|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nikotin/THC/Alkohol/Kofein/Heroin/Kokain
27.10.2006 14:23:35   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

đizs...no comment, kam to gre...user posted image
Kaj je fanta, jaz se potrudim,vama častim temo, spišem roman, pol pa sklizneta na drug konc foruma? user posted image eh

prepiši sem!  user posted image

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.10.2006 14:25:34   
darjatimci
če vprašamo 100 mamic na ulici.. jih bo 90+ reklo, da bi raje videle otroke pijane kot zakajenega.. (če se mora izbirat).. tudi tvoji bodo pijani in zadeti prišli domov.. to je del današnjega odraščanja..
.
Točno tako.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.10.2006 14:27:17   
sisi80
Mi2 z dragim sva oba čisto anti alkohola, cigaret, kofeina. Nikoli čisto nič. In me je kar groza, ko pomislim, kako bova tolerirala otroke, ko bodo začeli zahajati ven. Če bova preveč težila, bo učinek sigurno nasproten, a ne? Ne vem, kako se bova spopadala s tem.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.10.2006 14:27:43   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci

če vprašamo 100 mamic na ulici.. jih bo 90+ reklo, da bi raje videle otroke pijane kot zakajenega.. (če se mora izbirat).. tudi tvoji bodo pijani in zadeti prišli domov.. to je del današnjega odraščanja..
.
Točno tako.

ampak zakaj je tako?

kljub znanim dejstvom posledic ene in druge droge.. se raje odločijo za hujšo?

ali je alkoholni lobi res tako močan, da tudi mame ne vidijo tega??

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.10.2006 14:29:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

tudi tvoji bodo pijani in zadeti prišli domov.. to je del današnjega odraščanja..

Kak lahko rečeš kaj takega? Lahko te je sram. Tega ti ne veš, niti ve Taula. Ne drzni si obsojat kaj bojo čigavi otroci delali in kakšni bojo prišli domov. To ni del nobenega odraščanja, to se al dogaja ali pa ne! Govoriš kot da vsak otrok tega sveta pije in kadi oz. da bo enkrat! Nehaj posploševat in začni uporabljat besede kot so na primer: nekateri, večina, nekdo, poznam jih nekaj, obstajajo nekateri, mogoče kdo,...

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
27.10.2006 14:30:49   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: sisi80

Mi2 z dragim sva oba čisto anti alkohola, cigaret, kofeina. Nikoli čisto nič. In me je kar groza, ko pomislim, kako bova tolerirala otroke, ko bodo začeli zahajati ven. Če bova preveč težila, bo učinek sigurno nasproten, a ne? Ne vem, kako se bova spopadala s tem.

to da ti ne kadiš.. sosed pa je pač izbira posameznika.. otroke lahko usmerjaš v eno smer.. ne moreš jih pa prepričat ali pa odvrnit od tega, kar bodo sami hoteli..

lahko jih seznaniš s posledicam vsake droge.. in je potem na njih kaj bodo želeli in probali..

sam nisem nikoli poslušal mnenja drugih okoli tega.. probat.. pa vidit.. in potem vidiš, kaj ti katera stvar prinese.. oz. odnese..

vsak posameznik se bo pa definitivno sam odločil kaj bo v življenju počel..

če pa naredimo povzetek vsega.. da je alkohol "vredu".. THC pa ni.. potem je to na podlagi vseh dejstev čista debilana.. in taki družbi potem res malo verjamem user posted image

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.10.2006 14:32:44   
Taula
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Če so taki tepci da ne zdržijo tempo posla brez tega, očitno niso dovolj sposobni za tako delo. Saj na koncu itak prav zaradi kokaina propadejo.

to je njihov problem.. se ne ubadam.. samo veliko ljudi ne more začeti dneva brez kave.. kako pa to gledaš?

ampak zanima me zakaj bi mamice raje videle pijanega otroka.. kot pa zakajenega?

Jaz moje otroke ne bom raje videla pijane. V nobenem takem stanju jih nočem videti, ker bo sledila kazen.
Ne vem zakaj nekateri tako razmišljajo. Na urgenci je polno otrok katerim izpraznijo želodec za vikend, in polno otrok umre pijanih v prometnih nesrečah.
Poznam pa starše ki opravičujejo to z tem, da dokler ima otrok dobre ocene v šoli si lahko privošči ''zabavo'' v petek zvečer. Halo?!

Odvisnost od kave je tudi nevarna, nisem rekla da ni. Je pa najcenejšauser posted image  
Si ne delam utvar da moji ne bodi prišli domov taka, samo sem pa prepričana da jaz tega ne bom mirno sprejela kot nekateri in da jih bom kaznovala.

