oka
|
Ja, res je Romi so ljudje, ki pa se ne obnašajo človeško. Razjezi me, kako se bobna skupaj skoraj cela Slovenija in išče rešitve za ljudi, ki se ne znajo oz. ne želijo prilagoditi, dekletu, ki živi v kleti sama, brez kakršne koli zaščite in bi rada hodila v šolo in nekaj naredila za sebe, pa so vsi lepo obrnili hrbet. Jezi me, da se od neromov (mislim da ste uporabili vzdevek civili) pričakuje, da jih bomo razumeli, jih podpirali in bog ne daj izrekli kaj žaljivega. Pa lepo prosim, predstavljajte si, da imate zemljo, ki ste jo pošteno plačali, zanjo plačujete davke, od nje pa nimate nobene koristi. Nasprotno, vsak dan morate gledati, kako po vaši zemlji svinjajo, grozijo vam in vaši družini, vendar ste nemočni, saj, če se postavite zase s tem tvegate, da ste ob premoženje, zdravje ali celo ob življenje. In ko tako lepo ena majhna skupina 10 let ustrahuje večino in zato, ker so pač manjšina, se po pričakovnju nekaterih mora pač prilagoditi večina, ker so revčki in jih je potrebno podpirati in razumeti njihovo kulturo. Da pa bi Romi razumeli in vsaj nekoliko sprejeli našo kuturo pa ne. In zdaj se vprašam, kje bi pristala jaz, če bi se odločila da malo "serjem" po sosedovem vrtu in dvorišču, vsakega 1. v mesecu ustrahujem upokojeno sosedo, grozim otrokom, divjam po ulici brez izpita, kradem po trgovinah in domovih. Verjetno da ne na svoji parceli za katero ne bi mignila s prstom in hiško z elektriko. In tako sem tudi jaz uboga reva diskriminirana, ker mi država ne pusti delati kar se mi zahoče, ker nisem pravega porekla. LP
|