|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kofein
30.10.2006 12:13:11   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Popijem 4, 5 kav na dan. 4,5 velikih salic, vcasih se vec (obozujem okus kave). Popolnoma normalno funkcioniram brez kave in nisem razdrazljiva, ne boli me glava, niti imam kakrsne koli druge telesne simptome. Kava mi ne vpliva na spanje, po njej prav komot zaspim. Sem tudi strastna kadilka in zopet normalno funkcioniram ce ne morem kaditi. Nikoli ne prizgem cigareta v prostorih kjer se ne kadi, pri nekomu kjer ne  kadijo. Ne dolgo nazaj sem bila v bolnici. Stiri dni nisem kadila. O, ja, zelela sem si cigareta, vendar nisem imela nikakrsne telesne apstinencne krize. Veliko je taksnih. Odvisnost je tukaj v glavi, ne v telesu.
Pri THC-u se dolgorocna uporaba kaze v okvari mozganov. Preberi se kaj od tistih raziskav, ki ne peljejo "vodo" na tvoj "mlin".

Probaj biti potem en teden brez kave.. mislim, da ne bo ČISTO isto brez, če spiješ 4-5 kav na dan.. učinek in posledice kofeina so znani.. ne moreš rečt, da imaš ti samo v glavi "efekt" kofeina in ne v telesu..

če si strastna kadilka.. potem imaš potrebo po cigaretu kot si navedla.. in ta "potreba"je v tem primeru telesna odvisnost.. ki je v glavi.. ampak telo daje glavi tak ukaz..

dolgoročna uporaba alkohola pa?  user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 76
30.10.2006 12:17:49   
neisha
Res nisem imela namena sodelovati v tej debati, ker je že miljonkrat prežvečena. Ampak ne glede na to, da se v večini strinjam s tabo Zahi, si začel klatiti neumnosti.

Pri vsaki odvisnosti ni največji problem telesna odvisnost (zelo hitro mine) ampak psihična, ki je veliko hujša. Moram te popraviti, ja tudi od THC-ja si lahko telesno odvisen oz. redni uživalci (beri kadijo vsak dan več jointev) so telesno odvisni. Ampak kot sem omenila že prej, telesna odvisnost sploh ni tak problem.

Zasvojenost z alkoholom oz. sama abstinenca je pri alkoholu najhujša zato, ker je alkohol v Slo kulturno podprt in je zdravljen alkoholik stalno bombardiran z alkoholom in to otežuje vzdržnost.

Jaz bi rekla takole: vsega v mejah normale, pa bo vse OK.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 77
30.10.2006 12:23:14   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: neisha

Res nisem imela namena sodelovati v tej debati, ker je že miljonkrat prežvečena. Ampak ne glede na to, da se v večini strinjam s tabo Zahi, si začel klatiti neumnosti.

Pri vsaki odvisnosti ni največji problem telesna odvisnost (zelo hitro mine) ampak psihična, ki je veliko hujša. Moram te popraviti, ja tudi od THC-ja si lahko telesno odvisen oz. redni uživalci (beri kadijo vsak dan več jointev) so telesno odvisni. Ampak kot sem omenila že prej, telesna odvisnost sploh ni tak problem.

Zasvojenost z alkoholom oz. sama abstinenca je pri alkoholu najhujša zato, ker je alkohol v Slo kulturno podprt in je zdravljen alkoholik stalno bombardiran z alkoholom in to otežuje vzdržnost.

Jaz bi rekla takole: vsega v mejah normale, pa bo vse OK.

poznam veliko ljudi ki lahko v enem dnevu skadijo tudi po 10 jointov.. pa so lahko brezproblema brez..

pa se jim ne kaže kaka umska zaostalost user posted image

glede telesne in psihične odvisnosti se pa ne strinjam..

vsaka odvisnost je telesnega izvora.. in posledično psihična odvisnost..

prestajanje abstinenčne krize telesne odvisnosti je najhujši odvajanja odvisnosti..

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 78
30.10.2006 12:26:31   
neisha
Zdaj me boš pa še mojega dela učil, al kaj????????

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 79
30.10.2006 12:28:59   
Zahi
prestajanje abstinenčne krize je tvoje delo?

