveckrat takrat, ko mene ni zdraven nje in jo pazi kdo drug.
Kaj pa vasi, a radi pijejo to mleko, ce se dojijo - ste sploh ze dale kaj?
Jaz komaj cakam, da zacneva z GH, ker mi to dojenje pocasi ze kar malo preseda - ce drugega ne, sploh nikoli ne ves, koliko poje.
Sem brala debate o dojenju na tem forumu, pa imajo zenske zelo razlicna mnenja, do kdaj dojiti.
Kaksna pa so vasa mnenja? Do kdaj boste dojile tiste ki dojite? (vsaj vasa predvidevanja)

Zara, 22.11.2006
Juš, 11.10. 2010

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
19.3.2007 20:47:19   
urška76
Ojla čveke!
se vidi da je slabo vreme, sem se komaj prebila skozi. No že dopoldne sem brala za nazaj, pa me je princeska vmes zmotila. Se pozna, da smo imeli včeraj praznovanje za našega malega, pa je bila celo popoldne na rokah. Se je selila iz enega naročja v drugega.user posted image  Danes pa je mamico izsiljevala. Jutri smo mislil met pa rd za prijatelčke v Čolnarni, pa smo prestavili v Kolosej. Upam, da se tale zimska idila kaml konča. Bi blo prov fino, če bi decembra tko padal, ne pa zdej.user posted image  Sicer je bil pa marec pred tremi leti tud temu podoben. Sva midva mela že letne gume gor pol pa panika, kako bova do PO prišla. Sva se že z mojim očetom za avto zmenla, ker je mel on še zimske gor. In 26. marca tri leta nazaj je bil sneg.
Punce, kaj pa če vaši škrati niso lačni, ko jim ponudite dojko? Al pa mogoče predolgo čakate pa potem iz dojke ne teče dovolj hitro zanje. Naša vedno zagrabi, edino eno obdobje je mela, ko je morala začet na levi, ji desna ni bila všeč. Ko pa je eno spraznila, je bila tudi druga dobra.
Evo naša prinčipeska je lačna ...

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
19.3.2007 22:15:36   
majas
Popoldan sem napisala celo stran zdaj pa je ni nikjer user posted image

Sem ravno premišljevala, da manjkajo samo še lučke pa bi bila spet decembersko razpoložena user posted image

Kaja pa je danes bila pridna user posted image ker me je čakalo toliko pospravljanja nisem imela časa za njo in sem upala da bo pridna da bom lahko delala, pa je ves čas ko sem sesala ležala v svoji pojstelci in se pogovarjala z ribibicami, potem zaspala, jedla in spet isto. Čisto nič ni bila tečka-kot da je vedela da mora mami  čistiti.
Sem se pa parv utrudila, ni bilo konca.

Po kosilu pa smo šli v MB po garderobno omaro in zdaj jo moj sestavlja, kaja pa že spi dve uri.

Ja še nekaj časa bomo imeli tako grdo vreme. Bomo pa več čvekale user posted image

Nogivica, upam da bodo dobre novice o tašči, držimo pesti.

Jaz bom še kar nekaj časa dojila, če bom le imela mleko. Hvalabogu je zaenkrat sita, le čez dan mi res visi vsake 2uri. Flaške pa noče in konec. Sem poskusila že vse pa niti podrazno. Samo užaljena postane in joka. Čajčeka pijeve prosim po žlički,in ji je tako dober, nevem kako bo takrat ko ji bom že kakšen rižolino pripravila z mlekom pa ne bo hotela flaške. user posted image   sem poskusila že več cucljov pa noče, še dude neve pravilno držati, ji skos pada ven brez nje pa ne more biti... baje pri nekaterih pomaga aventov magični lonček ?? hm...bomo videli kako bo s tem ...
mogoče je krivo ker imam jaz slabe bradavice (imam take male in vdrte) pa vseeno nisem trebala nastavkov uporabiti.

Tudi jaz šibnem pod tuš in spat.