Vsak je odgovoren zase in nosi posledice če se poda v vode odvisnosti. Ne morem jaz nekomu prepovedati da npr. jemlje kokain. Lahko pa se ne družim z njim, če menim da mi njegova družba škoduje.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.10.2006 14:33:22   
darjatimci
ampak zakaj je tako?
.
Pravijo,da ima vsak zakaj tudi svoj zato.Lahko bi razpredali še pa še,rešili pa bolj malo,žal.
No jaz se moram sedaj posloviti z teme,čeprav je zanimiva.Bomo še kdaj nadaljevali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.10.2006 14:34:45   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Kak lahko rečeš kaj takega? Lahko te je sram. Tega ti ne veš, niti ve Taula. Ne drzni si obsojat kaj bojo čigavi otroci delali in kakšni bojo prišli domov. To ni del nobenega odraščanja, to se al dogaja ali pa ne! Govoriš kot da vsak otrok tega sveta pije in kadi oz. da bo enkrat! Nehaj posploševat in začni uporabljat besede kot so na primer: nekateri, večina, nekdo, poznam jih nekaj, obstajajo nekateri, mogoče kdo,...

no.. ne zavijaj se v folijo in vakumsko škatlico..

svet je tak.. in potrebno je gledati realno.. moderna družba je prepolna takih in drugačnih drog.. nobenega ne poznam (pa poznam ogromno konzervativnih ljudi) ki nebi bil v življenju pijan.. sploh pa ne v letih odraščanja.. alkohol je v vsaki družbi.. vprašanje je samo, da ko probaš alkohol ali bi ga probal še enkrat.. ne pa ČE se ga bo sploh probalo..

tako, da.. stopi v realni svet.. in zadihaj..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.10.2006 14:35:43   
Anonimen

nekateri, večina, nekdo, poznam jih nekaj, obstajajo nekateri, mogoče kdo,...

enkrat

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
27.10.2006 14:37:09   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Odvisnost od kave je tudi nevarna, nisem rekla da ni. Je pa najcenejšauser posted image  
Si ne delam utvar da moji ne bodi prišli domov taka, samo sem pa prepričana da jaz tega ne bom mirno sprejela kot nekateri in da jih bom kaznovala.

Vsak je odgovoren zase in nosi posledice če se poda v vode odvisnosti. Ne morem jaz nekomu prepovedati da npr. jemlje kokain. Lahko pa se ne družim z njim, če menim da mi njegova družba škoduje.

se strinjam.. tudi sam ne bom "odobraval" tega pri mojih otrocih.. ne bom si pa zatiskal oči pred tem.. to se dogaja.. je povsod.. in tudi naši otroci bodo enkrat pijani.. kako reagirati kot starš je pa zelo vprašljivo.. mogoče kdaj kakšna kazen samo spodbudi k temu.. kaj pa vem..

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.10.2006 14:41:24   
Anonimen

no.. ne zavijaj se v folijo in vakumsko škatlico..

svet je tak.. in potrebno je gledati realno.. moderna družba je prepolna takih in drugačnih drog.. nobenega ne poznam (pa poznam ogromno konzervativnih ljudi) ki nebi bil v življenju pijan.. sploh pa ne v letih odraščanja.. alkohol je v vsaki družbi.. vprašanje je samo, da ko probaš alkohol ali bi ga probal še enkrat.. ne pa ČE se ga bo sploh probalo..

tako, da.. stopi v realni svet.. in zadihaj..

Še predobro vem kaj je realni svet, ne podcenjuj moje inteligence! Ne razumeš kaj sem ti hotela povedat!!!! Če bi ti meni rekel oz. trdil za mojega otroka, da bo prišla pijana in zadeta domov, ker je to "del" odraščanja, verjemi bi ti taki šus stisnila, da bi bil zadet do konca življenja in bi se ti vrtelo naslednjih 50 let(pa ne od alkohola) To bi bila za mene huda žalitev in obtožba. Toliko na znanje, zato če druge ne moti, piši o tujih otrocih kaj hočeš...

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
27.10.2006 14:42:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

nekateri, večina, nekdo, poznam jih nekaj, obstajajo nekateri, mogoče kdo,...

enkrat

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
27.10.2006 14:49:36   
Zahi

Še predobro vem kaj je realni svet, ne podcenjuj moje inteligence! Ne razumeš kaj sem ti hotela povedat!!!! Če bi ti meni rekel oz. trdil za mojega otroka, da bo prišla pijana in zadeta domov, ker je to "del" odraščanja, verjemi bi ti taki šus stisnila, da bi bil zadet do konca življenja in bi se ti vrtelo naslednjih 50 let(pa ne od alkohola) To bi bila za mene huda žalitev in obtožba. Toliko na znanje, zato če druge ne moti, piši o tujih otrocih kaj hočeš...

no.. jaz ti pa povem, da bo VSAKA prišla domov enkrat pijana.. mogoče boš to registrirala mogoče pa ne.. mogoče bo to na maturantskem plesu.. mogoče na valeti.. ampak.. ne zatiskaj si oči pred tem.. ampak jo raje poduči kakšne so posledice vsake droge..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.10.2006 14:55:39   
Anonimen

no.. jaz ti pa povem, da bo VSAKA prišla domov enkrat pijana.. mogoče boš to registrirala mogoče pa ne.. mogoče bo to na maturantskem plesu.. mogoče na valeti.. ampak.. ne zatiskaj si oči pred tem.. ampak jo raje poduči kakšne so posledice vsake droge..

