Barbs
|
Še enkrat bom povedala, kar sem že na začetku. Moti me posploševanje. Zakaj me nekdo sili, da bi rekla "vse cigane na vlak pa stran", če temu ni tako? Če nimam potrebe, da bi tako razmišljala? Če... če..... Ja, saj so problemi, ampak - dajte se vzet v roke - ne more neka kafetarca z Bleda kar napisat, da zdaj pa končno razume, zakaj je Hitler iztrebljal Žide!!! A (vsi) Židi so tudi kradli, grozili, ubijali, nepošiljalisvojihotrokvšolo, nespoštovalizakona itd itd bla bla... Ne. Kakor daleč mi moj zgodovinski in na sploh literarni spomin seže, so jih dali na vlak kar tako. Ker so zagrešili najhujši zločin, kar so jih mogli - bili so Židi. In potem take primerjave. Pa še sram jo ni nič. Neee, ona je celo ponosna in ponovno pove, da ja, da je točno tako mislila in nič drugače!!!! Vedno se vse pomeša. Židi, lopovi, cigani, čefurji, slovaki, črnci, kitajci, pa spet cigani.... Niti po naključju se pa v ta golaž nikoli ne zameša Slovencev. NAS Slovencev! In vse skupaj ima samo eno predispozicijo - nestrpnost. Gnev. p.s. Irak je daleč, a ne? Jaaaaaaaaaa.. p.p.s. Še dobro, da pri nas ni lakote, tako kot v Darfurju.... p.p.p.s. Slovenci (ampak samo čistokrvni ) smo pa res en srečen narod.