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
20.3.2007 8:47:41   
MALINČICA
Dobro jutro!
Pa kaj je s temi našimi dojenčki? Tud meni Maj že tretji dan štrajka in nekako noče zize. Ko ga hočem zraven priklopit tako tuli ko zmešan!Pa vem da je že ful lačen, ker je minilo že toliko časa od zadnjega podoja. Pa pol počakam, da je že ful zaspan, pa mu pol dam, to včasih vžge, včeraj pa je bila taka štala, da ni in ni hotel, pol pa sem si spumpala, to pa je pil, celo po flaški, na zizo pa ne. Tud čaj pije brez problema (po novem)po flaški. Še ponoči smo imeli kričanje, ko sem ga želela podojit, potem sem mu dala malo čaja po flški in mu potem uturila zizo, da je jedel. Mislim, ma neke finte, no! Upam, da se ne bo odstavil, ker bi res rada, da se še doji, vsaj nekaj časa še. Kaj pa vem, mogoče pa je čas za GH, kaj pa vemuser posted image

Sem brala, da unicef podpira dojenje vsaj do drugega leta otrokove starosti. Kaj pa vem, mi je to malo hecno, po drugi strani pa....saj, če otrok želi, pa če časovno znese (služba), pol po moje ni sile, še srčkano se mi zdi, ko je to ena taka vez med mamico in otročkom, pa če se s tem potolaži in pocrklja, pa tud ni nič narobe.Jaz bi rada vsaj do 6 meseca dojila.
Moja kolegica že 15 mesecev doji svojo punčko in to kar pogosto, je pa res, da je doma, da ne hodi v službo.

< Sporočilo je popravil MALINČICA -- 20.3.2007 8:49:23 >

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
20.3.2007 9:02:32   
Aja1
Jutro.... prava zima je zunaj. Mi je čisto odveč ta sneg. No, vsaj Nejo bomo slikali na snegu za v knjigico To sem jaz. Sem že skoraj napisala v knjigo, da letos ni snega...ja, dobro, da sem bolj lene sorte in sem odlašala user posted image user posted image user posted image

Moja Neja je pa nora na zizo. Ko jo dam ležat zraven mene, se takoj obrne in začne iskat, čeprav še ni čas za to. Pa ko je v položaju (da mi leži v naročju) mi tudi začne pulover lizat....ja, je pravi zizoman user posted image user posted image user posted image  Si ne predstavljam kaj bo potem, ko zize ne bo več user posted image user posted image user posted image  No, dojila jo bom dokler bo mleko (max do enega leta).....hmmm, mogče tudi ne...ko bodo zobki in če bo preveč grizla, gre tudi ziza takrat adijo.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
20.3.2007 9:26:10   
krfjolca
Meni je pa še zmeri mal smešno, ko se dojijo tako veliki otroci. Mi je prav žal, ampak mi ni apetitlih, pa če še tako reklamo delajo. Da leti za tabo in se dere "zizo, zizo", pol pa pručko privleče, da se priklopi user posted image . Jaz zagovarjam dojenje do enega leta ali morda malce čez. Vez mati/otrok se pa lahko tudi na druge načine ohranja.

Mi smo danes komaj kaj spali. Sva uspela mulca prehladit in se je zaradi noska zbujal na pol ure user posted image . Sem spirala s fiziološko, pa ni za dolgo pomagalo. Danes sledijo ukrepi - dvignjeno ležišče, parne inhalacije in Fitobimbi gel.

Smo pa dobili avtosedež. Je fenomenalen, mulc je pa ko kralj na prestolu. Mali diktator user posted image .

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
20.3.2007 9:33:57   
Nogavica
Dobro jutro!

Tudi jaz bi rada dojila čim dalje, vsaj do 6 meseca, če bo pa še mleko, pa nekje do 1 leta. Aja1, je pa Živa tudi ziznik - čez dan se zdaj doji na vsaki 2 uri ali pa še bolj pogosto in če leži na boku, tudi takoj išče in liže vse, kar je takrat pred njo (plenička, igračka, atijev nos...). Bo menda kmalu treba začet uvajat GH. Hvalabogu da ponoči spi po 7-8 ur brez hranjenja.
Drugače pa se ne obremenjujem s tem, ker ne vem točno, koliko poje. Dokler ima dva podbradka in obročke, poje več kot očitno dovolj.