Spet me podcenjuješ....ja normalno da bo pijana, pa verjetno ne samo enkrat, pričakujem in upam, da se ga bo tudi kdaj z mano napila!!!!! To je vse ok!!! Zdaj pa če bo njej alkohol in trava na dnevnem redu, pa ti tega ne veš, niti vem jaz, razumeš? Zato ne posplošuj in ne govori da bojo otroci hodli domov zadeti in pijani. Bog pomagaj pa Zahi saj vem kaj hočeš povedat, samo daj začni prave besede izbirat .

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
27.10.2006 15:00:23   
Zahi

Spet me podcenjuješ....ja normalno da bo pijana, pa verjetno ne samo enkrat, pričakujem in upam, da se ga bo tudi kdaj z mano napila!!!!! To je vse ok!!! Zdaj pa če bo njej alkohol in trava na dnevnem redu, pa ti tega ne veš, niti vem jaz, razumeš? Zato ne posplošuj in ne govori da bojo otroci hodli domov zadeti in pijani. Bog pomagaj pa Zahi saj vem kaj hočeš povedat, samo daj začni prave besede izbirat .

na dnevnem redu.. hmm.. le kje sem to napisal?.. NIKJER!!!

govorim, da do tega BO prišlo.. kako bo pa posameznik reagiral naprej.. je pa to na posameznikovi odločitvi..

ti pa raje preberi tako kot je napisano.. površnost ni lepa..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
27.10.2006 15:09:54   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: darjatimci

.
Točno tako.

ampak zakaj je tako?

jah ljudje lazje tolerirajo tisto, kar se smara za druzbeno sprejemljivo oz. kar je zakonsko dovoljeno...kaj pa stoji v ozadju, da je temu tako, pa vsi prav dobro vemo...vendar v tej nasi zaplankani dezelici je zelo tezko odkrito in odprto govoriti o tej tematiki...nevem, zakaj je to taksen baubau...ok razumem, da je tako za nase starse...ker so to v 60-ih in 70-ih poceli sprevrzeni hipici cez luzo oz. se kje blizje...sam mi se zdej ni jasno, kaj za vraga je moj fotr pocel v amsterdamu pri svojih 21-ih...khm khmuser posted image

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
27.10.2006 18:06:29   
Anonimen
Vidim, da ti tega še nihče ni rekel...

Zahi... mene si pa prepričal, da kadiš THC. user posted image

Pa reci, kar hočeš...

Jaz sama sem pa nikotinski in kofeinski odvisnik. In na vsake toliko časa se "rahlo" preveč nažrem alkohola. Česarkoli več pa še nikoli v življenju nisem poskusila (niti dima THC-ja, niti črtice koke in niti šusa horsa). Ljudje okrog mene pa so počeli in še počnejo marsikaj. Me ne gane. Glede na to, da sem odraščala sama, je še v redu, da sem "pristala" samo na cigaretih in enkrat na kvatre na kakšni vodki. Lahko bi bilo slabše, kakor z marsikom, ki je bil prepuščen ulici (čeprav to ni pogoj za začetek, seveda). Škodljivost? Ja, poznam jo. Za vse našteto. Pa tudi pozitivne stvari vsega naštetega (čeprav samo trenutne). Zakaj pijem kavo? Da me zbudi (kratkoročno), čeprav mi uničuje pritisk. Zakaj kadim? Ker ne znam nehat. Zakaj vsake toliko časa spijem kakšno vodko ali viski? Ker mi je všeč okus. Zakaj ne kadim THC-ja? Ker imam preveč rada svoj spomin. Zakaj ne snifam koke? Ker nimam denarja zanjo in ker nimam jajc, da bi riskirala srčno odpoved. Zakaj ne jemljem horsa? Ker nočem biti odvisna.

Pozabil pa si na LSD... ecstasy... in poceni nadomestke tega (vdihavanje lepila,...)... In kaj je z izpeljankami vseh teh drog - cookiji, tabletke in praški vseh vrst?

Na žalost delam v takem poslu, kjer je vse našteto vsakodnevno dostopno. Pa se tega ne poslužujem ne zase ne za preprodajo. Kriminala je bilo v moji preteklosti preveč že brez tega, da bi se še v drogo spuščala. Ja, saj me zanima, kako izgleda graščina na Igu od znotraj, ampak tako zelo pa spet ne. In tukaj zunaj imam familijo, dedca, otroke, tako, da mi ni do tega, da bi se tam gor dolgočasila. Nimam kartoteke in je ne nameravam imeti, v kolikor ne bo res nujno. In zaradi droge ne bo nikoli.

