via_2 -> RE: Želite obvladljivega otroka? Ukinite sladkor.. (21.1.2007 16:10:46)
|
nekaj besed o čokoladi, ki pa niso zrasle na mojem zelniku: ČOKOLADA je zelo priljubljena ne-hrana, sestavljena iz drog, ki nas ubijajo počasi, vendar zanesljivo; in zakaj je čokolada/cocoa škodljiva? Zato, ker vsebuje stimulanse, kot so teobromin, kofein, teofilin, ki povečujejo srčni utrip in stimulirajo adrenalne žleze in centralni živčni sistem, ker dviguje nivo sladkorja v krvi. S prestimuliranjem adrenalnih žlez, te takoj sprostijo adrenalinske substance, ki stimulirajo jetra, da sprostijo glukozo v kri in s tem povzroča, da telo pospešeno izgublja svoje energetske rezerve. Teobromin v kavi je osnovni metilksantin, povzroča tudi srbenje, nespečnost in strah. Škodljiva je zato, ker vsebuje oksalno kislino, ki moti absorbcijo kalcija, ker vsebuje škodljiv beli sladkor v velikih količinah, ker vsebuje hidrogenska olja, ki lahko povzročijo srčne napade, ker vsebujejo dodatke, kot so iztrebki insektov, dele insektov in vosek, gošča, usedlina kakava, kombinirana z sečno kislino in drugimi koloidi skupaj prispeva k tvorbi uratov (kristali), ki se kopičijo v tkivih organizma in povzročajo reumatizem, artritis in ledvične kamne. Uživanje čokolade moti presnovne funkcije organizma in povzroča vrenje v celotnem prebavnem traktu. Higienski kriteriji za čokolado so: v CUP enoti je v čokoladi dovoljeno 120 delov mrčesa, 2 dlaki glodalcev, z insekti je lahko onesnaženih do 4% zrn kakava, izločki živali pa lahko dosegajo vrednost 10mg na funt, enostavno povedano: v 3 žlicah kakava je lahko le 75 delov mrčesa ...(glej: http://www.svet-je-lep.com/prehrana/naravna_higiena/tumorji_rak/06_stran.php) Sedaj pa naj še kdo reče, da je čokolada zdrava!
|
|
|
|