soncipunci -> RE: Želite obvladljivega otroka? Ukinite sladkor.. (24.5.2009 20:26:31)
|
samo na hitro sem prebrala vse poste, pritegnil pa me je naslov teme. zaradi sinovih in svojih alergij sem bila v začetku leta "prisiljena" iz najine prehrane izločiti ves sladkor v vsakršni obliki z namenom, da se nama čimprej izboljša črevesna flora in s tem pomaga premagati alergije. mali glede na starost (takrat 16 mesecev) ni nikoli jedel sladkarij, jaz pa občasno (tudi z večjimi napadi). ne veste, kakšno abstinenčno krizo za sladkorjem sva imela po treh dneh!!! mislila sem, da me bo pobralo, mali je bil neznosen. šele takrat mi je dalo resnično misliti, koliko sladkorja in ostalih mašil, ki utrujajo naše telo, nam filajo v hrano. po nekaj dneh je kriza minila, do izboljšanja črevesne flore pa je še trajalo. izostril se mi je tudi okus (zanj ne vem, ker mi ne more povedati) in zdaj mi je vse presladko. zdaj lahko z zagotovostjo trdim, da se ob spremenjeni, bolj polni hrani počutim bistveno boljše. kot opažam tudi pri otroku, je zdaj bolj umirjen in bistveno bolje razpoložen, kar je argument, ki potrjuje, da je pri njem enako. vse tiste, ki mislite, da bodo vaši otroci prikrajšani, če jim ukinete sladkor, razmislite... danes obstaja ničkoliko študij na temo sladkorja v prehrani, ki pričajo v prid temu, da ga je v današnji prehrani odločno preveč!!! začnite gledati deklaracije na živilih, pa boste videle, kaj jeste...
|
|
|
|