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 80
30.10.2006 12:31:30   
neisha
Terapija na področju zasvojenosti

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 81
30.10.2006 12:36:23   
Zahi

Terapija na področju zasvojenosti

no.. poznam dva bivša odvisnika heroina.. sta oba rekla, da ni hujšega kot prestajanje telesne krize.. potem je pa vse stvar psihe.. če je volja dovolj močna potem ne bosta več jemala.. telesno pa heroina ne rabita več..

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 82
30.10.2006 12:39:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Mič
Torej, če lahko brez težav živim brez kofeina (dan, teden, mesec) sem zasvojena ali nisem? Običajno spijem tri do štiri kave na dan.
Tvoje mnenje?

so vzdražljivi.. boli jih glava.. pojavlja se zmedenost in površnost..

če je pri tebi dan enak dnevu brez kofeina.. potem je težko govoriti o odvisnosti..

če pa že leta piješ po tri do štiri kave na dan.. si pa telesno odvisna..

pojavljali se bodo pa zgoraj našteti razlogi..

Glava me boli enkrat na leto, če me; raje enkrat na dve.
Razdražljiva? Ne vem, mislim, da ne. Prej potrpežljiva.
Zmedena že v originalu.
Površna? Šefi so (vsaj zanenkrat) brez takšnih pripomb.

Torej kaj še kaže na telesno odvisnost?

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
30.10.2006 12:42:15   
neisha
 Jaz pa poznam xxxxx št. zdravljenih odvisnikov, ki še po 10 letih abstinence govorijo o želji - psihična odvisnost!!! Zato se tudi reče zdravljen alkoholik, zdravljen narkoman,......, nikoli niso ozdravljeni.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 84
30.10.2006 12:44:42   
Zahi

Jaz pa poznam xxxxx št. zdravljenih odvisnikov, ki še po 10 letih abstinence govorijo o želji - psihična odvisnost!!! Zato se tudi reče zdravljen alkoholik, zdravljen narkoman,......, nikoli niso ozdravljeni.

no.. če govorimo o takšni obliki.. ali poznaš potem kakšnega zdravljenega narkomana, ki je užival samo THC?

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 85
30.10.2006 13:01:29   
neisha
Ne, ampak to ne pomeni, da prekomerni uživalci THC-ja niso odvisniki. Na začetku sem tudi povedala, da se v principu strinjam s tabo. Vendar ne laži sam sebi, tudi THC v prevelikih količinah ni tako nedolžen (stimulans za depresijo in druge psihične bolezni, izguba oz. poslabšanje kratkoročnega spomina,....)

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 86
30.10.2006 13:07:12   
Zahi

Ne, ampak to ne pomeni, da prekomerni uživalci THC-ja niso odvisniki. Na začetku sem tudi povedala, da se v principu strinjam s tabo. Vendar ne laži sam sebi, tudi THC v prevelikih količinah ni tako nedolžen (stimulans za depresijo in druge psihične bolezni, izguba oz. poslabšanje kratkoročnega spomina,....)

ne lažem sam sebi.. vsaka droga ima svoje posledice.. tega nikjer nisem zanikal..

hočem samo poudariti, da ima alkohol veliko večje škodljive posledice kot THC.. pa ga imamo v vsakem gospodinjstvu.. babice ga dajejo v štrudl.. ipd ipd.. po drugi strani je pa družina npr. z travo na balkonu pač narkomanska družina user posted image

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 87
30.10.2006 13:12:56   
neisha
Kar se tiče tega, se pa povsem strinjam s tabo!!!

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 88
30.10.2006 13:19:54   
Zahi
samo to govorim cel čas.. nobene droge pa ne branim.. vsaka je slaba.. ampak hujše so legalizirane.. 

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 89
30.10.2006 13:20:26   
Anonimen
hočem samo poudariti, da ima alkohol veliko večje škodljive posledice kot THC.. pa ga imamo v vsakem gospodinjstvu..

Ja.
Lahko jih ima, če pretiravamo. Ni pa nujno. Tako kot zmerno uživanje v hrani ne pomeni debelosti, tako razumska zmernost pri pitju alkohola ne vodi nujno v alkoholizem. Ampak zmernost ne sprejetost alkohola vsepovprek. 