Moje mnenje o uživalcih? Zelo toleranten človek sem. Naj živi vsak po svoje. Njegova glava, njegovo telo, njegovo življenje in, nenazadnje - njegova denarnica. Mene že cigareti stanejo razmeroma dovolj, kaj šele, da bi si vsak vikend privoščila črtico ali dve, trikrat na teden zvila en joint ali vsak dan iskala možnosti, kako priti do polne igle.

Poznam sceno. Zelo dobro. Ljubljansko (ki dobro tekmuje s Kranjsko). Vem, kje kupiti in za koliko. Poznam pasti in poznam "varke". Ampak to so stvari, pri katerih sem zunanji opazovalec, ker ne morem ničesar. Ne dovolim pa približevanja mojim otrokom. Sposobna sem lastnoročno zaviti vrat džankiju, če bi ga dobila, da odvrže iglo pred šolo ali vrtcem mojih otrok (ali pa kje drugje, da ne bo pomote). In eden jih je že fasal, ker si me je pred Metelkovo drznil ustaviti in mi ponujati denar za Ketonal, s katerim sem prišla iz lekarne. Hitro se je pobral. No, da dodam - tudi tabletomanka nisem, pa čeprav kdaj pa kdaj pogoltnem Nalgesin proti bolečinam ali kakšen podoben medikament. V življenju pa nisem vzela pomirjevala, antidepresiva in podobnih slej-ko-prej-odvisniških tablet, čeprav sem imela ogromno razlogov, da bi se lahko (vsaj začasno) zatabletkala. Tudi Polje (psihiatrijo) imam blizu (samo čez obvoznico).

Zakaj bi raje videla, da mi otrok pride domov s cigaretom in nažgan, kakor pa z zvitim jointom? Ker s prvima dvema stvarema vsaj zakona ne bi kršil, če bi se že odločil, da si gre uničevat življenje. In ker na prvi dve stvari (ne glede na dejansko škodljivost) gledam popolnoma drugače, ker ju konzumiram tudi sama. Če bi bila jaz kadilka THC-ja, verjetno tudi ne bi vpila, če bi sin prižgal joint pred mano. Tako pa nisem. In točno vem, da bo mulc take fasal, če ga dobim s čim podobnim, da tudi razmišljati ne bo več sposoben niti tega, kako bi naslednjič to skril pred mano, kaj šele kaj več.

Po drugi strani pa sem tudi jaz mama kot vse ostale - če bo zasral in padel v to sceno, mu bom pomagala, če bo to hotel. Če ne bo hotel, bo hitro ugotovil, kje so vrata našega stanovanja (če ne bo že prej vedel). In od tega ne odstopim, pa da izpadem še ne vem kako kruta, nematerinska ali kaj podobnega. Kakor sem prej rekla - vsak po svoje.

Zadovoljen, dragi Zahi?

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
27.10.2006 18:12:37   
Primoza
No jaz THC ne bi dajal v nič. Alkohol začne učinkovati pri gramskih količinah, THC pa pri miligramskih.

TETRAHYDROCANNABINOL
CASRN: 1972-08-3
For other data, click on the Table of Contents

Human Health Effects:

Human Toxicity Excerpts:
Tetrahydrocannabinol, even in amounts equivalent to small doses of cannabis, impaired immediate memory in 8 young men.
[Reynolds, J.E.F., Prasad, A.B. (eds.) Martindale-The Extra Pharmacopoeia. 28th ed. London: The Pharmaceutical Press, 1982., p. 354]**PEER REVIEWED**

Ingestion of up to 200 mg of delta-9-tetrahydrocannabinol in resin produced confusion, stupor, labile affect, ataxia, and mild hypothermia in a 4-yr-old girl.
[Ellenhorn, M.J. and D.G. Barceloux. Medical Toxicology - Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. New York, NY: Elsevier Science Publishing Co., Inc. 1988., p. 680]**PEER REVIEWED**

Undifferentiated manic, schizophreniform, and confusional psychoses have been reported in heavy marijuana users admitted to psychiatric hospitals. Comparison between psychotic men with high urinary cannabinoid levels and negative control groups suggest that high THC intake is associated with a rapidly resolving psychosis characterized by hypomania and occasionally schizophrenic symptoms.
[Ellenhorn, M.J., S. Schonwald, G. Ordog, J. Wasserberger. Ellenhorn's Medical Toxicology: Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. 2nd ed. Baltimore, MD: Williams and Wilkins, 1997., p. 395]**PEER REVIEWED**

