|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   koliko časa ste miksale?
16.10.2006 19:41:12   
katerina
kot že naslov pove, me zanima, koliko časa ste svojim otročkom hrano pasirale oz. miksale?
naš mulček ima 6 mesecev in pol in mu gre hrana dol samo, če jo zmiksam. sem poskusila pretlačiti z vilico ali npr jabolko nastrgati s steklenim ribežnom, pa se mu kar dviguje. sicer se ne obremenjujem, bom poskusila še kasneje, do tedaj bom pač uporabljala palični mešalnik, še dobro da je enostavno.
bo že pogruntal, prej ali slej, kako se požira kaj gostejšega in bolj grudičastega...

kakšne so pa vaše izkušnje? koliko so bili stari otroci, ko jim je šlo dol tudi, če je samo pretlačeno?
hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: koliko časa ste miksale?
16.10.2006 19:54:36   
mami darka
Uf, mi smo zelo dolgo,.... se mi zdi, da nekje do 10m, če ne še dlje. Sam smo zobke dobili šele pri11m, tk da še dans rada poje kašico, pa je leto pa pol. Nč se ne sekiri, naj vsaj pasirano je, boljš tk ko nč.

Aja, ta prvi naš je pa mel ozek požiralnik, tk, da se mu je nonstop zaletavalo, pa smo tut dolgo pasirali. Hvala tistmu, ko je izumil paličnegauser posted image .

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2006 20:30:24   
lelaval
Pasirala sem samo grah, ker je drugače ostal cel olup, drugega pa čisto nič. Sem naribala ali pretlačila z vilico, ali pa dala kupljene kašice.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2006 20:41:59   
PBJ
Mojemu sem zmiksala samo 2x, potem pa samo še pretlačila.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2006 20:56:02   
sarazan
Jaz nisem nikoli miksala za Saro. Samo pretlačila in je pridno jedla že od začetka.
Imam pa to srečo, da je naša punčka navdušena nad gosto hrano in ni jedi, ki je ne bi marala.

A ja, ne mara tistih kašic, ki so miksane (Frutek, Hipp,...). Jih sploh ne zna jesti user posted image , ker je očitno pretekoče.

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2006 20:58:49   
Katrin
Nikoli, vedno sem le pretlačila z vilicami.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2006 21:03:39   
šnucika
nikoli,že od začetka  samo z vilicami pretlačim,meso pa ji nasekljam,ker smo pač bolj pozni z zobki.
Edino riž sem ji na začetku s paličnim na hitro pomiksala,ker ga nisem nikoli dovolj razkuhala,da bi ga z vilicami zmečkala.....
Tako,da sedaj pri 10 mesecih,s samo enim zobkom lahko je kar velike koščke kruha,mesa,zelenjave in sadja.user posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2006 21:13:52   
Disney
Nikoli,le pretlačila z vilicami,meso pa na koščke.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.10.2006 21:26:39   
Marogica
Jaz sem zelenjavne kašice miksala, sadje ribala nekje do 8. meseca, potem pa še samo na drobno rezala, da se je privadil koščkom.

(odgovor članu Disney)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.10.2006 21:36:23   
Bonnie_RR
Kar sem miksala, sem do 6. meseca, ostalo še danes pretlačim z vilico. Je pa skoz brez problema, košček gor ali dol.user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Disney)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2006 22:17:34   
abi
jaz še vedno miksam pa imamo že 10 mesecev; pri koščkih se ji vedno dviguje, in posledično mi zbruha vse kar je uspelo zaiti v želodček.
Na pal. meš. postopoma miksam večje koščke, počasi bo že osvojila tudi bolj grobo hrano.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.10.2006 22:34:03   
Sonrisa
Samo pretlačimo, pa ni nobenih problemov.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.10.2006 23:13:13   
BLAŽIKA
Do 8  meseca sem vse miksala, ker ji je šlo zelo gor in je nisem utrujala z pretlačeno hrano, potem pa sem počasi začela vedno manj pasirat in na koncu samo na vilico pretlačila.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.10.2006 23:17:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katrin
Nikoli, vedno sem le pretlačila z vilicami.

Se podpišem. Gosto hrano (najprej kašice) smo začeli dajati pri 4 mesecih. Zdaj je Robi star 10 mesecev in ima 5 zob (3 zgoraj in 2 spodaj) in mu nekatero hrano še pretlačimo z vilicami, marsikatero pa ne več. Meso gloda sam, pire krompirja in riža mu nimam kaj faširat, mehko kuhane zelenjave tut ne (samo z vilco odlomim manjši košček, pa je), sadje gloda sam, kruh tudi, čokolada se mu v ustih stopi, solate mu še ne dajem (zaradi kisa - brez njega je pa zanič). Pretlačim testenine z omako, takorekoč.

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.10.2006 15:58:12   
tinkatonka
Pri nas je bilo isto. Če sem mu pri 6,5 mesecih dala kaj bolj v koščkih, sploh ni vedel kaj če s tem v ustih počet in ni hotel jest. Če sem isto hrano potem zmiskala, je pa vse pojedel. Sem mu pa spodbujala oz. ga učila grizenja tako, da sem mu dajala žemljo za grizt, pa jabolček sem olupla in mu ga dala, da je grizel, pa kak piškotek. No če še en mesec nazaj ni hotel nič kar je bilo samo malo podobnega koščku, danes že pri meni je kruh z marmelado, cele makarone,....Daj času čas. Tudi jaz sem se sekirala, ker so vsi njegovi vrstniki že jedli bolj koščke, Anej pa samo kašice, ampak je tud on pogruntal kaj vse se da s dlesnmi in zobmi delat.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 17.10.2006 16:01:15 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu katerina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?