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
30.10.2006 13:31:34   
Zahi

hočem samo poudariti, da ima alkohol veliko večje škodljive posledice kot THC.. pa ga imamo v vsakem gospodinjstvu..

Ja.
Lahko jih ima, če pretiravamo. Ni pa nujno. Tako kot zmerno uživanje v hrani ne pomeni debelosti, tako razumska zmernost pri pitju alkohola ne vodi nujno v alkoholizem. Ampak zmernost ne sprejetost alkohola vsepovprek. 

razumno uživanje THCja je tudi daleč od odvisnosti... pa pušča manj posledic kot alkohol.. pa je ilegalen.. zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
30.10.2006 13:46:54   
Anonimen
razumno uživanje THCja je tudi daleč od odvisnosti... pa pušča manj posledic kot alkohol.. pa je ilegalen.. zakaj?

Tudi zato, ker smo družba z dvojno moralo.
Ker ob tako visoki stopnji (problematične) in prikrite alkoholiziranosti potrebujemo nekaj in nekoga, na kogar bomo kazali s prstom, da je kriv za družbene probleme.

In najlažje to prevalimo na nekaj, česar morda sploh ne poznamo.

Ne vem točno zakaj, premalo poznam. Zakaj pa je na Nizozemskem to legalna droga?

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
30.10.2006 13:52:14   
Zahi

Ne vem točno zakaj, premalo poznam. Zakaj pa je na Nizozemskem to legalna droga?

Nizozemska je odredila trg proste prodaje (uradne prodajalne trave in coffee-shopi) predel mesta Amdterdam.. okoli tega predela je prodaja tega ilegalna.. kot tudi znotraj tega predela, na ilegalen način, torej od fizičnih oseb.

S tem so nekako osredotočili pojav kajenja trave na nek predel mesta, kamor gre posameznik kadit travo... to si lahko razlagaš kot prostor za kadilce v restavracijah.. pač tja gre tisti, kdor želi.. je ločeno.. in ne moti okolice..

in to se mi zdi precej pametno.. država je s tem delno zaščitila trg proste prodaje trave.. obdavčila prodajalne trave.. in izolirala "prostor za kadilce"... taka ureditev se mi zdi precej smiselna.. saj uradno tudi v Sloveniji ne smeš piti alkohola v parku.. zakaj bi torej kadili travo.. naj bo za te namene poseben prostor..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
30.10.2006 13:53:16   
Zahi
s

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 94
30.10.2006 14:40:47   
Zahi
še nekaj na to temo..

http://24ur.com/naslovnica/vasenovice/20061025_3082871.php

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Nikotin/THC/Alkohol/Kofein/Heroin/Kokain
1.11.2006 20:56:41   
iva01

Hvala pa za tvoje mnenje. Me zanimajo tudi mnenja mamic, ki nimajo pojma o tem in kako gledajo na droge..

res je nimam pojma  o tej temi, bom pa veselo prebirala te teme pa se bom mogoče še kaj pametnega naučila.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Nikotin/THC/Alkohol/Kofein/Heroin/Kokain
1.11.2006 22:43:55   
firasto
Droga so lahko tudi ogljikovi hidrati in hrana vseh sort, ko preseže mejo racionalnosti. Vsako zdravilo je v normalnih okvirih zdravilno, pri pretiravanju pa lahko tudi smrtno nevarno.
   Vendar če se držiš načela, da ne živiš zato da ješ, ampak ješ zato da živiš, potrebuješ zdravila zelo redko in tudi ne potrebuješ nobenih kemičnih sredstev za nadomeščanje udarcev s kolom po glavi.
    Kriviti lobije, da iskoriščajo droge v svojo korist pa je bedarija. Kjer je potrošnja, je tudi ponudba. Dokler bodo obstajali ljudje, ki se ne obvladajo, bodo obstajali tudi ponudniki drog, pa ne samo kemičnih.
  Jaz osebno pa sem odvisen od paradajza. Če je le možno, ga uživam tut trikrat na dan. Upam da nebo kak lobij to zvedel, pa preveč navil cene paradajza... Mmmmmm  paradajz....joj, se že tresem..

"Kako naj odpustim?"
"Če ne bi obsojal, ti ne bi bilo potrebno odpuščati!"

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 97
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?