Subacute pulmonary effects of heavy marijuana smoking (five 2% delta-9-THC cigarettes for 60 days) include mild decreases in FEV1, maximal midexpiratory flow rate, large-airway conductance and diffusion capacity.
[Ellenhorn, M.J. and D.G. Barceloux. Medical Toxicology - Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. New York, NY: Elsevier Science Publishing Co., Inc. 1988., p. 680]**PEER REVIEWED**

An oral dose of 20 mg of delta-9-THC or the smoking of a cigarette containing 2% delta-9-THC produces effects on mood, memory, motor coordination, cognitive ability, sensorium, time sense, and self-perception. Most commonly there is an increased sense of well-being or euphoria, accompanied by feelings of relaxation and sleepiness when subjects are alone; where users can interact, sleepiness is less pronounced and there is often spontaneous laughter. ... Short term memory is impaired, and there is a deterioration in capacity to carry out tasks requiring multiple mental steps to reach a specific goal.
[Gilman, A.G., L.S.Goodman, and A. Gilman. (eds.). Goodman and Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. 7th ed. New York: Macmillan Publishing Co., Inc., 1985., p. 559]**PEER REVIEWED**

... High doses of delta 9-THC can induce frank hallucinations, delusions, and paranoid feelings. Thinking becomes confused and disorganized; depersonalization and altered time sense are accentuated. Anxiety reaching panic proportions may replace euphoria, often as a result of the feeling that the drug-induced state will never end. With high enough doses, the clinical picture is that of a toxic psychosis with hallucinations, depersonalization, and loss of insight; this can occur acutely or only after months of use.
[Gilman, A.G., L.S.Goodman, and A. Gilman. (eds.). Goodman and Gilman's The Pharmacological Basis of Therapeutics. 7th ed. New York: Macmillan Publishing Co., Inc., 1985., p. 559]**PEER REVIEWED**

The most consistent effects on the cardiovascular system are an increase in heart rate, an increase in systolic blood pressure while supine, decreased blood pressure while standing, and /resulting in/ a marked reddening of the conjunctivae.

A single dose of delta-9-THC (25 mg in a smoked cigarette) significantly decreased performance scores as a function of an increase in complex response times and the emission of fewer responses.
[DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.137 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

Motor performance /was assessed/ using an aviation instrument flight simulator involved subjects (licensed pilots) instructed to "fly" through each of four prespecified (and practiced) holding patterns. Using double-blind conditions, marijuana (0.09 mg delta-9-THC per kg) or placebo cigarettes were smoked during a 10 minute interval. Thirty minutes later the subjects began the simulations. There was a significant increase in the number of both major and minor errors, and an incr average deviation from the assigned flight sequence. This decrement in performance persisted for at least two hr after smoking and returned to control levels by six hours post-drug.
[Blaine JD et al; p.445-7 in The Pharmacology of Marihuana; Braude MC, Szara S, eds (1976) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.137 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

The acute effects /were determined for/ various doses of delta-9-THC or hashish (compared to placebo) upon digit spans, serial sevens, star tracing, and time estimation. The simple task (eg digit span) was unaffected by cannabinoid administration while performance on the more complicated tasks was impaired.
[Dornbush RL, Kokkevi A; p.421-8 in The Pharmacology of Marihuana; Braude MC, Szara S, eds (1976) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.137 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

The effects of delta-9-THC and synhexyl on sleep patterns /were compared/ in normal subjects. Both compounds selectively increased stage 4 sleep while rapid eye movement or REM sleep was depressed. When a sleep deprivation procedure was employed, ... subjects recovered from these effects much more rapidly when treated with synhexyl than with delta-9-THC.
[Pivik RT et al; Clin Pharmacol Ther 13: 426-35 (1972) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.135 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

Human subjects /were given/ an oral dose of delta-9-THC every four hr for 10 to 20 days. Autonomic signs of withdrawal included increased sweating, salivation, and tremors of the extremities. Milder signs included irritability, sleep disturbances, and anorexia, while nausea, vomiting, and diarrhea occurred in some subjects.
[Jones R, Benowitz N; p.627-45 in The Pharmacology of Marihuana; Braude MC, Szara S, eds (1976) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.136 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

While higher doses /5-20 mg of delta-9-THC/ were effective in relieving pain /associated with advanced stages of cancer/, they were accompanied by significant side effects, including sedation and verbal impairment.
[Noyes R et al; p.833-6 in The Pharmacology of Marihuana; Braude MC and Szara S, eds (1976) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.135 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

Orally administered marijuana or THC has been reported to increase alpha activity and EEG synchronization.
[Tassinari CA et al; Electroenceph Clin Neurophys 36: 94 (1974) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.135 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

A study ... utilizing spectral techniques to more accurately quantify the EEG effects of 200 mg/kg delta-9-THC showed that the predominant alpha frequency was decreased by THC, but the magnitude of change was related to the resting state and EEG baseline of each /human/ subject.
[Koukkou M, Lehmann D; Biol Psychiat 11: 663-77 (1976) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.135 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