Je pa tudi ona taka, da če je zelo zaspana, nenormalno tuli, ko ji ponudim zizo (tudi, če je lačna), ker ne priteče takoj - tako kot je napisala urška76. Če dobi pa flašo, jo pa takoj vzame.

melita73, Živa se ni nič pritoževala nad Aptamilom. Sicer ga zdaj že res dolgo ni dobila, prej pa nikoli ni bil problem. Zgleda, da bo mala požrešnica user posted image . No, bomo videli, ko pride na vrsto GH.

Punce, hvala ker z mano navijate za mojo taščo user posted image !

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
20.3.2007 9:37:03   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Meni je pa še zmeri mal smešno, ko se dojijo tako veliki otroci. Mi je prav žal, ampak mi ni apetitlih, pa če še tako reklamo delajo. Da leti za tabo in se dere "zizo, zizo", pol pa pručko privleče, da se priklopi user posted image . Jaz zagovarjam dojenje do enega leta ali morda malce čez. Vez mati/otrok se pa lahko tudi na druge načine ohranja.

Se strinjam s tabo. V sredo bo baje na TV3 nek dokumentarec o dojenju. Menda bo kazalo tudi neko mamo, ki doji svojega 7 let starega otroka user posted image user posted image user posted image . Moram gledat.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
20.3.2007 10:01:31   
Aja1
Kar je preveč, je pa preveč...7 let starega???user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
20.3.2007 10:11:15   
Zamima
OMG ljudje božji user posted image  user posted image  user posted image ....  7 letnega?

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
20.3.2007 10:32:28   
kaja11
Nogavica....user posted image  za tvojo taščo.

Dojenje... ja, tud Gašper zavrača flaško. Nima veze kaj je notri, čist znori če se mu kdo približa s flaško. Še kakšen mesec se bova samo dojila, potem bova pa začela z GH. Če bo mleko ga bom dojila do cca 1 leta. Kaj pa vem, meni daljše dojenje ne "diši" ravno. Urbana sem dojila do 13-14m, si tem, da sva se po 8m dojila samo zjutraj in zvečer. Nikoli ni v javnosti plezal po meni, me slačil....

Tisto oddajo moram pa tudi jaz gledati. Reklama je bila čist neapetitlihuser posted image ... una donda na joški... pustmo zdej, bomo v četrtek komentirale.

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
20.3.2007 10:35:21   
majas
Jutro. No tudi jaz bi rada dojila do enega leta, ker mi je vseeno nekaj najlepšega ko se mala catra pri meni. Danes zjutraj smo bile smešne. Ko se je zbudila sem jo vzela k sebi, in med tem ko je jedla sve obe zaspale...in potem po 2eh urah me zbudi ko mala spet ziza... seveda ko sem zaspala sem ostala v istem položaju, ona se je zbudila iskala in  opa najde  user posted image   mi je bilo tako smešno...

Kdaj pa je ta oddaja? moram gledati..vse lepo in prav ampak 7letnega, oh joj.. vem samo da je malo nerodno ko ti malo starejši otrok začne vlečti majčko dol in hoče zizo kar v baru ko si na kavi  user posted image

sem spet cel dan sama s tamalo in mi bo prav dolgčas ... pa še ven ne morem. Bi kar šla nazaj spat zdaj. Moram kopalnico ščistit.

kaj boste pa ve kaj počele?

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
20.3.2007 10:45:11   
Aja1
Me so tudi same...no, bomo do cca 14h. Zdaj razmišljam, ali bi šl malo ven s kengurujčkom (oči nama je voziček odpeljal na šiht - smo ga pustili v nedeljo v avtu in je še zdaj tam user posted image )

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
20.3.2007 10:46:31   
max81
dannnnnn, madona tukaj še kr sneži kt za stavo, še mal pa nas bo zamedl, dobr da smo doma, a ne? Evo nakup štedilnika uspel, upam  da bo služil svojmu namenuuser posted image , drgač pa mala je spala od 20-6.45user posted image user posted image , v varstvu je bila ful pridna tašča pa vsa presrečna da jo je lahko čuvalauser posted image

glede dojenja pa upam, da se bova dojila dokler bo šlo, vsaj tm do enga 9M, kar je pa več  kot2 letiuser posted image user posted image  je ma mal too muchuser posted image

Nogavica držimo pesti za tvojo taščico in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.