Sita
|
Upam, da ne bo spet kdo kaj rekel, ampak resnica je ta, da je moj najdražji povsem popoln, vsaj zame. Še moja tašča pravi, da takih otrok kot je ta njen sin (moj mož) danes ne delajo več. Je pameten, zabaven, praktičen in se spozna na skoraj vse, ker je tudi zelo radoveden in ga čisto vse zanima: znanost, duhovnost, kako se naredi to in ono ... Zna skoraj vse sam popravit, hkrati pa je izredno sočuten do vseh živih bitij in ima čut za umetnost ter je velik športnik - jadralec, alpinist, tekač .... Negativno je mogoče le to (ampak morda le v mojih očeh - ker to je dejansko pozitivno), da ne zna udarit po mizi, ko je treba, se z ljudmi sploh ne zna skregat, in če se kdo razjezi nanj, mu nič ne reče in se šele kasneje spomni, kaj bi mu lahko rekel. Samo ni mevža in se za razliko od mene nikoli ne sekira, če ga kdo ozmerja ali nadere. Misli si samo, da je to pač njegov problem, on pa se raje umakne in ne misli več na to. Najbolj mi je všeč pri njem, da zna v vsakem trenutku uživati življenje. Nekoč ga je na cesti nekdo izsilil in smo se v zadnjem hipu izognili nesreči, ko je moj dragi hitro zavil vstran (bremze niso mogle tako hitro prijeti). Potem se je čisto mirno nasmehnil in rekel: "Tudi njemu je zdajle najbrž že bilo vroče." In je peljal naprej (jaz pa sem bila še čisto trda od strahu in jezna na tepca, ki nas je izsilil). Vedno mi govori, da naj se ne sekiram za nič, da je škoda živcev ipd. In še nekaj: nikoli ne vem, kaj bo jutri. Naše življenje je povsem nepredvidljivo. V trenutku se odloči, danes pa gremo na morje ali v hribe ali leteti s padalom ali kam drugam. Povsem mu zaupam in se lahko povsem zanesem nanj. Samo včasih mi pa tudi malce nagaja in se veliko heca - a mi nikoli ne reče žal besede, ki bi me lahko prizadela. Obožujeva drug drugega in na sploh življenje. Čeprav nimamo denarja, se imamo super lepo.