A prospective study of marijuana use and pregnancy suggested that infants whose mothers had positive urine assays for marijuana exhibited impaired fetal growth (lower birth weight, decrease in length) when compared with infants of nonusers.
[Ellenhorn, M.J., S. Schonwald, G. Ordog, J. Wasserberger. Ellenhorn's Medical Toxicology: Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. 2nd ed. Baltimore, MD: Williams and Wilkins, 1997., p. 394]**PEER REVIEWED**

Clinical manifestations due to marijuana smoking have included long-term impairment of memory in adolescents, a sixfold increase in the incidence of schizophrenia, cancer of the mouth, jaw, tongue, and lungs in 19- to 30-year olds, fetotoxicity, and nonlymphoblastic leukemia in children of marijuana-smoking mothers.
[Ellenhorn, M.J., S. Schonwald, G. Ordog, J. Wasserberger. Ellenhorn's Medical Toxicology: Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. 2nd ed. Baltimore, MD: Williams and Wilkins, 1997., p. 395]**PEER REVIEWED**

Hashish resin ingestion in children in amounts ranging from 0.25 to 1 g has led to a rapid onset of obtundation (30-75 min); some children have developed opisthotonic-like movements alternating with hypotonia, and others may have meningismus. About one third of children experience tachycardia (>150 beats/min). Occasional cyanosis, right bundle-branch block, and apnea with bradycardia may be observed. /Hashish/

... Smoking marijuana is associated with a nearly fivefold greater increment in the blood carboxyhemoglobin level, an approximately threefold increase in the amount of tar inhaled and retained in the respiratory tract. ... Smoking only a few marijuana cigarettes a day (without tobacco) has the same effect on the prevalence of acute and chronic respiratory toxicity and the extent of tracheobronchial epithelial histopathology as smoking more than 20 tobacco cigarettes a day (without marijuana).

The smoking of one marijuana cigarette (800-900 mg, 1-3% THC) leads to the deposition in the lower respiratory tract of about a fourfold greater quantity of insoluble smoke particulates (tar) than smoking a filtered tobacco cigarette of comparable weight.

... Hashish may elevate catecholamine levels, causing vasodilation of peripheral arteries, followed by digital clubbing. /Hashish/

Studies of aircraft pilot performance following the smoking of one cigarette containing 20 mg of THC sugggest that impairment of performance can last as long as 24 hours after smoking. The user may be unaware of the drug's influence.
[Ellenhorn, M.J., S. Schonwald, G. Ordog, J. Wasserberger. Ellenhorn's Medical Toxicology: Diagnosis and Treatment of Human Poisoning. 2nd ed. Baltimore, MD: Williams and Wilkins, 1997., p. 397]**PEER REVIEWED**

... Smoking marihuana either has no influence on the size of the pupil, or causes slight constriction. It causes the conjuctival vessels to dilate, about maximum at fifteen minutes.
[Grant, W.M. Toxicology of the Eye. 3rd ed. Springfield, IL: Charles C. Thomas Publisher, 1986., p. 174]**PEER REVIEWED**

To compare the pulmonary hazards of smoking marijuana (cannabis; I) and tobacco (II), the relative burden to the lung of insoluble particulates (tar) and carbon monoxide from the smoke of similar quantities of marijuana and tobacco were studied in 15 men who had smoked both marijuana and tobacco habitually for at least 5 yr. Each subject's blood carboxyhemoglobin level was measured before and after smoking. The amount of tar inhaled and deposited in the respiratory tract from the smoke of single filter-tipped tobacco cigarettes (900 to 1200 mg) and marijuana cigarettes (741 to 985 mg) containing 0.004% or 1.24% 9-tetrahydrocannabinol (dronabinol; III) was also measured. As compared with smoking tobacco, smoking marijuana was associated with a nearly five-fold greater increment in the blood carboxyhemoglobin level, an approximately three-fold increase in the amount of tar inhaled and retention in the respiratory tract of 1/3 more inhaled tar. Significant differences were also noted in the dynamics of smoking marijuana and tobacco among them an approximately 2/3 larger puff volume, a 1/3 greater depth of inhalation and a four-fold longer breath holding time with marijuana than with tobacco. Smoking dynamics and the delivery of tar during marijuana smoking were only slightly influenced by the percentage of 9-tetrahydrocannabinol. It was concluded that smoking marijuana, regardless of 9-tetrahydrocannabinol content, results in a substantially greater respiratory burden of carbon monoxide and tar than smoking a similar quantity of tobacco.
[Wu TC et al; N Engl J Med 388: 347-351 (1988)]**PEER REVIEWED**

Drug Warnings:
These effects /of Dronabinol/, (eg, mood changes, distortions in visual and time sense, somnolence) may be unacceptable to some patients, especially the elderly. Occasional dysphoria or hallucinations limit the usefulness of this drug in patients with psychiatric disorders. Since dronabinol has been reported to enhance seizure activity, it should be admin with caution to epileptic patients. Dronabinol may produce transient tachycardia and large doses may cause orthostatic hypotension; these effects should be considered before the drug is used in patients with angina, mitral stenosis, and similar cardiovascular disorders. The safety of dronabinol during pregnancy has not been determined (FDA Pregnancy Category B).
[American Medical Association. AMA Drug Evaluations Annual 1991. Chicago, IL: American Medical Association, 1991., p. 400]**PEER REVIEWED**

Marijuana has not been well studied, but tetrahydrocannabinol can reach rather high levels in /breast/ milk, particularly with heavy use. Although adverse effects in infants have not been reported, breast feeding should probably be avoided in heavy users and during therapeutic Dronabinol use. Breast feeding should probably be withheld for several hr after occasional marijuana use. Caution should also be used to avoid exposing the infant to marijuana smoke.
[Knoben, J.E. and P.O. Anderson (eds.) Handbook of Clinical Drug Data. 6th ed. Bethesda, MD: Drug Intelligence Publications, Inc. 1988., p. 178]**PEER REVIEWED**

While higher doses /5-20 mg of delta-9-THC/ were effective in relieving pain /associated with advanced stages of cancer/, they were accompanied by significant side effects, including sedation and verbal impairment.
[Noyes R et al; p.833-6 in The Pharmacology of Marihuana; Braude MC and Szara S, eds (1976) as cited in DHHS/NIDA; Research Monograph Series 52: Testing Drugs for Physical Dependence Potential and Abuse Liability p.135 (1984) DHHS Pub No. (ADM)87-1332]**PEER REVIEWED**

Drugs of Abuse: Contraindicated during Breast-Feeding: Marijuana: Only one report in literature; no effect mentioned. (The Committee on Drugs strongly believes that nursing mothers should not ingest any compounds listed /drugs of abuse/ ... Not only are they hazardous to the nursing infant, but they are also detrimental to the physical and mental health of the mother ... No drug of abuse should be ingested by nursing mothers even though adverse reports are not in the literature.) /From Table 2/
[Report of the American Academy of Pediatrics Committee on Drugs in Pediatrics 93 (1): 138 (1994)]**PEER REVIEWED**

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
27.10.2006 18:32:51   
Anonimen
Dobra tema.Sama ne uživam nobeno od teh snovi,ker se mi zdi nesmiselno.
Nikotin-ne prnesem zakajenih prostorov.In ljudi,ki gredo pred mano po ulici,in se kadi direkt vame.Sem vsekakor za uvedbo prepovedi kajenja na javnih mestih ter za nastanek klubov s glasbo,ne pa samo kavarn,kjer ne bi bilo zakajeno.Sam se zavedam,da so to sam sanje.
Alkohol-glede tega pa takole.Ne bom rekla,da ne paše kak kozarec vina ali pa kakšno pivo.Sam vse mora biti v mejah normale,tako kot večina stvari v življenju.Če tega ne zlorabiš,ni panike.Morš vedet,do kod lahk greš.Sem pa absolutno za prepoved točenja alkoholnih pijač mladoletnim in vinjenim osebam ter prepovedi prodaje,ne glede na čas,vse dni v letu.Ker alkohola mladim ne točijo več v klubih,se mladi zadržujejo na ulicah(za primer dam sam Mb,kjer je v petek zvečer park pol mladih in pri gradu jih je tud ful).Za njih bi se moral najti drugačen vir zabave.
Kofein-zanimivo,ampak ta stvar je resno poživilo,pa ga kljub temu večina med nas brez razmisleka zaužije večkrat na dan.Vredno razmisleka.
O THC in heroinu pa nimam mnenja.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
27.10.2006 18:40:23   
Samoyedka
Kerensa user posted image

Zahi: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1169664&mpage=1

Bi lahko še ene par stvari komentirala, pa se mi ne da- sicer pa zdaj nisem na šihtu, ampak na porodniški user posted image in mi po domače rečeno dol visi, kaj kdo dela- no, to mi tudi drugače- vsak je svojega življenja krojač. Vsak se odloči sam, kaj bo konzumiral, kako bo razmišljal, ali bo videl stvari še kaj dlje kot pa 5 milimetrov dlje od svojega nosu. Še enkrat bom povedala za vse zagovornike takih in ovakih drog, legalizacijo tega in onega: nisem še doživela, da bi kofe, čaj, čokolada, pa tut čiki ne uničili, razdrli družino, trava...ja, alkohol pa tako ali tako. Če bi bilo možno bi vse tiste teoretike pa tut praktike povabila kdaj na kakšno skupino staršev odvisnikov (žal tudi od trave) ali na razgovor s starši in njihovim otrokom, sploh tistim, ki mu je THC zbudil psihozo- pa da vas potem vidim... Nisem požrla vse znanosti o drogah, povem tisto, kar vidim in kar so do zdaj povedali starši, svojci, predvsem pa sami odvisniki. Nisem nobena čistunka, sicer kadim ne, sem bolj kofetarske sorte, pa kdaj kakšen jeger al pa vodka tut padeta

< Sporočilo je popravil Samoyedka -- 27.10.2006 19:39:01 >

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
27.10.2006 21:26:13   
iva01
Mogoče starši rajš vidijo da otroci uživajo kofein, nikotin, alkohol kot ostale droge zato ker se jih je verjetno lažje odvadit, vsaj po mojih izkušnjah. Sicer se nimam za nikakršnega odvisnika, čeprav pijem kavo-skor vsak dan, skadim cigaret- tud skor vsak dan, včasih pa več mesecev nobenega, in se ga kdaj pa kdaj pošteno nasekam.
Če bi kofein, nikotin in alkohol zamenjala za kokain, heroin,THC in te droge uživala toliko kot tiste prve tri droge, ki sem jih naštela, verjetno nebi mogla imeti več "normalnega" življenja.
Sicer tud prekomerno pitje alkohola povzroči veliko težav.

Če pa bi se tud za kofein, nikotin, in alkohol naredile raziskave s katerimi bi dokazali  (in na glasno propagirali) da so te droge enako nevarne kot THC, kokain in heroin pa starši verjetno nebi bili več veseli da otroci domov prihajajo "samo naliti alkohola in napušeni West Blueuser posted image

O tem bi se dalo razpravljat celo noč, in to je tema, ki me je  (nevem če ne prva odkar sem na RR) pripravila do tega da sem o njej malo razmislila.
In če po pravici povem, bom tud jaz bolj vesela če bom sinu enkrat kje našla West ali katere druge čike kot pa THC, priznam, pa čeprav še zdej nevem zakajuser posted image .

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
27.10.2006 21:29:41   
Marogica
Od 25% prebranih postov sem kar zadeta in zato brez komentarja....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 48
27.10.2006 22:23:57   
čaki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 49
30.10.2006 9:26:15   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: iva01

Mogoče starši rajš vidijo da otroci uživajo kofein, nikotin, alkohol kot ostale droge zato ker se jih je verjetno lažje odvadit, vsaj po mojih izkušnjah. Sicer se nimam za nikakršnega odvisnika, čeprav pijem kavo-skor vsak dan, skadim cigaret- tud skor vsak dan, včasih pa več mesecev nobenega, in se ga kdaj pa kdaj pošteno nasekam.
Če bi kofein, nikotin in alkohol zamenjala za kokain, heroin,THC in te droge uživala toliko kot tiste prve tri droge, ki sem jih naštela, verjetno nebi mogla imeti več "normalnega" življenja.
Sicer tud prekomerno pitje alkohola povzroči veliko težav.

Lažje odvadit??? vidim, da ti sam efekt THCja ni ravno poznan.

Ena od najhujših odvisnosti je alkoholna odvisnost. Ampak alkohol je dovoljen?

THC ne povzroča telesne odvisnosti.

Vidim pa, da mečeš kokain, heroin in THC v isti koš.. nisi ravno kompetentna za tole temo..

Hvala pa za tvoje mnenje. Me zanimajo tudi mnenja mamic, ki nimajo pojma o tem in kako gledajo na droge..

Če pa bi se tud za kofein, nikotin, in alkohol naredile raziskave s katerimi bi dokazali  (in na glasno propagirali) da so te droge enako nevarne kot THC, kokain in heroin pa starši verjetno nebi bili več veseli da otroci domov prihajajo "samo naliti alkohola in napušeni West Blueuser posted image

O tem bi se dalo razpravljat celo noč, in to je tema, ki me je  (nevem če ne prva odkar sem na RR) pripravila do tega da sem o njej malo razmislila.
In če po pravici povem, bom tud jaz bolj vesela če bom sinu enkrat kje našla West ali katere druge čike kot pa THC, priznam, pa čeprav še zdej nevem zakajuser posted image .

enako nevarne??? haha.. spet brc v temo.. alkohol je MNOGO bolj nevaren.. narejene so številne raziskave.. vendar je alkoholni lobi premočan, da bi se kopica neodvisnih znanstvenikov lahko sploh trudila pokazati uničujoče efekte elkohola za telo in družbo..

Glede Westa in THCja je malo težko debatirati.. nikotin in THC nista ravno enaki drogi..

ampak draga moja Iva.. raje dobi sina na THCju kot na alkoholu.. čeprav je družba alkoholno orientirana.. in smatramo alkohol kot nekaj normalnega.. je THC mnogo mnogo manj škodljiv.. dolgoročno in kratkoročno..

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?